Koptekst hamburger open
Logo zoeken

Spring naar

Momenteel aan het bekijken:

Emma Original Matras Beoordeling Onze Gedetailleerde Kijk

TSA-beoordelaar Connie Hack

Geschreven door Connie

CPD Slaap Adviseur

een pictogram dat een testmethode voor producten voorstelt

Hoe we testen

Ons testproces

Een profielfoto voor Rob, onze slaapadviseur

Gepresenteerd door

Rob - Onze presentatoren

Knop Sluiten

19 mei 2024 9 min lezen

Emma Original wordt al geruime tijd beschouwd als een van de beste matrassen die je kunt kopen. Dit bekroonde traagschuimmatras heeft het allemaal. Wij wilden deze beweringen testen en voor eens en altijd vaststellen of Emma Original echt zo goed is. Zonder verder oponthoud volgt hier onze volledige, diepgaande review en ons eindoordeel.

Voor wie is Emma Original matras?

Alleen al door ernaar te kijken, is Emma Original een Matras van middelhard traagschuim ontworpen om aan ieders behoeften te voldoen. De ervaring leert ons echter dat dit zelden het geval is. Aan de andere kant, afgaande op de sterkste punten, zouden we zeggen dat Emma Original het beste is geschikt voor degenen die hun slaaphoudingen door de nachtMaar ook voor diegenen die de voorkeur geven aan een ontspannend, contourgevoel van hun matras.

Upgrade naar het Emma Original Plus matras voor extra luxe

Boven de bekroonde lagen van de Emma Original vind je een nog luxueuzere optie, de Emma Original Plus matras. Deze versie tilt het comfort naar een hoger niveau met een verbeterde comforthoes die dikker en voller is dan de standaardhoes.

Deze eersteklas hoes is ontworpen voor degenen die hunkeren naar dat extra laagje zachtheid en voelt niet alleen hemels aan, maar is ook hypoallergeen en ademend. Hij is moeiteloos afneembaar en wasbaar, waardoor je slaapomgeving net zo hygiënisch als comfortabel is.

een vrouw die een Emma Original Plus matras met de hand aandrukt

Onder deze rijke hoes zit nog steeds hetzelfde hoogwaardige Visco Memory-schuim en de ondersteunende HRX-schuimlagen die van de Emma Original een hit hebben gemaakt. Je krijgt een perfecte uitlijning van je ruggengraat, uitstekende bewegingsisolatie en strategisch geplaatste uitsparingen voor extra drukverlichting.

Kortom, het is de Emma Original waar we allemaal van houden, maar met een extra vleugje luxe voor een nog betere nachtrust.

Is Emma Original matras een verbeterde versie van een eerder product?

Ja. Emma Original is een verbeterde versie van de vorige Emma Original. De nieuwe en verbeterde Emma Original werd in 2020 geïntroduceerd, ook al heeft de vorige versie in 2019 prijs na prijs gekregen. De lofbetuigingen bleven echter ook na de upgrade komen, dus we kunnen gerust zeggen dat Emma opnieuw goed werk heeft geleverd.

Waar gebruiken we dit product voor?

Net als elk ander matras is Emma Original gemaakt om op te slapen. Dat gezegd hebbende, degenen onder ons die de voorkeur geven aan een zachter matrasgevoel, met heel wat drukverlichtingvooral rond de kerngebieden - zullen aanzienlijk profiteren van deze regelmatig toegekende matras.

Voordelen

Een pictogram van een stevig en ondersteunend oppervlak dat ondersteuning en stevigheid aangeeft
Ondersteuning
Goede ondersteuning en uitstekende bewegingsoverdracht
Een pictogram dat een product van goede waarde weergeeft
Waarde
Ongelooflijke prijs-waardeverhouding
Een pictogram met een medaille die een garantie aangeeft
Garantie
Risicovrije proefversie van 200 nachten, 10 jaar garantie en geld-terug-garantie

