Koptekst hamburger open
Logo zoeken

Spring naar

Momenteel aan het bekijken:

Art Deco slaapkamerideeën om een glamoureuze ruimte te creëren

TSA-beoordelaar Connie Hack

Geschreven door Connie

CPD Slaap Adviseur

mm-kunst-deco-slaapkamer-ideeën-fi

20 mei 2024 4 min lezen

Ontwerp je art-deco slaapkamer in de stijl van 1920 met gedurfde en spannende patronen voor een kamer vol plezier.

Wij houden van een Art Deco ontwerpstijl en we weten zeker dat jij dat ook zult doen. De gebruikte kleuren zijn zo prachtig en de patronen zijn zo ingewikkeld. Een Art Deco stijl kan op je eigen manier geïnterpreteerd worden en je kunt er een moderne draai aan geven. Elk klein detail in een Art Deco slaapkamer is doordacht en het interieurontwerp brengt schoonheid en glamour in de ruimte.

Wij kunnen je alles vertellen wat je moet weten over de Art Deco stijl, terwijl jij uitzoekt welke inspiratie je in je stijl wilt verwerken.

Wat zijn de kenmerken van een Art Deco slaapkamer?

Typisch voor een art-deco slaapkamer zijn geometrische vormen die worden gecombineerd met gebogen lijnen. Je wilt zachtheid creëren maar toch de gedurfde patronen behouden. Veel voorkomende patronen zijn deco-waaiers, zigzag, zonnestralen, wervelingen en rondingen - om er maar een paar te noemen. Het kleurenschema is gebaseerd op blush pink, marineblauw en groenblauw met koperen of gouden accenten. Art Deco is geïnspireerd op de stijl van 1920, maar dan in een modern jasje. Denk aan glamour, gekruist met rijke texturen en een vleugje metallics.

Hoe helpt een Art Deco slaapkamer je bij het slapen?

In een art-decostijl worden felle kleuren gebruikt, maar het zijn ook koele kleuren die kunnen helpen om je rustig te houden voordat je naar bed gaat. De warmte komt dan van de koperen of gouden tinten om de slaapkamer gezelliger te laten aanvoelen. Veel van de patronen en vormen van de meubels zijn gebogen, wat rustgevend is en een lust voor het oog.

Producten om je te helpen je Art Deco slaapkamer te creëren

Er is een vrij ruime keuze aan producten om Art Deco slaapkamers op te maken, het belangrijkste wat je wilt doen is Art Deco kleuren toevoegen met een vleugje geometrische vormen. Dat is de basis voor je Art Deco interieurontwerp.

Hier is wat inspiratie voor je.

Art Deco bedombouw

Absoluut het middelpunt van de slaapkamer. Je kunt gewoon een Art Deco-hoofdbord toevoegen aan je huidige bedombouw of een heel nieuw leven inblazen met een gloednieuw bed. Je kunt ook kiezen voor een eenvoudig bed en accessoires gebruiken om interesse te wekken.

Orion Klassiek Gestoffeerd Bedframe

simba-bedombouw

Wij hebben gekozen voor dit gestoffeerde bedframe van Simba. Het is verkrijgbaar in een handvol kleuren, maar wij raden Ink Blot aan voor Art Deco slaapkamers. Het frame voelt aan als linnen en heeft massief houten poten om het stevig en duurzaam te houden. Een getuft hoofdeinde maakt de look af en geeft het een chique, moderne uitstraling. Je kunt het zelfs in een bundel krijgen voor een volledige bed make-over.

Lottie Roze Fluwelen Opbergbed Ottomaan

lottie-roze-stof-ottoman-bed-frame

Een andere keuze is dit prachtige roze opbergbed. Het is een geweldige keuze als je weinig ruimte hebt in je slaapkamer. Onder de lattenbodem vind je voldoende opbergruimte voor je seizoenskledingkast, reserve lakens en alles wat je opgeruimd wilt houden. Het is een zacht fluwelen stof met een waaiervormig hoofdeinde. Als je niet van roze houdt, is er een blauw alternatief dat ook perfect bij Art Deco past.

Beddengoed

De keuze van lakens kan zorgvuldig worden overwogen, maar er is een gemakkelijke oplossing om de beste te kiezen. Zo kun je de lakens afstemmen op je bedombouw - bijvoorbeeld roze met roze. Aan de andere kant kun je een alternatieve kleur voor je bed kiezen - bijvoorbeeld een blauw bedframe met roze lakens of andersom.

