Koptekst hamburger open
Logo zoeken

Spring naar

Momenteel aan het bekijken:

Hoe verandert technologie de matrassenindustrie?

een profielafbeelding van TSA-auteur Alex

Geschreven door Alex Petrović

Gecertificeerd slaapadviseur

Uitgelichte afbeelding voor Hoe verandert technologie de matrassenindustrie?

20 mei 2024 6 min lezen

Naarmate de technologie voortschrijdt, begint elke sector te veranderen en zich aan te passen. Dus dat roept de vraag op - hoe verandert technologie de matrassenindustrie? Het blijkt dat we een lange weg hebben afgelegd.

Dankzij de technologische vooruitgang hebben matrassenfabrikanten op heel wat manieren kunnen innoveren. Het kan zelfs moeilijk zijn om te begrijpen dat wat wij als alledaags beschouwen nog maar een paar decennia geleden is uitgevonden! Daarom gaan we enkele van de grootste veranderingen in de matrassenindustrie bespreken die onlangs hebben plaatsgevonden. En geloof ons, je zult versteld staan van hoeveel er veranderd is in deze korte periode!

De geboorte van nieuwe matrastypes

Als we het over matrastypes hebben, denken de meeste mensen aan matrassen met veren, schuimmatrassen en misschien latex. Het kan echter een beetje moeilijk zijn om te bepalen wanneer wat uitkwam. Bijvoorbeeld, terwijl synthetische en natuurlijke latex matrassen worden tegenwoordig gezien als luxe artikelen, ze zijn een beetje ouder dan je zou denken - de eerste modellen verschenen rond een eeuw geleden. De uitvinding van traditionele traagschuimmatrassen vond daarentegen pas onlangs plaats. de jaren 1970!

De lagen in een HiGRID matras

Maar hybride matrassen zijn ongetwijfeld het nieuwste kind van de klas! Sommige accounts plaatsen hun uitvinding in de eind jaren 2000Het is fascinerend om te bedenken hoe snel hybride matrassen in populariteit zijn gestegen. Maar het is ook heel logisch! De belofte om het beste van twee werelden te hebben, traagschuim en veren, zal mensen wel interesseren. En met de jaren worden ze alleen maar uitgebreider.

Alles perfectioneren

Hoewel het altijd leuker is om over een gloednieuwe uitvinding te praten, zijn kleine aanpassingen soms net zo revolutionair. En zoals je zult zien, Bijna elk aspect van de matrassenindustrie is in de loop der jaren enorm veranderd. - Allemaal met het einddoel om alles perfect te maken! Laten we eens kijken naar een paar opmerkelijke voorbeelden.

Een afbeelding van een gouden doelwit geraakt door een gouden pijl

Meer bedframes

Terwijl een gewoon houten of metalen bed een tijdlang de norm was (samen met slapen op de vloer), heeft het moderne tijdperk aanzienlijk meer opties. Bijvoorbeeld, We hebben nu verstelbare bedden die je helemaal perfect kunt afstellen. En het was alleen in de vorige eeuw dat mensen het voorrecht hebben gehad om op deze manier aan hun bedframes te sleutelen.

En dan hebben we het nog niet eens over hoe compact alles is geworden. Als je verticale ruimte wilt, heb je lage bedframes. Als je meer vrije ruimte wilt, heb je opberg- en stapelbedden. En als je volledige privacy wilt, heb je hemelbedden. Onnodig te zeggen dat er dus een antwoord is op zowat elk probleem dat je kunt hebben.

Niet meer zweten

Een van de grootste nadelen van traagschuimmatrassen is dat ze de neiging hebben om lichaamswarmte vast te houden en je te laten zweten. Een paar matrasvernieuwingen later kan dit echter vrij gemakkelijk omzeild worden. Dit komt omdat traagschuim is de afgelopen jaren een stuk complexer geworden! Nu kun je vaak traagschuim vinden dat is doordrenkt met grafiet of een koelvloeistof/gel die je beschermt tegen oververhitting.

En alsof de nieuwe schuimtechnologie nog niet goed genoeg was, krijg je ook nog alternatieve opties. Van ademende hoezen tot verkoelende toppers, ontsnappen aan de hitte is nog nooit zo makkelijk geweest!

Geen bewegingsoverdracht meer

Net zoals oververhitting de grootste boosdoener is voor schuimmatrassen, Bewegingsoverdracht is de nachtmerrie van elke eigenaar van een springmatras. En dat komt omdat binnenveringmatrassen vroeger de markt beheersten! Ze hadden één "plaat" van veren die allemaal op elkaar drukten bij de minste beweging.

De matrastechnologie heeft echter een lange weg afgelegd en je bent niet langer beperkt tot enkel een binnenveringsmatras. Dit komt omdat pocketveringmatrassen zijn er om de dag te redden! Omdat elke veer zijn eigen kleine zakje heeft, is er bijna geen bewegingsoverdracht meer en kun je eindelijk een goede nachtrust hebben, hoe vaak je ook draait en keert.

