Koptekst hamburger open
Logo zoeken

Spring naar

Momenteel aan het bekijken:

Eenvoudig slaapkamerontwerp voor de esthetiek van een schoon meisje

TSA-beoordelaar Connie Hack

Geschreven door Connie

Slaap Adviseur

eenvoudig-slaapkamer-ontwerp-foto

19 mei 2024 7 min lezen

Om je strakke meisjesesthetiek te bereiken, moet je een eenvoudig slaapkamerontwerp bedenken - en dat is waar wij je kunnen helpen. Of je nu een kleine slaapkamer, een logeerkamer of een grote slaapkamer wilt inrichten, wij hebben de slaapkamerideeën voor jou.

De sleutel tot een eenvoudige slaapkamer is om je ruimte verstandig te plannen en natuurlijk licht in de kamer te laten vallen. Als je een kleine slaapkamerJe hoeft je geen zorgen te maken, je moet je richten op de verticale ruimte en de opbergruimte waarmee je moet werken. Je hebt misschien moeite met het vinden van slaapkamerideeën voor stellen, dus een eenvoudig slaapkamerontwerp is de beste oplossing. Het kan nog steeds een esthetische kamer zijn, maar met eenvoud om jullie beider smaak aan te spreken.

Een eenvoudige slaapkamer is een volledig witte slaapkamer. Houd de kamer in neutrale tinten en beperk het aantal slaapkameraccessoires tot een minimum. Het laatste wat je wilt is kleine slaapkamers volstoppen en kleine ruimtes overvol maken. Voor een logeerkamer of een grote slaapkamer is eenvoudig het makkelijkst en het mooist. Er is zoveel dat je kunt combineren met een eenvoudige, witte slaapkamer en je kunt er je eigen kijk op hebben die past bij jouw interesses.

We zijn er om je interieurontwerper te zijn, dus laten we aan de slag gaan.

Wat is de esthetiek van Clean Girl?

De 'clean girl' esthetiek is nu al een tijdje trending en het lijkt nergens heen te gaan. Naar onze mening heeft het ons heerlijke slaapkamerinspiratie gegeven om mee te werken, dus je moet er zeker eens naar kijken. Het is vergelijkbaar met de vanillemeisjesesthetiek die de laatste tijd de ronde doet. Het idee is om je kamer zo eenvoudig mogelijk te maken en om de kamer stripped-back te laten aanvoelen. Met deze esthetiek moet je wit in lagen gebruiken voor een 'schoon' en 'vanille' gevoel. Het vloeroppervlak moet vrij en opgeruimd zijn.

Kortom, de clean girl esthetiek is een nieuwe kijk op minimalisme.

Hoe helpt een eenvoudig slaapkamerontwerp je om te slapen?

Er zijn geen afleidingen in een eenvoudige slaapkamer, dus het is minder waarschijnlijk dat je slaapkamer je 's nachts wakker houdt. Neutrale kleuren helpen je te kalmeren en te kalmeren, wat perfect is voordat je gaat slapen. Als het een eenvoudig slaapkamerontwerp is voor de logeerkamer, is de kans klein dat ze het niet leuk zullen vinden om daar te slapen. Je kunt niet verkeerd gaan met een simplistische kamer, het zal voelen alsof je in de wolken slaapt. De meeste hotels kiezen om die redenen voor dit kleurenpalet. Wit in een kamer geeft je een gevoel van zuiverheid en harmonie, wat je stemming positief beïnvloedt. Het zorgt ervoor dat de slaapkamer schoon, luchtig en helder aanvoelt, precies wat je nodig hebt na een goede nachtrust.

Producten om je te helpen je eenvoudige slaapkamer te creëren

Met de cleane meisjesesthetiek als inspiratie kunnen we nu onze favoriete producten vinden om toe te voegen aan de slaapkamer. We hebben een lijst gemaakt met de must-haves voor een eenvoudige slaapkamer. Onthoud dat als je een kleine slaapkamer hebt, je deze licht en luchtig wilt houden met veel vloeroppervlak.

