Koptekst hamburger open
Logo zoeken

Spring naar

Momenteel aan het bekijken:

Hoe schuimdichtheid meten?

een profielafbeelding van TSA-auteur Alex

Geschreven door Alex Petrović

Slaap Consultant

een uitgelichte afbeelding van het meten van schuimdichtheid

19 mei 2024 6 min lezen

De schuimdichtheid heeft de grootste invloed op je gevoel tijdens het slapen. Dichtheid is een maat voor de individuele componenten van een matras en wordt berekend door het gewicht van het schuim te delen door de breedte, hoogte en lengte.

Het verschil in dichtheid van het schuim duidt ook op een andere toepassing. Matrasschuim met een lagere dichtheid is bijvoorbeeld geweldig voor producten die je af en toe gebruikt. Het kan een matras in de logeerkamer of iets dergelijks zijn.

Als je echter iets nodig hebt dat je elke dag zult gebruiken, is het belangrijk om op andere functies te letten. Bij het kiezen moet je weten hoe de dichtheid van het schuim is. wordt berekend en waar het voor staat. Het is ook belangrijk om rekening te houden met je gewoontes, want die moeten compatibel zijn met de eigenschappen van de matras.

Het is belangrijk om de dichtheid van het schuim als een uitleg van het fysieke gevoel van het materiaal, en niet alleen als de kwaliteit ervan. Op basis van dit alles zul je de meetwaarden beter begrijpen. Zo heb je een duidelijker idee van wat je wilt en realistischere verwachtingen van het product.

Wat betekent schuimdichtheid?

Je kunt de dichtheid van het schuim zien als schuim. Dit betekent dat schuim met een lagere dichtheid stevig en hard kan zijn. Als je je bijvoorbeeld concentreert op de afbeelding van een schuimrubberen beker, zie je hetzelfde. Hij is dun, maar voelt stevig aan.

Het is verkeerd om de sterkte te meten op basis van de traagschuimdichtheid omdat er een andere manier is om het te berekenen en alleen die is correct. Dit betekent dat er verschillende factoren zijn die het comfort en de sterkte van de matras bepalen. We kunnen stellen dat de dichtheid een grote invloed heeft op het gevoel en de prestaties van het schuim.

een afbeelding van twee traagschuim kussens

In tegenstelling tot schuim met hoge dichtheid, Een lagere dichtheid geeft de gebruiker een zachter gevoel en is niet bestand tegen hoge druk of gewicht. Matrasdichtheid is belangrijk omdat het comfort van de matras ervan afhangt. Het beïnvloedt ook de temperatuurgevoeligheid. Sommige slapers vinden het prettiger slapen als ze zich gerond en gewiegd voelen. Voor anderen kan dit een onaangename ervaring zijn.

Daarom Er zijn verschillen in dichtheid, zodat u de matras kunt kiezen die u het beste gevoel geeft tijdens het slapen. De keuze hangt ook af van de gewenste ondersteuning, bewegingsisolatie en uitgassing.

Hoe meten we de schuimdichtheid?

Gewicht ÷ breedte x hoogte x lengte is de formule op basis waarvan je de dichtheid van een schuimmateriaal krijgt. Dichtheid is eenvoudigweg een meting van het gewicht per volume-eenheid. Als het gaat om traagschuim, het wordt gemeten per kubieke voet. Schuimdichtheid gemeten op deze manier is de enige juiste manier om het te meten, dus houd rekening met de formule.

Bij het kiezen van een matras moet je echter rekening houden met verschillende factoren. Dit heeft betrekking op je houding tijdens het slapen, de ideale temperatuur die je nodig hebt om in slaap te vallen en soortgelijke dingen. WBij het kiezen van een matras is het belangrijk om te letten op de belangrijkste kenmerken zoals schuim met lage dichtheid, schuim met hoge dichtheid en schuim met ultrahoge dichtheid.

geheugenschuim-sluiting

Alle drie de soorten matrassen geven je een ander gevoel. De dichtheid van het matras vertelt je hoe goed en duurzaam het is. Hoe dikker de matras, hoe moeilijker het voor u zal zijn om ermee om te gaan. Dit is echter een indicator van duurzaamheid.

Als het op stevigheid aankomt, zul je het meten met iets dat een deuk in de matras kan veroorzaken. Het is precies de kracht zoals het menselijk gewicht die een matras moet kunnen weerstaan. Deze meting wordt uitgevoerd met ILD en een hogere ILD betekent een hogere mate van sterkte.

