Koptekst hamburger open
Logo zoeken

Spring naar

Momenteel aan het bekijken:

Eve Original Matras Review - Een stevig en ondersteunend matras

TSA-beoordelaar Connie Hack

Geschreven door Connie

Slaap Adviseur

een pictogram dat een testmethode voor producten voorstelt

Hoe we testen

Ons testproces

Eve originele matras

20 mei 2024 7 min lezen

Eve is een bekend slaapbedrijf uit het Verenigd Koninkrijk, dat vooral in 2015 in de schijnwerpers kwam te staan toen Eve een van de eerste bedrijven was die online matrassen verkocht met een risicovrije proefperiode van 1 jaar. Sindsdien zijn hun matrassen erg populair. Maar er is geen one-size-fits-all matras, dus hebben we een van de populairste matrassen voor je getest - Eve Original matras. Hier is je Eve matras test door The Sleep Advisors.

Voor wie is Eve Original matras?

Hoewel we zeiden dat er geen one-size-fits-all matras bestaat, kan het Eve Original matras geschikt zijn voor alle drie de slaapposities. Net als 99% van de traagschuimmatrassen is dit matras beter voor zij- en rugslapers dan voor buikslapers. Maar in tegenstelling tot andere traagschuim matrassen, zal dit model voldoende ondersteuning bieden voor de meeste buikslapers met een gemiddeld BMI. Eve Original matras is ook een van de beste voor combinatieslapers. De matras is dus een geweldige keuze voor:

  • Allergiepatiënten
  • Combinatiedwarsliggers
  • Rug- & zijslapers
  • Slapers met een gemiddelde BMI
  • Slapers die behoefte hebben aan stevigheid
  • Degenen die een hoger niveau van ondersteuning willen.

Waar gebruiken we dit product voor?

We gebruiken Eve Original traagschuim matras voor ondersteuning, drukverlaging en bewegingsisolatie. We gebruiken het ook om te slapen in een hypoallergene omgeving en op een schoon slaapoppervlak, dankzij de wasbare hoes. We gebruiken het voor:

  • Ondersteuning.
  • Drukontlasting.
  • Antiallergische eigenschappen.
  • Motie isolatie.
  • Stabiliteit.

Kenmerken die u moet weten over de Eve Original matras

Het is zeker belangrijk om de algemene eigenschappen van Eve traagschuim matras te kennen en daarom beginnen we dit deel van onze review met de dikte en het aantal lagen. Daarna zullen we ons richten op de schuimlagen die het belangrijkst zijn voor de prestaties van dit matras, en dan zullen we het hebben over het hardheidsniveau, de hoes en de proefperiode, en over de levering.

5 lagen in totaal & 24 cm dikte

Je kunt in de war raken door het feit dat je op de Eve-website tegengestelde informatie vindt over dikte, maar we hebben het matras opgemeten en het is zeker 24 cm dik en niet 25 cm. Dit is de gemiddelde dikte van de matras in het algemeen, en meer dan genoeg voor een volledig schuimmatras, omdat dergelijke matrassen goede prestaties kunnen leveren, ook al zijn ze dunner dan bijvoorbeeld hybride matrassen.

Er zijn in totaal 5 lagen, waarvan drie schuimlagen waar we het in de volgende paragraaf over zullen hebben. De andere twee lagen bevinden zich aan de onderkant en bovenkant. Het dichtst bij je is de hoes, waar we ook een aparte paragraaf aan zullen wijden, en aan de onderkant zit de anti-slip basis, een sspeciale laag die is geïmplementeerd om ervoor te zorgen dat je matras altijd perfect stabiel is en beweegt niet tijdens de nacht.

3 schuimlagen

Onder de cover vind je de Evecomfort schuimlaagIn het midden zit de geheugenlaag en onderaan de basislaag, die de dikste van alle drie de lagen is. Naast de Evecomfort-laag zie je de rgedeponeerd handelsmerksymboolDeze laag is dus het hart en de ziel van deze matras. Deze laag is zo ondersteunend, maar ook het ademend vermogen is aanzienlijk verbeterd in vergelijking met traditioneel traagschuim.

De middelste traagschuimlaag is er voor de drukverlichting, waardoor zijslapers en beïnvloedt ook de bewegingsisolatie. De De onderlaag, soms verend schuim genoemd, is nog belangrijker voor bewegingsisolatiemaar ook voor de stevigheid van deze matras. De onderlaag heeft zeven unieke contourzones, om zich aan te passen aan verschillende delen van het lichaam. De onderlaag is de dikste, vanwege de duurzaamheid.