Bedframe

Om te beginnen heb je een bedframe nodig. Dit is het middelpunt van de slaapkamer, maar je wilt niet dat het centraal staat in een eenvoudige slaapkamer. Je kunt gaan voor een hemelbed als je iets chiques wilt, of een Murphy bed met een kast boven het bed als je meer opbergruimte nodig hebt in een kleine ruimte. Natuurlijk is er ook de keuze om een nieuw hoofdeinde aan je bed toe te voegen - iets als een rotan hoofdeinde of een gestoffeerd hoofdeinde zou er prachtig uitzien.

Aanbevolen lectuur:

Lynton Wit Bed

lynton-bed

Wij hebben gekozen voor dit prachtige bed van Dunelm. Het is een platform bedframe dat je comfort en ondersteuning biedt, dankzij de lattenbodem. Er is genoeg opbergruimte onder het bed om al je slaapkamerbenodigdheden te bewaren die geen plaats hebben in de kamer. Er zijn opbergkubussen verkrijgbaar om al je spullen netjes op te bergen, zodat je toch de eenvoud hebt die we willen bereiken. Het Lynton bed is verkrijgbaar in drie verschillende kleuren, waarbij het grenenhout in verschillende kleuren is geverfd. Wij kozen voor het witte bedframe dat past bij de esthetiek, maar grijs of zwart kunnen ook goed werken in een eenvoudige slaapkamer.

Linnen beddengoed

Het belangrijkste product voor de schone meisjesesthetiek is het beddengoed. Wit beddengoed is een noodzaak - de esthetiek is niet compleet zonder. Dit is wat we je aanraden.

Supima Katoenen Dekbedovertrek & Kussensloop Set

supima-katoen-dekbedovertrek-_-kussen-set

OTTY heeft ons het witte beddengoed van onze dromen gegeven. De set bestaat uit twee kussenslopen en een dekbedovertrek met 400 thread count. Een frisse witte set met een luxe uitstraling die elke kamer kan opfleuren - en dat is precies wat je wilt in een kleine slaapkamer. Met dit beddengoed voelt je slaapkamer altijd fris en schoon aan.

Essentials hoeslaken van Egyptisch katoen

essentials-egyptisch-katoen-hoeslaken

Om de set compleet te maken, hebben we dit prachtige witte hoeslaken toegevoegd. Je wilt dat elke laag van het bed wit is om de moeiteloze eenvoud van de kamer te benadrukken. The White Company heeft een keur aan kwaliteitsbeddengoed en dit is geen uitzondering. Je hoeft je geen zorgen te maken als het hoeslaken een andere tint wit heeft dan het dekbedovertrek en de kussenslopen. Dat maakt het juist beter.

Zachte meubels

Zachte meubels zijn ons favoriete onderdeel van het inrichten van een slaapkamer. Ze kunnen diepte en textuur toevoegen aan een kamer. Het is de perfecte aanvulling om je kamer karakter en persoonlijkheid te geven. Je kunt leuke accessoires toevoegen aan je slaapkamer met een vleugje zonnegeel of je kunt het neutraal houden.

Grof gebreide deken

grofgebreide-blouse-rugtrui

Voor eenvoudige slaapkamerideeën hebben we dit grof gebreide kleed gekozen om over het uiteinde van je bed te draperen. Crème is een mooie kleur die past bij de strakke meisjesesthetiek. Je kunt echter ook kiezen voor beige, wit of grijs als aanvulling op de neutrale tinten. Nogmaals, als je weg wilt van het eenvoudige kleurenpalet, kun je een van de fellere kleuren kiezen. Het kleed is gemaakt van jumbo chenille garen, dus je weet al dat het extra zacht zal zijn.

Habitat Chenille Gooi

habitat-kever-worp-crème-125x150cm

Waarom één gooi als je er ook twee kunt hebben? Door deze te combineren met het grove breisel geef je de kamer een visuele aantrekkingskracht met de gelaagde stoffen. Chenille is een superzachte stof die in elke slaapkamer zou moeten liggen voor een knusse sfeer. De verschillende crèmetinten vullen elkaar aan en met de een over de ander gedrapeerd, wordt je esthetiek bereikt.

