Koptekst hamburger open
Logo zoeken

Spring naar

Momenteel aan het bekijken:

OTTY Pure+ beoordeling - Een premium matras met bamboe en houtskool

TSA-beoordelaar Connie Hack

Geschreven door Connie

Slaap Adviseur

een pictogram dat een testmethode voor producten voorstelt

Hoe we testen

Ons testproces

Een profielfoto voor Rob, onze slaapadviseur

Gepresenteerd door

Rob - Onze presentatoren

Knop Sluiten

19 mei 2024 8 min lezen

In deze OTTY pure + matras review gaan we kijken of deze matras je kan helpen slapen als een echte kampioen! Hier is alles wat je moet weten over dit premium matras.

Een kwaliteitsmatras is essentieel voor onze gezondheid en een goede nachtrust. Het belangrijkste is dat het comfortabel is, maar ook vele andere eigenschappen maken het verschil tussen gemiddelde en eersteklas producten.

De Slaapadviseurs bieden je een review van het OTTY Pure + Hybrid Bamboo & Charcoal Premium Matras, een van de meest complexe matrassen op de markt. Dus laten we een diepe duik nemen en kijken waar het allemaal om draait!

En als je na het lezen van onze OTTY pure + matras review nog vragen hebt, stel ze dan gerust in de comments.

Voordelen

Een pictogram met verschillende groepen mensen
Geschikt voor de meeste mensen
Zacht maar toch stevig genoeg voor ondersteuning.
een pictogram met een gloeilamp, ter illustratie van een gelikt ontwerp
Goed ontwerp
De bovenkant van de matras is verdeeld zodat elk deel zich kan aanpassen aan je lichaamsvorm.
een pictogram dat aangeeft dat het product ondersteunend is
Ondersteunend
Middelmatige stevigheid voor ondersteuning, maar niet te stevig.

Nadelen

een hand die een handvat vasthoudt, wat wijst op een zijhandvat
Geen handgrepen aan de zijkant
Geen handgrepen om gemakkelijk te manoeuvreren.
Een pictogram dat een niet-verwijderbare hoes voorstelt
Ontwerp omslag
Delen van de bovenkant van de matras zijn oncomfortabel om op te liggen.

Voor wie is dit product?

Dit OTTY matras is voor iedereen die een perfecte slaapervaring wil, en genoeg geld heeft om een groter bedrag uit te geven voor een matras dan het marktgemiddelde. Door de vele eigenschappen is dit matras over het algemeen geschikt voor:

Waar gebruiken we dit product voor?

We gebruiken dit product als we een matras nodig hebben die ons goede ondersteuning geeft. Dat is het primaire doel, maar de OTTY Pure + matras heeft zeker nog veel meer te bieden. De ademende hoes verbetert het ademend vermogen van de traagschuimlagen. We zouden dit product dus gebruiken voor:

Is de OTTY Pure + een verbeterde versie van een eerder product?

Ja, de OTTY Pure + Hybrid Bamboo & Charcoal matras is een verbeterde versie van de OTTY Pure Hybrid Bamboo & Charcoal matras - volgens velen de eerste matras van bamboe traagschuim in het Verenigd Koninkrijk. Deze twee producten zijn relatief gelijkaardig en het grootste verschil is dat de OTTY Pure + matras twee lagen veren heeft in vergelijking met het vorige model dat slechts één laag veren heeft. Dankzij de extra laag veren krijg je een nog betere ondersteuning. Er is ook een extra houtskoollaag en er is een klein verschil in het type schuim dat voor de bodem wordt gebruikt, hoewel klanten dit waarschijnlijk niet zullen voelen.

U kunt de Volledige beoordeling van de OTTY Pure Hybrid matras op onze website.

Kenmerken die je moet weten over de OTTY Pure +

De OTTY Pure + Hybrid Bamboo & Charcoal matras heeft zoveel eigenschappen dat we alleen de belangrijkste hebben uitgekozen en je er iets meer over hebben verteld. We zullen het hebben over verschillende soorten schuim en hun rol, 4000 pocketveren, tijk en certificaten die garanderen dat niets giftig is.

Een afbeelding van Otty Pure+ Bamboo & Charcoal Hybrid rand van dichtbij.
Combinatie van houtskool en bamboe traagschuim

Als je ooit een traagschuimproduct hebt gehad, zoals een matras of kussen, dan weet je dat temperatuurregulatie een van de grootste problemen is. Daarom besloot OTTY om bamboe en houtskool (een duurzame grondstof) toe te voegen aan traagschuim en zo de warmteregulatie te verbeteren.

Maar dat is niet de enige reden waarom je in deze matras traagschuim met bamboe en houtskool vindt. Bamboe en houtskool zijn hypoallergeen en antibacterieel, en houtskool verwijdert ook onaangename geurtjes. Bamboe is vochtafvoerend, wat erg belangrijk is omdat we allemaal kunnen zweten terwijl we slapen. Beide materialen zijn milieuvriendelijk.

