Koptekst hamburger open
Logo zoeken
Laatst bijgewerkt op 20 mei 2024 door Tom

Panda Hybrid VS OTTY Pure Plus - Vergelijking van hybride bamboematrassen

Kiezen tussen twee matrassen uit de middenklasse kan heel moeilijk zijn. Ga je voor het luxueuze zachte EN milieuvriendelijke gevoel van het Panda Hybrid Bamboo matras? Of kies je voor de extra comfortabele EN super ondersteunende matras van OTTY?

Inhoudsopgave

Voeg een koptekst toe om te beginnen met het genereren van de inhoudsopgave

Het is altijd een goed idee om een product te leren kennen voordat je de eerste de beste koopt. We helpen je hier een keuze te maken tussen twee populaire en vrij gelijkaardige matrassen. Zoals je aan hun namen kunt zien, zijn het allebei hybride matrassen van bamboe. Dit betekent echter niet dat ze identiek zijn.

Elk matras heeft zijn voor- en nadelen, evenals enkele belangrijke kenmerken die voor sommige mensen belangrijk zijn en voor anderen minder. De visuele en fysieke eigenschappen zijn online moeilijk te evalueren, dus geven we u een eerlijk beeld van de producten zodat u ze kunt vergelijken en de juiste matras voor u kunt vinden.

Bij het lezen van de onderstaande informatie moet je overwegen of comfortlagen of ondersteunende lagen belangrijker zijn, welke belangrijke details noodzakelijk zijn, of de gebruikte materialen en het ademend vermogen een doorslaggevende beslissing zijn en tot slot de meer specifieke bedrijfsinformatie.
Laat de twee matrassen het nu uitvechten!

Panda Hybride Bamboe Matras

Zorg ervoor dat je bekijk onze volledige review over de Panda Hybrid Bamboo matras om er meer over te weten te komen.

het testen van de hybride bamboematras van de Panda

Krijg 20% korting met code: TSA20

Nadelen

Voordelen

OTTY Pure+ Hybride Matras Bamboe & Houtskool

Een afbeelding van een man die op een OTTY Pure+ Hybrid Bamboo & Charcoal matras ligt.

Prijzen en beschikbaarheid controleren

Nadelen

Voordelen

Comfort en ondersteuning

De eerste eigenschap die iedereen wil weten als het gaat om het kopen van een nieuw matras is hoe comfortabel en hoe ondersteunend het is. Wij weten hoe belangrijk beide zijn en denken dat dit een goed uitgangspunt is bij het vergelijken van twee vergelijkbare matrassen. De juiste balans vinden kan moeilijk zijn, maar wij leggen alles uit zodat u de juiste matras voor uw nachtrust kunt vinden.

Een hand van onze recensent die op een matras drukt

Panda

Bij de Panda Hybrid Bamboo matras zijn de pocketveren ingeklemd tussen traagschuimlagen zodat je ze niet voelt als je erop ligt. Dit zorgt voor een goede ondersteuning, versterkt door de stevige basis, maar het is ook extreem comfortabel. We zouden de Panda Hybrid matras niet aanraden aan mensen die op hun buik slapen, omdat de matras zich vormt naar drukpunten en onmiddellijk zakt waar uw lichaamsgewicht komt. Dit kan betekenen dat je tijdens het slapen op de verkeerde plaatsen ondersteund wordt.

OTTY

Op naar de OTTY Pure+ Hybrid Bamboo & Charcoal matras. Deze is iets zachter en knisperend, waardoor het heel comfortabel is om op te liggen. Er is voldoende ondersteuning op de drukpunten, het voelt medium stevig aan en is zeer drukverlagend. Slapen op deze matras is ideaal voor alle slaaphoudingen, maar vooral voor rugslapers. Maar als je een lichte slaper bent, kan het matras te stevig aanvoelen.

Vergelijk

Tijdens het testen vonden we dat de Panda Hybrid dichter was dan de OTTY Hybrid matras, maar ze hebben allebei een gemiddelde dichtheid op de hardheidsschaal. De twee matrassen waren comfortabel en je kunt er nog steeds ondersteuning uit halen. Ze hadden allebei een beperkte randondersteuning, maar van de twee had de OTTY Pure matras iets meer randondersteuning. Je moet beslissen of je de voorkeur geeft aan een matras met een lichte veerkracht (Panda) of aan een matras met meer kussen (OTTY). Een medium stevig matras is geschikt voor elke slaaphouding en ook voor pijnverlichting om de druk van uw gewrichten te halen.

