Koptekst hamburger open
Logo zoeken

Spring naar

Momenteel aan het bekijken:

Slaapkamerideeën voor hotels zodat je je altijd op vakantie waant

TSA-beoordelaar Connie Hack

Geschreven door Connie

CPD Slaap Adviseur

Een afbeelding van een hotelkamer

20 mei 2024 4 min lezen

Door je slaapkamer in te richten met ideeën voor hotelslaapkamers krijg je het gevoel dat je in een boetiekhotel woont. Maak van je grote slaapkamer een slaapruimte in hotelstijl.

Een hotel geïnspireerde slaapkamer geeft een vergelijkbare esthetiek als een luxe slaapkamer. De slaapkamerinrichting is tot een minimum beperkt en de wandruimte is vrij overzichtelijk. Interieurontwerpers houden van deze stijl omdat het een strakke esthetiek is met mooie accenten. Je kunt genieten van slapen in luxe in je eigen huis. Slaapkamers in hotelstijl zijn het perfecte kamerontwerp om een ontspannende ruimte te creëren om elke nacht in te slapen.

Laten we wat meer in detail treden en je onze lijst met slaapkamerideeën in hotelstijl laten zien.

Wat zijn de kenmerken van een hotelkamer?

Zoals we al kort vermeldden, heeft een hotelslaapkamer raakvlakken met luxe slaapkamerideeën. Stel je een luxe hotelkamer voor en boots die na in je slaapkamer.

Je wilt natuurlijk dat de ruimte luxueus aanvoelt en dat kan met de meubels die je kiest. Maar door gebruik te maken van natuurlijk licht kun je de kamer opfleuren, zodat de ruimte opener wordt en licht en luchtig aanvoelt. Een slaapkamer in hotelstijl heeft meestal een moderne uitstraling met strakke lijnen zodat de kamer rustgevend is. Wat betreft het meubilair is er meer dan alleen een bed in luxe hotelkamers. Meestal is er ook een zithoek waar je kunt ontspannen of je klaar kunt maken en waar je kunt genieten van de kamer waarin je je bevindt.

Hoe helpt een hotelkamer je om te slapen?

We kunnen erop rekenen dat hotelkamers ons een goede nachtrust bezorgen, dus waarom zou je dat thuis niet willen evenaren? Een slaapkamer in hotelstijl heeft een ontspannen stijl zodat je je rustig voelt als je in bed stapt. De gebruikte kleuren zijn vrij neutraal, zodat je niet wordt afgeleid terwijl je in slaap valt. De inrichting van hotelkamers is ook simplistisch, waardoor het een rommelvrij ontwerp is, wat betekent dat je veel gemakkelijker in slaap valt.

Producten om je te helpen een slaapkamer in hotelstijl te creëren

Nu is het tijd om je slaapkamerideeën in hotelstijl te plannen met een aantal stijlvolle en uitnodigende items. Bedden zijn superbelangrijk in je slaapkamer, maar dat geldt ook voor de esthetiek van de kamer, want die kan de manier waarop je je voelt veranderen. Je wilt een ruimte die koel en licht is, maar toch prachtig.

Het is jouw eigen slaapkamer die je inricht, dus zorg ervoor dat je er blij mee bent - neem onze inspiratie en ga ermee aan de slag.

Bedframe

Je zult zien dat in veel hotelslaapkamers een oversized hoofdeinde achter het bed wordt gebruikt om de illusie van een grotere ruimte te geven. 

In hotelkamers wordt meestal een tweepersoonsbed gebruikt, maar dat wil niet zeggen dat je in je eigen slaapkamer niet voor een groter bed kunt gaan. De grootte van het bedframe hangt af van de ruimte die je ervoor hebt.

Esmee Klassiek Niet-Opbergbaar Arra Natuurbed

Esme Classic Non Storage Arran Natural Alleen hoofdeinde en lattenbodem

Dit bedframe heeft een luxe ontwerp met een hoog, gecapitonneerd hoofdeinde. De stof wordt van boven tot onder het frame gebruikt, zodat het helemaal zacht is. We hebben gekozen voor de natureltint omdat het een crèmekleurige beige tint is die prachtig samengaat met de rest van het kleurenpalet. De basis van het bed is vrij eenvoudig, maar het is precies wat je nodig hebt om op uit te rusten na een lange dag. Het biedt de perfecte ondersteuning voor je comfortabele matras.

Sephora Arran Natural Staand Gestoffeerd Hoofdbord

Sephora Arran Natural Staand Gestoffeerd Hoofdbord

Als je daarentegen op zoek bent naar een hoofdbord dat bij je huidige bedombouw past, dan is dit het juiste voor jou. Ook hier hebben we gekozen voor een natuurlijke kleur om na te bootsen wat je in een hotelkamer zou krijgen. Dit wordt waarschijnlijk het middelpunt van de slaapkamer, dus de diepe knoopdetails doen wat nodig is.