Blush geborduurd omkeerbaar dekbedovertrek en kussensloop

paoletti-palmeria-blush-embroidered-omkeerbaar-dekbedovertrek-en-kussenset

Zo'n prachtige set met het geborduurde deco-waaierpatroon op de overtrekken. De bovenkant van het overtrek is een weelderige fluwelen stof met daaronder een katoenen afwerking. Zo heb je het beste van twee werelden: koel en comfortabel op je huid en zacht en luxueus aan de buitenkant. Het is een no-brainer, het is alles wat je maar kunt wensen van je beddengoed. Bovendien is de kleur prachtig!

Navy Oxford Kussensloop

paoletti-palmeria-navy-oxford-kussen

Als je het roze een beetje wilt breken, raden we aan om een paar blauwe kussens te nemen. Dit ontwerp is de perfecte match. Het heeft een luxe geborduurd patroon met dezelfde afwerking als de dekbedovertrekset hierboven. Het patroon verschilt echter iets, maar het zorgt voor een variatie van de waaiervormen. We houden van de Oxford-stijl rand op deze kussenslopen, het maakt ze nog ongelooflijker.

400 counts satijn katoen diep hoeslaken

400-draads-sateen-lookkleurig

Om je lakenset compleet te maken heb je alleen nog een hoeslaken nodig. Wij vonden dit duurzaam gemaakte hoeslaken met een goede draadtelling voor een superzachte touch. Het katoenen satijn heeft een mooie glans zodat je je extra glamoureus voelt. Er zijn genoeg kleuren waaruit je kunt kiezen voor je hoeslaken, maar wij gaan natuurlijk voor de marineblauwe kleur. Dit product heeft zelfs een diepe pasvorm, dus het past over de diepere matrassen of een matras met een topper.

Zachte meubels

Je hoeft niet over de top te gaan met het zachte meubilair, slechts een paar toevoegingen zullen er geweldig uitzien. We hebben een aantal producten uitgekozen die je slaapkamer precies de juiste hoeveelheid decor geven, in de wereld van een designer.

Fluwelen Kussenovertrek

fluweel-kussen-hoes

Wintergroen is een andere kleur die prachtig werkt in Art Deco slaapkamers. Het is een rijke tint die een modern geïnspireerd ontwerp brengt. Zowel de rechthoekige als de vierkante kussens zullen prachtig staan op je bed, voor de blush en navy kussens. De bobbels aan de rand zijn de perfecte finishing touch om textuur en interesse toe te voegen aan een Art Deco interieurontwerp.

Met veren gevuld kussen

met veren gevuld kussen

Als het kussen hierboven te gewoon is voor jou en je stijl, dan is dit misschien iets voor jou. Misschien moet je dan dit navy kussen overwegen. Het heeft een prachtig pauwenverenpatroon dat het hele kussen bedekt. Dit is zeker niet alledaags - het voegt glam in glamour! Je kunt beide kussens zelfs gebruiken als zachte kussens om je bed een make-over te geven.

Chenille Plain Throw

chenille-plooiworp

Dit is een superzachte en kwaliteitsvolle plaid die over het uiteinde van je bed wordt gedrapeerd. Je ziet het al helemaal voor je - een paar marineblauwe kussens en deze marineblauwe sprei als sandwich voor de roze lakens. Met slechts deze paar producten kun je je Art Deco inspiratie tot leven brengen. De lange kwastjes aan de korte randen geven het geheel een delicaat tintje.

Deco Fan Art Deco Handgetuft Vloerkleed

niki-jones-deco-fan

Ziet je vloeroppervlak er een beetje leeg uit? Nou, na het zien van dit tapijt hoef je je daar geen zorgen meer over te maken. Het bestaat uit twee tinten goud in de klassieke waaiervorm van de Deco. Het gebogen ontwerp zorgt voor zachtheid en de kleur creëert warmte in de kamer om de koele kleuren die overal zijn gebruikt in evenwicht te brengen.

Meubilair

Als het om meubels gaat, kun je iets vintage vinden dat de slaapkamer een dramatische uitstraling kan geven. Als je echter denkt dat je de dramatische sfeer met andere producten kunt brengen, kun je in plaats daarvan kiezen voor moderne Art Deco slaapkamermeubels.