Wat kan je dromen beïnvloeden?

Volgens verschillende onderzoeken hebben de meeste dingen die we doen invloed op onze dromen. Er zijn verschillende factoren die we misschien niet waar we aan denken als we aan dromen denken, maar ze hebben zeker invloed op wat er in onze gedachten gebeurt als we slapen.

Van sommige zijn we ons volledig bewust van het effect dat ze hebben op onze dromen, vooral omdat we die twee met elkaar hebben verbonden, maar sommige zullen je misschien verrassen. Dingen zoals je dagelijkse activiteiten en de hoeveelheid slaap die je de afgelopen dagen hebt gehad, hebben invloed op je dromen, maar deze...

Schuim met lage dichtheid

Schuim met een lage dichtheid reageert meestal niet op je lichaamstemperatuur zoals het geval is bij schuim met een hogere dichtheid. Dit betekent dat het zich minimaal aanpast aan het lichaam. Dit dichtheidsniveau is de perfecte keuze voor jou als je het 's nachts niet te warm wilt hebben.

Een afbeelding van een man die een traagschuimmatras uitprobeert.

In het algemeen, Deze schuimproducten kunnen worden beschouwd als een slechtere optie als het gaat om seks, maar deze matrassen zijn ook veerkrachtiger, wat sommige koppels beter zal bevallen.

Schuim met hoge dichtheid

Matrassen met schuim met een hoge dichtheid hebben een langere levensduur dan andere. Het past zich volledig aan je lichaam aan, maar het zal warmer voor je zijn. Het zal de pijn in bepaalde delen van het lichaam verlichten en zo het lichaam ontspannen. 

Aan de andere kant, als je niet van een warmere slaapomgeving houdt, kun je deze schuimdichtheid beter overslaan. Ze bieden je ook een sterke isolatie tegen beweging. Door hun gewicht zijn ze niet zo gemakkelijk te hanteren.

Schuim met ultrahoge dichtheid

Schuim met een ultrahoge dichtheid kom je niet vaak tegen op de markt. Hoewel het extreem duurzaam is en zelfs mensen van meer dan 100 kg erop kunnen slapen, is het niet ademend en dus een slechte keuze voor warme slapers. Als je graag op een heel stevig oppervlak slaapt, ga dan op zoek naar een matras van schuim met een ultrahoge dichtheid.

Welke matraskenmerken worden beïnvloed door de schuimdichtheid?

De dichtheid heeft een grote invloed op de verschillende prestaties van de matras. Dit heeft betrekking op de duurzaamheid, duurzaamheid, bewegingsisolatie en prijs. Er moet worden benadrukt dat een hoge dichtheid meestal een langere levensduur impliceert. Juist omdat het zo sterk is, kan het veel uitdagingen aan, zoals hoge druk of gewicht. Na verloop van tijd zal het minder doorzakken dan schuim met een lage dichtheid.

Duurzaamheid

Schuim met een hoge dichtheid weerstaat met succes alle uitdagingen die de tijd met zich meebrengt. Dit betekent dat ze veel duurzamer zijn als we ze vergelijken met een lager dichtheidspercentage. Daarom zijn ze een populairdere keuze voor gebruikers, omdat ze na verloop van tijd niet verslappen of verslappen. Ze zijn ook beter bestand tegen andere externe factoren zoals schade door ongelukjes en scheuren.

Drukontlasting

Als je kiest voor schuim met een lage dichtheid, zul je geen verlichting of pijn voelen. Aan de andere kant zijn de De hogere dichtheid van het schuim van je traagschuimmatras zal je helpen ontspannen en de druk in de rug en schouders wegnemen. Voor iedereen die wakker wordt met pijn en druk in nek, schouders, rug en heupen, is drukontlasting de belangrijkste eigenschap. Het hele bekkengebied zal pijnlijk zijn als de matras de druk niet wegneemt. Dat geldt vooral voor zijslapers.

een afbeelding van een traagschuimmatras met hoge dichtheid

Temperatuurregeling

Schuim met een lagere dichtheid is een veel betere keuze voor wie een koeler gevoel wil tijdens het slapen. Schuim met een lagere dichtheid is echter absoluut beter in deze categorie, omdat het een neutrale temperatuur biedt. 

Dit betekent dat er geen verwarming optreedt, zoals het geval is bij dikker schuim. Ze absorberen veel meer lichaamswarmte Dit betekent dat ze een betere keuze zijn voor gebruikers die graag in een warmere omgeving slapen. Het ademend vermogen wordt beïnvloed door de schuimdichtheid en dat is waar warme slapers op moeten letten.

