Koptekst hamburger open
Logo zoeken

Spring naar

Momenteel aan het bekijken:

Silentnight Eco Comfort Miracoil Luxe Matras Overzicht 2023

TSA-beoordelaar Connie Hack

Geschreven door Connie

Slaap Adviseur

een pictogram dat een testmethode voor producten voorstelt

Hoe we testen

Ons testproces

een afbeelding van silentnight miracoil luxe matras beoordeling

20 mei 2024 6 min lezen

Silentnight Eco Comfort Miracoil Luxury matras maakt gebruik van ademende en duurzame vezels die 100% recyclebaar zijn om je een frisse en zuiverende slaap te geven van milieuvriendelijke materialen die niet ten koste gaan van de planeet of je portemonnee - dat beweren ze tenminste. Vandaag gaan we uitzoeken of dat echt zo is.

Voor wie is het Silentnight Eco Comfort Miracoil Luxury matras?

Een van de belangrijkste dingen die dit matras onderscheidt van vele andere is het gebruik van hoogwaardige en milieubewuste materialen. Silentnight wilde onze planeet beschermen en daarom hebben ze afstand gedaan van synthetische materialen die niet natuurlijk waren of niet van natuurlijke oorsprong.

De Eco Comfort-laag is gemaakt van natuurlijke materialen uit duurzame bronnen, is volledig recyclebaar en zeer luchtdoorlatend, zodat er lucht doorheen kan stromen en je een verkwikkende en verfrissende nachtrust krijgt.

Met dat in gedachten kunnen we zeggen dat dit matras geschikt is voor iedereen die warm slaapt, maar ook een betaalbare, stevige matras wil om op te slapen. Ook iedereen die houdt van het idee om natuurlijke materialen te gebruiken in plaats van synthetische zal absoluut van dit matras houden!

Voordelen

Een pictogram van een stevig en ondersteunend oppervlak dat ondersteuning en stevigheid aangeeft
Ondersteuning
Zeer ondersteunend
Een icoon van lucht die door een stof stroomt
Ademend vermogen
Koel en ademend
Een pictogram met een blad dat hypoallergene eigenschappen aangeeft
Hypoallergeen
Hypoallergene & huisstofmijtvrije structuur

Nadelen

Een pictogram met een liniaal die het ontbreken van verschillende maten en afmetingen aangeeft
Eén maat
Alleen verkrijgbaar in één maat
Een pictogram dat aangeeft dat het product niet geschikt is voor zijslapers
Niet voor zijslapers
Niet helemaal geschikt voor zijslapers

Waar gebruiken we dit product voor?

In tegenstelling tot veel andere matrassen met open spiraalzouden we de Eco Comfort Miracoil Luxury niet gebruiken in een logeerkamer of als een kinderenOvergangsmatras. Eco Comfort Miracoil Luxury is een matras dat je zou kunnen, en waarschijnlijk ook zou moeten, gebruiken als je belangrijkste, go-to matras in je grote slaapkamer.

Kenmerken die u moet weten over Silentnight Miracoil Luxury matras

Elk matras heeft zijn eigen kenmerken en eigenschappen die het onderscheiden van andere matrassen. Hier zijn de kenmerken waar je meer over moet weten als het om deze matras gaat.

silentnight-eco-comfort-miracoil-luxe-matras-eigenschappen

Bovenkussen voor meer comfort

Een matras met open spiraal moet altijd voorzien zijn van een goede dempende laag om kwaliteitscomfort te bieden. Om u te helpen een verkwikkende nachtrust te bereiken, zijn vezels intelligent verticaal opgebouwd om extra ondersteuning te bieden en u te helpen vrij te bewegen tijdens de nacht. 

Deze ingenieuze gewatteerde demping minimaliseert bewegingsoverdracht, of "samenrollen", in combinatie met een Miracoil verenstelsel en zorgt ervoor dat je verkwikt en uitgerust wakker wordt.

Miracoil gezoneerd veersysteem

Silentnight's exclusieve Miracoil-systeem biedt uitstekende ondersteuning, superieure uitlijning van de wervelkolom, vergroot de slaapruimte en vermindert "samenrollen" voor minder verstoring van de partner tijdens de nacht. De Miracoil-systeem is ook gezoneerd voor een perfecte uitlijning van de wervelkolom en biedt stevigere ondersteuning.

Dit alles wordt gedaan om je te helpen een goede nachtrust te hebben. We weten allemaal hoe belangrijk een goede uitlijning en ondersteuning van de wervelkolom is, en dat is precies wat het veerondersteuningssysteem van Eco Comfort biedt.