Kussen van fluweel met bloem

bloem-velours-kussen

Een vleugje kleur toevoegen aan je slaapkamer kan alles zijn wat je nodig hebt, vooral als je niet overweldigd wilt worden door wilde kleuren in een kleine slaapkamer. Dit is een delicaat bloemenkussen dat je in het midden voor je kussens kunt leggen. Hoewel het een subtiele kleur is, zal het genoeg opvallen tegen je witte beddengoed zonder dat het het middelpunt wordt. Afhankelijk van je kleurenschema zullen salie, roze, blauw en grijs allemaal prachtig staan in een eenvoudige slaapkamer. Wij hebben gekozen voor stoffig roze om bij de nude tinten te blijven.

Berlin Linnen Thermisch Verduisterende Eyelet Gordijnen

berlin-linnen-thermal-blackout-gaasgordijnen

Gordijnen voor de slaapkamer kunnen een kamer echt veranderen. Om bij de spreien te passen, hebben we gekozen voor een linnen tint, zodat de slaapkamer meer neutrale tinten heeft. Maar als je andere kleuren in je kamer wilt combineren, kan dat ook. Bijvoorbeeld marineblauwe gordijnen bij een marineblauw kleed. Een ander voordeel van dit product is dat deze gordijnen 's nachts het licht buiten houden en de warmte vasthouden.

Meubels voor eenvoudige slaapkamerinrichting

Meubels voor eenvoudige slaapkamerideeën moeten beperkt zijn. Zoals we al kort hebben gezegd, werk je met een kleine ruimte als je een kleine slaapkamer hebt. Het laatste wat je wilt doen is die ruimte vullen met meubels. We raden aan om naar nachtkastjes te kijken om jezelf wat ruimte te geven voor de dingen die je nodig hebt binnen handbereik.

Zuiver Floss Bijzettafel

zuiver-floss-bijzettafel-wit

Met de kleine ruimte in gedachten, vonden we dit bijzettafeltje dat als nachtkastje kan worden gebruikt. Het is een elegant en strak bijzettafeltje - waarop je je juwelenTelefoon en glas in de avond. Dit nachtkastje staat met een hoogte van 56 cm iets boven de meeste bedden, dus het is de ideale hoogte voor je slaapkamer, en heeft een diameter van 28 cm voor al je slaapbenodigdheden. Het maakt niet uit welke stijl je wilt creëren, je kunt dit altijd inpassen in je slaapkamerideeën.

Woningdecoratie

Hier zijn de puntjes op de i - de eenvoudige slaapkamerdecoratie-ideeën. Als je een kleine slaapkamer hebt, wil je waarschijnlijk een spiegel om de kamer uit te breiden en een staande lamp voor extra oppervlakte. Aan de andere kant kunnen sommige vloerlampen meer vloeroppervlak innemen dan nodig is. Dit is een beslissing waar je over na moet denken voor het ontwerp van je slaapkamer.

Appartement Ronde Wandspiegel

appartement-spiegel

Wie meer visuele ruimte nodig heeft, zal een vrij grote spiegel aan de muur willen. Deze spiegel aan de muur kan je kamer groter doen lijken als hij een lichte kamer weerspiegelt. Met een spiegel over de hele lengte kan het voelen alsof er te veel muurruimte wordt gebruikt, maar deze ronde spiegel is de ideale maat voor een kleine slaapkamer. Je kunt kiezen uit vijf kleuren, dus kies wat het beste bij jouw slaapkamer past. Wij vinden de zwarte lijst mooi om puur witte muren te breken en een accent te creëren voor in je hele kamer.

Blair Wandlamp

blair-wallicht

Een voordeel van het ontbreken van een tafellamp op het nachtkastje is de extra oppervlakte, zodat je voor een vloerlamp kunt kiezen. Deze is echter te perfect om te missen in onze slaapkamerideeën. Het is nog een zwart accent dat je in de kamer kunt plaatsen in combinatie met de wandspiegel - het komt allemaal samen. Zet je lamp 's avonds aan voor weinig licht om te ontspannen voordat je naar bed gaat. Als je een stapje verder wilt gaan dan het zwarte accent, kun je voor beige of grijs gaan, passend bij het andere decor dat je hebt gekozen.