Gewicht matras

Schuim met een hoge dichtheid is veel zwaarder dan schuim met een lage dichtheid. Daarom is het niet zo gemakkelijk om ze te verplaatsen, terwijl schuim met een lagere dichtheid flexibeler is. Dus als je vaak met je matras moet manoeuvreren, is dat gewicht een grote factor. Matrassen met hoge dichtheid en ultrahoge dichtheid kunnen twee keer zo zwaar zijn als matrassen met lage dichtheid.

Als je niet van plan bent om het te verplaatsen zodra je het op je bedframe hebt gezet, dan is het niet erg belangrijk. Het enige waar je op moet letten is dat je een sterk bedframe.

Veelgestelde vragen over schuimdichtheid

Een van de meest voorkomende verwarringen in verband met schuimdichtheid is sterkte. Het komt voor dat de gebruiker een fout maakt door een misvatting te hebben over de getallen die in de specificaties staan. Hogere getallen betekenen bijvoorbeeld niet dat de matras steviger is. Lees enkele veelgestelde vragen en antwoorden om verwarring te voorkomen.

Hebben alle schuimproducten dezelfde dichtheid?

Nee, de schuimdichtheid hangt af van het type schuim en de productiemethode.

Is schuimdichtheid 32 goed?

Standaard moet schuim een dichtheid van 32 tot 40 hebben. Daarnaast zijn er traagschuimen met een dichtheid tot 60 en latex met een dichtheid tot 65.

Wat zijn de verschillende dichtheden van traagschuim?

Er is schuim met een lage dichtheid, schuim met een hoge dichtheid, schuim met een ultrahoge dichtheid en soms is er schuim met een gemiddelde dichtheid verkrijgbaar.

Hoe dicht is schuim met hoge dichtheid?

Het dichtste materiaal kan wel 10 of 15 zijn. Schuim met een hoge dichtheid van 3 wordt bijvoorbeeld gebruikt voor beddengoed, kussens voor banken of schuim voor stoelen in auto's.

Is de schuimdichtheid gerelateerd aan je slaaphouding?

Ja, een matras van schuim met een hoge dichtheid heeft bijvoorbeeld meer lichaamscontouren dan een matras van schuim met een lage dichtheid. Daarom geldt: hoe dichter het schuim, hoe ondersteunender de matras.

Zijn bankkussens en zitkussens gemaakt van schuim met een lage dichtheid?

Ja, zowel zit- als bankkussens zijn gemaakt van schuim met een lage dichtheid, meestal tussen 1,5 en 2,0.

Aanbevolen lectuur:

Opmerkingen (0)

Er zijn nog geen reacties

Over de auteur

Alex Petrović
Slaap Consultant
A CPD gecertificeerd slaapadviseur met meer dan 2000 uur onderzoek naar alle verschillende manieren waarop we een goede nachtrust kunnen krijgen. Als voormalig slapeloze weet ik hoe moeilijk het leven kan zijn zonder nachtelijk herstel en ik vind het geweldig dat ik alles wat ik heb geleerd met jullie kan delen. Hopelijk kunnen we allemaal rustig slapen!
Verwante berichten

Meer richtlijnen voor een goede nachtrust

Aanbevolen afbeelding voor satijnen lakens
20 mei 2024

Satijnen lakens - Helpen deze je beter slapen?

Het feit dat een beroemdheid graag wil dat zijn of haar hoeslaken en kussensloop van satijn zijn, is niet de enige reden waarom sa...
Aanbevolen afbeelding voor Hoe trek je een dekbedovertrek aan?
19 mei 2024

Een dekbedovertrek aantrekken

Je kunt twee methoden gebruiken om het proces snel en gemakkelijk te maken. Het is belangrijk om elke stap goed uit te voeren, zodat de vulling gelijkmatig verdeeld wordt.
Mis het niet!
Ontvang de nieuwste recensies, speciale aanbiedingen, nieuwe releases en meer...
[instagram-feed feed=1]
Knop Sluiten

Mis het niet!

Ontvang de nieuwste recensies, speciale aanbiedingen, nieuwe releases en meer...

Door dit formulier te verzenden, meldt u zich aan voor onze mailinglijsten.
Bekijk onze privacybeleid.

Dit veld is voor validatiedoeleinden en moet ongewijzigd blijven.

nl_NLNederlands