Koptekst hamburger open
Logo zoeken

Spring naar

Momenteel aan het bekijken:

Indie slaapkamerideeën voor jouw unieke ruimte

TSA-beoordelaar Connie Hack

Geschreven door Connie

CPD Slaap Adviseur

indie-slaapkamer-ideeën-mm-fi

20 mei 2024 3 min lezen

Al je indie slaapkamerideeën op één pagina. We hebben verschillende producten verzameld waarmee je je eigen indiekamer kunt creëren.

Het creëren van een indie-esthetische kamer is zo eenvoudig omdat het gebaseerd is op jou en je interesses - er is geen goede of foute manier om het aan te pakken. We zijn hier om je wat inspiratie te geven voor je make-over van je slaapkamer, maar uiteindelijk is het aan jou om met het ontwerp te spelen. Neem onze ideeën en pas ze aan zodat ze bij jou passen, maar je krijgt wel een idee van de sfeer waar je voor zou moeten gaan.

Laten we je iets meer vertellen over een indie design en de voordelen van het gebruik ervan als de esthetiek van je slaapkamer.

Wat zijn de kenmerken van een indieslaapkamer?

Bij een indie-slaapkamer gaat het erom dat het je persoonlijkheid en interesses weerspiegelt, dus ieders ontwerp zal er anders uitzien. Meestal is het een gezellige en eclectische stijl die vintage, boho en retro aspecten bevat. In een indie-stijl kun je een mix van kleuren, texturen en patronen gebruiken, dus je kunt zo gedurfd zijn als je zelf wilt. De muren kunnen worden gevuld met posters van je favoriete artiesten of eigenzinnige en unieke kunstwerken.

Hoe helpt een indie-slaapkamer je bij het slapen?

Een indie-esthetische kamer kan perfect zijn voor de slaapkamer. De kleuren zijn meestal gedempt zodat ze niet te intens zijn voor je ogen, wat je kan helpen om tot rust te komen. Het zal een ruimte zijn vol met alles waar je van houdt dus uiteindelijk zal het je gelukkig maken - op zijn beurt zal het je in een goede stemming houden voordat je in slaap valt en dat is precies hoe je je wilt voelen.

Producten om je te helpen je indieslaapkamer te creëren

We zijn er om je te helpen de producten te kiezen die het beste bij jouw slaapkamer passen of om alternatieven te bedenken die beter bij jouw ideeën voor een indiekamer passen. Van het bedframe tot de meubels en de afwerking - we hebben het allemaal voor je gevonden zodat je niet hoeft rond te zoeken.

Bedframe

Nu is er geen specifiek type bedombouw voor een indiekamer, maar we zouden aanraden om het vrij eenvoudig te houden omdat de kamerinrichting veel kan zijn met een gewaagd bed. Effen, houten en laaghangend is wat we zouden zoeken om het gevoel van de slaapkamer ontspannen te houden.

Aanbevolen lectuur:

Barcelona Antiek Grenen houten bed met laag voeteneind

Barcelona Antiek massief grenen bed met laag voeteneind

Op basis van onze gedachten kozen we dit houten bed met lage voet. Dankzij de lage rand kun je het beddengoed over het uiteinde van het frame draperen voor een extra knusse en nonchalante look. De antiek grenen afwerking brengt een vintage stijl in de kamer en dat is precies waar je naar op zoek bent. Dus hoewel het er misschien eenvoudig uitziet, is het eigenlijk een perfect geschikte keuze.

Beddengoed

De keuze aan beddengoed voor je indiekamer is heel ruim. Je kunt een blokkleur nemen, een geruit patroon of iets gewaagds. Bedenk wat je mooi zou vinden en hoe het zou passen bij andere producten in de slaapkamer - natuurlijk zijn verschillende patronen en texturen welkom.

Koe print dekbedovertrekset

Koe print dekbedovertrek sets

Dit funky beddengoed is aan de gewaagde kant, maar het is monochroom, waardoor het mooi combineert met andere kleuren. Een koeienprint trekt zeker de aandacht en maakt je slaapkamer gewoon spannend. Maak van je bed het pronkstuk door deze lakens erop te leggen en er omheen te decoreren. Aan de andere kant is er een ruitjespatroon, zodat je na elke wasbeurt kunt afwisselen.

