Koptekst hamburger open
Logo zoeken

Spring naar

Momenteel aan het bekijken:

Emma Luxe Koelmatras Review

een hoofdfoto van onze recensent Connie

Geschreven door Connie

CPD Slaap Adviseur

een pictogram dat een testmethode voor producten voorstelt

Hoe we testen

Ons testproces

Een profielfoto voor Rob, onze slaapadviseur

Gepresenteerd door

Rob - Onze presentatoren

Knop Sluiten

20 mei 2024 11 min lezen

Veel mensen hebben het moeilijk als ze te warm slapen en merken dat ze niet diep in slaap kunnen komen. Als De Slaap Adviseurs wilden wij Emma's Luxe Cooling Matras testen om te zien of dit het matras zou kunnen zijn dat jouw slaap zou kunnen verbeteren. 

Traagschuimmatrassen hebben de neiging om warmte vast te houden, maar dit matras beweert dat het zich aanpast aan uw lichaamstemperatuur. We zijn onder de indruk van andere Emma matrassen, dus we zullen bespreken hoe de Luxe Cooling matras daarmee te vergelijken is.

Een nieuw Emma matras kan de oplossing voor jou zijn, dus laten we er meer over te weten komen.

Voordelen

Een pictogram dat aangeeft dat het product geschikt is voor zijslapers
Geweldig voor zijslapers
Bevorderen van een goede uitlijning van de wervelkolom.
Een pictogram dat perpetuum mobile ballen voorstelt die een lage bewegingsoverdracht aangeven
Goede bewegingsisolatie
Je voelt je partner niet friemelen.
Een icoon van lucht die door een stof stroomt
Ademend
Past zich aan elk individu aan, zodat je je eigen voordelen voelt.

Nadelen

Een pictogram met een geldbuidel dat een duur product aanduidt
Zeer prijzig
Emma's duurste matrassen.
Een pictogram dat een niet-duurzaam concept vertegenwoordigt
Niet milieuvriendelijk
Gebruikt polyester voor de hoes.

Voor wie is dit product?

Als je last hebt van nachtelijk zweten, weet je waarschijnlijk al dat dit koelmatras iets voor jou is. Het is speciaal ontworpen met jou in gedachten. Deze Emma matras is geschikt voor de meeste slapers, maar zeker voor iedereen die op zijn zij slaapt.

close-up van Emma Luxe koelmatras vanaf de zijkant

Het is een van de beste die ik heb geprobeerd voor deze slaaphouding. Ik zou zeker zeggen dat hij comfort verkiest boven ondersteuning - maar dat wil niet zeggen dat hij geen ondersteuning biedt. 

Waar gebruiken we dit product voor?

Het Emma Luxe Cooling Matras heeft ademende eigenschappen die ideaal zijn om je lichaamswarmte tot een minimum te beperken. Het is ook geweldig voor een comfortabel slaapoppervlak met een zacht aanvoelende hoes. Het heeft de juiste hoeveelheid zachtheid zodat je voelt dat je schouders, heupen en knieën in de juiste positie liggen.

Bestaat het Emma Luxe Cooling Matras in verschillende versies?

Bij de Emma Luxe Cooling matras heb je de keuze uit twee uitvoeringen. Je kunt de standaard versie krijgen of de Plus versie. Het onderscheid tussen de twee is de matrashoes die je op je matras krijgt.

een close-up van de lagen van de Emma Luxe koelmatras

Je kunt kiezen voor een standaardhoes of een comforthoes, afhankelijk van of je de standaard- of de Plus-versie van de matras koopt. De structuur van de matras blijft echter hetzelfde in beide versies. Er is slechts een klein prijsverschil, dus het komt aan op je voorkeur.

Emma Luxe Koelmatras

Deze versie bevat de standaard ademende hoes die eenvoudig, maar zacht aanvoelt en zacht is voor je huid. Het is een geweldige aanvulling om de matras fris en schoon te houden. De hoes is machinewasbaar en hypoallergeen, dus allergiepatiënten hoeven zich geen zorgen te maken.

