Koptekst hamburger open
Logo zoeken

Spring naar

Momenteel aan het bekijken:

SmartGRID-technologie - een nieuwe SmartSleep-ervaring

een profielafbeelding van TSA-auteur Alex

Geschreven door Alex Petrović

Gecertificeerd slaapadviseur

Aanbevolen afbeelding voor SmartGrid

19 mei 2024 4 min lezen

Omdat technologie voortdurend verbetert op nieuwe en onvoorspelbare manieren, zijn er in elke sector baanbrekers die iets proberen dat ongehoord is. Laten we eens kijken of SmartGRID dat gaat bereiken in de matrassenindustrie.

Hoewel het lijkt alsof elk groot matrassenbedrijf zijn eigen technologie heeft die de ultieme slaapervaring belooft, is het belangrijk om alles onder de loep te nemen. En dat is wat we gaan doen met SmartGRID - de nieuwe matras technologie van HiGRID die, van wat we konden vinden, de De eerste en enige SmartGRID-fabrikanten in het Verenigd Koninkrijk. We bespreken hoe het werkt en hoe HiGRID-The Sleep Company matrassen zich onderscheiden in de slaapindustrie.

En we bekijken ook twee van hun matrassen in het bijzonder, om te zien hoe SmartGRID bijdraagt aan het totaalpakket. Laten we dus een kijkje nemen op hun website en zien wat we kunnen verwachten. En als je overweegt om een nieuw matras te kopen, doe dan je gordel om en laten we aan de slag gaan!

Wat is SmartGRID?

Om te begrijpen wat SmartGRID aan tafel (of moeten we zeggen slaapkamer) brengt, moeten we eerst begrijpen wat een smart grid is. De eenvoudigste uitleg is dat Een smart grid is een elektriciteitsnetwerk van controleapparaten, kabels en hubs die allemaal met elkaar communiceren om energie te besparen en dingen efficiënter te maken.

En hoewel een elektriciteitsnet niet klinkt als de beste blauwdruk voor het ontwerpen van een matras, is de logica verrassend goed toepasbaar. Op een fundamenteel niveau, Een SmartGRID-matraslaag is een polymeerplaat die ontworpen is als een rechthoekig raster. En het is dit polymeerrastersysteem dat de SmartGRID eigenschappen geeft die je moeilijk terugvindt in andere matrasmodellen.

Extra ademend vermogen

Ten eerste, omdat de SmartGRID niet één massieve massa is maar eerder een raster met veel lege ruimte, kan de lucht zich vrij door de lagen van de matras bewegen. Dit in tegenstelling tot traagschuim dat dicht en uniform is, Het roosterpatroon creëert tientallen kleine luchtzakken waar overtollige warmte kan ontsnappen naar.

En dit is een groot pluspunt als je de neiging hebt om warm te slapen. Er is immers geen slechtere manier om je dag te beginnen dan plakkerig en bedekt met zweet wakker te worden. Dat gezegd hebbende, SmartGRID is hier niet de enige optie. Veel verende en hybride modellen gebruiken hetzelfde principe om het koel te houden, omdat de lucht tussen de veren kan ontsnappen. Voor zover wij kunnen zien, is het echter de volgende functie die revolutionair zou kunnen zijn.

Zacht maar ook stevig?

Een afbeelding van de SmartGRID-laag

Als het op hardheidsniveaus aankomt, raken mensen soms teleurgesteld of zelfs gefrustreerd. Dat komt omdat dit afhankelijk is van je lichaamsbouw, leeftijd, gezondheid, slaapstijl en voorkeuren, verschillende hardheidsniveaus kunnen meer of minder aantrekkelijk zijn als optie. Weinig mensen zouden het bijvoorbeeld erg vinden om op een matras te springen en er een beetje in weg te zakken. Het is eigenlijk een knuffel van je matras!

Wat echter veel minder aantrekkelijk is, is rugpijn. En als je matras te zacht is, is dat precies wat je na een tijdje kunt krijgen. Je moet dus begrijpen waarom het nogal wat is als HiGRID beweert dat hun matraslaag je het beste van beide werelden kan geven.

Dit is opnieuw mogelijk dankzij het SmartGRID-systeem. Op basisniveau is het polymeer dat voor deze laag wordt gebruikt zeer veerkrachtig en flexibel, waardoor het gemakkelijk zijn vorm behoudt en zich aanpast aan je lichaam. De echte game changer is echter het grid zelf. Vanwege de manier waarop het is opgezet, de wanden van het rooster kunnen knikken of stevig blijven, afhankelijk van hoe er druk wordt uitgeoefend.