Het is meer dan twee keer zo groot als een standaard bed en kan daarom worden geclassificeerd als een extra groot hoofdeinde. Wie op zoek is naar ideeën voor een grote slaapkamer, kan ook zijn voordeel doen met dit product om de verticale ruimte op te vullen.

Kussens

Als je de uitstraling van een hotelkamer wilt, waarom dan niet ook het comfort? Hoofdkussens in hotels zijn vaak zacht om in weg te zakken, maar hebben een hoge vulling om je voldoende ondersteuning te geven. Als je kussens kiest, moet je er natuurlijk ook voor zorgen dat ze bij je slaapstijl passen.

Donszacht Microvezel Standaard Kussen Paar

Donszacht Microvezel Standaard Kussen Paar

Veel hotels gebruiken kussens met donsvulling in hun kamers, zoals ganzenveren en -dons. Wij hebben voor iets soortgelijks gekozen, maar in plaats van veren hebben we een alternatief van microvezel gekozen. Soak and Sleep heeft redelijk geprijsde kussenparen die licht van gewicht zijn en toch een gemiddelde stevigheid bieden. Je kunt ook kiezen voor een zachte medium stevigheid als je op zoek bent naar een luchtiger kussen.

Beddengoed

Hotelbeddengoed is over het algemeen effen - je zult geen gekke geometrische patronen op het dekbedovertrek zien. Hotelbedden moeten een elegante en chique uitstraling hebben, geïnspireerd op ideeën voor boetiekslaapkamers. Beddengoed is een belangrijk element in het interieur van hotelkamers.

Egyptisch Satijn Katoen 400 D counts flat sheet

Egyptisch-katoen-sateen-400-draads-geteld-vlak-vel

Dit hoeslaken voelt zacht aan en zorgt voor een weelderige afwerking van het bed. De meeste hotelkamers waar je verblijft, hebben een laken onder het dekbed - zo weet je dat je op stedentrip bent. Je kunt het gebruiken met hetzelfde doel als een hoeslaken (onderlaken) of, wat gebruikelijker is, als bovenlaken tussen jou en je dekbed. Het zal hoe dan ook in contact komen met je huid, dus je wilt dat het zacht is.

Het bijpassende dekbed, de kussenslopen en het hoeslaken zijn ook verkrijgbaar, zodat je een complete set hebt.

Zachte meubels

Een slaapkamer in hotelstijl heeft waarschijnlijk verduisteringsgordijnen voor het raam om het licht buiten te houden en je te helpen een ongestoorde nacht te hebben. Natuurlijk ligt er altijd een stapel extra dekens in de kast zodat je je nooit zorgen hoeft te maken dat je het te koud hebt.

Pinsonic zilveren loper

Pinsonic zilveren loper

Kleed het bed aan met deze mooie loper. In plaats van een extra grote deken over je bed te gooien waar je het te warm van krijgt, kun je kiezen voor deze stylingtechniek. Het kan over het midden van je bed worden gelegd om het witte blok van het beddengoed op te splitsen. Met de toevoeging van een eenvoudig accessoire kan deze stijl gooi textuur en diepte toevoegen aan je kamer. Het kan goed gecombineerd worden met andere kleuren en dessins, plus het heeft een basisrand eromheen om de strakke stijl te behouden.

Pinsonic Kussen

Pinsonic Kussen

We moeten bij elkaar passen en daarom hebben we dit kussen gecombineerd met de plaid in hetzelfde patroon. Het heeft een subtiel ontwerp en we kozen voor de zilveren tint. Het staat prachtig tegen de witte lakens en past bij het natuurlijke kleurenschema. Je kunt een paar van deze kussens kopen om voor je kussen te leggen, maar je kunt er ook één kopen om in het midden van je kussens te leggen.

Verduisterend rolgordijn paar

Verduisterend rolgordijn paar

Om de strakke en elegante esthetiek te behouden, is dit paar gordijnen precies wat je nodig hebt om de kamer compleet te maken. Het zijn vloergordijnen die geweldig zijn om de illusie van een hoog plafond en een grotere slaapkamer te geven. De lichtfilterende voering helpt de hoeveelheid licht die de kamer binnenkomt te verminderen, zodat je kunt blijven slapen zonder ongewenste afleiding. Witte gordijnen passen goed bij het witte beddengoed dat we hierboven hebben genoemd.

Meubilair

Als het gaat om het meubilair in een hotelslaapkamer, zijn er meestal niet veel stukken in de kamer. Het belangrijkste dat je zult vinden zijn nachtkastjes aan weerszijden van het bed en misschien een bureau of ijdelheidskastje. Dit gedeelte is dus vrij eenvoudig.

