Koptekst hamburger open
Logo zoeken

Spring naar

Momenteel aan het bekijken:

Wat is een Ottoman Bed en wat biedt het?

een profielafbeelding van TSA-auteur Alex

Geschreven door Alex Petrović

Gecertificeerd slaapadviseur

Bed met geopende opbergruimte

20 mei 2024 4 min lezen

Als je ooit extra opbergruimte nodig hebt in je slaapkamer, dan zijn voetenbankbedden de beste opbergoplossingen! Maar wat is een voetenbank? We zijn ervan overtuigd dat je erover hebt gehoord, maar weet je echt wat voetenbankbedden zijn en waarom ze zo populair zijn?

Nou, in wezen, voetenbankbedden zijn bedframes met opbergruimte onder het slaapoppervlak. Een opbergbed dus.

Ze lijken op divanbedframes, In tegenstelling tot divanbedden worden voetenbankbedden echter geleverd zonder matras om op te slapen.

Maar laten we nu niet te veel in detail treden. Laten we het stap voor stap doen. Laten we eens kijken wat een voetenbank is en wat het te bieden heeft.

Hoe werkt een voetenbank?

een afbeelding van het opbergmechanisme van het voetenbankje

Ottomaanse bedden gebruiken een gaslift hydraulisch systeem om de bodem net onder de matras op te tillen, zodat je snel en gemakkelijk bij de opbergruimte eronder kunt.

Ottomaanse opbergbedden zijn Zeer gemakkelijk te openen. Je hoeft alleen maar het voeteneinde vast te pakken en te tillen. Het hydraulische hefmechanisme doet al het zware tilwerk en drijft het bovenste deel van het bedframe voort met slechts een minimale inspanning van uw kant. Als het bedframe eenmaal open is, blijft het daar tot je het weer dichtklapt. De hydraulische liften houden moeiteloos het gewicht van de matras die je op je voetenbank bewaart, zodat je je geen zorgen hoeft te maken dat het bed op je instort terwijl je wat spullen opbergt in de opbergruimte.

Ook, Sommige bedframes voor voetenbanken hebben zelfs een elektrische lift.zodat je toegang hebt tot de opbergruimte onder het bed via een afstandsbediening als je het gemak prefereert of fysiek niet in staat bent om voetenbankbedden te openen.

Waar je op moet letten bij het kopen van een voetenbankje

Er zijn nogal wat dingen waar je rekening mee moet houden als je gaat winkelen voor voetenbankbedden. Je moet jezelf afvragen hoeveel opslagcapaciteit die je nodig hebt, welke maat bed je nodig hebt, past je nieuwe bed op je bestaande matras, welke bedbodem je nodig hebt, enzovoort.

Hier volgt een kort overzicht van de belangrijkste dingen die je in overweging moet nemen als je gaat winkelen voor een voetenbank.

Opbergvakken voor voetenbank

een afbeelding van een man met nekpijn

Het eerste waar je natuurlijk rekening mee moet houden als je een divan, voetenbank of een ander opbergbed koopt, is de beschikbare opbergruimte.

Niet elke voetenbank heeft evenveel opbergruimteHet past ook niet in je kamer en voldoet niet aan je behoeften. Daarom is het aan jou om de perfecte opbergoplossing voor je slaapkamer te vinden.

Meestal wel, zul je merken dat de voetenbankbedden heel wat opbergruimte bieden zonder kostbaar vloeroppervlak te verspillen.

Omdat er geen laden zijn en het bed verticaal kan worden geopend, zou je meer dan genoeg ruimte moeten hebben om je slaapkamer netjes te houden en al je spullen mooi op te bergen in de opbergruimte van je nieuwe bed.

Natuurlijk varieert de opbergruimte afhankelijk van de bedgrootte, maar houd er rekening mee dat de De diepte van de opbergdoos speelt ook een grote rol.

Een apart matras

Wat voetenbankbedden comfortabel maakt, zijn de aparte matrassen die je ervoor krijgt. In tegenstelling tot boxspring beddeneen voetenbankbed wordt niet geleverd met een matrasof een andere vorm van slaapoppervlak. Het is gewoon een bedframe. Je moet dus een matras kopen.

Welke matras het beste zal werken, is aan jou. Je moet je matras kiezen op basis van je slaapvoorkeuren - niet je voetenbankbed. Het enige waar je op moet letten is dat je matras perfect in je nieuwe voetenbank past, en dat is het.

Traagschuimmatrassen, hybride matrassen, pocketveren - ze werken allemaal prima.

Geveerde latten

In tegenstelling tot divanbedden zijn voetenbanken niet stevig. De lattenbodems van de voetenbank zijn verende lattenbodems.. Wat betekent dat voor jou?

Nou, een De verende lattenbodem is een uitstekende keuze voor de meeste matrassenZolang de latten maar niet te ver uit elkaar staan. Voor de beste prestaties wil je een lattenbodem met een tussenafstand van 7 cm.

Dat zorgt niet alleen voor een stevige, stevige basis waarop de matras kan rusten, maar het zorgt er ook voor dat je matras kan ademen en koel blijft.

Sommige voetenbankbedden hebben verstelbare verende lattenbodems, wat geweldig is als je de ondersteuning en het comfort aan je eigen behoeften wilt aanpassen.

