Koptekst hamburger open
Logo zoeken

Spring naar

Momenteel aan het bekijken:

Slaapkamerideeën in Marokkaanse stijl

een profielafbeelding van TSA auteur Andjela

Geschreven door Anđela Rajković

Gecertificeerd slaapadviseur

mm-morroka-slaapkamer-fi

20 mei 2024 6 min lezen

Ontdek een wereld van levendige elegantie en culturele rijkdom nu we een collectie betoverende slaapkamerideeën in Marokkaanse stijl onthullen, waar betoverende kleuren, sierlijke details en exotische invloeden samenkomen om een heiligdom van weelde en sereniteit te creëren.

In dit artikel duiken we in de betoverende wereld van de Marokkaanse inrichting, verkennen we de karakteristieke kenmerken ervan en bieden we een overvloed aan ideeën om je eigen slaapplek te voorzien van exotische charme. Van levendige kleuren en ingewikkelde patronen tot luxueus textiel en sierlijke meubels, slaapkamers in Marokkaanse stijl stralen een onweerstaanbare allure uit. Bovendien laten we een aantal opmerkelijke Marokkaanse producten zien die de sfeer van je slaapkamer moeiteloos kunnen verhogen en je onderdompelen in de weelde en mystiek van deze buitengewone designesthetiek.

Laat je dus inspireren door de magie van Marokkaans geïnspireerde slaapkamers!

Wat zijn de kenmerken van een slaapkamer in Marokkaanse stijl??

Marokkaans geïnspireerde slaapkamers staan bekend om hun aparte en fascinerende kenmerken die je meevoeren naar de betoverende wereld van Arabische nachtverhalen.

Voor een authentieke Marokkaanse look zijn bepaalde elementen essentieel. Een van de blikvangers is een hemelbed, versierd met vloeiende gordijnen in levendige kleuren en rijke texturen. Deze bedhemels creëren een intieme en romantische sfeer die doet denken aan Marokkaanse paleizen. Heldere gordijnen in felle tinten en ingewikkelde patronen voegen een vleugje kleur toe en verspreiden zacht, sfeervol licht, waardoor een warme en uitnodigende gloed ontstaat. Om de visuele impact te versterken, kan het gebruik van helder textiel zoals Marokkaans geïnspireerde tapijten, kussens en plaids de ruimte een levendige energie geven. Een ander opvallend kenmerk is het sierlijke plafond. Dit plafond is vaak versierd met handgemaakt pleisterwerk, decoratieve tegels of houtsnijwerk en toont het ingewikkelde vakmanschap dat synoniem is aan Marokkaans design.

Deze kenmerken komen harmonieus samen om een Marokkaans geïnspireerde slaapkamer te creëren met een fascinerende en tijdloze allure.

Hoe kan een Marokkaanse stijl slaapkamer je helpen slapen?

Een slaapkamer in Marokkaanse stijl kan aanzienlijk bijdragen aan verbetering van de slaapkwaliteit door de doordachte ontwerpkeuzes en de rustgevende sfeer. Een belangrijk aspect is het gebruik van een neutraal kleurenpalet en een rustgevend kleurenschema. Aardse tinten zoals zachte bruintinten, warme beiges, en gedempte crèmes domineer de Marokkaans geïnspireerde slaapkamer en creëer een serene omgeving die ontspanning bevordert. Deze rustgevende kleuren hebben een diepgaand effect op onze stemming, helpen onze zintuigen te kalmeren en bereiden ons voor op een rustgevende slaap. Bovendien roepen de zachte tinten van de Marokkaanse inrichting een gevoel van rust en harmonie op. Hierdoor kunnen we de stress van de dag van ons afschudden en troost vinden in ons slaapheiligdom.