Nadelen

Een pictogram van een zwaargewicht, ter illustratie van een product dat niet geschikt is voor mensen met overgewicht
Te zacht
Zware slapers zullen het te zacht vinden
Een pictogram dat negatieve opwarmingseigenschappen weergeeft
Wordt vrij warm
Het wordt nog steeds behoorlijk warm op een warme zomeravond
Een pictogram dat uitgassing uitbeeldt
Uitstoot
Lichte uitgassingsproblemen

Kenmerken die u moet weten over de Emma Original matras

Het Emma Original matras bestaat uit drie verschillende traagschuimlagen, elk ontworpen om je te helpen een geweldige nachtrust te krijgen. Laten we ze eens doornemen:

een afbeelding van de originele matrasstructuur van emma

Blijf lezen en we gaan dieper in op elke laag in deze volledige Emma Original review!

Punt Elastisch Airgocell-schuim

De ademende Point Elastic Airgocell schuimlaag is een vochtafvoerende en temperatuurregulerende laag met open poriën en bevindt zich net onder de Halo traagschuim comfortlaag. De Airgocell schuimlaag vangt vocht op en voert het weg van je lichaam, terwijl het tegelijkertijd de luchtstroom in het matras verbetert, waardoor je 's nachts droog en koel blijft.

Vergeleken met sommige andere matrassen van traagschuim houdt deze matras het 's nachts redelijk koel, maar toch kun je maar tot een bepaald punt gaan met een traagschuimmatras.

Laat het traagschuim in de matras zien door de matrashoes te verwijderen

Polyester hoes met temperatuurregeling

Emma Original wordt geleverd met een afneembare en machinewasbare, temperatuurregulerende hoes, de Emma UltraDry Original hoes. De hoes is zeer ademend en voert overtollig vocht uitstekend af.

Het interessante is dat niet elk deel van deze matrashoes van hetzelfde materiaal gemaakt is. De afneembare bovenhoes is gemaakt van 99% polyester en 1% elastaan. De zijhoes is gemaakt van 100% polyester en de onderhoes is een mix van 87% polyester en 13% polypropyleen.

De bovenhoes kan in de wasmachine op 40°C en is klein genoeg om in elke wasmachine te passen, zelfs als je de Super king-size matras koopt.

Halo traagschuim

Net onder de ultra-ademende hoes zien we de nieuwste innovatie van Emma, Halo memory foam.

Deze traagschuimlaag is speciaal ontworpen om zich aan te passen aan de vorm en rondingen van je lichaam. Dit ontwerp zorgt voor een betere drukontlasting en omhullend comfort, zoals Emma het graag noemt. Het verdeelt de druk gelijkmatig over het hele matras, zodat je lichaam ondersteuning op maat ervaart.

In ruil daarvoor heb je de hele nacht een perfecte uitlijning van je ruggengraat.

HRX-schuim voor extra ondersteuning

Een close-up van het originele matras van Emma terwijl onze presentator ernaast staat

De basis van dit matras is een HRX-schuimondersteuningslaag met tegendruk eigenschappen om je te helpen de hele nacht in een perfect uitgelijnde positie te slapen.

Zoals vaak het geval is met een traagschuimbodem, vormt deze zich naar je lichaam op zo'n manier dat je wervelkolom perfect uitgelijnd blijft, of je nu op je zij, rug of buik slaapt.

Bovendien is de ondersteunende bodem van schuim uitstekend voor koppels, omdat hij uitstekende bewegingsisolatie biedt, maar toch een beetje veerkrachtig blijft voor die buitenschoolse bedactiviteiten.

De HRX Supreme basis bevat vijf strategisch geplaatste uitgesneden zones voor een betere verdeling van het lichaamsgewicht en drukverlichting. De zones zijn geplaatst onder de kernzones met drukpunten, zoals heupen en schouders, en zorgen voor een veel aangenamere slaapervaring.

Tot slot is de nieuwe HRX-schuimbodem extra verbeterd om nog langer mee te gaan, zodat u kunt verwachten dat uw nieuwe matras gemakkelijk een heel decennium meegaat, of misschien zelfs meer.

