Koptekst hamburger open
Logo zoeken

Spring naar

Momenteel aan het bekijken:

Wanneer is de beste tijd om een nieuw matras te kopen?

beeld van onze schrijver Filip Maric

Geschreven door Filip

Slaap Adviseur

wanneer koop ik een nieuw matras?

20 mei 2024 5 min lezen

Een nieuw matras kopen lijkt misschien een eenvoudig en saai klusje dat je altijd kunt doen. Maar het blijkt een heel gedetailleerd proces te kunnen worden als je specifiek op zoek bent naar de optimale oplossing voor jouw slaapkamer. En als je een partner hebt, kunnen je keuzes nog beperkter worden. Het kan ook moeilijker worden om precies te vinden wat je zoekt binnen je budget met minder beschikbare keuzes.

De beste tijd om matras kopen is wanneer je er een nodig hebt, maar als je even kunt wachten en de tijd neemt om rond te zoeken, kun je een goede deal vinden die je problemen en geld kan besparen. Een kwaliteitsbed is meestal niet goedkoop, maar er zijn manieren om een deal te sluiten.

Wanneer koop je een nieuw matras?

Er zijn veel redenen om je oude matras te vervangen. Misschien ben je onlangs verhuisd en heb je iets achtergelaten dat te zwaar is om te verplaatsen. Of misschien koop je je eerste nieuwe matras als volwassene. Het kan zelfs het feit zijn dat je oude matras begon te verslijten. Na verloop van tijd en regelmatig gebruik kan het zijn dat het schuim niet meer opveert, dat de veren je gewicht niet meer kunnen dragen en dat de bekledingsstoffen beginnen te rafelen of zelfs scheuren. Dit zijn allemaal aanwijzingen dat een nieuw matras kopen nodig kunnen zijn.

een afbeelding van een koppel dat een nieuw matras krijgt

Waar koop ik een nieuw matras?

Eerlijk gezegd moet je vermijden om een matras te kopen in een fysieke winkel, tenzij het sterk afgeprijsd is. Traditionele matrassenwinkels hebben een enorme winstmarge en er zijn maar een paar momenten per jaar dat ze bereid zijn een deal te sluiten die in het voordeel van de klant is. Dit geldt niet echt voor online winkels met meerdere merken, want die hebben meestal voortdurend grote kortingen. Ook de modernere merken verkopen rechtstreeks aan de consument. Door de scherpe concurrentie zijn de prijzen online meestal lager dan die in de winkel. De redenen zijn heel eenvoudig - bedrijven concurreren online met wereldwijde distributeurs, terwijl ze in hun fysieke winkel alleen op lokaal niveau concurreren.

Laten we eerlijk zijn - we denken niet dat u naar een andere stad, laat staan een ander land, gaat reizen om uw matras op te halen. Door online te zijn, kunt u het vanuit elk ander deel van de wereld bestellen en het rechtstreeks naar u laten verzenden. Bovendien kunnen online bedrijven geld besparen omdat ze geen winkels hoeven te huren om de matrassen tentoon te stellen en geen personeel hoeven in te zetten, waardoor ze grotere kortingen kunnen geven.

een afbeelding van een koppel dat een nieuwe matras uitprobeert

De beste tijd van het jaar om een nieuw matras te kopen

Hoewel elk deel van het jaar goed is om een nieuw matras te kopen, zijn er een aantal momenten waarop je geweldige kortingen kunt krijgen.

Maanden

Mei is de beste maand om een nieuw matras te kopen en dat heeft een eenvoudige reden. De hele industrie presenteert nieuwe producten in juni en ze zijn trending in september. Dus als het mei is, willen de meeste bedrijven hun oudere modellen opruimen. Deze handige informatie kan ervoor zorgen dat je een aantal goede deals vindt die de prijs van het bed sterk kunnen verlagen. Uitverkoop komt het vaakst voor in dit deel van het jaar.