Nachtkastje Torenna

Nachtkastje Torenna

Licht eiken is een goede keuze als je een neutraal kleurenpalet hebt. Het lichte hout wordt van boven naar beneden gebruikt en voegt wat warmte toe aan de slaapkamer. Het paneel aan de voorkant is een geweldige manier om meer texturen en diepte te brengen in een slaapkamer in hotelstijl - je wilt niet dat de ruimte vlak aanvoelt. De verhoogde zijkanten aan de bovenkant zijn perfect om alles op zijn plaats te houden en creëren een gezellige ruimte voor al je benodigdheden naast het bed. Er is genoeg ruimte voor een lamp, boek en kaars om je te helpen in slaap te vallen.

Woningdecoratie

Nogmaals, met een slaapkamer in hotelstijl is er een minimale inrichting, dus je kunt zo veel of zo weinig als je wilt opnemen in je grote slaapkamer. Met slechts een paar accessoires en tafellampen is de slaapkamer al compleet.

Astraeus Keramische Tafellamp

Astraeus Keramische Tafellamp

Meer hebben we niet nodig voor de inrichting van de hotelkamer. De keramische tafellamp wordt geleverd in een witte en crèmekleurige tint, dus hij bestaat uit de twee tinten die we hebben gekozen voor de slaapkamerideeën in hotelstijl. De gebeeldhouwde voet is een tijdloos ontwerp dat bij elke stijl past. Hij is afgewerkt met de linnen lampenkap die natuurlijke schoonheid brengt. Alles aan deze tafellamp is prachtig.

Extra functies

Wandkunst

Vergeef kunstdruk

Soms hebben hotelkamers geen kunst aan de muur, maar als dat wel het geval is, zijn het meestal een of twee neutrale prints of een luxe kunstwerk. Hier zijn een paar suggesties voor prints die je kunt toevoegen aan je slaapkamer in hotelstijl.

Vergeef kunstdruk - Een print die bestaat uit neutrale kleuren - beige, nude en grijs - om een rustgevend en abstract ontwerp te creëren. Deze print zou prachtig staan op een grote accentmuur.

Rustige kunstdruk

Rustige kunstdruk - Til het relaxte gevoel naar een hoger niveau met deze print. Hij bestaat uit dezelfde kleuren als de vorige print, dus ze kunnen mooi samengaan.

Conclusie

Een slaapkamer in hotelstijl is een breed interieurontwerp, dus je opties zijn eindeloos. De belangrijkste punten die we in dit artikel hebben genoemd vormen een goed uitgangspunt, maar als je daar eenmaal over hebt nagedacht, is de rest van de stijl aan jou.

Er is een reden waarom hotelslaapkamers dezelfde stijl hebben en dat is omdat het wonderen doet voor een ruimte waar je in slaap kunt vallen. Ze gebruiken neutrale tinten, een minimalistische aanpak en tijdloze producten. Geniet van je frisse en nieuwe slaapkamer in hotelstijl - met als bonus dat je beter slaapt!

Zeg het voort

Verwante producten:

Opmerkingen (0)

Er zijn nog geen reacties

Over de auteur

Connie
Als CPD gecertificeerd slaapadviseur weet ik hoe belangrijk slaap is. En als combinatieslaper vond ik het moeilijk om producten te vinden die bij mijn slaapstijl passen. Ik heb meer dan 2 jaar ervaring met het testen van producten bij The Sleep Advisors, wat betekent dat ik op, met en onder meer dan 500 producten heb geslapen met wisselend succes. Dit komt bovenop de meer dan 2 jaar ervaring als productbeoordelaar voor de tijdschriften Closer, Heat en Grazia, dus ik heb een streng proces. Ik deel graag mijn slaapgetuigenissen met onze lezers en hoor ook graag hun ervaringen.
Verwante berichten

Artikelen die u niet wilt missen

Aanbevolen afbeelding voor Slaapkamerideeën voor babykamers
20 mei 2024

Slaapkamerideeën voor babykamers

Over het algemeen wil je dat een kinderkamer een uitnodigende ruimte is. Dat is het belangrijkste doel. Er zijn de meer voor de hand liggende meubelstukken zoals een babybedje en...
Een luxe slaapkamerontwerp.
20 mei 2024

Luxe slaapkamerideeën

In een luxe slaapkamer zul je zien dat ze grote ramen hebben, zodat er veel natuurlijk licht in de kamer valt. Dit is een geweldige manier om...
Mis het niet!
Ontvang de nieuwste recensies, speciale aanbiedingen, nieuwe releases en meer...
[instagram-feed feed=1]
Knop Sluiten

Mis het niet!

Ontvang de nieuwste recensies, speciale aanbiedingen, nieuwe releases en meer...

Door dit formulier te verzenden, meldt u zich aan voor onze mailinglijsten.
Bekijk onze privacybeleid.

Dit veld is voor validatiedoeleinden en moet ongewijzigd blijven.

nl_NLNederlands