Koptekst hamburger open
Logo zoeken

een vrouw die naast een snurkende man probeert te slapen
Laatst bijgewerkt op 19 mei 2024 door Tom

Stop snurken met deze top 10 tips

Wil je stoppen met snurken? Studies hebben aangetoond dat bijna de helft van de volwassenen last heeft van snurken. In de meeste gevallen is snurken geen ernstig medisch probleem, maar soms kan het een indicator zijn van gevaarlijke gezondheidsproblemen. Ook, als snurken niet wordt behandeld over bepaalde periode van tijd, kan het leiden tot andere gezondheidsproblemen, waaronder hart-en vaatziekten. Snurken kan zelfs een vroeg teken zijn van obstructieve slaapapneu.

Afgezien van fysieke kwesties, kan snurken invloed hebben op de persoon psychologische toestand en het sociale leven. Dit aspect van snurken kwestie mag niet worden onderschat. Veel therapeuten het erover eens dat overwerk snurken negatieve gevolgen kan hebben voor de relatie tussen echtgenoten. Deze kwestie kan provoceren ernstige repercussies in het emotionele leven van persoon en welzijn.

Gelukkig kan snurken in veel gevallen worden behandeld met een verscheidenheid aan veranderingen in de levensstijl die zichzelf zal bewijzen als begunstigde voor uw gezondheid in het algemeen. Nu, voordat we verder praten over verschillende methoden voor het oplossen van het probleem met snurken, laten we eens kijken wat snurken is.

Snurken is een trilling van weefsel als gevolg van de blokkade van de luchtstroom. Deze weefseltrilling veroorzaakt het geluid van snurken. Afhankelijk van de oorzaak van snurken kan de trilling variëren van heel licht tot heel intens. Dit is de reden waarom sommige mensen een rustig geluid produceren terwijl anderen een zeer hard geluid produceren tijdens het snurken.

Inhoudsopgave

Voeg een koptekst toe om te beginnen met het genereren van de inhoudsopgave
diagram snurken

Top 10 manieren om snurken te stoppen

Er zijn verschillende medische problemen die deze blokkade van de luchtstroom kunnen veroorzaken. Sommige van deze problemen zijn erfelijk of worden veroorzaakt door een levensstijl. Studies hebben aangetoond dat snurken een veel vaker voorkomend probleem is bij mannen dan bij vrouwen, omdat de luchtwegen van mannen nauwer zijn en dus van nature vatbaarder voor luchtstroomblokkades. Deze oorzaak van snurken valt in een groep van erfelijke oorzaken. Erfelijke oorzaken van snurken kunnen niet veroorzaakt worden door tijdelijke medische problemen of verwondingen. Mensen die hadden gebroken neus als gevolg van de sport blessure of een ongeval kan beginnen met problemen met snurken, ook al hebben ze nog nooit eerder gehad. Dus, verschillende oorzaken van snurken vereisen verschillende behandeling en verschillende aanpak van het probleem. Laten we eens kijken naar een aantal van de beste oplossingen voor dit vervelende probleem! Misschien stop jij ook wel met snurken als je een paar van deze methoden uitprobeert:

Verander je slaaphouding

Veel mensen die problemen ondervinden met snurken, doen dat meestal simpelweg omdat slapen op de rug de mogelijkheid op blokkade van de luchtstroom vergroot. Dit gebeurt om twee redenen, de eerste is dat slapen op de rug natuurlijk maakt persoon ademen door de mond. De tweede reden is dat het gewicht van het nekweefsel de luchtwegen veel meer onderdrukt wanneer iemand op zijn rug slaapt, simpelweg vanwege de zwaartekracht. Als je tot die groep snurkers behoort die alleen snurkt als ze op hun rug slapen, verander dan een positie waarin je slaapten je zult zeker stoppen met snurken.

een vrouw die 's nachts comfortabel slaapt

Behandel je ademhalingsproblemen

Snurken kan ook optreden als een tijdelijk probleem als gevolg van de ademhalingsziekte. Sommige mensen ervaren snurken problemen alleen wanneer ze lijden aan verkoudheid, wanneer hun luchtwegen en luchtwegen zijn geblokkeerd als gevolg van de ziekte. Deze oorzaak van snurken is tijdelijk en het gaat meestal weg, maar vanzelf wanneer de ziekte met succes wordt behandeld. Als je de neiging hebt om te snurken wanneer verkouden zijn Vraag je arts naar verschillende methoden of huismiddeltjes die je kunnen helpen om je luchtwegen te ontstoppen. Voor veel mensen kunnen eenvoudige neusdruppels al helpen, of natuurlijke inhalatie. In elk geval heb je alle opties open als je wilt stoppen met snurken terwijl je ziek bent.

een afbeelding van een vrouw met een ademmasker

Vermijd alcohol

Alcoholgebruik kan leiden tot snurken, dus probeer je alcoholgebruik te beperken. Het belangrijkste is dat je geen alcohol drinkt een paar uur voordat je gaat slapen. Als je last hebt van snurken, is het nuttigen van alcohol uren voor het slapengaan een echte no-no. Het overslaan van alcohol kan ook vele andere gunstige factoren hebben op je slaapervaring. Daarom zul je niet alleen stoppen met snurken, je zult je over het algemeen ook beter voelen.