24 cm diepte

Met een diepte van 24 cm is deze open spiraalmatras in wezen perfect diep. Het is niet te dun zodat je gemakkelijk zou wegzakken en de spiraal of god verhoede het bedframe onder je zou voelen, maar het is ook niet zo dik dat je er een geschikt hoeslaken voor kunt vinden.

Bovendien kun je er met 24 cm zeker van zijn dat op de rand zitten en uit bed stappen geen probleem zullen zijn, omdat de meeste bedframes en bodems gemaakt zijn met even diepe matrassen in gedachten.

Hypoallergene & huisstofmijtvrije structuur

De Eco Comfort-vezels, waarvan de hoes is gemaakt, zijn behandeld met Purotex - een natuurlijke behandeling die allergenen bestrijdt om een veilige, hypoallergene en huisstofmijtvrije slaapomgeving te creëren.

Een hypoallergene slaapomgeving is essentieel voor veel slapers die te maken hebben met seizoensgebonden allergieën of aandoeningen zoals astma.

Silentnight Eco Comfort Miracoil Luxury matras beoordeeld

een afbeelding van silentnight eco comfort miracoil luxe matras beoordeling

En dan nu het hoofdonderwerp - de beoordeling van het Silentnight Eco Comfort Miracoil Luxury matras.

Zoals geadverteerd is dit een steviger matras, wat te verwachten is van een open spiraalbodem. Spiraalmatrassen staan erom bekend dat ze stevige ondersteuning bieden, en dat is ook bij deze het geval.

Het matras voelt stevig en ondersteunend aan, en in plaats van je te wiegen en te knuffelen, voelt het als je gaat liggen alsof je bovenop het matras ligt in plaats van erin te liggen, als je begrijpt wat we bedoelen. Dat wil niet zeggen dat het niet "meegeeft". Je kernzones zullen nog steeds een beetje wegzakken in de matras, maar we vonden deze niet al te aangenaam als je een zijslaper bent.

Voor een matras met open spiraal isoleert deze matras beweging vrij goed en tenzij u of uw partner als een bezetene rondloopt, zou geen van u beiden gestoord moeten worden terwijl u slaapt.

Bovendien maakt het ontbreken van traagschuim deze matras vrij koel, zodat je zelfs tijdens de warmste maanden van het jaar geen last hebt van oververhitting.

Wat ons echter zorgen baart, is de duurzaamheid van deze matras. Tijdens het testen merkten we tekenen van verzakking, dus we verwachten niet dat deze matras langer dan 4 jaar meegaat. Daarom raden we aan om de matras elke maand om te draaien zolang je hem gebruikt.

Tot slot is de Eco Comfort Miracoil Luxury verkrijgbaar in een aantal maten: Eenpersoons, tweepersoons, kingsize en superkingsize.

BELANGRIJKSTE KENMERKEN:

Wat wij goed vinden aan het Silentnight Miracoil Luxury matras

Wat we niet goed vonden aan de Silentnight Miracoil Luxury matras

Bekijk de alternatieven voor Silentnight Miracoil Luxury matras

We hebben een paar alternatieve opties voor je als je niet geïnteresseerd bent in onze reviewee.

Happy Bedden Super Ortho Matras

een productafbeelding van happybeds super ortho matras

Super Ortho is een betaalbaar, handgemaakt orthopedisch matras. Net als onze reviewee biedt het open spiraal ondersteuningssysteem uitstekende ondersteuning, waardoor het ideaal is voor rug- en buikslapers.

Aan de andere kant is het niet de meest comfortabele matras, dus je zou er waarschijnlijk een matrastopper bovenop willen leggen.

 

Voordelen:
  • Waar voor je geld
  • Langdurig en duurzaam
  • Stevig en ondersteunend.
Minpunten:
  • Veel te stevig voor lichte zijslapers
  • Solide, maar geen geweldige bewegingsisolatie
  • Niet de meest comfortabele matras voor deze prijs.

OTTY Hybride Matras

een productafbeelding van otty originele hybride matras

OTTY Orignal hybrid is een van de beste matrassen die je voor je geld kunt kopen. Het is zeer comfortabel en ondersteunend, wordt niet warm en biedt geweldige bewegingsisolatie.

Ondanks het feit dat het een hybride is, is het nog steeds vrij stevig, eigenlijk net zo stevig als onze reviewee, en dat is precies wat het een geschikte alternatieve optie maakt.

Bekijk onze diepgaande recensie over OTTY Original Hybride matras.

Voordelen:
  • Zeer comfortabel en ondersteunend
  • Koel en ademend
  • Afneembare, machinewasbare hoes.
Minpunten:
  • Het is misschien te stevig voor zijslapers
  • Geen handgrepen aan de zijkant voor betere manoeuvreerbaarheid
  • Enige bezorgdheid over duurzaamheid.