Je hebt waarschijnlijk allemaal wel eens advertenties gezien voor 'witte uitverkoop' in januari. De late wintermaanden zijn vaak traag voor bedrijven omdat ze volgen op de maanden met hoge uitgaven na de wintervakantie. De uitverkoop om je vakantiegeld te spenderen begint vaak kort na Nieuwjaar en dit is vooral het geval in de slaapsector. Hoewel een matrasinvestering in deze tijd van het jaar veel kan lijken, kan het de moeite waard zijn om ervoor te sparen.

een afbeelding van een vrouw die een nieuw matras koopt

Vakantie

De meeste nationale feestdagen in de VS omvatten een driedaags weekend en bedrijven maken graag gebruik van het feit dat u thuis bent om kortingen en uitverkoop aan te bieden in de aanloop naar en tijdens de feestdag. Het weekend van Memorial Day (laatste maandag in mei) zou wel eens de beste tijd kunnen zijn om een matras te kopen. Dit komt omdat het twee kortingsfactoren combineert - de maand mei en de vakantieweekenden. Thanksgiving, Memorial Day en Labor Day, evenals 4 juli, zijn populaire tijden van het jaar voor shoppers om uit te kijken naar speciale aanbiedingen.

Vooral Thanksgiving biedt vaak enorme kortingen rond Zwarte vrijdag Uitverkoop en de slaapbranche wordt op deze momenten meestal over het hoofd gezien ten gunste van meer elektronische aankopen. Matrassen zijn echter een vrij grote investering en je zou moeten overwegen om de lokale en online prijzen op dit moment te controleren.

Online aanbiedingen

CybermaandagCyber Monday en Black Friday zijn traditioneel de drukste dagen van het jaar voor online retailers. Cyber Monday is de eerste maandag direct na Thanksgiving, en het is een populaire dag voor serieuze kortingen.

Amazon Prime dag (midden juli) is een evenement exclusief voor Prime-leden. Eerst werd het gemaakt om de 20e verjaardag van Amazon in 2015 te vieren en het was een enorm succes voor dit bedrijf, dus besloten ze het te houden en elk jaar aan te kondigen.

amazon aanbiedingen voor matrassen

Winkels openen en sluiten

Nieuwe winkelopeningen, winkelsluitingen of verhuisverkopen kunnen op elk moment van het jaar plaatsvinden en er zijn veel stimuleringsmaatregelen waarvan je kunt profiteren. Dit geldt zowel voor fysieke showrooms als voor online bedrijven. Voor dit soort verkopen wordt meestal kort en flitsend geadverteerd op televisie, online en in kranten. In het digitale tijdperk van sociale media is het de moeite waard om winkels online te volgen, omdat je dan bijna onmiddellijk op de hoogte wordt gebracht.

Conclusie

Als je hebt vastgesteld dat je een matras nodig hebt, grijp dan niet meteen naar een matras. Neem eerst de tijd om uw behoeften en comfortvoorkeuren te bepalen, zowel voor u als voor uw eventuele partner. Er zijn het hele jaar door veel uitverkopen, waarbij grotere kortingen beschikbaar zijn omdat oude modellen worden vervangen door nieuwere. Zorg er ook voor dat je je behoeften bespreekt met vertegenwoordigers om te krijgen wat je nodig hebt voor de prijs die je wilt.

Aanbevolen lectuur:

Opmerkingen (0)

Er zijn nog geen reacties

Verwante berichten

Het beste van onze Blog

een man die een middagdutje doet in een kantoor
19 mei 2024

Middagslaapjes en hun voordelen

Middagslaapjes kunnen op drie verschillende manieren worden gedaan: Gepland dutje (ook wel voorbereidend dutje genoemd). Hierbij doe je een dutje voordat je...
De presentator van de slaapadviseurs houdt een oogmasker vast
19 mei 2024

Voordelen van slapen met een oogmasker

Er worden verschillende hulpmiddelen gebruikt om te veel licht tegen te houden. Een van de praktische oplossingen zijn de verduisterende gordijnen, maar als je geld wilt besparen,...
Mis het niet!
Ontvang de nieuwste recensies, speciale aanbiedingen, nieuwe releases en meer...
[instagram-feed feed=1]
Knop Sluiten

Mis het niet!

Ontvang de nieuwste recensies, speciale aanbiedingen, nieuwe releases en meer...

Door dit formulier te verzenden, meldt u zich aan voor onze mailinglijsten.
Bekijk onze privacybeleid.

Dit veld is voor validatiedoeleinden en moet ongewijzigd blijven.

nl_NLNederlands