Details en structuur

Vervolgens hebben we de kleine details waar je misschien niet aan denkt om te controleren voordat je koopt, evenals de interne structuur van de producten. Van de algehele esthetiek tot de praktische bruikbaarheid.

Een afbeelding van Panda hybride bamboe matras structuur illustratie.

Panda

Visueel is de Panda Hybrid Bamboo matras eenvoudig, strak en chique - het design is tot een minimum beperkt met de twee contrasterende kleuren. Aan de onderkant van het matras zitten handvatten waardoor het gemakkelijk te manoeuvreren is wanneer dat nodig is, met twee handvatten aan weerszijden. Uit esthetisch oogpunt werkt dit goed, maar uit praktisch oogpunt zou het beter zijn geweest als ze aan de rand van de matras hadden gezeten.
Intern bestaat de matras uit zes lagen die allemaal samenwerken om je ondersteuning te geven tijdens het slapen. 

Van de ondersteunende basis, de multi-zonale veren, de orthopedische schuimlagen met hoge dichtheid tot de bamboe hoes. Het orthopedische traagschuim kan helpen bij pijnverlichting dankzij de drukverlagende eigenschappen. De pocketveringlaag is ingeklemd tussen de ondersteunende schuimlagen met hoge dichtheid en de comfortlagen, waardoor de bewegingsoverdracht wordt verminderd en de matras geschikt is voor mensen die een matras delen.

OTTY

Het ontwerp van de OTTY Pure+ Hybrid Bamboo & Charcoal matras is anders dan dat van de Panda matras. Naar onze mening zijn de hoekpanelen onnodig voor de esthetiek van de matras, maar sommigen zullen de asymmetrische look die het creëert wel mooi vinden. Bovenop de OTTY matras ligt een rangschikking van geborduurde secties. Dit is een geweldig idee om elke zone voor een lichaamsdeel af te bakenen, zodat wanneer je in verschillende slaaphoudingen ligt, de matras zich aanpast aan je lichaamsvorm om de uitlijning van de ruggengraat te bevorderen - vooral voor zij- en rugslapers.

Bij het testen van dit product vonden we echter dat het ontwerp aanvankelijk op sommige plaatsen oncomfortabel was om op te rusten, maar we denken dat je hier na verloop van tijd wel aan zult wennen. De interne structuur van het OTTY hybride matras bestaat uit zeven lagen, waaronder traagschuim en mini-pocketveren. De combinatie van een zijwaartse ondersteuningslaag en de pocketveren isoleert elke beweging voor een geweldige nachtrust zonder verstoring door beweging.

Vergelijk

De twee producten hebben een wasbare hoes om de matrassen te beschermen. We kunnen bevestigen dat de hoes van de Panda bamboe gemakkelijk kan worden verwijderd, gewassen en weer dichtgeritst, en dat de bodem kan worden gereinigd met een vochtige doek. De afritsbare hoes van OTTY kan er gemakkelijk afgehaald worden om te wassen, maar moet chemisch gereinigd worden in plaats van in de wasmachine. Beide producten hebben een antislipbodem. Dit is ideaal om de matras op elk type bedframe te gebruiken. Bij nader onderzoek vonden we dat de OTTY matras een gestructureerde grip op de bodem heeft, wat beter is voor de antislip.

Materialen en ademend vermogen

Je moet goed kijken naar de materialen, want die kunnen het ademende vermogen van een matras beïnvloeden. Een ademend matras is een goed matras voor warme slapers, terwijl een hypoallergeen en antibacterieel matras geweldig is voor iedereen met een gevoelige huid of allergieën.

Panda matrasschuim uitknijpen

Panda

Panda staat bekend om zijn milieuvriendelijkheid en dat komt tot uiting in de gebruikte materialen. De hoes is gemaakt van bamboegaren; deze wollen laag maakt het product luxueus zacht. Onder de afneembare hoes zit een traagschuimlaag met bamboe. 