Bovendien bevatten slaapkamers in Marokkaanse stijl vaak elementen die ontspanning bevorderen, zoals het gebruik van essentiële oliën. Lavendel, kamille, sandelhout en andere geurige oliën staan bekend om hun slaapbevorderende eigenschappen. Het subtiele en rustgevende aroma van deze essentiële oliën kan helpen om een rustige sfeer te creëren die bevorderlijk is voor een diepe, herstellende slaap. De combinatie van een rustgevend kleurenschema, natuurlijke materialen en de therapeutische effecten van essentiële oliën werken harmonieus samen om ons te helpen sneller in slaap te vallen en langer te blijven slapen in een slaapkamer in Marokkaanse stijl.

Producten om je te helpen je Marokkaans slaapkamer

Nu je meer weet over slaapkamers met een Marokkaans thema, kunnen we je helpen er een te creëren.

Bedframe

Leonie Rotan Eiken Houten Bedframe

leonie-rattan-eiken-houten-bedkader

Gesneden meubilair is een veelvoorkomend beeld in Marokkaanse slaapkamers. Houten kingsize bedden, rijkelijk uitgesneden bedframes en een paar gordijnen die aan het plafond hangen zijn iets wat je meestal ziet in een slaapkamer in Marokko.

Maar, laten we eerlijk zijn - dit alles is een beetje te veel voor een Marokkaanse slaapkamer. We hebben iets eenvoudigers nodig, iets dat moderne lijnen heeft, maar toch Marokko 'ademt'. En dat vinden we in het Leonie Rotan Eiken Houten Bedframe.

Dit bed is gemaakt van stevig eikenhout en is verfraaid met een prachtig rotan silhouet dat je meteen meeneemt naar Marokko. En als je de Marokkaanse sfeer wilt versterken, voeg dan een hangend gordijn of een gordijn boven het bed toe - zorg er wel voor dat je doorzichtige materialen gebruikt.

Beddengoed

Marokkaans beddengoed is een fascinerende mix van levendige kleuren en ingewikkelde patronen die het rijke culturele erfgoed van Marokko weerspiegelen. Heldere stoffen versierd met Arabische patronen, zoals geometrische motieven of ingewikkelde tegelontwerpen, creëren een opvallende visuele impact. Populaire kleurkeuzes zijn diepblauw dat doet denken aan de Middellandse Zee en glinsterende gouden accenten die een vleugje koninklijke pracht toevoegen. Samen veranderen deze kleuren en materialen het bed in een luxe oase, die je omhult in de allure en mystiek van de Marokkaanse stijl.

Ayla Ikat Blue 100% Katoenen Dekbedovertrek en Kussensloop Set

ayla-ikat-blauw

Als je je slaapkamer dat Marokkaanse gevoel wilt geven, is een beddengoedset een goede manier om te beginnen.

En zoals eerder vermeld, moet je op zoek gaan naar een specifiek kleurenschema - wit en blauw met enkele gouden details. Natuurlijk staat Marokko ook bekend om levendige kleuren zoals paars, rozeoranje, etc., dus als dat ook jouw ding is, wees dan niet bang om met kleuren te spelen.

Maar we houden het bij de basis en laten je onze topper zien - Ayla Ikat Blue 100% Katoenen Dekbedovertrek en Kussensloop Set. Dit dekbedovertrek is perfect als je elke nacht wilt wegzakken in een Oosters sprookje. Bovendien is het gemaakt van puur en milieuvriendelijk katoen dat het 'wegzakken' in bed nog makkelijker maakt.

Zachte meubels

De integratie van zacht meubilair zoals kussens en plaids in een slaapkamer in Marokkaanse stijl voegt een extra laag comfort en visuele aantrekkingskracht toe. Kies voor pluche stoffen zoals fluweel of zijde om een gevoel van luxe en verwennerij op te roepen. Introduceer een palet van rijke blauwtinten, variërend van diep indigo tot rustgevend azuurblauw. Dit kan in de vorm van sierkussens en kleedjes met ingewikkelde patronen versterken de exotische sfeer en creëren een knusse plek waar je in stijl kunt ontspannen.

Met een mooi kussen kom je een heel eind.

