Koptekst hamburger open
Logo zoeken

Spring naar

Momenteel aan het bekijken:

Luxe slaapkamerideeën voor een designergevoel

TSA-beoordelaar Connie Hack

Geschreven door Connie

CPD Slaap Adviseur

Een luxe slaapkamerontwerp.

20 mei 2024 6 min lezen

Je eigen slaapkamer is je persoonlijke ruimte in huis, dus waarom zou je je niet chique voelen? Luxe slaapkamerideeën geven je zeker de glamourfactor.

Luxe slaapkamers zijn een populair interieurontwerp, maar sommige mensen schrikken ervoor terug omdat het te duur lijkt. Je kunt een luxueuze sfeer creëren zonder luxueus prijskaartje - zolang je het maar goed doet.

Als je je een luxe hotelkamer voorstelt, is dat de esthetische uitstraling die je wilt bereiken met luxe slaapkamers. We hebben een selectie producten gevonden die je kunt bekijken om inspiratie op te doen voor je luxe slaapkamer of om een luxe tintje toe te voegen.

Wat zijn de kenmerken van een luxe slaapkamer?

In een luxe slaapkamer zul je zien dat ze grote ramen hebben, zodat er veel natuurlijk licht in de kamer valt. Dit is een geweldige manier om de kamer te openen en groter te laten lijken. Natuurlijk, als het installeren van grote ramen geen optie is, zorg er dan gewoon voor dat je zoveel mogelijk licht binnenlaat - je zult verbaasd zijn hoeveel verschil het kan maken, vooral in een kleine slaapkamer. Wat betreft de raambekleding zul je zien dat er lange gordijnen hangen die zijn dichtgeknoopt en heel groots aanvoelen.

Meestal is er een opvallend stuk en dat is meestal het bed, omdat dat centraal staat. Het is stijlvol met strakke lijnen. Om een kamer echt luxe te laten voelen, wil je de vloer schoon en vrij van rommel houden. Een rommelige slaapkamer is geen luxe slaapkamer.

Hoe helpt een luxe slaapkamer je bij het slapen?

Alles in een luxe slaapkamer zal van hogere kwaliteit zijn, wat je slaapkwaliteit zal verbeteren. Investeren in je slaapruimte kan heel voordelig zijn. Wil een slaapkamer luxe aanvoelen, dan moet hij vrij zijn van rommel en dit is iets wat je geest tot rust kan brengen, wat je weer helpt om in slaap te vallen. Door overdag natuurlijk licht binnen te laten en het 's nachts af te sluiten, kun je je circadiane cyclus aanpassen voor een betere routine.

Producten om je te helpen je luxe slaapkamer te creëren

Als het gaat om luxe kamers, wordt de slaapkamerindeling meestal tot een minimum beperkt en niet overladen met decor. De producten die ze wel hebben, zijn essentiële items met een luxueuzer design. Daarom hebben we een superlange lijst samengesteld van wat je moet hebben, want de realiteit is dat je precies de juiste hoeveelheid items nodig hebt voor deze slaapkamerinrichting.

We hebben een aantal van de beste luxe slaapkamerideeën voor je op een rijtje gezet om je kamer op te knappen.

Bedframe

Je kunt je een kamer voorstellen met een super kingsize hemelbed, met gordijnen eromheen gedrapeerd, dat zeker het middelpunt van de slaapkamer maakt. Er zijn echter ook andere bedomrandingen die eenvoudig, maar toch luxueus kunnen zijn.

Salcombe Bed

Salcombe Bed

Het bed dat we voorstellen om je wat inspiratie te geven is het Salcombe bed. Het is gemaakt van licht verweerd eikenhout en een met linnen bekleed hoofdeinde. Dit bed alleen al geeft je kamer een luxe uitstraling, je hebt alleen nog prachtig beddengoed nodig om het af te maken. Het hoofdeinde heeft een subtiel scrollend ontwerp dat naar achteren buigt. Wat het bedframe nog luxueuzer maakt, is de sierlijke gebogen stijl van de vier poten. Het zit vol elegantie en verfijning voor je luxe slaapkamer.