Vermijd alcohol in het vliegtuig

Overweeg een luchtbevochtiger

Droog weefsel in de luchtwegen is een van de belangrijkste oorzaken van snurken, omdat uitgedroogd weefsel de neiging heeft om plakkerig te worden en de luchtstroom te beperken. Zelfs in de gevallen waarin het niet de hoofdoorzaak is, verergert het zeker het probleem. Het aanschaffen van een luchtbevochtiger kan veel helpen bij snurken. Luchtbevochtigers gaan lang mee en zijn zeker een investering waard. Ze zorgen er niet alleen voor dat je niet meer snurkt, maar verbeteren ook je algehele gezondheid.

een vrouw zet een luchtbevochtiger aan om snurken te stoppen

Gewicht verliezen

We hebben al eerder gezegd dat druk van het gewicht op de luchtwegen snurken kan veroorzaken. Extra vet in de nek kan de luchtwegen samendrukken en de luchtstroom ernstig verstoren. Afvallen kan dé manier zijn om voorgoed van het vervelende snurken af te komen. Afvallen is altijd goed voor je gezondheid. Niet alleen dat lichaamsvet snurken kan veroorzaken, het kan ook veel ernstiger medische problemen veroorzaken, zoals hartaandoeningen en diabetes.

een vrouw verloor gewicht

Koop een nieuw kussen

Hoofdkussens met hypoallergene eigenschappen en matrassen kunnen je slaapomgeving veel gezonder maken en helpen je snurken te verminderen. Zoals we al eerder zeiden, kunnen irritaties van de luchtwegen, zoals verkoudheid, snurken veroorzaken. Dit geldt ook voor allergieën. Een nieuw, schoon hypoallergeen matras en kussen kan de oplossing zijn die je zoekt.

een afbeelding van een vrouw die een nieuw kussen koopt om snurken te voorkomen

Laat op de avond snacks overslaan

Problemen met de spijsvertering kunnen ook snurken veroorzaken. Vermijd eten vlak voor het slapengaan, vermijd vooral het eten van zuivelproducten uren voor het slapengaan. De consumptie van verschillende zuivelproducten is in verband gebracht met de verstoring van de luchtstroom. Dit komt omdat deze voedingsmiddelen de neiging hebben om het weefsel van de luchtwegen vast te plakken, wat hetzelfde effect heeft als uitdroging. Als je laat moet eten vanwege je werkuren of late diensten, probeer deze maaltijden dan licht te houden.

een afbeelding van een vrouw met een late snack

Stoppen met roken

Roken heeft verschillende gevaarlijke invloeden op je luchtwegen en op je algehele gezondheid. Medische onderzoeken tonen aan dat rokers veel vatbaarder zijn voor verschillende aandoeningen van de luchtwegen dan niet-rokers. Beschadigingen aan de luchtwegen door roken kunnen snurken veroorzaken. Ook is roken gekoppeld aan andere veel gevaarlijker ademhalingsproblemen, zoals astma en longkanker. Astma kan ook verergeren snurken probleem, dus, stoppen met roken kan net het ding dat zal u helpen een einde te maken aan uw snurken problemen.

een afbeelding van een vrouw die besluit te stoppen met roken

Meer slapen

Snurken kan ook voorkomen bij mensen die helemaal geen ademhalingsproblemen hebben, gewoon door oververmoeidheid. Zelfs als je geen van de medische problemen hebt die we eerder hebben genoemd, kun je snurken in je slaap als je te moe gaat slapen. Dit probleem ontstaat doordat uitputting en te weinig slaap de spieren rond je luchtwegen verzwakken, waardoor er te veel druk op komt te staan.

een afbeelding van een stel dat comfortabel in een bed slaapt

Vraag je arts naar chirurgische procedures

Als je een verwonding hebt opgelopen, zoals een neusfractuur, of als je geboren bent met een afwijkend neustussenschot, moet je je arts vragen naar chirurgische ingrepen die de oplossing kunnen zijn voor je snurkprobleem. Sommige mensen beginnen te snurken nadat hun neus gebroken is, ook al hebben ze dit probleem nooit eerder gehad. In zulke gevallen kan een eenvoudige chirurgische ingreep het snurkprobleem voorgoed verhelpen.

een vrouw raadpleegt een slaapexpert

De beste methode om snurken te stoppen is niet om op te geven

Er zijn veel manieren om je slaapkwaliteit te verbeteren en we hebben de beste en meest effectieve methoden onderzocht. De meeste helpen gegarandeerd en hopelijk slaap je binnen de kortste keren beter.

Aanbevolen lectuur:
Mis het niet!
Ontvang de nieuwste recensies, speciale aanbiedingen, nieuwe releases en meer...
[instagram-feed feed=1]
Knop Sluiten

Mis het niet!

Ontvang de nieuwste recensies, speciale aanbiedingen, nieuwe releases en meer...

Door dit formulier te verzenden, meldt u zich aan voor onze mailinglijsten.
Bekijk onze privacybeleid.

Dit veld is voor validatiedoeleinden en moet ongewijzigd blijven.

nl_NLNederlands