Emma Luxe Verkoelend Matras Plus

Wij ontvingen de Plus-versie met een verbeterde comforthoes. Je ervaart dezelfde voordelen als de standaardhoes, maar met meer. De hoes is extra dik en pluizig, en bovendien zachter en duurzamer. Dus als je wat meer comfort wilt, is het de moeite waard om voor deze te kiezen.

Kenmerken die je moet weten over het Emma Luxe koelmatras

Omdat het een koelmatras is, verwacht je een aantal zorgvuldig ontworpen eigenschappen om dit verkoopargument te bereiken. Daarnaast wilt u alle gebruikelijke voordelen van een matras - of dat nu comfort en/of ondersteuning en extra details zijn.

Hier volgt een selectie van enkele belangrijke elementen.

Met grafiet versterkt schuim

Om ervoor te zorgen dat je dieper in slaap valt, heeft Emma de hoogwaardige Thermosync Technologie gebruikt om de lichaamstemperatuur te helpen reguleren. Dit is in feite een schuimlaag die is doordrenkt met grafiet om u te voorzien van natuurlijk verkoelende eigenschappen. Het belangrijkste doel is om overtollige warmte af te voeren en uit de matras te verdelen. Het houdt je lichaam op een optimale temperatuur zodat je het niet te warm of te koud krijgt. Uw temperatuur op peil houden betekent een diepe slaap.

Wat het nog beter maakt is het feit dat het zich aanpast aan elk individu, dus als je een bed deelt, is het gebaseerd op elke lichaamstemperatuur om jullie allebei tevreden te houden. Slapen kan moeilijk worden als een van jullie een warme slaper is en de ander niet, maar deze matras kan aan al jullie behoeften voldoen.

Over het geheel genomen houdt deze laag je de hele nacht koel en bevordert een ideale slaaptemperatuur voor een goede nachtrust.

Halo Geheugenschuim

Van alle schuimlagen is deze laag van het matras belangrijk voor zowel comfort als ondersteuning. Het is speciaal ontworpen schuim van Emma dat zich aanpast aan uw lichaamsgewicht en vorm. De gezoneerde ondersteuning helpt je ruggengraat uitgelijnd te houden en biedt drukverlichting. Je voelt ondersteuning op je drukpunten - vooral je rug - en een zacht wiegend gevoel op je schouders en heupen voor ultiem comfort.

Deze laag is niet alleen drukverlagend, maar ook ademend. Het ademend vermogen gaat dus verder van de hoes naar deze laag in de matras.

Antislip oppervlak

Een subtiel kenmerk van de matras is het antislipoppervlak op de bodem. Dit is iets wat veel merken vergeten, maar het kan een verschil maken. De grip aan de onderkant voorkomt dat de matras gaat schuiven op het bedframe. Het vermindert dus de kans dat het van de zijkant glijdt en dat je het terug moet schuiven. Natuurlijk is dit geen probleem bij sommige bedframes, maar de frames die het matras niet op zijn plaats houden, hebben een antislipbodem nodig.

Beoordeling van het Emma Luxe koelmatras

Persoon die op de hoek van de matras drukt.

De Emma Luxe Cooling Matras is een enorme upgrade ten opzichte van de Emma Original Matras. De voor de hand liggende update zijn de verkoelende eigenschappen, maar de algehele structuur is ten goede veranderd. Dit matras is een hybride model met traagschuim en pocketveren.

De hoes van het Luxe Cooling Matras is heel eenvoudig te verwijderen met de rits rondom. Rits hem helemaal open, haal hem eraf en stop hem in de was - zo makkelijk is het. De rits zit halverwege het matras en is gemakkelijk te vinden langs de groene strip.

Nu over de materialen die de hele ervaring van een product kunnen veranderen. Omdat het een Luxe Cooling matras is, zou je verwachten dat het matras uitstekend ademt. Is Emma hierin geslaagd? Laten we beginnen bij de bovenste laag en zo naar beneden werken om te zien hoe ze een verkoelend matras hebben gemaakt.

