Koptekst hamburger open
Logo zoeken

Spring naar

Momenteel aan het bekijken:

10 Positieve gedachten voor het slapengaan waarmee je je hoofd moet vullen

een profielafbeelding van TSA auteur Andjela

Geschreven door Anđela Rajković

Slaap Consultant

Aanbevolen afbeelding voor positieve gedachten voor het slapengaan.

20 mei 2024 3 min lezen

Ben je klaar om je dag positief af te sluiten? Laten we het hebben over de kracht van positieve gedachten voordat je naar bed gaat.

Goedenavond, mede-positievelingen! Ben je klaar om voor het slapengaan in de wondere wereld van positieve gedachten te duiken?

Het is tijd om die op hol geslagen gedachten en eindeloze zorgen in te ruilen voor wat opbeurende en inspirerende ideeën die je helpen om weg te dromen in dromenland. Dus pak je favoriete knusse deken, nestel je in je comfortabelste kussens en laten we de voordelen verkennen van het cultiveren van positiviteit voordat je naar bed gaat.

Waarom heb je moeite met slapen?

Een afbeelding van een vrouw die moeite heeft met slapen,

Staar je wel eens naar het plafond, draai je heen en weer en probeer je maar niet in slaap te vallen? Je bent niet de enige! Velen van ons hebben wel eens slaapproblemen en dat kan op zijn zachtst gezegd frustrerend zijn. Waarom hebben we dan zoveel moeite om in slaap te vallen?

Laten we het opsplitsen:

  • Stress en angst: Als je je gestrest of angstig voelt, produceert je lichaam cortisolEen hormoon dat het moeilijker kan maken om in slaap te vallen. Racende gedachten en zorgen kunnen je 's nachts ook wakker houden.

Wat negatief denken (racegedachten) met ons lichaam en onze geest doet

Een afbeelding van een persoon met negatieve gedachten die ongelukkig uit het raam kijkt

Negatieve gedachten kunnen een aanslag doen op ons lichaam en onze geest. Het is als een vervelende vlieg die rondzoemt en ons afleidt van de goede dingen in het leven. Die angstige gedachten en ongewenste zorgen kunnen mentale stress veroorzaken die ons ervan weerhoudt in slaap te vallen en de kwaliteitsslaap te krijgen die we nodig hebben. Het is als een eindeloze cyclus van negativiteit die ons een uitgeput gevoel geeft, zowel mentaal als fysiek.

Maar het zit zo: onze geest is als een tuin en we kunnen kiezen wat we planten. Laten we dus wat positieve gedachten planten en kijken hoe ze uitgroeien tot een prachtige, vredige oase.

En wat positief denken met ons lichaam en onze geest doet

Een beeld van een gelukkige vrouw die nadenkt.

Positief denken is als een warme, donzige deken die ons omhult in kalmte en rust. Het kan ons helpen beter en rustiger te slapen door onze geest te vullen met kalmerende gedachten in plaats van stressvolle. Als we ons richten op positieve gedachten, nodigen we vreugde en tevredenheid uit in ons leven, en dat kan wonderen doen voor onze geestelijke gezondheid.

Dus laten we onze geest vullen met positiviteit en ons door die goede vibes naar een zalige slaap brengen. Per slot van rekening is een goede nachtrust de sleutel om fris wakker te worden en klaar te zijn voor wat de dag ook brengt.

Enkele affirmaties voor het slapengaan voor een betere slaap en een beter leven

Een afbeelding van een vrouw die glimlacht en twee duimen omhoog houdt

Positieve affirmaties zijn zinnen of uitspraken die helpen om je mindset te veranderen in een positievere en optimistischere staat. Ze werken door negatieve gedachten te vervangen door positieve en kunnen stress en angst helpen verminderen, en een betere slaap bevorderen.

Positieve affirmaties opnemen in je nachtroutine, zoals ze opzeggen voor je naar bed gaat of ze opschrijven in een dankbaarheidsdagboek, kan je helpen om je dag positief af te sluiten en een rustige slaap te bevorderen.

Positieve gedachten voor het slapen gaan

Hier zijn tien positieve gedachten die je kunt zeggen, lezen of schrijven voordat je naar bed gaat om je te helpen beter te slapen en gelukkige gedachten te bevorderen:

Conclusie

Tot slot: positieve gedachten opnemen in je nachtroutine kan de kwaliteit van je slaap en je algehele mentale gezondheid enorm verbeteren.

Door negatieve en angstige gedachten te vervangen door kalmerende en positieve affirmaties kun je een vredigere omgeving voor jezelf creëren.

Denk eraan om dankbaarheid te oefenen en je te richten op gelukkige gedachten voordat je naar bed gaaten overweeg zelfs om een dankbaarheidsdagboek bij te houden om na te denken over je zegeningen. Met een beetje moeite en intentie kun je je nachtroutine veranderen en genieten van een betere, meer rustgevende slaap. En als je nog andere positieve gedachten hebt voor het slapengaan die je helpen om in slaap te vallen, deel ze dan met ons in de comments.

Zoete dromen!

Aanbevolen lectuur:

Opmerkingen (0)

Er zijn nog geen reacties

Over de auteur

Anđela Rajković
Als CPD-gecertificeerd slaapadviseur en ervaren slaapliefhebber vind ik het erg leuk om mijn kennis over te brengen aan onze lezers - bij voorkeur aan degenen die van slapen houden. Met een achtergrond in de Engelse taal en literatuur en een liefde voor onderzoek, ben ik altijd op zoek naar nieuwe manieren om de nieuwste slaapwetenschap en bedgerelateerde bevindingen te delen. En als ik niet in contact sta met mijn lezers, kun je me vinden terwijl ik de natuur verken, of, nou ja, me oprol in bed.
Mis het niet!
Ontvang de nieuwste recensies, speciale aanbiedingen, nieuwe releases en meer...
[instagram-feed feed=1]
Knop Sluiten

Mis het niet!

Ontvang de nieuwste recensies, speciale aanbiedingen, nieuwe releases en meer...

Door dit formulier te verzenden, meldt u zich aan voor onze mailinglijsten.
Bekijk onze privacybeleid.

Dit veld is voor validatiedoeleinden en moet ongewijzigd blijven.

nl_NLNederlands