Tom Ford Boek

tom-ford-hardcover

Het is geen strakke meisjesesthetiek zonder een koffietafelboek. Een boek kiezen om uit te stallen is een geweldig idee om een kamer huiselijk te laten aanvoelen. Het is ook een goede manier om ideeën voor slaapkamerdecoratie te koppelen aan het kleurenschema. Het Tom Ford boek is zwart en past dus bij de zwarte accenten in de rest van de slaapkamer. Stapel een paar boeken op elkaar en je slaapkamer is compleet.

Home Sweet Home: Decoratief Statement Tafelboek

home-sweet-home

Als contrast met het Tom Ford boek hebben we een wit boek voor thuis uitgezocht. In tegenstelling tot het Tom Ford boek is dit boek alleen bedoeld om te laten zien, dus denk daar goed over na voordat je het koopt voor je slaapkamer. Het is een fris en eenvoudig ontwerp vanuit alle hoeken - je kunt het op een plank zetten met een ornament erop. Zowel dit boek als het Tom Ford boek zouden er prachtig uitzien als ze op elkaar gestapeld waren.

Extra functies voor Eenvoudig slaapkamerontwerp

Je kunt de muren meenemen in je ideeën voor de inrichting van je slaapkamer. Van de kleur van de verf tot het ontwerp van het behang en kunstreproducties. Hoewel we hier eenvoudige slaapkamerideeën bespreken, betekent dat niet dat we geen wanddecoratie kunnen voorstellen. In het ideale geval wil je de muur zo vrij mogelijk houden zodat het niet te rommelig wordt. Maar omringd zijn door wit is misschien niet ieders smaak. Je moet de perfecte balans zien te vinden.

Als je van het idee van een galeriemuur in je slaapkamer houdt, raden we je aan om de wanddecoratie tot één muur te beperken. Bij het kiezen van je foto's voor de galeriemuur zouden we kiezen voor monochrome foto's, maar er is geen reden waarom je geen kleurenpracht zou kunnen hebben. Kunst aan de muur is een andere geweldige manier om karakter toe te voegen en een uniek slaapkamerontwerp te maken. De decoratie-ideeën voor de slaapkamer moeten visueel interessant zijn.

Als je behang overweegt voor eenvoudige en kleine slaapkamers, kun je behang met patronen waar mogelijk het beste vermijden, omdat het de kamer hectisch of zelfs kleiner kan laten aanvoelen. Als je toch behang wilt, raden we behang met houten panelen aan voor een moderne look - het kan ook de illusie geven van meer verticale ruimte. Ook hier raden we aan om een hele muur te behangen als speciale muur. Te veel behang kan overweldigend zijn in een kleine slaapkamer.

Wandkunst

Zoals we al eerder hebben voorgesteld, wil je de kunst aan de muur tot een minimum beperken. Onthoud dat er meer opties zijn dan alleen foto's aan de muur hangen. Denk aan lampen, wandtapijten, canvas en foto's. We hebben twee verschillende keuzes gemaakt voor wat je aan de muur van je slaapkamer kunt hangen. Hier zijn ze:

Sweet Dreams Metaaldraad Woorden

zoete-dromen-metaaldraad-woorden

Sweet Dreams Metaaldraad Woorden - Een kleine, mooie toets voor de slaapkamer. Plaats deze boven je hoofdeinde, in het midden van de muur, en je bent klaar. Het is tenslotte de kamer van het huis om te dromen.

Whaline 6 Pack Minimalistische Lijnen Kunstdrukken

walvis-6-pak-minimalistische-lijn-art-prints

Whaline 6 Pack Minimalistische Lijnen Kunstdrukken - Witgoed Een selectie prints die het simplistische thema voortzetten. Lijntekeningen met gezichten en bloemen. Sommige of allemaal kunnen worden gebruikt op je galeriemuur, zelfs naast enkele persoonlijke fotoprints. Aan de andere kant kunnen ze in een rasterachtig formaat als een volledige set worden weergegeven.

Verf

Voor het inrichten van de slaapkamer zouden we alle muren wit verven of ze wit houden als ze dat al zijn. Je kunt de muren een nieuw likje verf geven, maar wit is het beste om het eenvoudig te houden en te passen bij de strakke meisjesesthetiek. Bijvoorbeeld:

Alles wit - Farrow & Ball

geheel wit

Alles wit - Farrow & Ball - Een puur wit voor een hele slaapkamer. Het is een zachte witte tint die geen andere pigmenten bevat. Daarom bevat deze verf geen ondertonen. Je slaapkamer zal fris en schoon aanvoelen na een paar lagen van deze verf.