Matras

Als je wilt dat alles in je kamer luxe is, dan wil je een luxe matras. Het heeft geen zin om een luxe bed te hebben als het niet luxe aanvoelt zodra je in bed stapt.

Simba Hybride Luxe Matras

Hybride Luxe Matras

Dankzij Simba kun je een luxe matras krijgen die alles te bieden heeft met zijn geavanceerde ontwerp. Er zijn elf lagen die verschillende doelen dienen om je de beste slaap te geven. - Je rug zal je er dankbaar voor zijn. Het is gemaakt om antibacterieel, hypoallergeen, ademend, comfortabel en ondersteunend te zijn - eigenlijk alles wat je maar kunt bedenken. De bovenste lagen zijn temperatuurregulerend en vochtafvoerend, de middelste lagen bieden comfort en de onderste lagen ondersteunen je slaaphouding. Het is een slim ontwerp en er zit zelfs luxe in de naam, dus dat zegt genoeg.

Je kunt meer lezen over alle eigenschappen van dit luxe matras op onze Simba Hybrid Luxe matras beoordeling.

Beddengoed

Zodra je het comfort hebt gevonden in de matras en het frame, moet je de keuze van je beddengoed perfectioneren. Wanneer je naar het bed kijkt en wanneer je je in bed nestelt, wil je dat het er luxueus uitziet en aanvoelt. Idealiter wil je dus beddengoed dat mooi en zacht aanvoelt.

Sherborne Beddengoed Collectie

Sherborne Dekbedovertrek

Voor die luxe hotelgevoelDan wil je beddengoed van hoge kwaliteit, zoals deze collectie. Het dekbedovertrek en de kussenslopen hebben een Oxford-rand die zorgt voor een ontspannen uitstraling omdat het moeiteloos wordt gedrapeerd. We hebben gekozen voor de kleur oyster omdat deze een gestikte rand heeft die extra details toevoegt en de blokkleur wit scheidt. Deze collectie heeft ook een bijpassend hoeslaken voor een luxueuze stijl. Je kunt de oyster kussens als accentkussens gebruiken en ze combineren met de witte optie eronder.

Zachte meubels

Maak het bed af met kussens en een kleed dat perfect past bij de rest van het beddengoed. Of dat nu een felle kleur, een neutrale kleur of een contrasterende kleur is. Het idee is om kussens te hebben die de beste luxe slaapkamers alleen maar mooier maken.

Manhattan Kussenovertrek

Manhattan Kussenhoes - Putty

De gewatteerde kussenhoes contrasteert prachtig met het gladde, frisse beddengoed. Het is een uitgesproken maar subtiel ontwerp dat goed past in een luxe slaapkamer. Je kunt kiezen uit een aantal kleuren, maar wij kozen voor de putty tint - een combinatie van beige en grijs. Het is een heerlijke luxe kleur. Je kunt twee kleinere vierkante kussens voor de kussens leggen, maar je kunt ook één groter kussen in het midden leggen. Een ander idee is om grotere kussens tussen de kussens te leggen met een kleiner kussen aan de voorkant.

Manhattan Gooi

Manhattan woeldoek 1,5m X 2m - Putty

We houden van een bijpassende set en daarom hebben we ervoor gekozen om ook het kleed erbij te doen. Het is opnieuw de prachtige doorgestikte textuur in putty. Het is een weelderige faux zijde die zacht aanvoelt. Drapeer het over de breedte van je bed. Met dit kleed bovenop de koele witte lakens geef je de slaapkamer extra warmte. Als het buiten kouder is en je wilt je lekker nestelen met een deken, dan kan de Manhattan throw dat doen en je behaaglijk houden.

Meubilair

Laten we eerlijk zijn, als je een luxe slaapkamer plant, is de kans groot dat je ook een inloopkast hebt of plant. Dit betekent dat het meubilair in je slaapkamer beperkt kan zijn, omdat er geen kledingkasten of ladekasten nodig zijn.