Medium ondersteuning

De stevigheid en ondersteuning van dit matras zijn heel slim ontworpen. De lagen hebben verschillende hardheden en samen zorgen ze voor een medium stevig en ondersteunend matras. dat goed is voor verschillende slaaphoudingen.

Het is erg comfortabel voor rugslapers, maar ook voor zijslapers, omdat ze genoeg kunnen wegzakken om te slapen. een neutrale positie van de ruggengraat bereiken en tegelijkertijd pijn in de schouder en heup voorkomen. Het is ook ondersteunend en stevig genoeg voor alle buikslapers met een gemiddeld lichaamsgewicht, zodat je niet te veel druk op je rug krijgt.

98% polyester & 2% elastaan in bovenbekleding

We vonden de cover om verschillende redenen erg mooi. Ten eerste, de hoes is zeer comfortabel en aangenaam op de huid. Het is gemaakt van een combinatie van polyester en elastaan, waarbij polyester 98% en elastaan 2%. De combinatie van deze materialen geeft je vochtafvoerende en zeer ademend Bovenkleed waarop het comfortabel slapen is, zelfs zonder beddengoed.

Ook de De hoes is afneembaar en machinewasbaar, Dus als je hem zonder beddengoed wilt gebruiken, kan dat, want je wast hem gemakkelijk en eenvoudig, zodat je altijd een perfect schoon slaapoppervlak hebt. Nadat je openritsen, wassen op 40 graden C en dan met de hand drogen, omdat het niet geschikt is voor de droogtrommel.

1 jaar op proef & gratis levering

Eve is het eerste Britse slaapbedrijf dat 1 jaar op proef, zonder risico, en na een jaar kun je het terugsturen als het je niet bevalt. Dit is natuurlijk meer dan genoeg tijd en na een maand of twee weet je of het de juiste matras voor je is of niet. Het lichaam heeft gemiddeld 3 tot 4 weken nodig om zich aan te passen aan een nieuwe matras.

Eve is ook trots op haar bezorgservice, want ze leveren de matras gratis en in een handomdraai bij je af.

Beoordeling van Eve Original matras

een afbeelding van de originele matras van eve in een slaapkamer op een bedbodem van eve

Eve Original matras is 24 cm dik, volledig geschuimd matras. Het is medium stevig en zeer ondersteunend, waardoor het over het algemeen comfortabel voor alle drie de slaaphoudingen - zijligging, rugligging en vooroverligging. Het is echter iets beter voor zij- en rugslapers dan voor voorslapers, wat het geval is met de meeste all-foam matrassen. In tegenstelling tot veel andere all-foam matrassen die veel te zacht zijn voor voorslapers, is dit matras niet te zacht en het is ondersteunend genoeg zelfs voor die slaaphouding. Omdat het zulke eigenschappen heeft, raden we het echt aan voor combinatieslapers. Het bestaat in totaal uit 5 lagenwaarvan drie schuimlagen plus hoes en antislipbodem.

De hoes is afneembaar en machinewasbaarEn omdat de matras hypoallergeen is, is dit een geweldige keuze voor mensen met een allergie. Je hebt het hele jaar de tijd om zeker te zijn van het comfort en de kwaliteit van dit matras, wat het kopen ervan volledig risicoloos maakt. Het wordt geleverd met een 10 jaar garantie.

BELANGRIJKSTE KENMERKEN:
Voordelen:
Minpunten:

Wat we goed vinden aan Eve Original matras

Waarom we Eve Original matras niet goed vonden

Wat maakt dit product beter dan andere, vergelijkbare producten?

Eve Original matras heeft talloze eigenschappen die het beter maken dan sommige andere vergelijkbare matrassen. We zouden zeker de ondersteuning wat geweldig is en ook zeer aanpasbaar. Dat komt tot uiting in het feit dat de fabrikant hem aan iedereen aanbeveelt, ongeacht de slaappositie van je voorkeur.

een afbeelding van een Eve originele matras op een Eve Tailored bedframe

Zijslapers voelen drukverlichting. Partners maken elkaar niet wakker tijdens het bewegen in bed dankzij geweldige bewegingsisolatie. De afneembare hoes is ademend en machinewasbaar, wat nog een groot voordeel is van dit product. We moeten nogmaals de 10 jaar garantie vermelden en 1 jaar risicovrij uitproberen. Beide zijn veel beter dan het gemiddelde in de sector.

Hoe hebben we het product getest?

De Deliver, Remove & Recycle service is erg handig, dus als je een oud matras hebt, raden we je aan deze service te kiezen bij het afrekenen. Er zijn twee maten en twee kleurencombinaties beschikbaar, dus kies die als je bestelt.