Ivoor 200TC Egyptisch Katoenen Hoeslaken

IVOOR 200TC EGYPTISCH KATOEN KINGSIZE

Het hoeslaken is niet zo belangrijk omdat het meestal bedekt wordt door de lakens en daarom hebben we een mooi en zacht hoeslaken uitgekozen om je bed comfortabel te maken. Het betekent ook dat het hoeslaken de aandacht niet van het dekbed kan afleiden. Een ivoorkleur is mooi tegen het wit van de koeienprint.

Zachte meubels

Het zachte meubilair in een indiekamer biedt de perfecte gelegenheid om textuur in de slaapkamer te brengen. Of dat nu iets pluizigs, getufte kwastjes of fluweel is, er is een eindeloze keuze aan texturen voor je slaapkamer.

Kussen Ananas Olifant Kebra Azteken

Kussen Ananas Olifant Kebra Azteken

Dit kussen heeft een herhaald geometrisch patroon in terracotta en wit. Het is afgewerkt met een rand met franjes. Aan de achterkant is het effen, zodat je kunt wisselen tussen wel of geen dessin. Je kunt zelfs alle drie de kleuren gebruiken om verschillende kleuren optimaal tot hun recht te laten komen.

Mistana Rosemond Dhadit Gooi

Dhadit Worp

Om bij het kussen te passen, hebben we dit kleed in de blush optie gekozen. Het heeft ook een vleugje grijs en rood met franjes aan de rand. De contrasterende geweven lijnen voegen warmte toe aan de slaapkamer. Dit alles past mooi bij het rood en wit van het kussen. Maar om het indie te houden, voegt het ook een andere textuur toe.

Meubilair

De meubels in je kamer zijn niet zo belangrijk om de indie-esthetiek compleet te maken. Je kunt alle meubels in de slaapkamer laten staan omdat ze kunnen werken met een vintage stijl. Maar er zijn geen essentiële stukken die je nodig hebt.

Dennenhouten Zwevende Plank

Zwevende plank Fulton Pine

Om het eenvoudig te houden, raden we een houten zwevende plank aan die bij het bedframe past en de extravagante producten in de kamer in balans brengt. Het is de ideale plek voor kleine ornamenten of memorabilia die je persoonlijkheid laten doorschijnen. Je kunt er een paar ophangen om de ruimte meer diepte te geven.

Woningdecoratie

Een onderdeel van de indiekamerdecoratie waar je veel plezier aan kunt beleven is de afwerking. Dit is wat de kamer samenbrengt en de gemakkelijkste manier om nog meer patronen en texturen toe te voegen. Je kunt zelfs wat groen toevoegen.

Petra Wandtapijt

Petra Wandtapijt

Wandtapijten zijn populair voor indiekamerdecoratie en daarom hebben we deze opgenomen in onze lijst met ideeën. Het is groot, dus je kunt het over je muur spannen - boven je bed - of je kunt het zelfs aan het plafond bevestigen voor een gezelliger gevoel. Het geeft een Boho vibe met het ingewikkelde ontwerp en de warme tinten. Dit past goed bij de koelere blauwe achtergrond. Om het af te maken heeft het kwastjes aan elke rand die het terugbrengen naar het ontwerp van het kussen en de plaid.

Kunstmatige klimop slinger wijnstokken

CQURE 14 stuks kunstmatige klimop slinger wijnranken

Voor een vleugje groen kun je deze lianen in de slaapkamer ophangen. Als je het wandkleed aan een van de muren hebt gehangen, kun je de wijnranken van hoek tot hoek over het plafond draperen - of andersom. Misschien denk je eraan om het aan je bedframe of plank te bevestigen, dat zou ook werken. Het kan je kamer een natuurlijke uitstraling geven.

100 Warm Witte LED Micro Fee Lampjes

100 Warm Witte LED Micro Fee Lampjes

Feeënlichtjes maken alles mooier, wat is kamerdecoratie zonder ze? Ze creëren een heerlijke sfeer als je weinig licht wilt, ze warmen een ruimte op en ze zijn precies wat je nodig hebt voor indiekamerdecoratie. Je kunt ze samen met de wijnranken binden voor een knusse look, of je kunt ze apart ophangen om meer oppervlakte te bedekken.