Dat klinkt misschien ingewikkeld, maar het is eigenlijk heel eenvoudig. Wanneer een kleiner oppervlak op het rooster drukt, zoals je heup, schouder of hoofd, knikt het lichtjes en houdt het je comfortabel. Maar op grotere schaal, zoals langs je rug, blijft het stevig en houdt het je wervelkolom recht en gezond! En het is door de combinatie van deze twee dat SmartGRID erin slaagt om tegelijkertijd zacht en stevig te zijn.

Hoe ziet de SmartGRID er in de praktijk uit?

Een afbeelding van een vrouw die slaapt op een Smartgrid-matras.

Nu we een goed idee hebben van hoe de SmartGRID-laag werkt, laten we eens kijken hoe HiGRID-The Sleep Company deze laag in hun voordeel gebruikt. We kijken specifiek naar twee van hun duurdere modellen, omdat die het beste aangeven hoe goed een SmartGRID-matras kan zijn.

Laten we eerst eens kijken naar de Premium hybride matras. Wat meteen opvalt, is hoe HiGRID voortbouwt op het SmartGRID-systeem. Het is de derde laag en we zien dat er een hypersoft schuimlaag bovenop ligt en een veerkrachtige laag eronder.

We geloven dat het op deze manier is ontworpen zodat wanneer de wanden van het rooster knikken, krijg je een ongelooflijk zachte laag te zien. En hoewel ze stevig zijn, zit er een stevigere laag onder om ze stabiel te houden. Dat plus de veerlaag eronder geeft de matras een stevige stevigheid van 6,5.

Aan de andere kant hebben we de Luxe Original matras. De constructie is grotendeels gelijk aan die van de Premium Hybrid, met één belangrijk verschil. Hier is er een extra comfortlaag onder de SmartGRID. Dit betekent dat ook al blijft het rooster stevig, je krijgt een iets zachter gevoel en de matras neigt meer naar comfort. Dit verklaart ook waarom de matras een 5,5 scoort op de hardheidsschaal.

Is het het waard?

Een afbeelding van een vrouw die tevreden is met de Smartgrid-matras.

Nu je weet wat de SmartGRID is en hoe het in een matras kan worden ingebouwd, is er nog maar één vraag - is het de moeite waard? Dat is natuurlijk aan jou om te beslissen! Het is echter het vermelden waard dat zelfs zonder de SmartGRID-laag, De vorige twee matrassen volgen een gelijkaardige blauwdruk als de meeste high-end matrassen.

Het is dus niet zo dat je alleen voor de SmartGRID een hogere prijs betaalt. Sterker nog, het is meer alsof je het als een bonus krijgt! Dus als je je cake wilt hebben en opeten (of in dit geval comfortabel en ondersteund wilt zijn), zouden we zeggen dat het op zijn minst de moeite waard is om te bekijken.

En zorg ervoor dat je je inschrijft voor onze nieuwsbrief, zodat je als eerste weet of en wanneer we deze SmartGRID-matrassen uitgebreider bespreken. En als je graag de Premium hybride of de Luxe Origineel Je kunt dit nu doen via de officiële site van HiGRID of via Amazon.

Deze pagina is gemaakt in samenwerking met HiGRID-The Sleep Company.

Zeg het voort

Opmerkingen (0)

Er zijn nog geen reacties

Over de auteur

Alex Petrović
Slaap Consultant
A CPD gecertificeerd slaapadviseur met meer dan 2000 uur onderzoek naar alle verschillende manieren waarop we een goede nachtrust kunnen krijgen. Als voormalig slapeloze weet ik hoe moeilijk het leven kan zijn zonder nachtelijk herstel en ik vind het geweldig dat ik alles wat ik heb geleerd met jullie kan delen. Hopelijk kunnen we allemaal rustig slapen!
Mis het niet!
Ontvang de nieuwste recensies, speciale aanbiedingen, nieuwe releases en meer...
[instagram-feed feed=1]
Knop Sluiten

Mis het niet!

Ontvang de nieuwste recensies, speciale aanbiedingen, nieuwe releases en meer...

Door dit formulier te verzenden, meldt u zich aan voor onze mailinglijsten.
Bekijk onze privacybeleid.

Dit veld is voor validatiedoeleinden en moet ongewijzigd blijven.

nl_NLNederlands