Modern gebroken wit nachtkastje 2 lades nachtkastje

Modern gebroken wit nachtkastje

Als je op zoek bent naar een nachtkastje, wil je er in ieder geval zeker van zijn dat het stijlvol is. Dit nachtkastje heeft een gebroken witte kleur zodat het niet te fel afsteekt tegen de rest van de kamer. Het ontwerp is afgewerkt met een stenen blad, gouden handgrepen en poten. Het heeft twee lades die genoeg ruimte bieden voor je slaapbenodigdheden - een oogmasker, boek en kussenspray. In plaats van het oppervlak van het nachtkastje vol te zetten, kun je alles in de lades stoppen om het schoon en netjes te houden.

Etta Avenue Aileen Leunstoel

Aileen gestoffeerde fauteuil

Het voelt altijd als een chique slaapkamer als er een grote fauteuil in de hoek staat. We kozen een crèmekleurige, gestoffeerde stoel uit. Het is zo'n elegant ontwerp en de gebogen poten lijken op die van het bed dat we vonden - dus het past goed bij elkaar. De linnen stof en een nieuwe tint wit geven het interieur van de slaapkamer meer diepte. Dit luxe meubelstuk is precies wat je kamer nodig heeft om compleet te zijn.

Mila Spiegel

Mila Spiegel

We kunnen geen luxe slaapkamerideeën bedenken zonder een supergrote spiegel te noemen. Een scheve spiegel in de slaapkamer kan de ruimte echt opener maken en groter doen lijken dan hij is. Dit is vooral handig voor kleinere slaapkamers. Wij vonden de Mila spiegel met een ingewikkelde gouden lijst, met prachtige details aan de bovenkant en rond de hoeken. Deze spiegel past perfect bij het kleurenschema en de esthetiek - we zijn er dol op. Hoe groter de spiegel, hoe beter voor een luxe slaapkamer.

Woningdecoratie

Een hanglamp, of een variant daarop, is typisch voor luxe slaapkamerideeën. De rest van de slaapkamerinrichting is vrij sober, met aandacht voor kleine details en het kleurenschema.

RV Astley Nasser Medium Kroonluchter

RV ASTLEY NASSER MEDIUM KROONLUCHTER

Zoals in de meeste slaapkamers kun je een opvallende muur maken, zodat driekwart van de kamer in één kleur is en één muur in een andere. Dit kan een rijke en opvallende kleur zijn of het gebruik van glamoureus behang kan hetzelfde effect hebben. Anders kun je de muren vrij neutraal houden en het bed het middelpunt van de slaapkamer laten zijn. Als je een bed met een hoog hoofdeinde kiest, kan dat ook de accentmuur worden, zodat het niet veel zin heeft om die in een aparte kleur te verven.

Extra functies

Zoals in de meeste slaapkamers kun je een opvallende muur maken, zodat driekwart van de kamer in één kleur is en één muur in een andere. Dit kan een rijke en opvallende kleur zijn of het gebruik van glamoureus behang kan hetzelfde effect hebben. Anders kun je de muren vrij neutraal houden en het bed het middelpunt van de slaapkamer laten zijn. Als je een bed met een hoog hoofdeinde kiest, kan dat ook de accentmuur worden, zodat het niet veel zin heeft om die in een aparte kleur te verven.

Een andere suggestie voor je luxe slaapkamerideeën is om het plafond hetzelfde te schilderen als de muren. Dit zet het ontwerp verder en geeft de ruimte een groots gevoel. Dit is echter geen noodzaak, dus je kunt het ook effen laten.

Voor koelere ontwerpen kun je voor een lichtgrijze vloer gaan om de ruimte op te fleuren of een vloerkleed gebruiken voor hetzelfde effect. Bij een warm ontwerp kun je kiezen voor een neutrale of crèmekleurige vloer die past bij al het andere in de slaapkamer.

Welk kleurenschema moet ik kiezen voor een luxe slaapkamer?

Er zijn verschillende manieren waarop je luxe slaapkamers kunt inrichten met kleurenschema's - beide liggen aan beide uiteinden van de schaal, dus het hangt af van je stijl en hoe je de rest van je huis hebt ingericht.