Art Deco Witte Gewelfde Wandplank

codiys-art-deco-wit-gearcheerde-wand-plank-hout-drijvend-plank-met-open-berging

Als eerste hebben we deze zwevende plank met open opbergruimte uitgekozen met een subtiele golf in het frame. Het maakt echt een verschil in de algehele look. Dit ontwerp voelt open en luchtig aan en dat is iets wat je zoekt in een kleine kamer. De geometrische plank is glamoureus en biedt een ideale plek voor je kleine snuisterijen.

Bijzettafel in decostijl

cartizze

We zijn geobsedeerd door deze tafel. Het heeft koperen framerails die contrasteren met een wit marmeren blad en onderstel. Deze geeft je twee verschillende ruimtes om je spullen voor het slapengaan op te leggen, zodat je alles wat je nodig hebt binnen handbereik hebt. Het zal zo goed staan naast je Art Deco bedframe. Je kunt er één voor elke kant kopen, maar met één van deze tafels bereik je de gewenste stijl.

Jaylynn Beklede Accent Stoel

jaylynn-upholstered-accent-stoel

Een accentstoel kan je kamer helemaal afmaken en deze is verkrijgbaar in verschillende Art Deco kleuren, dus welke kleur je ook kiest, je kunt er altijd een vinden die bij je past. Hij is moeiteloos glamoureus met een afgeronde waaiervormige rugleuning. De fluwelen afwerking voelt zacht aan en is een luxueus statement in Art Deco slaapkamers.

Woningdecoratie

De woondecoratie is wat alles in de kamer samenbrengt. Al je inspiratie kan de perfecte mix worden zodra je het decor toevoegt. Het zijn misschien wat kleinere stukken in de kamer, maar dat betekent niet dat het de inrichting niet verandert.

Astro Verlichting Wandlamp

astro

Als de hanglamp nog niet genoeg was, hebben we een eenvoudige maar stijlvolle wandlamp gevonden. Deze zouden er geweldig uitzien aan weerszijden van het bed. Dit zijn de lampen die je aan kunt doen als het later op de avond is en je de hoofdverlichting niet meer aan wilt hebben, maar ook niet in het pikkedonker wilt zitten. Ze hebben een gouden frame en witte matte panelen, zodat ze mooi bij de hoofdlamp passen.

Keizer 6 Licht Messing En Opaal Plafondlamp

keizerlijke-6-lichts-messing-en-opaal-hanger

Of het licht nu aan of uit is, deze hanglamp is een opvallende verschijning. Het is een geweldig idee om messing in meer delen van de kamer te verwerken. Eigentijds, chique en gestructureerd. Deze lamp heeft het allemaal. Het messing is glanzend, maar de opalen kappen zijn mat. Hij past echt in elke art-decostijl of zelfs in een chique moderne kamer. Deze lamp zal letterlijk in het middelpunt van de belangstelling staan.

Monroe Grote Rechthoekige Wandspiegel

monroe-grote-rechthoekige-wandspiegel

Laten we eerlijk zijn, je slaapkamer is niet compleet zonder spiegel en wij hebben de beste gevonden voor een Art Deco slaapkamer. Het is een gelaagde vorm met een centrale spiegel omlijst met twee panelen aan elke kant. De ingewikkelde details geven deze spiegel een gevoel van elegantie met een op vintage geïnspireerde rand en gouden randen. Het formaat kan ook helpen om de kamer groter te laten lijken. Wat is er niet leuk aan?

Demi-John vaas van gerecycled glas

izolia-36cm-glas-gerecyclede-demi-john-vaas

Een laatste afwerking die mooi op de plank kan staan. Het voegt kleur en textuur toe. Je kunt er een plant in zetten of alleen als display - de keuze is aan jou. Wij vinden hem op zichzelf al prachtig. Je kunt hem zelfs in een paar andere kleuren krijgen (waaronder andere blauwtinten).

Hooggekleurde glazen vaas

tamagni-21cm-hoge-kleurig-glazen-vaas

Voor een vaas van een ander formaat kozen we deze. Deze en de vorige samen op een plank is prachtig. Het roze past goed bij andere elementen in de slaapkamer, maar je kunt ook een van de andere kleuropties gebruiken, afhankelijk van je voorkeuren. Door te mixen en te matchen kun je meer kleuren uit je kleurenpalet gebruiken.