De matras werd zeer snel en gratis bij ons afgeleverd. We hebben het meteen voorzichtig uitgepakt en 2 dagen laten liggen om weer helemaal tot zijn recht te komen. Dat is iets wat je met elk bed in een doos moet doen. We lieten ook de kenmerkende chemische geur verdwijnen, die in alle traagschuimproducten aanwezig is.

een afbeelding van eve originele matras in een slaapkamer

doos. En we laten de karakteristieke chemische geur verdwijnen die in alle traagschuimproducten aanwezig is.

We hebben die tijd gebruikt om het vakmanschap te controleren en om twee tests uit te voeren: een duurzaamheidstest en een onderhoudstest. De duurzaamheidstest is eigenlijk een serie tests die een roltest omvat, en tijdens de onderhoudstest hebben we de hoes verwijderd en gewassen om er zeker van te zijn dat hij niet krimpt.

Na dit alles zijn we begonnen met een test van meerdere weken, waarbij ons team het product in detail heeft getest en alle eigenschappen heeft gecontroleerd. Talloze nachtelijke tests omvatten het controleren van ondersteuning in verschillende slaaphoudingen, ademend vermogen, bewegingsisolatie en al het andere dat we in deze recensie aan je hebben laten zien.

Veelgestelde vragen over uw Eve Original matras

Lees de antwoorden op een aantal veelgestelde vragen over je nieuwe Eve Original matras.

Wat is steviger: Eve of Emma matras?

Zowel Eve als Emma hebben een groot aantal verschillende matrasmodellen in hun aanbod, dus we zijn er zeker van dat je de hardheidsgraad zult vinden die je zoekt.

Is Eve Original matras goed voor orthopedisch gebruik?

Orhopaedische matrassen zijn meestal steviger dan Eve Original matrassen, maar ze bieden geweldige ondersteuning, dus je kunt ze daarvoor proberen.

Moeten mensen met rugpijn een Eve Original matras gebruiken?

Eve Original matrassen moeten bijdragen aan een betere nachtrust en helpen dus ook bij rugpijn.

Hoe was ik mijn Eve Original matras?

De hoes is afneembaar en machinewasbaar op 40 graden.

Neemt Eve Sleep oude matrassen aan?

Ja, je kunt die optie kiezen onder bezorging op naam bij het afrekenen als je wilt dat Eve je oude matras ophaalt en recyclet, maar let op: de beschikbaarheid van deze service kan per gebied verschillen.

Wordt Eve Original matras zachter na verloop van tijd?

Hij is zeer duurzaam en dankzij de schuimrubberen basis met hoge dichtheid wordt hij niet zachter na verloop van tijd.

Opmerkingen (0)

Er zijn nog geen reacties

Aanbevolen lectuur:

Over de auteur

Connie
Als CPD gecertificeerd slaapadviseur weet ik hoe belangrijk slaap is. En als combinatieslaper vond ik het moeilijk om producten te vinden die bij mijn slaapstijl passen. Ik heb meer dan 2 jaar ervaring met het testen van producten bij The Sleep Advisors, wat betekent dat ik op, met en onder meer dan 500 producten heb geslapen met wisselend succes. Dit komt bovenop de meer dan 2 jaar ervaring als productbeoordelaar voor de tijdschriften Closer, Heat en Grazia, dus ik heb een streng proces. Ik deel graag mijn slaapgetuigenissen met onze lezers en hoor ook graag hun ervaringen.
Verwante berichten

Meer Matras Artikelen

een uitgelichte afbeelding van otty pure hybride bamboe & houtskool matras
19 mei 2024

OTTY Pure Hybride Bamboe & Houtskool Matras Beoordelen

Naast het voor de hand liggende gebruik om erop te slapen, kan OTTY's Pure Hybrid Bamboo & Charcoal matras heel nuttig zijn als je te maken hebt met...
Aanbevolen afbeelding voor Dormeo Memory Classic Matras Review
20 mei 2024

Dormeo Memory Classic Review

Iedereen die moeite heeft om uitgerust en pijnvrij wakker te worden, moet op zoek naar een nieuw matras. Dormeo Memory Classic is ontworpen ...
Mis het niet!
Ontvang de nieuwste recensies, speciale aanbiedingen, nieuwe releases en meer...
[instagram-feed feed=1]
Knop Sluiten

Mis het niet!

Ontvang de nieuwste recensies, speciale aanbiedingen, nieuwe releases en meer...

Door dit formulier te verzenden, meldt u zich aan voor onze mailinglijsten.
Bekijk onze privacybeleid.

Dit veld is voor validatiedoeleinden en moet ongewijzigd blijven.

nl_NLNederlands