Allereerst kun je kiezen voor een luxe zwarte slaapkamer. Hierbij worden meer koele tinten gebruikt in het ontwerp. Een zwarte slaapkamer kan echter te donker en somber zijn. Daarom kun je ook kiezen voor een luxe donkerblauwe slaapkamer. Met dit kleurenschema heb je meer vrijheid met het kleurenpalet. Als je besluit om donkere kleuren te gebruiken, kun je overwegen om zilveren of grijze accenten toe te voegen.

Aan de andere kant kun je voor warmte gaan en nude- en champagnekleuren gebruiken met gouden accenten. Gouden slaapkamerideeën zijn de ultieme luxe slaapkamerstijl. Als je kiest voor een warmer kleurenpalet, zijn de tinten meestal helderder en openen ze de ruimte, wat tegenovergesteld is aan donkere kleuren. Denk na over het combineren van goud met beige, roze, crème en wit - dit geeft je het beste uitgangspunt voor het bedenken van je luxe slaapkamerideeën.

Conclusie

Als het aankomt op het plannen van je luxueuze slaapkamerideeën, zou het gemakkelijker moeten worden na het doorbladeren van ons advies en onze aanbevelingen. Er is niets dat je tegenhoudt om dit interieur te kiezen, zelfs als je er maar een vleugje van toevoegt in de hele slaapkamer.

Mensen kunnen een verschillende kijk hebben op wat volgens hen luxe slaapkamerideeën zijn. Voor sommigen kan het gewoon het beste slaapoppervlak zijn door hun matras, kussens en dekbed te upgraden. Voor anderen kan het de grootte of hoogte van de slaapkamer zijn, het slimme gebruik van gordijnen of een vloerkleed om het algemene gevoel van de ruimte te veranderen. Maar het kan ook zo simpel zijn als het veranderen van de kleur van de muren om van een slaapkamer een luxe slaapkamer te maken.

Deze pagina is gemaakt in samenwerking met Simba.

Zeg het voort

Aanbevolen lectuur:

Opmerkingen (0)

Er zijn nog geen reacties

Over de auteur

Connie
Als CPD gecertificeerd slaapadviseur weet ik hoe belangrijk slaap is. En als combinatieslaper vond ik het moeilijk om producten te vinden die bij mijn slaapstijl passen. Ik heb meer dan 2 jaar ervaring met het testen van producten bij The Sleep Advisors, wat betekent dat ik op, met en onder meer dan 500 producten heb geslapen met wisselend succes. Dit komt bovenop de meer dan 2 jaar ervaring als productbeoordelaar voor de tijdschriften Closer, Heat en Grazia, dus ik heb een streng proces. Ik deel graag mijn slaapgetuigenissen met onze lezers en hoor ook graag hun ervaringen.
Verwante berichten

Artikelen die u niet wilt missen

kust-slaapkamer-ideeën
20 mei 2024

Kust Slaapkamer Ideeën

Kustslaapkamers zijn open voor interpretatie omdat je er verschillende routes voor kunt nemen. Het meest voorkomende thema is het gebruik van licht en ...
Uitgelichte afbeelding van hoe je een slaapkamer ontwerpt.
20 mei 2024

Hoe ontwerp je een slaapkamer?

Zorg er ten eerste voor dat je een kleur of ontwerp kiest dat de andere kleuren in de kamer aanvult. Ten tweede, zorg ervoor dat je hoogkwa...
Mis het niet!
Ontvang de nieuwste recensies, speciale aanbiedingen, nieuwe releases en meer...
[instagram-feed feed=1]
Knop Sluiten

Mis het niet!

Ontvang de nieuwste recensies, speciale aanbiedingen, nieuwe releases en meer...

Door dit formulier te verzenden, meldt u zich aan voor onze mailinglijsten.
Bekijk onze privacybeleid.

Dit veld is voor validatiedoeleinden en moet ongewijzigd blijven.

nl_NLNederlands