4000 pocketveren

Wat hybride matrassen onderscheidt van traagschuim matrassen is de laag of lagen die veren bevatten. De OTTY Pure + matras heeft maar liefst 4.000 ingekapselde pocketveren om de bewegingsoverdracht te verminderen, waardoor het handig is om met z'n tweeën op deze matras te slapen.

Dit matras heeft twee lagen met elk 2000 pocketveren. De eerste laag ligt onder de laag met houtskool en bamboe traagschuim en de tweede laag ligt onder het schuim met hoge dichtheid. Hierdoor is dit matras zeer comfortabel.

2 cm gewatteerde hoes met memory foam

De hoes is er niet alleen om de matras te beschermen, maar bevat ook 2 cm traagschuim, zodat de hoes ook invloed heeft op het comfort. De hoes is niet alleen comfortabel, maar ziet er ook mooi uit. Hij heeft een ritssluiting zodat je hem gemakkelijk van de matras kunt halen. De hoes is ademend en hypoallergeen, maar niet machinewasbaar, dus vergeet dat niet, anders maak je hem kapot. Voor de rest is hij erg duurzaam en klanten hebben niet geklaagd over scheuren.

FIRA & CertiPUR certificaten

OTTY is een respectabel bedrijf en het is te verwachten dat ze alle nodige certificaten hebben voor al hun producten. Alle matrassen van OTTY zijn CertiPUR en Europur-goedgekeurd. Dit zijn certificaten die garanderen dat alle gebruikte materialen in overeenstemming zijn met de regelgeving en dat alle componenten binnen de limieten worden gebruikt. CertiPUR en Europur zijn instanties die garanderen dat deze matras van hoge kwaliteit en veiligheid is.

De Furniture Industry Research Association (FIRA) heeft dit matras getest en vastgesteld dat het geen brandgevaar oplevert en voldoet aan alle Britse brandvoorschriften.

De OTTY Pure + matras test

Onze recensent slaapt op de OTTY Pure Plus matras

De OTTY Pure + Hybrid Bamboo & Charcoal Premium matras doet de "premium" in zijn naam eer aan door zijn vele eigenschappen. Het bestaat uit 7 lagen en elke laag speelt een belangrijke rol. De hoes is comfortabel en ademend, de met bamboe en houtskool verrijkte lagen zorgen voor de hygiëne van deze matras, schuim met hoge dichtheid, 4000 pocketveren en bodemschuim zorgen voor ondersteuning en stevigheid en elimineren bewegingstransfer.

Alle gebruikte materialen en stoffen zijn hypoallergeen en in overeenstemming met alle voorschriften, zowel met betrekking tot toxiciteit als brandgevaar. Het ademend vermogen is goed voor een matras met meerdere lagen traagschuim.

BELANGRIJKSTE KENMERKEN:

  • Maat: Eenpersoons, Tweepersoons, King, Super King
  • Diepte: 28 cm
  • Materiaal omslag: Visco-elastisch blauw traagschuim
  • Laag (lagen) materiaal: Traagschuim (met bamboe en houtskool en hoge dichtheid), pocketveren
  • Hypoallergeen: Ja
  • Afneembare hoes: Ja
  • Onderhoudsinstructies: Verwijder de bovenklep om hem chemisch te laten reinigen.
  • Garantie: 10 jaar garantie
  • Proef: Proefperiode van 100 nachten
  • Leveringsinfo: Gratis, 3-7 werkdagen + een toeslag voor levering in een kamer naar keuze

Wat we goed vinden aan de OTTY Pure + matras

Er is veel om uit te splitsen bij het beoordelen van een matras, dus we hebben een paar van de belangrijkste punten voor je op een rijtje gezet. Hier zijn de dingen die ons het meest bevallen:

Een afbeelding van een man die op een OTTY Pure+ Hybrid Bamboo & Charcoal matras ligt.

Wat we niet goed vinden aan de OTTY Pure + matras

Natuurlijk is niet elke matras perfect voor iedereen en hebben ze een aantal nadelen, afhankelijk van je voorkeur. Hier is waar we niet zo enthousiast over waren:

De veelvoorkomende problemen met OTTY Pure + & hoe ze op te lossen

Om heel eerlijk tegen je te zijn, we hebben niet echt grote problemen gezien die je met deze moet oplossen.

Het enige waar je misschien "last" van hebt, is dat de hoes niet gemakkelijk te onderhouden is. Om hygiënische redenen wil je je matras schoon houden, dus idealiter wil je een afneembare hoes die in de wasmachine kan. Deze heeft echter wel een afneembare hoes, maar kan alleen ter plekke gereinigd of chemisch gereinigd worden, wat moeilijk te onderhouden kan zijn.

