Koptekst hamburger open
Logo zoeken

Spring naar

Momenteel aan het bekijken:

Top 12 dekbedopbergideeën om je kamer op te ruimen

een profielafbeelding van TSA-auteur Alex

Geschreven door Alex Petrović

Gecertificeerd slaapadviseur

Aanbevolen afbeelding voor Dekbedopbergideeën om je kamer op te ruimen

20 mei 2024 9 min lezen

Elk jaar, als het lente wordt, staan we voor de uitdaging om onze winterdekbedden op te bergen tot volgend jaar. Laten we het dus eens hebben over de beste opbergideeën voor dekbedden die je leven een stuk makkelijker kunnen maken!

Hoewel een groot donzig dekbed in de winter zalig is, is het opbergen ervan een heel ander verhaal. Je hebt immers beperkte opbergruimte, Het opbergen van beddengoed kan een absolute nachtmerrie zijn. En dit wordt nog moeilijker als je wilt dat je opslagruimte er ook goed uitziet!

Dus vandaag bespreken we een aantal ideeën voor het opbergen van dekbedden die het hele proces hopelijk wat gemakkelijker maken. Sommige ideeën zijn misschien beter geschikt voor de een dan voor de ander, maar we denken dat iedereen er wel een zal vinden die hem of haar bevalt. We geven ook een paar tips om het hele proces wat gemakkelijker te maken. Dus laten we beginnen!

Waar moet je je beddengoed bewaren?

Een afbeelding van een persoon die zijn dekbed opbergt

Om te beginnen geven we een paar algemene opbergideeën voor waar je je beddengoed kunt opbergen. Natuurlijk heeft niet iedereen alle spullen voor elke tip, dus we raden aan om de tip te gebruiken die het beste werkt in jouw situatie.

We beginnen met een aantal voor de hand liggende tips voor het opbergen van beddengoed en gaan dan verder met meer specifieke voorbeelden. En als we klaar zijn, bespreken we een aantal algemene tips die het opbergen van beddengoed in het algemeen een stuk gemakkelijker maken!

In de linnenkast

De meest voor de hand liggende plek voor het opbergen van linnen is natuurlijk een linnenkast. Dat is tenslotte hun belangrijkste doel. En dit heeft een paar belangrijke voordelen. Ten eerste kun je je dekbed, dekbedovertrekken, kussenslopen en zelfs kussens allemaal op één plek opbergen. Dit betekent dat je hoeft je nooit meer af te vragen waar je je donzen dekbed hebt gelaten omdat er maar één plaats is om te zoeken.

Ten tweede zijn linnenkasten ook esthetisch gezien misschien wel de beste. Naast je linnengoed bewaar je er immers meestal ook handdoeken en andere soortgelijke spullen in. En omdat ze allemaal monochroom zijn en makkelijk te ordenen, kun je er een mooie uitstalling van maken. Zorg er wel voor dat je het dekbed en de kussens aan de achterkant legt, zodat je nog steeds bij je handdoeken kunt zonder iets om te stoten.

Onder je bed

Een andere voor de hand liggende plek om beddengoed op te bergen is onder je bed. Het is uit de weg en uit het zichtHet is dus ideaal voor het opbergen van spullen die je niet elke dag nodig hebt. Er zijn echter een paar dingen waar je rekening mee moet houden als je voor deze optie kiest.

Ten eerste, zorg ervoor dat het linnen goed beschermd is. Want ook al is er veel lege ruimte onder je bed, het is er meestal ook een beetje vies. Het is dus belangrijk om plastic opbergzakken of een soort container te kopen om je beddengoed veilig in op te bergen. En we zullen later een paar verschillende opbergmogelijkheden bespreken. Als je een huisdier hebt, zorg er dan voor dat ze niet bij de dekbedden kunnen komen. Het laatste wat je wilt is dat je hond per ongeluk een gaatje maakt en vuil in de zak/mand laat ophopen.