Verstelbare hardheid

Iets anders waar mensen vroeger mee worstelden is de hardheid van de matras. Als de matras te stevig is voor je lichaamsbouw, word je ongemakkelijk. Maar als de matras te zacht is, krijg je rugpijn.. Er is echter een technologie ontwikkeld om matrassen met een instelbare hardheid te maken om dit probleem aan te pakken.

Ten eerste heb je nu matrassen van hoge kwaliteit waarbij je de stevigheid van beide kanten van de matras kunt aanpassen. Dit zie je meestal bij luchtmatrassen. Maar je hebt ook interessantere manieren om het probleem aan te pakken. Bijvoorbeeld, HiGRID-The Sleep Company en hun SmartGRID-technologie een heel andere aanpak.

Door een polymeerrasterlaag te creëren, kunnen matrassen zoals de Luxe Origineel of de Premium hybride kan een zacht gevoel geven op de rondingen van je lichaam, zoals je heupen of schouders, terwijl het toch ondersteunend en stevig is langs je rug. We gaan dieper in op deze nieuwe innovatie in ons SmartGRID-artikel - bekijk het als je wilt weten hoe ze het beste van twee werelden hebben weten te combineren.

Dingen milieuvriendelijk houden

Een andere belangrijke beweging die de afgelopen jaren is ontstaan, is de milieubeweging. En hoewel de matrassenindustrie meestal niet ter sprake komt als we het over klimaatverandering hebben, heeft ze zeker grote stappen gezet!

Tegenwoordig kun je gemakkelijk een gerenoveerde matras die afval vermindert. Of je kunt een matras kopen waarin natuurlijke materialen zijn verwerkt. In deze categorie zijn bamboe en eucalyptus beddengoed zijn momenteel helemaal in. Dit komt waarschijnlijk doordat ze sparen de planeet en bieden een uitstekend ademend vermogen - Zo blijft je lichaamstemperatuur koel.

Bovendien zijn er nu meer systemen om ons veilig te houden. Je kunt nu snel te weten komen of wol ethisch is ingekocht en of het merk in kwestie zijn steentje bijdraagt aan een lagere CO2-uitstoot. Al met al een enorme stap in de goede richting.

Beter beddengoed in het algemeen

Ten slotte zijn niet alleen de matrassen beter geworden - alles is beter geworden! Je hebt nu een kussen voor zowat elke situatie: reizen, borstvoeding, nekpijn, enz. Beddenlakens worden ook steeds zachter en beter ademend, met producten zoals satijnen lakens steeds betaalbaarder en wijder verspreid.

Bovendien weten we ook veel meer over slapen in het algemeen. We weten nu hoe we symptomen van wintermoeheidWe herkennen slapeloosheid sneller, er zijn beddengoedproducten voor specifieke slaapstijlen, enzovoort. Dus wat je ook nodig hebt, je kunt het nu vinden! Matrassen zijn er in overvloed - je kunt onze evergreen bekijken koopgids voor de beste matras om te proberen je ideale matras te vinden - en we zijn er zeker van dat je die zult vinden aangezien de matrassenindustrie zo ver gevorderd is dat iedereen zijn ideale stevigheid of ondersteuning kan vinden.

Conclusie

Het verbeteren van je slaapkwaliteit is waarschijnlijk nog nooit zo makkelijk geweest als in het moderne tijdperk. Technologie heeft zowat elke behoefte die je kunt hebben om goed te slapen beantwoord en het is slechts een kwestie van tijd voordat ze alles perfectioneren!

En wij zijn optimistisch over nieuwe technologieën zoals de SmartGRID-laag van HiGRID. Misschien komen ze binnenkort wel met gloednieuwe innovaties voor de klanten! Per slot van rekening heeft technologie de matrassenindustrie tot een vijand gemaakt om rekening mee te houden en we kunnen ons alleen maar voorstellen wat er nog gaat komen.

Deze pagina is gemaakt in samenwerking met HiGRID-The Sleep Company.

Zeg het voort

Opmerkingen (0)

Er zijn nog geen reacties

Over de auteur

Alex Petrović
Slaap Consultant
A CPD gecertificeerd slaapadviseur met meer dan 2000 uur onderzoek naar alle verschillende manieren waarop we een goede nachtrust kunnen krijgen. Als voormalig slapeloze weet ik hoe moeilijk het leven kan zijn zonder nachtelijk herstel en ik vind het geweldig dat ik alles wat ik heb geleerd met jullie kan delen. Hopelijk kunnen we allemaal rustig slapen!
Mis het niet!
Ontvang de nieuwste recensies, speciale aanbiedingen, nieuwe releases en meer...
[instagram-feed feed=1]
Knop Sluiten

Mis het niet!

Ontvang de nieuwste recensies, speciale aanbiedingen, nieuwe releases en meer...

Door dit formulier te verzenden, meldt u zich aan voor onze mailinglijsten.
Bekijk onze privacybeleid.

Dit veld is voor validatiedoeleinden en moet ongewijzigd blijven.

nl_NLNederlands