Extra functies

Je kunt de slaapkamer op twee manieren inrichten. Je kunt de muren licht en luchtig houden met wit of een subtiele kleur. Aan de andere kant is een gemakkelijke manier om een art-decostijl te krijgen door de muren in felle kleuren te verven. Je kunt een felle kleur kiezen die bij je meubels past of een andere rijke tint.

Als het verven van de muren niet spannend genoeg is, kun je ook het plafond verven - misschien in een lichtere kleur om de slaapkamer ruimtelijk te houden. Het hangt allemaal af van de inspiratie die je hebt opgedaan en de andere producten die je hebt gekozen voor je slaapkamer.

Wat de vloer betreft, kan een vloer van natuurlijk hout voor warmte zorgen zodat je slaapkamer niet overladen wordt met koele kleuren. Als dat niet mogelijk is, leg dan gewoon een vloerkleed in de ruimte, zoals het vloerkleed dat we eerder hebben genoemd.

Wandkunst

Elke slaapkamer heeft kunstideeën voor in de slaapkamer nodig. Persoonlijk zouden we het niet te gek maken met de kunst, maar het is goed om een paar opvallende exemplaren aan de muur te hebben. Probeer zoveel mogelijk bij je thema te blijven. Dit zijn de kunstwerken die wij mooi vonden:

art-deco-droom-art-print

Droom Kunstdruk - Deze print is weer eens wat anders. Het bevat alle Art Deco-kleuren met Art Deco-vormen - alles is in dit ontwerp gegooid om een wow-factor te geven.

art-deco-kunstdruk

Art Deco Kunstdruk - Een abstracte print met art-decokleuren die er fantastisch uit zal zien als hij groot wordt afgedrukt en ingelijst boven het bed.

Conclusie

Art Deco slaapkamerideeën kunnen worden gecombineerd met een moderne slaapkamerafhankelijk van de stijlen die je wilt. De slaapkamer is de belangrijkste kamer in huis waar je je op je gemak wilt voelen en waar je je echt kunt richten op je persoonlijke voorkeuren. Je kunt je laten inspireren door een Art Deco ontwerp en het mixen met jouw unieke touch.

Hopelijk is de zoektocht nu voorbij en kun je een begin maken met je droomkamer in art-decostijl.

Deze pagina is gemaakt in samenwerking met Simba.

Zeg het voort

Opmerkingen (0)

Er zijn nog geen reacties

Over de auteur

Connie
Als CPD gecertificeerd slaapadviseur weet ik hoe belangrijk slaap is. En als combinatieslaper vond ik het moeilijk om producten te vinden die bij mijn slaapstijl passen. Ik heb meer dan 2 jaar ervaring met het testen van producten bij The Sleep Advisors, wat betekent dat ik op, met en onder meer dan 500 producten heb geslapen met wisselend succes. Dit komt bovenop de meer dan 2 jaar ervaring als productbeoordelaar voor de tijdschriften Closer, Heat en Grazia, dus ik heb een streng proces. Ik deel graag mijn slaapgetuigenissen met onze lezers en hoor ook graag hun ervaringen.
Verwante berichten

Artikelen die u niet wilt missen

moderne-slaapkamer-ideeën-waar-je-lief-bij-wilt-worden
19 mei 2024

Moderne slaapkamerideeën

Een moderne slaapkamer creëert een elegante ruimte. Het slaapkamerplan neigt naar een monochroom ontwerp met natuurlijke tinten en witte muren. Je...
Aanbevolen afbeelding voor Slaapkamerideeën voor babykamers
20 mei 2024

Slaapkamerideeën voor babykamers

Over het algemeen wil je dat een kinderkamer een uitnodigende ruimte is. Dat is het belangrijkste doel. Er zijn de meer voor de hand liggende meubelstukken zoals een babybedje en...
Mis het niet!
Ontvang de nieuwste recensies, speciale aanbiedingen, nieuwe releases en meer...
[instagram-feed feed=1]
Knop Sluiten

Mis het niet!

Ontvang de nieuwste recensies, speciale aanbiedingen, nieuwe releases en meer...

Door dit formulier te verzenden, meldt u zich aan voor onze mailinglijsten.
Bekijk onze privacybeleid.

Dit veld is voor validatiedoeleinden en moet ongewijzigd blijven.

nl_NLNederlands