Als je een kussen vindt dat Marokko 'zegt' door er alleen maar naar te kijken, geloof ons, dat is alles wat je nodig hebt om je gewone slaapkamer om te toveren in een Marokkaanse slaapkamer.

Bedrukte Canvas Kussenhoezen

set van 6 bedrukte-canvas-kussenhoezen

Je hebt waarschijnlijk wel een paar 'naakte' sierkussens in huis liggen, toch? Als het antwoord ja is, overweeg dan om ze aan te kleden. Met deze set blauwe kussenhoezen maak je je kussens mooier en je slaapkamer Marokkaanser.

En het beste van deze kussenslopen is dat er 6 in een set zitten. Je kunt ze dus op je bed leggen, op het voetenbankje of op de stoel of bank die je in je slaapkamer hebt staan.

Appletree Loft Bruges Waffle Weave 100% Katoenen Franje Plaid

appletree-loft-bruges-wafelvlecht

Natuurlijk kun je niet zomaar een sierkussen kopen en er geen gooi bij doen - deze twee gaan hand in hand.

Daarom raden we je aan deze donkerblauwe gooi met franjes te kopen, die geweldig zal staan bij elk soort beddengoed dat je al hebt.

Meubilair

Marokkaanse meubels geven een aparte mix van functionaliteit en ingewikkelde kunstzinnigheid aan een ruimte. Marokkaanse meubels zijn met de hand gemaakt met oog voor detail en zijn vaak voorzien van sierlijk houtsnijwerk, metaalwerk en levendige stoffen. Van ingewikkeld ontworpen salontafels tot rijkelijk versierde kisten en voetenbanken. Elk Marokkaans meubelstuk voegt een vleugje exotische elegantie toe en creëert een fascinerende sfeer die het rijke culturele erfgoed van Marokko weerspiegelt.

Habitat Mornington rotan nachtkastje met 1 lade - Eik

habitat-mornington-rattan

Bij Marokkaanse meubels moeten twee dingen opvallen - het bed en de nachtkastjes.

Eerder kozen we een prachtig bed in Marokkaanse stijl, gemaakt van eikenhout en een hemel - dus we denken dat dit Habitat Mornington nachtkastje er perfect bij zou passen.

Nogmaals, dit is geen ouderwets Marokko, maar eerder meubilair dat de Marokkaanse stijl imiteert maar toch in elk modern interieurontwerp kan worden opgenomen.

INMOZATA Opbergbank Ottomaan

inmozata-berging-onderbank-knop

In Marokko draait het natuurlijk allemaal om levendige kleuren, dus om je bed te verrijken kun je er een voetenbankje naast zetten. Dit zal de uitstraling van je hele kamer verbeteren en hem rijker doen lijken.

Een geweldig voorbeeld van een bankje met opberg voetenbank is deze - Inmozata. De donkerblauwe kleur en het fluweelachtige gevoel passen perfect in je Marokkaanse slaapkamer.

Woningdecoratie

De inrichting van slaapkamers in Marokkaanse stijl omvat een gevarieerde reeks elementen die charme en culturele rijkdom uitstralen. Kussens en plaids versierd met levendige patronen en luxueuze texturen verhogen het comfort en voegen kleur toe. Tapijten met ingewikkelde patronen dienen als blikvangers, terwijl lantaarns en kroonluchters betoverende schaduwen werpen en een warme, sfeervolle gloed creëren. Traditionele lampen en sierlijke vazen met ingewikkelde ontwerpen maken de esthetiek compleet. Ze geven de ruimte een betoverende mix van elegantie en exotische allure.

Blauwe en gouden Marokkaanse LED lantaarn

blauwe-en-gouden-marokkaanse-lantaarn

Als je een Marokkaanse slaapkamer wilt, moet je gewoon een lantaarn hebben. Het goede nieuws over lantaarns is dat je ze aan het plafond kunt hangen als kroonluchter, je ze op je nachtkastje kunt zetten en ze zowel als nachtlampje als opvallend stuk kunt gebruiken, enz.

