Koptekst hamburger open
Logo zoeken

nachtmerries die veel voorkomen bij mensen
Laatst bijgewerkt op 19 mei 2024 door Tom

Top 10 nachtmerries die iedereen heeft

Dromen zijn meestal manifestaties van onze onderbewuste delen van de geest. Als je ze juist interpreteert, kunnen ze veel zeggen over je persoonlijkheid. Hetzelfde geldt voor nachtmerries.

Heb je ooit een angstaanjagende nachtmerrie gehad? 

Het blijkt dat je niet de enige bent. Hoe afschuwelijk ze ook zijn, nachtmerries zijn een steeds vaker voorkomend fenomeen. Elke nacht tijdens de slaap creëert ieder van ons 5 droomepisodes. Vermenigvuldig dat met 7 miljard mensen op aarde en je krijgt 35 miljard dromen die zich binnen een periode van 24 uur op de planeet voordoen. 

Experts hebben uitgelegd dat onze nachtmerries en dromen patronen van menselijk gedrag weerspiegelen. Ze weerspiegelen dus wie we zijn en wat ons bezighoudt. Hoewel het decoderen van dromen niet zo zwart-wit is, is dit een gids voor wat veelvoorkomende nachtmerries kunnen betekenen.

Inhoudsopgave

Voeg een koptekst toe om te beginnen met het genereren van de inhoudsopgave

Uitvallende tanden

Dromen over tanden kan een weerspiegeling zijn van je onzekerheid over je uiterlijk en hoe anderen je zien. Zulke dromen kunnen voortkomen uit angst voor afwijzing, schaamte of je onaantrekkelijk voelen. Omdat tanden worden gebruikt om op te bijten, kauwen en scheuren, kunnen dromen over het verlies ervan het gevoel van machteloosheid weerspiegelen. Dit kan betekenen dat je problemen hebt met je zelfvertrouwen.

Achtervolgd worden

Iemand die je achtervolgt suggereert dat je bent weggelopen van iets dat je angst of bezorgdheid veroorzaakt in het wakende leven. Het impliceert dat je de neiging hebt om weg te rennen of het specifieke probleem te vermijden. De achtervolger kan ook een aspect van jezelf vertegenwoordigen, zoals je eigen gevoelens van woede, jaloezie of angst die zich kunnen manifesteren als een bedreigende figuur.

een man die bang is dat iemand hem achtervolgt in een nachtmerrie

Geen toilet kunnen vinden

Dit kan betekenen dat je moeite hebt om je behoeften te uiten in een bepaalde situatie. Het kan betekenen dat je niet aan je persoonlijke behoeften voldoet door anderen altijd op de eerste plaats te zetten. Je kunt het gevoel hebben dat je geen tijd hebt voor persoonlijke zaken en meer behoefte hebt aan privacy, zelfzorg of zelfexpressie.

Naakt zijn in het openbaar

Naakt zijn symboliseert dat je jezelf niet kunt vinden, of onzekerheid of dat je ten onrechte beschuldigd wordt. Als jij niet de naakte persoon in je droom bent, maar je ziet een andere naakte persoon en je walgt ervan, betekent het dat je je zorgen maakt over het blootgeven van die persoon.

Onvoorbereid op een examen

Deze dromen kunnen zo echt zijn dat we wakker worden met het gevoel dat we net gezakt zijn voor een belangrijke toets. Dit is een vrij gewone droom, aangezien één op de vijf mensen in zijn leven een examendroom meemaakt. Examendromen weerspiegelen meestal ons gebrek aan vertrouwen in ons vermogen om door te gaan naar de volgende fase in het leven.

een meisje dat zakt voor een test

Vliegend

Turbulent vliegen in je dromen suggereert dat iemand, of iets, je ervan weerhoudt om naar de volgende stap in je leven te gaan, vergelijkbaar met het vorige item. Bang zijn om te vliegen suggereert dat je misschien moeite hebt om de ambitieuze doelen die je voor jezelf hebt gesteld vol te houden. Als je alleen bent en moeite hebt om te vliegen, impliceert dit dat je niet genoeg zelfvertrouwen hebt.

Vallend

Als je het gevoel hebt dat je valt en je wordt overmand door angst, dan betekent dat je onzekerheid en angst voor de situatie. Als je valt en ervan geniet, ben je niet bang voor veranderingen.

een man die valt in zijn nachtmerrie

Een voertuig besturen

Dromen over auto's staat voor onze motivatie in het leven en de richting die we opgaan. In deze fase van je leven kun je het gevoel hebben dat je van het spoor af bent en weer op weg moet om door te gaan.

Een ongebruikte kamer vinden

Als je in je dromen een nieuwe kamer aantreft, suggereert dit de vooruitzichten en vaardigheden die je over jezelf hebt gerealiseerd. Als de kamer wit is, betekent het dat je klaar bent voor een nieuw begin in je leven. Een schone lei.

Te laat komen

Dromen dat je te laat bent geeft je zorgen en bezorgdheid weer over het veranderen van je richting in het leven, of dat je dingen probeert af te maken, maar dat je tijd tekort komt. Je onderbewustzijn vertelt je misschien dat het nooit te laat is om de dingen te doen die je wilt in je leven.

nachtmerrie van te laat komen

Conclusie

Slechts 24 uur lang zijn er 35 miljoen droomsequenties in de wereld. Sommige van deze dromen zijn niet zo aangenaam. Nachtmerries weerspiegelen, net als dromen, onze persoonlijkheid op onbewust niveau en je kunt het een en ander over jezelf leren als je erin slaagt ze goed te interpreteren.
Onthoud dat wanneer je probeert uit te zoeken wat je nachtmerries betekenenJe onderbewustzijn zal het niet voor je spellen; dit is een taak voor je bewustzijn om uit te zoeken.
Droomsymbolen worden op een metaforische manier gepresenteerd zodat je ze kunt decoderen.

Aanbevolen lectuur:
Mis het niet!
Ontvang de nieuwste recensies, speciale aanbiedingen, nieuwe releases en meer...
[instagram-feed feed=1]
Knop Sluiten

Mis het niet!

Ontvang de nieuwste recensies, speciale aanbiedingen, nieuwe releases en meer...

Door dit formulier te verzenden, meldt u zich aan voor onze mailinglijsten.
Bekijk onze privacybeleid.

Dit veld is voor validatiedoeleinden en moet ongewijzigd blijven.

nl_NLNederlands