De bovenhoes maakt gebruik van vezels met open poriën die lucht opnemen en weer afgeven. Dit helpt om je temperatuur te reguleren en houdt je koel tijdens de nacht. Deze laag wordt gevolgd door de ThermoSync Technology waar we het eerder over hadden - de grafietschuimlaag die overtollige lichaamswarmte absorbeert om je op een ideale temperatuur te houden. Daarna volgt de Halo Memory Foam-laag die ook te vinden is in Emma's NextGen Matras. Terwijl het zich naar uw lichaamsvorm vormt, is het ook zeer ademend. Tot slot is er een Aeroflex pocketveringlaag die diep genoeg is om het ademend vermogen verder in de matras te stimuleren.

BELANGRIJKSTE KENMERKEN:

  • Maat: Single, Small Double, Double, King, Super King, EU Single, EU Double, EU Queen
  • Diepte: 25 cm
  • Materiaal omslag: Polyester
  • Laag (lagen) materiaal: Traagschuim en pocketveren
  • Stevigheid: 6/10
  • Ondersteuning: 8/10
  • Ademend vermogen: 9/10
  • Bewegingsisolatie: 8/10
  • Drukontlasting: 8/10
  • Hypoallergeen: Ja
  • Afneembare hoes: Ja
  • Onderhoudsinstructie: Hoes is machinewasbaar
  • Garantie: 10 jaar garantie
  • Proef: proefslapen van 200 nachten

Wat we goed vinden aan het Emma Luxe koelmatras

Er is veel te zeggen over het Emma Luxe matras, maar we hebben het teruggebracht tot onze drie favoriete dingen waar je rekening mee moet houden bij de aanschaf van je nieuwe matras. Ademend vermogen is de belangrijkste factor, maar hier zijn er nog een paar:

Wat we niet goed vonden aan het Emma Luxe Cooling Matras

Hoe geweldig we deze Emma matras ook vinden, er zijn een paar minpunten aan het product waar we graag wat dieper op in willen gaan. Hier zijn de minpunten die er voor ons uitspringen:

De meest voorkomende problemen met het Luxe Cooling Matras & hoe ze op te lossen

Een probleem dat ik had met de matras was dat een van de handgrepen een beetje scheurde bij het optillen. Het was niet al te groot, want de matras kon nog steeds worden opgetild, maar het is niet het beste. Het was maar een klein scheurtje en het leek niet erger te worden als je het matras weer optilde. Je zult de matras niet de hele tijd optillen, dus het is niet erg en het zal je slaapkwaliteit niet veranderen. 

Om dit te vermijden, zou ik zeggen: zorg ervoor dat er minstens één persoon aan weerszijden van de matras staat. Wees voorzichtig bij het tillen en zorg ervoor dat je tegelijkertijd tilt met precies genoeg kracht.

Emma's klantenservice en bedrijfsinformatie

Levering - Gratis bezorging is standaard voor al je bestellingen en retourneren is gratis binnen de proefperiode. De levertijd kan variëren, maar je kunt meestal verwachten dat het binnen een week wordt verzonden, zoals ik heb ervaren.

Van je bestelling tot de levering krijg je een trackinglink, gevolgd door een tekst van verzending met een leverdatum. Later ontvang je een tijdslot en een telefoontje op de dag zelf om te zeggen dat ze in de buurt zijn. Dit helpt om je dag goed te plannen. Het betekende dat ik kon werken voor de matras kwam en op tijd kon stoppen voor de matras aankwam. Zodra het bij mijn voordeur was afgeleverd, kon ik doorgaan met mijn werkdag.

Betaling - Ze hebben de gebruikelijke betaalmethoden en de optie om PayPal te gebruiken. Anders kun je kiezen voor de DivideBuy-regeling waarbij je in termijnen betaalt. Dit is ideaal voor wie liever niet een groot bedrag in één keer betaalt of voor minder financiële druk met kleinere stukjes per keer.

Online klantenservice - Voor klantenservice en eventuele vragen kun je Emma een e-mail sturen of je kunt een kijkje nemen in hun lijst met veelgestelde vragen. Als je niet kunt vinden wat je zoekt, kun je altijd een reactie achterlaten en dan helpen we je verder!