Deze blauwe en gouden Marokkaanse LED-lantaarn van Mano Mano kan beide zijn. Hij kan dienen als lichtbron. En hij kan je kamer er fantastisch uit laten zien.

Bovendien hoef je het niet bij één lantaarn te laten. Hoe meer, hoe beter. Je kunt zelfs zo'n koordlantaarn kopen die je aan je raam of in de hoek van je slaapkamer kunt hangen.

Marokko Reed Diffuser

marokkaans rietrooster

Wat is de eerste geur die in je neus opkomt als je aan Marokko denkt? Voor ons is dat kaneel.

Daarom willen we je laten zien hoe geweldig deze Morocco reed diffuser in je slaapkamer zou passen. Hij heeft een sterke geur van rode kaneel en laat je kamer ongeveer 45 dagen lang betoverend ruiken.

En als je een vriend hebt die ook van Marokko houdt, dan is deze diffuser een geweldig cadeau. Hij is al verpakt in een mooie doos.

Thoa gebloemde poef

thoa-40cm-breed-rond-bloemen-pouffe

Ja, ja, blauw is de kleur waar je voor wilt gaan bij het inrichten van je Marokkaanse slaapkamer. Maar hier en daar moet je een pronkstuk hebben - een pronkstuk dat opvalt maar er toch bij past (als je begrijpt wat we bedoelen).

Wij zijn van mening dat deze Thoa Floral Pouffe Ottoman een levendig accent toevoegt aan je slaapkamerinrichting met zijn opvallende gele tint en bloemenpatroon, waardoor het zich onderscheidt van andere stukken. Bovendien zorgt de weelderige uitstraling voor eenheid in de hele kamer, waardoor een gevoel van luxe en samenhang ontstaat.

Dharamendra 172cm H massief houten vouwkamerscherm

dharamendra-172cm-h-vouwkamerscherm van massief hout

Een kamerscherm is een must. Het is niet weg te denken uit de Marokkaanse cultuur. Je kunt het gebruiken om, zoals de naam al zegt, de kamer op te delen in twee of drie verschillende ruimtes. Of je kunt het gewoon als decoratie gebruiken.

Hoe dan ook, het Dharamendra kamerscherm is een fantastische keuze voor je slaapkamer met Marokkaans thema en biedt de perfecte balans tussen levendige kleuren en rustgevende blauwtinten. Bovendien zorgt de stevige houten constructie ervoor dat je je geen zorgen hoeft te maken dat het steeds omvalt.

Traditioneel Vintage Navy Randdeken

traditioneel-vintage-distressed-navy-bordered-rug

Marokkaans of niet, elke slaapkamer heeft een vloerkleed nodig.

Overweeg om een Marokkaans geïnspireerd vloerkleed te integreren in je bestaande slaapkamer met Marokkaans thema om de algehele esthetiek te verbeteren. Kies voor een vloerkleed dat past bij het kleurenschema dat u al voor uw kamer hebt gekozen, met blauwe, gouden of zelfs rode tinten. Het is echter belangrijk om een gevoel van eenvoud te behouden, zodat het tapijt niet de hele ruimte overheerst.

Mandala In Blue II by Danhui Nai - Wrapped Canvas Graphic Art

mandala-in-blauw-ii-bij-danhui-nai

En, last but not least, muurkunst. Marokkanen staan bekend om hun prachtige kunstwerken.

Een origineel Marokkaans kunstwerk kopen kan zowel duur als lastig zijn, vooral als je niet in Marokko bent. Laat dat je er echter niet van weerhouden om een slaapkamer in Marokkaanse stijl te creëren. Een betaalbaar alternatief is kiezen voor een Mandala canvas grafisch kunstwerk. Deze kunstwerken zijn meestal goedkoop en veelzijdig genoeg om bij elk slaapkamerdecor te passen, waardoor ze perfect passen in je Marokkaans getinte ruimte.