Beoordeling van Emma Original matras

Productafbeelding van Emma Original Matras gemaakt in onze studio

Voordat we verder gaan met onze matrassenreview: Emma Original is gemaakt, wat belangrijk is om te weten omdat Emma ook in andere landen produceert, wat betekent dat er subtiele verschillen kunnen zijn tussen de matrassen op basis van het land van herkomst.

Al met al is het gemakkelijk te zien waarom dit een bekroond matras is. Emma Original is een heerlijk uitgebalanceerd traagschuim matras. Het is opmerkelijk comfortabel, zonder afbreuk te doen aan de stevigheid en ondersteuning. Ongeacht uw slaaphouding kunt u verwachten dat u goed uitgelijnd wakker wordt met een uitgerust gevoel.

De kwaliteit van dit matras is opmerkelijk. Dit is gemakkelijk een van de duurzaamste matrassen die we ooit hebben beoordeeld. Het zakt niet in, het zakt niet door en het hoeft niet gedraaid te worden vanwege het unieke ontwerp. Hoewel draaien geen kwaad kan, lijkt het gewoon niet nodig te zijn.

Wat ook geweldig is aan dit matras, is dat je het 200 nachten kunt uitproberen (in plaats van 100 nachten), dus zelfs als je het niet geweldig vindt, kun je het altijd terugsturen en krijg je je geld terug.

Aan de andere kant zul je het waarschijnlijk te zacht vinden als je een zwaardere slaper bent. Als je op je rug slaapt, zal dat niet zo'n probleem zijn, maar als je een buikslaper bent, zul je waarschijnlijk een stevige matrastopper moeten toevoegen.

En hoewel er enkele verbeteringen zijn aangebracht op het gebied van temperatuurregulering, wordt Emma Original nog steeds behoorlijk warm op een warme zomernacht. Verder zal er wat off-gassing zijn, maar zoals met elk ander traagschuim bed-in-a-box - dat is gewoon iets wat je moet accepteren.

BELANGRIJKSTE KENMERKEN:

Wat wij goed vinden aan het Emma Original matras

Wat we niet goed vonden aan Emma Original matras

Emma Original Matras prijzen: Een maat voor elke slaper

Wil je investeren in een Emma Original matras? Het goede nieuws is dat er een maat is voor elk type slaper, en dat ze momenteel allemaal 25% afgeprijsd zijn. Bekijk de onderstaande tabel om de perfecte maat voor u te vinden:

MaatAfmetingenPrijs
Single UK90×190 cm£317.00 £237.75
UK Klein Tweepersoons120×190 cm£445.00 £333.75
UK Dubbel135×190 cm£483.00 £362.25
Koning UK150×200 cm£547.00 £410.25
UK Super Koning180×200 cm£636.00 £477.00
EU Single90×200 cm£381.00 £285.75
EU Dubbel140×200 cm£509.00 £381.75
EU Koningin160×200 cm£623.00 £467.25

Upgrade naar het Emma Original Plus matras voor extra luxe

Een hand die de comforthoes van het Emma Original Plus matras aanraakt

Naast het klassieke Emma Original matras is er ook een verbeterde versie, de Emma Original Plus. Dit model heeft een verbeterde comforthoes die steviger en zachter is dan de standaardversie.

Voor mensen die de voorkeur geven aan extra zachtheid, is deze verbeterde hoes hypoallergeen en ademend. Hij is ook gemakkelijk te verwijderen en schoon te maken, wat bijdraagt aan een schonere slaapomgeving.

Onder deze verbeterde hoes behoudt de matras dezelfde kwaliteit Visco Memory Foam en ondersteunende HRX schuimlagen die de Emma Original kenmerken. Deze lagen bieden een solide uitlijning van de wervelkolom, effectieve bewegingsisolatie en gerichte drukverlaging door strategisch geplaatste uitsparingen.

Samengevat biedt de Emma Original Plus de vertrouwde functies van de Emma Original, maar met een beetje meer comfort.

Bekijk de alternatieven voor Emma Original matras

Als Emma Original niet genoeg voor je is, maak je dan geen zorgen - wij staan achter je.