Een hoofdeinde

Een afbeelding van een voetenbankbed met hoofdeinde

Het enige dat opvalt aan het gestoffeerde voetenbankbed is het hoofdeinde. De hoofdbord lijkt voor sommigen misschien onbeduidend, maar dat is het echt niet - vooral als het gaat om voetenbankframes.

Je zult op zoek willen gaan naar een stevige, stevig hoofdeinde zodat je je hoofd er comfortabel tegen kunt laten rusten terwijl je in bed ligt. Maar een slecht hoofdbord staat ook gelijk aan een slechte structurele integriteit van het hele bed, dus ons advies aan jou zou zijn om het hoofdbord zo dicht mogelijk bij een muur te houden, want dan gaat het veel langer mee.

Ook een Met het hoofdeinde kun je een beetje overdrijven als je je voetenbank wilt personaliseren.. Kies voor kunstleer of een dure, fluwelen stof, of houd hem gewoon kaal en laat het kwaliteitshout zien - de keuze is aan jou.

De voordelen van een voetenbank

Laten we nu eens kijken waarom je een voetenbank zou willen bezitten en welke voordelen je ervan kunt verwachten.

Ten eerste - met dit bed bespaar je ruimte. Een bed als dit is perfect voor kleine slaapkamers. Je kunt extra meubels in je kamer zetten omdat je bed ook dienst doet als kast, waarin je kleding, dekens, reservebeddengoed en beddengoed opbergt.

Nex up, een voetenbankbed kan zo comfortabel zijn als je zelf wilt. Jij kiest de matras waarop je wilt slapen - het bedframe ondersteunt het alleen maar. Je kunt dus vergeten dat je een goede nachtrust verliest omdat je divanbed niet comfortabel genoeg is. Laat die maar in de logeerkamer staan - jij geniet van je voetenbankje.

Tot slot zal een voetenbankbed gaan heel lang mee. Er kunnen zich problemen voordoen met de hydraulische gaslift, maar dat komt alleen voor bij bedden met een voetenbank in het lagere segment en het is niet iets waar je je zorgen over moet maken. Voordat je overgaat tot het kiezen van de beste voetenbanken, moet je drie belangrijke voordelen van voetenbanken kennen:

Uiteindelijk worden de voetenbankbedden meestal geleverd in een bundel met een matras. Kijk uit naar leuke pakketten die matras+ottomane bevatten. Een daarvan is Emma Slaapbundel. Zo sla je twee vliegen in één klap en heb je een voetenbank met veel opbergruimte!

Conclusie

Kortom, wat is een voetenbank? Wij zouden zeggen dat het een uitstekende keuze is voor iedereen die op zoek is naar extra opbergruimte! Maar wat vind jij? Is er een ander opbergbed dat jij mooier vindt? Laat het ons weten in de commentaren!

Veelgestelde vragen over je voetenbank

Laten we dit afronden met het beantwoorden van enkele veelgestelde vragen.

Welke matras past bij een Ottoman bed?

Zolang de latten goed en goed gespreid zijn, zou elk matras goed moeten werken met een voetenbankbedframe.

Hoeveel gewicht kan een Ottoman bed dragen?

Meestal kunnen de liften tussen de 40 en 80 kg dragen.

Past er een koffer in een Ottoman bed?

Waarschijnlijk. Zolang het bedframe van je voetenbank diep genoeg is, is het geen probleem om er een koffer in te zetten.

Worden alle Ottoman-bedden geleverd met een basis?

Ja. Elk voetenbankje wordt geleverd met een basis.

Kan ik poten op een onderstel van een voetenbank zetten?

De meeste voetenbankjes worden geleverd met poten, dus je hoeft geen aparte poten te installeren. Het zou echter beter zijn als het onderstel zo dicht mogelijk bij de grond staat, vooral als je van plan bent om veel spullen in de opberger te bewaren.

Opmerkingen (0)

Er zijn nog geen reacties

Over de auteur

Alex Petrović
Slaap Consultant
A CPD gecertificeerd slaapadviseur met meer dan 2000 uur onderzoek naar alle verschillende manieren waarop we een goede nachtrust kunnen krijgen. Als voormalig slapeloze weet ik hoe moeilijk het leven kan zijn zonder nachtelijk herstel en ik vind het geweldig dat ik alles wat ik heb geleerd met jullie kan delen. Hopelijk kunnen we allemaal rustig slapen!
Verwante berichten

Het beste van onze Blog

Aanbevolen afbeelding voor Hoe nachtmerries te stoppen - Alles wat je moet weten
19 mei 2024

Nachtmerries stoppen - Alles wat je moet weten

Om te beginnen willen we duidelijk maken wat een nachtmerrie eigenlijk is. In ons dagelijks leven hebben we immers...
Aanbevolen afbeelding om je hersenen in slaap te laten vallen
20 mei 2024

Je hersenen verleiden om in slaap te vallen

De redenen kunnen talrijk zijn - van bedgewoonten en stress tot chronische pijn en psychische aandoeningen. Slaapgebrek, slapeloosheid en slechte sl...
Mis het niet!
Ontvang de nieuwste recensies, speciale aanbiedingen, nieuwe releases en meer...
[instagram-feed feed=1]
Knop Sluiten

Mis het niet!

Ontvang de nieuwste recensies, speciale aanbiedingen, nieuwe releases en meer...

Door dit formulier te verzenden, meldt u zich aan voor onze mailinglijsten.
Bekijk onze privacybeleid.

Dit veld is voor validatiedoeleinden en moet ongewijzigd blijven.

nl_NLNederlands