Gelukkig hoef je alleen maar een matrasbeschermer aan te schaffen (bij voorkeur een waterdichte) om je matras schoon en vlekvrij te houden. Als je het matras wilt schoonmaken, kun je de matrasbeschermer eraf halen en het matras wassen. Met de matrasbeschermer hoeft de matras niet vies te worden.

Klantenservice en bedrijfsinformatie van OTTY

Een afbeelding van een vrouw op het Otty Pure+ Bamboo & Charcoal matras.

Levering - Bij OTTY krijg je gratis standaardlevering bij je bestelling en de optie om dat te upgraden naar een keuze uit vier premiumleveringen. Afhankelijk van het bezorgniveau dat je wilt, stijgen de kosten met £10 voor elke bezorging - bezorging in de kamer, uitpakken en verwijderen van de verpakking, verwijderen van een oude matras, of alle voorgaande opties.

Betaling - Je kunt kiezen om te betalen met een kaart, Amazon Pay, Apple Pay, PayPal en Google Pay.

Online klantenservice - De online supportchat verschijnt zonder prompt in de hoek van je scherm en is dus gemakkelijk toegankelijk. Je hoeft geen informatie op te geven voordat je een bericht verstuurt en OTTY heeft een snelle reactietijd, dus de hele contactervaring verloopt soepel. De online chat is handig voor het beantwoorden van vragen.

Bekijk het beste alternatief voor de OTTY Pure + matras

De OTTY Pure + Hybrid Bamboo & Charcoal matras is een topproduct, dus als alternatief raden we deze matras van Simba aan.

Simba Hybride Pro

een productafbeelding van simba hybrid pro matras

Als je een eersteklas matras wilt, maar de OTTY Pure+ matras is niet helemaal naar je smaak, dan moet je zeker de Simba Hybrid Pro matras in gedachten houden!

Ten eerste blinkt het uit in temperatuurregeling. Dit komt omdat de hoes wol bevat, dat bekend staat om zijn vermogen om je op een optimale slaaptemperatuur te houden.

En zelfs het schuim in de Simba Hybrid Pro is vrij ademendomdat het Simbatex-schuim met open cellen is!

De matras heeft ook twee aparte rijen verenen biedt ondersteuning van topklasse, ongeacht hoe vaak je 's nachts woelt en draait.

En omdat Simba een eersteklas matrasmerk is, krijg je ook een heel goede dekking. Je krijgt namelijk een garantie van 10 jaar en een proefperiode van 200 nachten!

Klik hier om onze volledige review van de Simba Hybrid Pro matras te lezen.

Voordelen

Een pictogram van een thermometer met goede thermoregulerende eigenschappen
Goede thermoregulatie
De hele tijd een aangename temperatuur dankzij Simbatex en de wollen laag.
een pictogram dat aangeeft dat het product ondersteunend is
Ondersteunend
Geweldige ondersteuning over de hele matras, inclusief de randen.
Een pictogram met een medaille die een garantie aangeeft
10 jaar garantie
Met een proefperiode van 200 nachten om de topkwaliteit te bevestigen.

Nadelen

Een pictogram dat een niet-verwijderbare hoes voorstelt
Niet-verwijderbare hoes
Hoewel de hoes hypoallergeen is, kun je de hoes niet verwijderen om te wassen.
Een pictogram met een geldbuidel dat een duur product aanduidt
Een beetje duur
In vergelijking met vergelijkbare matrassen kan het voor sommigen te prijzig zijn.

Wat maakt dit product beter dan andere, vergelijkbare producten?

Het OTTY Pure + Bamboo & Charcoal matras heeft veel dat het beter maakt dan veel vergelijkbare producten. Zo zijn er 4000 pocketveren, een aanzienlijk hoger aantal dan de meeste hybride matrassen. Omdat het matras is doordrenkt met bamboe en houtskool is het van nature hypoallergeen en antibacterieel, terwijl vocht er niet in wordt vastgehouden. Iets anders is de tijk met traagschuim, wat zeldzaam is, maar dit maakt de matras extra comfortabel.

Is de OTTY Pure + matras milieuvriendelijk of duurzaam?

OTTY geeft aan dat de weinige matrassen die tijdens hun proefperiode worden teruggestuurd, worden schoongemaakt voordat ze naar liefdadigheidsinstellingen of gemeenschapsprojecten worden gestuurd, zodat er geen matras verloren gaat. Ze nemen ook je oudere matras mee, maar daar wordt wel £30 voor gerekend. Van wat we hebben kunnen vinden, is er niet veel informatie over de duurzaamheid van OTTY matrassen. Er is een garantie van 10 jaar, dus je kunt erop vertrouwen dat de matras lang meegaat en dat je je matras niet om de paar jaar hoeft te vervangen.