Simba Hybride matras

Productafbeelding van Simba hybride matras opgenomen in onze studio

Simba Hybrid is een ander alternatief dat we voor je hebben, wederom met pocketvering. Dit is een hybride matras dat iets goedkoper is dan Emma Original. Over het geheel genomen is het niet zo goed als onze reviewee, maar als je een stevige matras nodig hebt die perfect in je bedframe past - deze is er in 9 verschillende maten!

Lees onze volledige review van dit product hier!

Voordelen

Een pictogram met lichtgewicht eigenschappen
Comfortabel
Zeer comfortabel
Een pictogram met kettingschakels dat duurzaamheid aangeeft
Duurzaamheid
Uitstekende duurzaamheid
Een pictogram dat een rechtszaak of garantie weergeeft
Proefperiode
Proefperiode van 200 nachten

Nadelen

Een pictogram dat een niet-stevig en ondersteunend oppervlak voorstelt
Ondersteuning
Ondergemiddelde ondersteuning
Een pictogram dat negatieve ademende eigenschappen weergeeft
Ademend
Niet de koelste of meest ademende matras
Een pictogram dat een niet-verwijderbare hoes voorstelt
Omslag
Geen afneembare hoes

Overweeg de Panda matras topper als je een Emma Original matras koopt.

Sleep Advisors presentator slaapt op Panda matras topper

Als je je nieuwe matras koeler en meer ademend wilt maken, probeer dan eens deze matras topper van Panda. De hydroschuimtechnologie die in deze topper wordt gebruikt, is hypoallergeen en zeer ademend, wat Emma Orignal het meest mist. Nu voegt het niet veel toe aan de stevigheid, maar toch, tenzij je meer dan 130 kg weegt - heb je geen extra hulp nodig.

Voordelen

Een pictogram van een wasmachine, ter illustratie van een product dat geschikt is voor machinaal wassen
Machinewasbaar
Verwijderbare, machinewasbare bamboe hoes
Een pictogram dat een milieuvriendelijk en duurzaam concept vertegenwoordigt
Milieuvriendelijk
Veganistisch, duurzaam en milieuvriendelijk
Een pictogram met een medaille die een garantie aangeeft
Garantie
10 jaar garantie

Nadelen

Een pictogram met een liniaal die het ontbreken van verschillende maten en afmetingen aangeeft
Dikte
30 cm dik in combinatie met Emma Original

Wat maakt het Emma Original matras beter dan andere, vergelijkbare matrassen?

Wat deze Emma matras echt doet uitblinken tussen alle andere vergelijkbare matrassen is zijn opmerkelijke duurzaamheid. Hoogwaardige schuimen en een uitstekende techniek maken dit een van de meest duurzame en langdurige traagschuimmatrassen op de markt.

Hoe hebben we het product getest?

Net als bij elke andere product- of matrassenreview is ons doel om objectief te blijven en u een gedetailleerd en beschrijvend overzicht van een product te geven. In het geval van deze specifieke Emma matras hebben we speciale aandacht besteed aan de bepalende kenmerken zoals comfort, stevigheid en duurzaamheid, omdat die over het algemeen het belangrijkst zijn bij het winkelen voor een matras.

Het bestelproces verliep vlekkeloos. We vulden onze gegevens in en ons bed-in-a-box arriveerde binnen drie dagen - in perfecte staat. Natuurlijk biedt Emma een gratis levering voor alle matrasmaten, dus geen zorgen. Als je op zaterdag of zondag wilt laten bezorgen, kost dat €17,50.

Onze presentator ligt op een Emma-matras

We hebben het comfort, de stevigheid, de drukverlaging en andere aspecten van deze matras getest door elk van onze teamleden tien nachten op deze matras te laten slapen, aantekeningen te laten maken en hun ervaringen met elkaar te delen.

Comfort en stevigheid zijn vrij subjectief en je kunt alleen zo objectief mogelijk zijn. Met dat in gedachten vonden al onze teamleden de matras perfect comfortabel, ongeacht hun slaaphouding en lichaamstype. Wat de hardheid betreft, vonden we dit alles bij elkaar een medium stevig matras, eerder medium dan stevig.