Extra functies

Waarschijnlijk houd je de muren effen omdat je de opvallende patronen uit de rest van de slaapkamer hebt om het wat levendiger te maken. Er zijn geen vaste kleurenschema's of regels voor welke verf je moet gebruiken. Wij raden een witte basistint aan.

Wat het plafond betreft, hebben we kort de kamerdecoratie genoemd die de slaapkamer kan transformeren. Bevestig wandtapijten, lampen of gebladerte om diepte, gezelligheid en spanning te geven.

Wandkunst

Paddenstoelen Collectie 03 Kunstdruk

Nu hebben we een paar indie-muurdecoratie-ideeën voor je. Je kunt een collage maken van al je favoriete posters en die combineren met een heleboel stickers. Aan de andere kant, als je geen verzameling hebt, kun je kant-en-klare bundels vinden om te gebruiken. Wat je ook doet, laat je ware persoonlijkheid naar voren komen.

Paddenstoelen Collectie 03 Kunstdruk - De kleuren van deze print hebben een vintage uitstraling en het heeft een eigenzinnig ontwerp. Als je geen ideeën meer hebt voor aan de muur, overweeg dan deze.

50 stuks Botanische muurcollage set

50st Vintage Botanische Muur Collage Kit - Voor een volledige collectie om je collage van prints mee te maken, kun je deze gebruiken voor een volledig bijpassende esthetiek. Een combinatie van neutralen en groen, passend bij het thema van de slaapkamer.

54PCS Vintage Rock Muur Collage Kit

54st Vintage Rock Muur Collage Kit - Een donkere collectie prints, maar een selectie die je liefde voor muziek laat zien. Kies een paar van je favoriete artiesten en voeg na verloop van tijd meer toe aan de collage.

Conclusie

Een indiekamer hoeft niet zo goed doordacht te zijn als andere slaapkamerontwerpen omdat veel hiervan is gebaseerd op je persoonlijke interesses, dus het zou gemakkelijk te realiseren moeten zijn. Je hoeft niets weg te filteren, want het is jouw ruimte, jouw persoonlijkheid en jouw ontwerp. Nu is het jouw beurt om onze indie slaapkamerideeën tot leven te brengen.

Zeg het voort

Opmerkingen (0)

Er zijn nog geen reacties

Over de auteur

Connie
Als CPD gecertificeerd slaapadviseur weet ik hoe belangrijk slaap is. En als combinatieslaper vond ik het moeilijk om producten te vinden die bij mijn slaapstijl passen. Ik heb meer dan 2 jaar ervaring met het testen van producten bij The Sleep Advisors, wat betekent dat ik op, met en onder meer dan 500 producten heb geslapen met wisselend succes. Dit komt bovenop de meer dan 2 jaar ervaring als productbeoordelaar voor de tijdschriften Closer, Heat en Grazia, dus ik heb een streng proces. Ik deel graag mijn slaapgetuigenissen met onze lezers en hoor ook graag hun ervaringen.
Verwante berichten

Artikelen die u niet wilt missen

een uitgelichte afbeelding van beste planten voor slaapkamer
19 mei 2024

Beste planten voor de slaapkamer

De omgeving waarin hij zich het beste zal ontwikkelen is gedeeltelijk in de schaduw. Hoewel deze plant vrij winterhard is, moet je wel letten op de hoeveelheid...
Een luxe slaapkamerontwerp.
20 mei 2024

Luxe slaapkamerideeën

In een luxe slaapkamer zul je zien dat ze grote ramen hebben, zodat er veel natuurlijk licht in de kamer valt. Dit is een geweldige manier om...
Mis het niet!
Ontvang de nieuwste recensies, speciale aanbiedingen, nieuwe releases en meer...
[instagram-feed feed=1]
Knop Sluiten

Mis het niet!

Ontvang de nieuwste recensies, speciale aanbiedingen, nieuwe releases en meer...

Door dit formulier te verzenden, meldt u zich aan voor onze mailinglijsten.
Bekijk onze privacybeleid.

Dit veld is voor validatiedoeleinden en moet ongewijzigd blijven.

nl_NLNederlands