In je opbergbed

Als je een divanbed hebt, kun je dekbedden gemakkelijk en efficiënt opbergen. En voor het geval je het niet weet wat een divanbed isStel je eens een bed voor met alle opbergruimte die je nodig hebt. Meestal zijn ze voorzien van lades die je kunt gebruiken om je beddengoed naar wens te sorteren, of een mechanisme om het hele bed op te tillen, wat nog meer opbergruimte toevoegt. Een van de beste die we aanraden is van Emma Slapendie je kunt bekijken op hun bundelpagina.

Over het algemeen zorgt het beste opbergbed voor een gemakkelijke opbergoplossing. Dit geldt zelfs voor andere opbergmeubels, zoals opbergtafels en -banken. Ze blijven immers meestal relatief schoon, beschermen je beddengoed tegen speelse honden en blijven uit de weg tijdens de zomermaanden.

In een opbergmand

Als het gaat om Opbergmanden voor de lange termijn die er ook nog eens naadloos uitzien, zijn je beste vriend. Ze zijn er immers in allerlei verschillende vormen, maten en ontwerpen, wat betekent dat je de look van je hele opbergruimte kunt aanpassen. Bovendien kun je er op een subtiele manier spullen in opbergen, want een stapel opbergmanden is veel onopvallender dan een berg opgevouwen dekbedden.

Plus, ze kunnen het organiseren van je kast een stuk eenvoudiger maken Je kunt verschillende manden labelen voor verschillende dingen. Eén mand kan bijvoorbeeld alleen voor lakens zijn, terwijl een andere vol zit met extra dekens. Dus als je op zoek bent naar opbergideeën voor dekbedovertrekken, dan geldt dit ook! En als je een middelgrote opbergmand met deksel hebt, kun je je beddengoed zelfs open opbergen zonder dat het misstaat.

In een vacuümzak

Met de beste vacuümsealzakken kun je je beddengoed ongelooflijk handig opbergen. In de meeste gevallen nemen je dekbedden dan immers nog maar een derde van de oorspronkelijke ruimte in. En als je beperkte opslagruimte hebt, kan dit een redder in nood zijn. Bovendien kan het zelfs helpen om alles goed georganiseerd te houden!

Dat komt omdat je nu draagtassen kunt krijgen die ook als vacuümzak gebruikt kunnen worden. Je hebt dus alle voordelen van een opbergmand, terwijl ze aanzienlijk minder ruimte innemen. Wat opbergtips betreft, is dit dus een van onze favorieten. Dat gezegd hebbende, Het vacuüm verpakken is iets ingewikkelder als het gaat om een donzen dekbed en ander beddengoed waarin dons is verwerkt.. Maar dat behandelen we in het gedeelte met tips van het artikel.

In sommige gevallen kun je ook gewone opbergzakken voor dekbedden gebruiken en de lucht er gewoon handmatig uit laten. Het is echter de moeite waard om te weten dat dit waarschijnlijk niet zo effectief zal zijn als een echte vacuümzak. Vacuüm-opbergzakken voor dekbedden zijn immers gemaakt met het uitdrukkelijke doel om het dekbed zo compact mogelijk te maken en er geen lucht uit te laten.

In een koffer of tas

Als je ruimte wilt besparen, zijn dekbedden niet je enige vijand. De meeste koffers nemen immers evenveel ruimte in, zo niet meer! Dus, Waarom de twee niet combineren en de hele beproeving wat draaglijker maken? In de meeste grotere koffers past immers een winterdekbed en omdat ze ook vrij stevig zijn, kun je ze comfortabel onder het bed leggen.

En als je ook nog een stofzuigerzak gebruikt, passen er mogelijk nog meer spullen in de koffer, waardoor je extra ruimte in je kast creëert. Zoals je ziet, kun je heel wat van de tips die we al hebben genoemd combineren om ervoor te zorgen dat je dekbed minder ruimte inneemt en beschermd blijft.