Zoals je misschien weet, is elke Emma matras wordt geleverd met 10 jaar garantie en we zijn blij dat we na onze roltest kunnen zeggen dat dit matras opmerkelijk duurzaam is. Je zou dit matras probleemloos moeten kunnen gebruiken tijdens de volledige garantieperiode.

Veelgestelde vragen over uw nieuwe Emma Original matras

Zoals bij elke matrassenreview of productreview willen we een aantal van de meest gestelde vragen over Emma Original beantwoorden.

Wat is het verschil tussen de Emma Original en Emma Essential matrassen?

Emma Original en Emma Essential lijken veel op elkaar, hoewel Emma Essential aanzienlijk betaalbaarder is.

Is de Emma Original matras geschikt voor warme slapers?

Niet helemaal. Zoals vaak het geval is met traagschuimmatrassen, wordt ook Emma Original warm tijdens warme zomernachten en is daarom niet de meest geschikte keuze voor warme slapers.

Is de Emma Original matras geschikt voor zijslapers?

Ja. Emma Original is geweldig voor zijslapers.

Is het Emma Original matras goed tegen nekpijn?

Wat nekpijn betreft, raden we aan om over te stappen op een comfortabeler kussen, omdat een hoofdkussen eerder nekproblemen veroorzaakt. Een Emma Original matras veroorzaakt echter geen nekklachten.

Is de Emma Original matras geschikt voor buikslapers?

Ja en nee. Als je wat zwaarder bent, zul je het niet prettig vinden om op je buik te slapen.

Is de Emma Original matras goed voor rugslapers?

Hoewel het niet de eerste keus matras is voor rugslapers, is het zeker een goede keuze voor rugslapers.

Zakken Emma matrassen door?

Mits goed verzorgd - nee. Elke Emma matras zal zich na verloop van tijd enigszins aanpassen aan je lichaam, maar dat is niet hetzelfde als doorzakken.

Hoe onderhoud ik mijn Emma Original matras?

De toplaag van de Emma Original matras is afneembaar en machinewasbaar op 40°C.

Opmerkingen (0)

Er zijn nog geen reacties

Aanbevolen lectuur:

Over de auteur

Connie
Als CPD gecertificeerd slaapadviseur weet ik hoe belangrijk slaap is. En als combinatieslaper vond ik het moeilijk om producten te vinden die bij mijn slaapstijl passen. Ik heb meer dan 2 jaar ervaring met het testen van producten bij The Sleep Advisors, wat betekent dat ik op, met en onder meer dan 500 producten heb geslapen met wisselend succes. Dit komt bovenop de meer dan 2 jaar ervaring als productbeoordelaar voor de tijdschriften Closer, Heat en Grazia, dus ik heb een streng proces. Ik deel graag mijn slaapgetuigenissen met onze lezers en hoor ook graag hun ervaringen.
Verwante berichten

Meer Matras Artikelen

Aanbevolen afbeelding voor de beste gelmatras
20 mei 2024

Beste gelmatras

Nu we onze favoriete gelmatrassen hebben besproken, laten we het hebben over hoe je het winnende model voor jezelf kunt vinden! Dus, we gaan ...
Aanbevolen afbeelding voor sleepsoul space 2000 beoordeling
20 mei 2024

SleepSoul Space 2000 Matras Overzicht

We gebruiken het SleepSoul Space 2000 matras voor alles waar we normaal een matras voor gebruiken, maar dit matras geeft ons dat allemaal op een veel hoger niveau...
Mis het niet!
Ontvang de nieuwste recensies, speciale aanbiedingen, nieuwe releases en meer...
[instagram-feed feed=1]
Knop Sluiten

Mis het niet!

Ontvang de nieuwste recensies, speciale aanbiedingen, nieuwe releases en meer...

Door dit formulier te verzenden, meldt u zich aan voor onze mailinglijsten.
Bekijk onze privacybeleid.

Dit veld is voor validatiedoeleinden en moet ongewijzigd blijven.

nl_NLNederlands