Wat maakt dit product beter dan andere, vergelijkbare producten?

Wat ons het meest aanspreekt aan het Eco Comfort Luxury matras van Silenight is het feit dat het 100% recyclebaar is. Alles, van ademende en duurzame vezels tot het open spiraalveersysteem - alles kan worden gerecycled en hergebruikt, iets waar iedereen naar zou moeten streven als we ons milieu willen beschermen.

Hoe hebben we het product getest?

Zoals altijd hebben we eerst het product besteld. We hebben De website van SilentnightWe vonden het matras, drukten op Toevoegen aan mandje en plaatsten onze bestelling. Helaas is er geen bezorging op de volgende dag, maar je krijgt wel gratis bezorging in de kamer van je keuze, dus dat is al iets.

De matras kwam aan in een doos en na het uitpakken duurde het ongeveer een halve dag voor hij volledig was uitgezet. We hebben de hoes geïnspecteerd op fysieke beschadigingen of mogelijk uitstekende spiraaltjes, maar zoals verwacht was alles in perfecte staat.

testen-van-silentnight-eco-comfort-miracoil-luxe-matras

Elk van onze teamleden had er tien nachten op doorgebracht. Sommigen sliepen op een lattenbodem, sommigen op een stevige en sommigen deden het allebei. We hebben ook een beetje met een thermometer gespeeld, alleen om te zien of we het warm zouden krijgen of niet.

Al met al waren de resultaten bevredigend. De matras lag net zo goed op een lattenbodem als op een stevige en zoals we hadden verwacht, was oververhitting geen probleem.

Aan de andere kant waren de resultaten niet zo bevredigend toen we de roltest deden. We denken dat het veilig is om te zeggen dat dit matras na verloop van tijd niet goed zal blijven liggen, wat een veel voorkomend probleem is bij matrassen met open spiraal. Na een tijdje zal het zachter worden en je zou zelfs kunnen merken dat het wat zakt.

Veelgestelde vragen over uw Silentnight Eco Comfort Miracoil Luxury matras

Om af te ronden, willen we enkele veelgestelde vragen over dit matras beantwoorden.

Wordt Silentnight Eco Comfort Miracoil Luxury matras geleverd met gratis verzending?

Ja. Je krijgt gratis bezorging en verzending als je deze bestelt.

Heeft Silentnight Eco Comfort Miracoil Luxury een proefperiode?

Ja. Je krijgt een proefperiode van 60 nachten bij aankoop van deze matras.

Heeft het Silentnight Eco Comfort Miracoil Luxury matras last van geur/uitwaseming?

Nee. Dit is een matras met open spiraal zonder traagschuim, dus je hebt geen last van uitgassing.

Hoe reinig ik mijn Silentnight Eco Comfort Miracoil Luxury matras?

Je kunt de matras stofzuigen of voorzichtig schoonmaken met een vochtige doek voor het geval je per ongeluk vlekken maakt.

Zit er garantie op het Silentnight Eco Comfort Miracoil Luxury matras?

Ja. Deze matras heeft een garantie van 5 jaar.

Kan ik een matrasbeschermer op deze matras leggen?

Ja. Deze matras heeft geen afneembare hoes, dus een matrasbeschermer kan veel voordelen bieden.

Welk type slapers moet op dit matras slapen?

Dit matras is het meest geschikt voor rug- en buikslapers.

Aanbevolen lectuur:

Opmerkingen (0)

Er zijn nog geen reacties

Verwante berichten

Meer Matras Artikelen

Uitgelichte afbeelding van Sleepeezee Pocketgel Poise 3200 Matras test.
19 mei 2024

Sleepeezee Poise 3200 Matras Evaluatie

Hoewel er op verschillende plaatsen op de website informatie te vinden is over het feit dat de Sleepeezee Poise 3200 matras beter is voor buik- en rugslapers, ...
Uitgelichte afbeelding van Nectar Memory Foam Matras Review
20 mei 2024

Nectar Traagschuim Matras Review

We gebruiken dit product om het ons comfortabel te maken en om te voorkomen dat we het warm krijgen tijdens het slapen. Het zou gebruikt moeten worden door iedereen die...
Mis het niet!
Ontvang de nieuwste recensies, speciale aanbiedingen, nieuwe releases en meer...
[instagram-feed feed=1]
Knop Sluiten

Mis het niet!

Ontvang de nieuwste recensies, speciale aanbiedingen, nieuwe releases en meer...

Door dit formulier te verzenden, meldt u zich aan voor onze mailinglijsten.
Bekijk onze privacybeleid.

Dit veld is voor validatiedoeleinden en moet ongewijzigd blijven.

nl_NLNederlands