Welk kleurenschema moet ik kiezen voor een eenvoudig slaapkamerontwerp?

Bij een eenvoudig slaapkamerontwerp kun je het beste denken aan een monochrome kamer. Een volledig witte slaapkamer met overal zwarte accenten. Denk aan helderwitte muren voor een luchtig gevoel. Als je een eenvoudig slaapkamerontwerp wilt, maar zwart-wit niet past bij wat je wilt, kun je altijd kleine hoeveelheden kleuren toevoegen.

Probeer voor een zacht kleurenschema te gaan door neutrale tinten te gebruiken. Het kleurenpalet kan per persoon verschillen, afhankelijk van je stijl. Nude kleuren zouden goed werken in een eenvoudige slaapkamer, of zelfs een vleugje blauw omdat dat een rustgevende kleur is. Aardetinten kunnen de slaapkamer ook neutraal en eenvoudig houden.

Het is echt een persoonlijke keuze van het kleurenschema dat je gebruikt in een eenvoudige slaapkamer. In onze slaapkamerideeën hebben we gekozen voor blush pink, crème en wit met een vleugje zwart. Je kunt echter ook de voorkeur geven aan stoffig blauw, grijs en wit.

Conclusie

Eenvoudige slaapkamerideeën zijn goed voor een zolderslaapkamer, een compacte slaapkamer of een logeerkamer - maar ook voor je eigen slaapkamer. Het is een geweldig ontwerp dat zelfs werkt in een gezinswoning, je kunt deze ideeën ook toepassen in andere kamers in huis. Je kunt echt niets fout doen aan een eenvoudig ontwerp. Het ontwerp kan de dingen stijlvol, modern en fris houden. Gebruik natuurlijk licht in je voordeel. Eenvoudige slaapkamerideeën zullen nooit uit de mode raken.

Een eenvoudige slaapkamer bewijst dat je geen gewaagde en unieke ontwerpen nodig hebt om een unieke slaapkamer te creëren. Je kunt nog steeds je persoonlijkheid laten zien door eenvoud en dat is het doel dat je moet hebben bij het ontwerpen van je eigen slaapkamer.

Aanbevolen lectuur:

Opmerkingen (0)

Er zijn nog geen reacties

Over de auteur

Connie
Als CPD gecertificeerd slaapadviseur weet ik hoe belangrijk slaap is. En als combinatieslaper vond ik het moeilijk om producten te vinden die bij mijn slaapstijl passen. Ik heb meer dan 2 jaar ervaring met het testen van producten bij The Sleep Advisors, wat betekent dat ik op, met en onder meer dan 500 producten heb geslapen met wisselend succes. Dit komt bovenop de meer dan 2 jaar ervaring als productbeoordelaar voor de tijdschriften Closer, Heat en Grazia, dus ik heb een streng proces. Ik deel graag mijn slaapgetuigenissen met onze lezers en hoor ook graag hun ervaringen.
Verwante berichten

Artikelen die u niet wilt missen

Een luxe slaapkamerontwerp.
20 mei 2024

Luxe slaapkamerideeën

In een luxe slaapkamer zul je zien dat ze grote ramen hebben, zodat er veel natuurlijk licht in de kamer valt. Dit is een geweldige manier om...
Uitgelichte afbeelding van hoe je een slaapkamer ontwerpt.
20 mei 2024

Hoe ontwerp je een slaapkamer?

Zorg er ten eerste voor dat je een kleur of ontwerp kiest dat de andere kleuren in de kamer aanvult. Ten tweede, zorg ervoor dat je hoogkwa...
Mis het niet!
Ontvang de nieuwste recensies, speciale aanbiedingen, nieuwe releases en meer...
[instagram-feed feed=1]
Knop Sluiten

Mis het niet!

Ontvang de nieuwste recensies, speciale aanbiedingen, nieuwe releases en meer...

Door dit formulier te verzenden, meldt u zich aan voor onze mailinglijsten.
Bekijk onze privacybeleid.

Dit veld is voor validatiedoeleinden en moet ongewijzigd blijven.

nl_NLNederlands