Bekijk de alternatieven voor het Emma Luxe Verkoelingsmatras

Als je het Emma Luxe Cooling Matras wilt vergelijken met een andere optie om te zien wat het beste bij je past, dan raden we je aan om eens te kijken naar het Simba Hybrid Matras. Ze hebben beide een structuur van zes lagen en vergelijkbare eigenschappen. Het belangrijkste kenmerk van beide is het grafietschuim dat bedoeld is om je koel te houden.

Simba Hybride Matras

Productafbeelding van Simba hybride matras opgenomen in onze studio

Dit matras houdt je niet alleen koel, maar is ook gemaakt van recyclebare materialen en gebruikt minder schuim. Het is zeker beter voor het milieu dan het Emma matras. Het heeft een afneembare, wasbare hoes en een diepte van 25 cm.

Bekijk onze volledige Simba Hybride Matras beoordeling.

Voordelen

Een pictogram van een stevig en ondersteunend oppervlak dat ondersteuning en stevigheid aangeeft
Zeer ondersteunend
Titanium Aerocoil veersysteem zorgt voor een hoge mate van ondersteuning.
Een pictogram dat perpetuum mobile ballen voorstelt die een lage bewegingsoverdracht aangeven
Fantastische bewegingsisolatie
Je wordt niet gestoord door de bewegingen van je partner.
Een pictogram dat een milieuvriendelijk en duurzaam concept vertegenwoordigt
Koolstofneutrale levering
Dit maakt het milieuvriendelijk.

Nadelen

Een pictogram dat een slechte thermoregulatie weergeeft, wat oververhitting illustreert
Lichte oververhittingsproblemen
Regelt misschien niet altijd je temperatuur.

Wat maakt dit product beter dan andere, vergelijkbare producten?

Persoon ligt op zijn rug op de Emma-matras.

Wat deze Emma matras beter maakt dan andere is het vermogen om zich aan te passen aan elk individu, zodat het niet uitmaakt als een van jullie het 's nachts warm krijgt terwijl de ander het koeler heeft. Jullie blijven allebei op een ideale lichaamstemperatuur. Een ander voordeel dat de lat hoog legt voor andere matrassen is dat het een uitstekend matras is voor zijslapers. Zij zullen het uiterst comfortabel vinden om op te liggen om de uitlijning van de ruggengraat te verbeteren en gewrichtspijn elke ochtend te verminderen.

Is de Emma Luxe Cooling matras milieuvriendelijk of duurzaam?

De Luxe Cooling Matrassen zijn niet de meest milieuvriendelijke...

Hoewel ze een service voor het verwijderen van oude matrassen hebben die erg handig is en waarmee je oude matras volledig gerecycled kan worden, is er veel dat beter zou kunnen. Bovendien betaal je dan £45 extra.

Dus, goed - maar niet geweldig!

Hoe hebben we het product getest?

Nu bespreken we hoe we onze producten precies testen. Want hoe kunt u onze mening over kwaliteitsmatrassen vertrouwen als u niet weet hoe we daar zijn gekomen? In de basis ondergaan alle producten die we beoordelen de volgende tests:

Als het gaat om het Luxe Cooling Matras in het bijzonder, zijn dit de tests die zijn uitgevoerd om de kwaliteit te meten:

Algemene indrukken van het product na het testen

Om onze Emma Luxe Cooling Matras review af te ronden, geven we je een overzicht van het product en bespreken we alle details waar we het nog over moeten hebben.

Toen ik dit matras ontving, kon ik niet wachten om te zien hoe het was na de kwaliteit van de andere Emma matrassen te kennen. Ik ben begonnen met het uitproberen van verschillende slaaphoudingen en vond dat het geschikt was voor alle slapers. Het is een comfortabel matras met een zachte zinklaag, maar ik voelde me nog steeds ondersteund van onderen. En als je een combinatieslaper bent, zoals ik, vind je dit een praktische matras om op te slapen. De structuur van de matras veert snel terug, dus als je vaak van slaaphouding verandert, zal de matras dat bijhouden.

