Koptekst hamburger open
Logo zoeken

Spring naar

Momenteel aan het bekijken:

Hypoallergene matrastoppers

beeld van onze schrijver Filip Maric

Geschreven door Filip

Slaap Adviseur

hypoallergene matras toppers

20 mei 2024 4 min lezen

Laten we het eens hebben over hypoallergene matrastoppers! Behalve dat ze je behoeden voor vervelende niesbuien en allergische reacties, hebben deze kleine slaapkameraccessoires nog veel meer te bieden.

Ze kunnen je ruggengraat beter ondersteunen, vocht tegenhouden, je afkoelen tijdens warme zomermaanden en je veel geld besparen op onderhoud. Maar de markt is tegenwoordig vol met verschillende matrastoppers en de moeilijke vraag is, hoe kies je de juiste?

Daarom hebben we de belangrijkste kenmerken van een goede matrasbeschermer op een rijtje gezet. We gaan het hebben over alle dingen waar je op moet letten als je winkelen voor een nieuwe topper.

Laten we, voordat we verder gaan met de lijst, eerst eens kijken waarom je überhaupt een hypoallergene matras topper zou moeten hebben.

Wanneer een hypoallergeen matras zoeken?

Wat maakt hypoallergene matrastoppers dan zo speciaal? Je vraagt je misschien af of je een hypoallergene topper nodig hebt als je al tevreden bent met je matras. In dit onderdeel gaan we het hebben over de belangrijkste redenen om een goede, kwalitatieve hypoallergene matras topper aan te schaffen.

hypoallergeen matras

Wat maakt een hypoallergene matras topper van hoge kwaliteit?

Als je op zoek gaat naar een hypoallergene matrastopper, moet je een paar belangrijke dingen in gedachten houden om een goede te kunnen kiezen. Hier hebben we een lijst gemaakt van dingen die synoniem zijn voor een topper van hoge kwaliteit.

Waterdichte eigenschappen

Hoogwaardige hypoallergene matrastoppers moeten waterbestendig zijn. Dit is een zeer belangrijke eigenschap omdat het invloed heeft op de medische voordelen die je uit je matras topper haalt, en ook op de duurzaamheid. Waterdichte hypoallergene matrastoppers zijn gemakkelijker schoon te maken, ze gaan langer mee en ze bieden meer zekerheid voor je gezondheid.

Goed stikwerk

Let bij het kopen van hypoallergene matrastoppers op het stiksel. Dons in een topper kan na verloop van tijd verschuiven of bobbelig worden als het stiksel niet goed is. Ga voor de ruitvormige stiksels.

Gemakkelijk wassen en weinig onderhoud

Hypoallergene matrastoppers die op lage temperaturen gewassen kunnen worden, kunnen je veel tijd en energie besparen. Kijk ook of de topper in de droger kan. Sommige hypoallergene matrastoppers kunnen vanwege het materiaal niet in de droger.

matrasbeschermer

Temperatuurregeling

Luxe hypoallergene matrastoppers hebben een verkoelend effect. Een matrastopper die de temperatuur reguleert, maakt slapen een stuk aangenamer, vooral tijdens de warmere maanden.

Duurzaamheid

Zoals we al zeiden, is een van de belangrijkste redenen om een topper aan te schaffen om de levensduur van je matras te verlengen. De duurzaamheid van een matrastopper is dus erg belangrijk. Stiksels en materialen spelen een grote rol in de duurzaamheid van een matrastopper. Ga zeker op zoek naar daagse matrastoppers en toppers met ruitvormige stiksels. Let ook op de stiksels aan de randen van een topper en op de aanbevolen wastemperatuur.

traagschuim matras topper

Vocht en geur

Hypoallergene toppers van polyester of gesiliconiseerd dons absorberen doorgaans minder vocht en eventuele geurtjes. Toppers van andere materialen absorberen soms geurtjes. Dit hoeft geen groot probleem te zijn als de topper gemakkelijk gewassen kan worden op lage temperaturen. Anders kan het na verloop van tijd een vervelend probleem worden.

Geluid

Sommige hypoallergene matrastoppers kunnen door de samenstelling van het materiaal geluid maken bij druk. Het lastige is dat sommige van deze toppers deze vervelende eigenschap verliezen na de eerste wasbeurt. Lees dus eerst een paar klantbeoordelingen door voordat je een topper kiest en kijk of de topper ook na het wassen "lawaaierig" blijft.

Omslag

Een zijdezachte, gladde hoes verhoogt de kwaliteit van verschillende belangrijke eigenschappen van hypoallergene matrastoppers. Een goede tijk voelt beter aan op de huid en maakt een topper comfortabeler. Ook kan een hoes de hypoallergene en antibacteriële werking van een topper versterken. Dus als een matrastopper geleverd wordt met een hoes van hoge kwaliteit, is dat zeker een groot pluspunt.

Conclusie

Een hypoallergene matras topper van goede kwaliteit heeft veel voordelen, zowel voor je gezondheid als voor je budget. Maar het vinden van een goede, duurzame en comfortabele matrastopper is niet altijd eenvoudig. Houd daarom rekening met onze eenvoudige, maar nuttige richtlijnen voor Een juiste topper kopen. Kies verstandig en verbeter je slaapervaring!

Aanbevolen lectuur:

Opmerkingen (0)

Er zijn nog geen reacties

Verwante berichten

Top Topper Artikelen om je te helpen snoozen

vrouw op bed
19 mei 2024

Hoe kies je een matrasbeschermer?

Zoals beloofd beginnen we deze gids met een paar algemene vragen die je jezelf moet stellen voordat je verschillende ...
Paargevoel Emma Diamanten Graad Topper
20 mei 2024

Emma Premium Topper Review

Het grootste verkoopargument voor de Emma topper zijn de slaaptechnische kwaliteiten die je lichaam verkoelen en een betere diepe slaap bieden. De Emma topper...
Mis het niet!
Ontvang de nieuwste recensies, speciale aanbiedingen, nieuwe releases en meer...
[instagram-feed feed=1]
Knop Sluiten

Mis het niet!

Ontvang de nieuwste recensies, speciale aanbiedingen, nieuwe releases en meer...

Door dit formulier te verzenden, meldt u zich aan voor onze mailinglijsten.
Bekijk onze privacybeleid.

Dit veld is voor validatiedoeleinden en moet ongewijzigd blijven.

nl_NLNederlands