De hybride matras maakt gebruik van duurzame materialen, zoals we eerder al vermeldden met het gebruik van bamboe en houtskool.

Kortom, ze verminderen de hoeveelheid afval van hun bedrijf maar brengen niet noodzakelijk wijzigingen aan in hun producten.

Hoe hebben we het product getest?

Een testafbeelding van het Otty Pure+ Hybrid Bamboo & Charcoal matras.

Omwille van de transparantie willen we nu precies uitleggen hoe onze tests worden uitgevoerd. In het algemeen doorlopen alle producten die we testen de volgende procedures:

  • Visuele inspectie
  • Hands-on inspectie
  • Gemeten tests.

En als we wat specifieker zijn: dit zijn de tests die zijn uitgevoerd om de OTTY Pure + matras te evalueren:

Algemene indrukken van het product na het testen

Al met al kun je met deze echt niet de fout in gaan. Dit is zonder twijfel een van de beste matrassen op de markt.

Het is een beetje aan de dure kant, maar het is elke cent waard. Je krijgt waar je voor betaalt en met dit matras krijg je zowel de kwaliteit als de gezondheidsvoordelen van de materialen (inclusief het bamboe en houtskool traagschuim), geweldige ondersteuning van boven tot onder, bewegingsisolatie, drukverlichting en een meer dan behoorlijk ademend vermogen. En dat alles met een proefperiode van 100 nachten en 10 jaar beperkte garantie.

Met zowel comfort als ondersteuning in dit ene matras voldoet het aan veel van de eisen die mensen stellen.

Het voldeed aan onze verwachtingen en overtrof ze zelfs. Maar wat vond jij na het lezen van onze OTTY pure + matras review? Laat het ons weten in de comments!

Opmerkingen (0)

Er zijn nog geen reacties

Veelgestelde vragen over je nieuwe OTTY Pure + Hybrid Bamboo & Charcoal Premium matras

In onze FAQ's zullen we nog een aantal vragen over de matras beantwoorden en de OTTY Pure + matras review compleet maken, zodat je niet elders informatie over deze matras hoeft te zoeken voordat je besluit hem te kopen.

Is OTTY Pure + Hybrid Bamboo & Charcoal Premium matras goed tegen rugpijn?

Ja, dankzij de geweldige ondersteuning en medium stevigheid is de OTTY Pure Hybrid matras een geweldige keuze voor iedereen met rugpijn.

Is de OTTY Pure + Hybrid Bamboo & Charcoal Premium matras goed voor buikslapers?

Maagslapers geven waarschijnlijk de voorkeur aan een steviger matras omdat het OTTY matras moeite zal hebben om zich naar je lichaamsvorm te vormen en je de juiste ondersteuning te geven.

Is de OTTY Pure + Hybrid Bamboo & Charcoal Premium matras goed voor mensen die last hebben van allergieën?

Iedereen die last heeft van allergieën kan dit matras gebruiken omdat het volledig hypoallergeen is en geen schadelijke chemicaliën bevat.

Over de auteur

Connie
Als CPD gecertificeerd slaapadviseur weet ik hoe belangrijk slaap is. En als combinatieslaper vond ik het moeilijk om producten te vinden die bij mijn slaapstijl passen. Ik heb meer dan 2 jaar ervaring met het testen van producten bij The Sleep Advisors, wat betekent dat ik op, met en onder meer dan 500 producten heb geslapen met wisselend succes. Dit komt bovenop de meer dan 2 jaar ervaring als productbeoordelaar voor de tijdschriften Closer, Heat en Grazia, dus ik heb een streng proces. Ik deel graag mijn slaapgetuigenissen met onze lezers en hoor ook graag hun ervaringen.
Verwante berichten

Meer Matras Artikelen

een uitgelichte afbeelding van gelmatras 101 gids
19 mei 2024

Wat is een gelmatras?

Er is niet één gelschuim, maar er zijn verschillende soorten gelschuim. Slaapbedrijven hebben verschillende benaderingen gebruikt om gelfoa...
Uitgelichte afbeelding van Winston's Ultra Cotton 3500 Pillow Top Matras.
19 mei 2024

Winston's Ultra Cotton 3500 Pillow Top Matras Overzicht

Ultra Cotton 3500 Pocketvering Pillow Top matras is een complex product. We willen je echter niet vervelen met onnodige details, dus ...
Mis het niet!
Ontvang de nieuwste recensies, speciale aanbiedingen, nieuwe releases en meer...
[instagram-feed feed=1]
Knop Sluiten

Mis het niet!

Ontvang de nieuwste recensies, speciale aanbiedingen, nieuwe releases en meer...

Door dit formulier te verzenden, meldt u zich aan voor onze mailinglijsten.
Bekijk onze privacybeleid.

Dit veld is voor validatiedoeleinden en moet ongewijzigd blijven.

nl_NLNederlands