Close-up van de handgrepen op de matras.

We zijn fan van het Emma Premium matras en dit heeft een vergelijkbare structuur van zes lagen, maar deze heeft een nog betere koelschuimlaag bovenop. Als een warme slaper een van de belangrijkste dingen is die je onder controle wilt hebben, dan kan het de moeite waard zijn om het Emma Luxe Cooling Matras aan te schaffen.

En dat is nog niet alles, het Emma Luxe Cooling Matras heeft weinig bewegingsoverdracht, wat geweldig is als je het met een partner deelt. De goede randondersteuning in dit matras is vergelijkbaar met hun Premium matras met het gebruik van schuimranden - wat een stevige rand-tot-rand ondersteuning geeft.

Emma matrassen worden geleverd met 10 jaar garantie, plus een proefperiode van 200 nachten zodat u aan uw nieuwe product kunt wennen en kunt zien hoeveel uw slaap is verbeterd.

Zeg het voort

Veelgestelde vragen over je Emma Luxe koelmatras

Het is een vrij lange review, dus het is mogelijk dat we een aantal belangrijke vragen over het hoofd hebben gezien of dat je het antwoord op je brandende vraag over het hoofd hebt gezien. In dit gedeelte beantwoorden we de meest gestelde vragen over het Cooling Matras.

Is de Emma koelmatras de moeite waard?

Kortom, ja. Vooral voor warme slapers en zijslapers is het de moeite waard. Hoewel het een geweldig matras is, is het ook vrij duur, dus het is aan jou om de voor- en nadelen tegen elkaar af te wegen om te zien of het aan jouw behoeften voldoet.

Hoe diep is het Emma Luxe Cooling Matras?

De diepte is 25 cm, wat vrij gemiddeld is voor een kwaliteitsmatras.

Opmerkingen (1)

John Russell 19/05/2024

Ik ben nu bij nacht 3 na de aankoop van dit matras en het veroorzaakt erge nekpijn.
Ik ben een zijslaper en heb verschillende kussens geprobeerd. Als dit zo doorgaat, moet ik terug.
Verder is het comfortabel


Over de auteur

Connie
Als CPD gecertificeerd slaapadviseur weet ik hoe belangrijk slaap is. En als combinatieslaper vond ik het moeilijk om producten te vinden die bij mijn slaapstijl passen. Ik heb meer dan 2 jaar ervaring met het testen van producten bij The Sleep Advisors, wat betekent dat ik op, met en onder meer dan 500 producten heb geslapen met wisselend succes. Dit komt bovenop de meer dan 2 jaar ervaring als productbeoordelaar voor de tijdschriften Closer, Heat en Grazia, dus ik heb een streng proces. Ik deel graag mijn slaapgetuigenissen met onze lezers en hoor ook graag hun ervaringen.
Verwante berichten

Meer Matras Artikelen

Aanbevolen afbeelding voor Inofia Handgemaakt Matras Review
20 mei 2024

Inofia Handgemaakt 12 Inch Matras Overzicht

We gebruiken dit matras voor een comfortabele nachtrust en om ons lichaam in een gezonde houding te houden. Dit matras biedt ongeëvenaarde s...
Aanbevolen afbeelding voor sleepsoul space 2000 beoordeling
19 mei 2024

SleepSoul Space 2000 Matras Video Review

{"@context": "https://schema.org", "@type": "VideoObject", "naam": "SleepSoul Space 2000 - Onze beoordeling van dit hybride kussenmatras", "...
Mis het niet!
Ontvang de nieuwste recensies, speciale aanbiedingen, nieuwe releases en meer...
[instagram-feed feed=1]
Knop Sluiten

Mis het niet!

Ontvang de nieuwste recensies, speciale aanbiedingen, nieuwe releases en meer...

Door dit formulier te verzenden, meldt u zich aan voor onze mailinglijsten.
Bekijk onze privacybeleid.

Dit veld is voor validatiedoeleinden en moet ongewijzigd blijven.

nl_NLNederlands