In een vuilniszak

Hoewel vuilniszakken lang niet zo mooi zijn als opbergdozen of zo effectief als vacuümzakken, kunnen ze toch handig zijn in noodgevallen. Als je voorzichtig bent, kun je immers alle overtollige lucht eruit duwen en de zak zo sluiten dat hij zo min mogelijk ruimte inneemt.

Bovendien zijn vuilniszakken meestal stevig, dus ze zouden je beddengoed moeten beschermen tegen stof- en vuilophopingen. En als je je beddengoed ergens uit het zicht opbergt, zoals in een logeerkamer, maakt het niet echt uit hoe ze eruit zien. Het is dus zeker een haalbare optie voor sommigen!

Tips voor het opbergen van je beddengoed

Een afbeelding van een vrouw die haar beddengoed aan het luchten is

Zoals beloofd, nu we hebben besproken waar je je beddengoed kunt opbergen, gaan we verder met wat praktische tips over hoe je dat moet doen! Het beste winterdekbed is meestal niet goedkoop. Dus ervoor zorgen dat het beschermd blijft en jarenlang in topconditie blijft, is een doel waar we allemaal achter kunnen staan.

En hoewel sommige van deze tips misschien voor de hand liggen, zullen andere je misschien verrassen! Maar als je nog andere tips weet die we misschien over het hoofd hebben gezien, laat ze dan zeker achter in de commentaren hieronder.

Droogtrommeldoeken gebruiken

Hoewel ze niet zo effectief zijn als het gaat om seizoensopslag, Droogtrommeldoekjes kunnen je beddengoed geruime tijd fris houden.. Dus als je je dekbed een week of wat moet opbergen, kun je door droogdoekjes tussen de gevouwen lagen te leggen, het net doen lijken alsof het net uit de wasmachine komt!

En wie houdt er niet van het gevoel van fris beddengoed? Controleer wel het onderhoudsetiket van je beddengoed, want sommige merken raden dit af. Maar waarschijnlijk is er niets aan de hand. Maar waarschijnlijk is er niets aan de hand.

Juist vouwen

Je zou denken dat we allemaal wel weten hoe we onze dekbedden op de juiste manier moeten opvouwen, nadat we dat het grootste deel van ons leven elke ochtend hebben gedaan. Er zijn echter een paar kleine veranderingen die het hele proces een stuk efficiënter kunnen maken. Ten eerste, Zorg ervoor dat je alle overtollige lucht uit het dekbed haalt voordat je begint met vouwen.

Ten tweede, overweeg je dekbed op te rollen in plaats van het in de gebruikelijke rechthoekige verpakking te vouwen. Dit kan het opbergen in de kast een stuk makkelijker maken en maakt het gemakkelijker toegankelijk als het vooraan op de stapel ligt.

Zorg ervoor dat alles droog is

Droog beddengoed is goed beddengoeden dat is iets waar je altijd rekening mee moet houden. Overtollig vocht kan je linnen immers op verschillende manieren beschadigen! Van minder tragische gevolgen zoals een vieze geur en schimmel tot het ergste scenario, schimmel. Hoe je het ook wendt of keert, vocht kan ervoor zorgen dat je zelfs je favoriete beddengoed moet weggooien.

Dus wat kun je doen? De eenvoudigste oplossing is om beddengoed in de droogtrommel. Niet alle dekbedden kunnen echter veilig op deze manier gedroogd worden, dus lees eerst het waslabel. Maar lakensets en kussenslopen kunnen waarschijnlijk wel in de droogtrommel.

Ten tweede, luchtdroging gebruiken. Het is eenvoudig, effectief en verrassend grondig. Het enige waar je op moet letten is dat je niet wilt dat alle vulling in één hoek van het dekbed terechtkomt. Dus als je het dekbed ophangt terwijl het aan de lucht droogt, zorg er dan voor dat je het een beetje opschudt voordat je het opbergt. En zorg er absoluut voor dat de vulling helemaal droog is - vooral als je een donzen dekbed hebt.