Welk kleurenschema moet ik kiezen voor een Marokkaanse slaapkamer?

Voor een Marokkaanse slaapkamer kun je kiezen uit verschillende kleurenschema's die de levendige en exotische sfeer van Marokkaans design weerspiegelen. Overweeg warme aardetinten zoals terracotta, zandbeige en diepbruin als basis van je kleurenpalet. Deze kleuren roepen de rustieke charme op van Marokkaanse landschappen. Vul deze aardse tinten aan met gedurfde en rijke juweeltinten zoals diepblauw, smaragdgroen, levendig oranje en juweelachtig paars, die een vleugje weelde en exotisme toevoegen. Accenten van goud en metallic tinten kunnen ook worden gebruikt om een vleugje glamour en luxe toe te voegen. Ga uiteindelijk voor een harmonieuze mix van warme aardetinten en levendige juweeltinten om een fascinerend, op Marokko geïnspireerd kleurenschema te creëren.

Conclusie

Kortom, slaapkamers in Marokkaanse stijl bieden een betoverende en meeslepende ervaring, waarbij je persoonlijke toevluchtsoord verandert in een betoverende oase van culturele rijkdom en exotische allure. Door te kiezen voor levendige kleuren, ingewikkelde patronen en luxueuze texturen kun je je ruimte doordrenken met de magie van Marokkaans design.

Van de sierlijke details van het bedframe tot het betoverende Marokkaanse beddengoed, het zachte meubilair en de opvallende decoratieve elementen zoals lantaarns en vazen, elk aspect draagt bij aan het creëren van een echt betoverend Marokkaans geïnspireerd toevluchtsoord. Laat het rustgevende kleurenpalet en de authentieke Marokkaanse accenten je meevoeren naar een wereld van Arabische nachten, waar ontspanning en verwennerij op je wachten.

Met deze slaapkamerideeën in Marokkaanse stijl kun je beginnen aan een ontwerpreis waarin elegantie, warmte en een vleugje mysterie naadloos in elkaar overgaan, zodat je slaapkamer een toevluchtsoord wordt waar dromen een vlucht nemen te midden van de weelde en pracht van Marokko.

Zeg het voort

Opmerkingen (0)

Er zijn nog geen reacties

Over de auteur

Anđela Rajković
Als CPD-gecertificeerd slaapadviseur en ervaren slaapliefhebber vind ik het erg leuk om mijn kennis over te brengen aan onze lezers - bij voorkeur aan degenen die van slapen houden. Met een achtergrond in de Engelse taal en literatuur en een liefde voor onderzoek, ben ik altijd op zoek naar nieuwe manieren om de nieuwste slaapwetenschap en bedgerelateerde bevindingen te delen. En als ik niet in contact sta met mijn lezers, kun je me vinden terwijl ik de natuur verken, of, nou ja, me oprol in bed.
Verwante berichten

Artikelen die u niet wilt missen

vintage-slaapkamer-fi
20 mei 2024

Vintage Slaapkamer Ideeën

Een vintage slaapkamer kan een mix-and-match esthetiek hebben met elegante meubels, delicate patronen en een rustieke charme. Veel slaapkamers met een vint...
Een luxe slaapkamerontwerp.
20 mei 2024

Luxe slaapkamerideeën

In een luxe slaapkamer zul je zien dat ze grote ramen hebben, zodat er veel natuurlijk licht in de kamer valt. Dit is een geweldige manier om...
Mis het niet!
Ontvang de nieuwste recensies, speciale aanbiedingen, nieuwe releases en meer...
[instagram-feed feed=1]
Knop Sluiten

Mis het niet!

Ontvang de nieuwste recensies, speciale aanbiedingen, nieuwe releases en meer...

Door dit formulier te verzenden, meldt u zich aan voor onze mailinglijsten.
Bekijk onze privacybeleid.

Dit veld is voor validatiedoeleinden en moet ongewijzigd blijven.

nl_NLNederlands