Zorg extra goed voor je donsproducten

Zoals we tot nu toe al een paar keer hebben laten doorschemeren, donzen beddengoed kan veel kwetsbaarder zijn dan ander beddengoed. En omdat ze meestal ook duurder zijn, is het altijd in je eigen belang om ze in perfecte staat te houden.

Hier is wat je in gedachten moet houden. Ten eerste, wees niet te hard bij het vouwen. Een van de belangrijkste verkoopargumenten van donzen dekbedden en donzen dekbedden is de lift. Maar als je het dekbed helemaal platdrukt tijdens het opvouwen, kan het zijn luchtigheid verliezen. Hetzelfde geldt voor vacuümzakken. Als je dit toch moet doen, zorg er dan voor dat je het elke één of twee weken opnieuw opvouwt, zodat het niet helemaal plat wordt.

Ten tweede, zorg er driedubbel voor dat het dons droog is. Zoals we al hebben gezegd, moeten alle beddengoedproducten droog worden gehouden. Maar donsproducten zijn verreweg het gevoeligst, omdat de veren en het dons samen kunnen klonteren. Let dus goed op het onderhoudsetiket en zorg ervoor dat er geen overtollig vocht is.

Gebruik een zuurvrije doos

Hoewel dit voor de meeste mensen niet nodig is, is het een extra beschermingslaag die je beddengoed in topconditie kan houden.. Meestal gebruikt om belangrijke documenten in op te bergen, zuurvrij Dozen blinken uit in het onaangeroerd en onveranderd houden van wat erin zit. En gelukkig zijn er zuurvrije dozen die speciaal gemaakt zijn voor beddengoed! Dus als je een extra laag bescherming wilt, zijn deze dozen een verleidelijke keuze.

Conclusie

Het opbergen van je beddengoed kan een hele klus zijn. Dekbedden nemen veel ruimte in beslag en je wilt ervoor zorgen dat ze niet beschadigd raken tijdens de zomermaanden. Maar met alle tips die we hebben gegeven, zou je nu een vrij goed idee moeten hebben van hoe je het proces een beetje gemakkelijker kunt maken. Zorg er dus voor dat je beddengoed droog en pluizig blijft en maak optimaal gebruik van de ruimte die je hebt. En als je zelf nog slimme ideeën hebt voor het opbergen van dekbedden, laat het ons dan weten in de reacties!

Zeg het voort

Opmerkingen (0)

Er zijn nog geen reacties

Over de auteur

Alex Petrović
Slaap Consultant
A CPD gecertificeerd slaapadviseur met meer dan 2000 uur onderzoek naar alle verschillende manieren waarop we een goede nachtrust kunnen krijgen. Als voormalig slapeloze weet ik hoe moeilijk het leven kan zijn zonder nachtelijk herstel en ik vind het geweldig dat ik alles wat ik heb geleerd met jullie kan delen. Hopelijk kunnen we allemaal rustig slapen!
Verwante berichten

Meer richtlijnen voor een goede nachtrust

een vrouw slapend in een bed
19 mei 2024

Manieren om de slaapkwaliteit te verbeteren

Zoals elke koffieliefhebber weet, is cafeïne een stimulerend middel dat je wakker kan houden. Vermijd dus cafeïne (in koffie, thee, chocolade, cola en zo...
Aanbevolen afbeelding voor Hoe kies je een matras? Leer waar je op moet letten
19 mei 2024

Een matras kiezen

Oké, voordat we in alle details over je nieuwe matras duiken, moeten we eerst een paar dingen vaststellen. Dus, we...
Mis het niet!
Ontvang de nieuwste recensies, speciale aanbiedingen, nieuwe releases en meer...
[instagram-feed feed=1]
Knop Sluiten

Mis het niet!

Ontvang de nieuwste recensies, speciale aanbiedingen, nieuwe releases en meer...

Door dit formulier te verzenden, meldt u zich aan voor onze mailinglijsten.
Bekijk onze privacybeleid.

Dit veld is voor validatiedoeleinden en moet ongewijzigd blijven.

nl_NLNederlands