De bamboe traagschuimlaag en de bamboetijk helpen bij de temperatuurregeling, waardoor de matras zeer ademend is. Bamboe is een succesvolle manier om de matras van nature hypoallergeen en antibacterieel te houden. De ondersteunende laag is gemaakt van polyester dat is gemaakt van gerecyclede oceaanflessen.

OTTY

Het vergelijken van de materialen van de Panda Hybrid Bamboo matras met die van de OTTY Pure+ Hybrid Bamboo & Charcoal Premium matras is vrij eenvoudig omdat de inhoud erg op elkaar lijkt. Een van de onderscheidende factoren is dat een deel van het traagschuim met bamboe en houtskool is versterkt. 

Zoals eerder vermeld reguleert bamboe de lichaamswarmte en is het ademend. Het toevoegen van de met houtskool versterkte lagen zorgt voor geurverdrijving en is hypoallergeen voor mensen met allergieën. Onder het bamboe traagschuim zitten de pocketveren.

Vergelijk

Beide opties kunnen een geweldige matraskeuze zijn als je een warme slaper bent of allergieën hebt, vanwege de eigenschappen van bamboe. De OTTY Hybrid matras biedt iets meer voordelen dankzij de lagen met houtskool. Als je het ademend vermogen van je nieuwe matras wilt optimaliseren, raden we een bedframe met een lattenbodem aan voor meer ventilatie.

Ethiek en garantie

Voordat je een beslissing neemt, is het verstandig om de ethische informatie en de informatie over de garantie te controleren. Misschien ben je veganist en wil je daarom op een matras slapen dat geen materiaal bevat dat van dieren afkomstig is.

Een afbeelding van Otty Pure+ Bamboo & Charcoal Hybrid rand van dichtbij.

Panda

Panda heeft een 'circle of life' programma waarbij ze je vorige matras gratis meenemen. om het te recyclen. Het bamboe traagschuim is 100% recyclebaar en de verpakking van de hybride matrassen kan ook worden gerecycled. Alle bamboe die in hun producten wordt gebruikt, is afkomstig uit goedgekeurde bossen en wordt zonder pesticiden en chemicaliën gekweekt. Panda probeert afval te verminderen door zoveel mogelijk te hergebruiken en recyclen.

OTTY

OTTY geeft aan dat de weinige matrassen die tijdens de proefperiode worden ingeleverd, worden schoongemaakt en aan liefdadigheidsinstellingen of gemeenschapsprojecten worden gegeven, zodat er geen matrassen verloren gaan. Ze nemen ook je oudere matras mee, maar daar wordt wel £30 voor gerekend. Van wat we hebben kunnen vinden, is er niet veel informatie over de duurzaamheid van OTTY matrassen.

Vergelijk

Beide matrasmerken bieden een proefperiode van 100 nachten aan, zodat u het matras kunt uitproberen en kunt zien of het is wat u zoekt. Panda en OTTY bieden ook 10 jaar garantie, zodat je erop kunt vertrouwen dat je matras lang meegaat voordat je het moet vervangen.

Klantenservice en levering

De klantenservice en de levering zijn zeer belangrijke componenten voor slaapproducten. Je wilt weten hoe het bedrijf de gebruikers helpt om hun producten beter te begrijpen.

Een afbeelding van een vrouw op het Otty Pure+ Bamboo & Charcoal matras.

Panda

Levering - De bezorging is gratis als je het traagschuim hoofdkussen, de matras topper en een beddengoedset bestelt of als je meer dan € 30 besteedt. Je product wordt binnen 5 werkdagen geleverd.

Betaling - Standaard kaartbetalingen worden geaccepteerd, naast Amex, PayPal, Apple Pay en Klarna.

Klantenservice - Panda heeft een live online chat die zichtbaar is onderaan elke pagina. Je moet een paar gegevens opgeven - waaronder je naam en e-mailadres - voordat je een gesprek kunt beginnen, maar dit duurt slechts een minuut. De supportchat reageert zeer snel en vragen worden binnen enkele minuten beantwoord. Ze zijn zeer beleefd en behulpzaam bij vragen.

OTTY

Levering - Bij OTTY krijg je gratis standaardlevering bij je bestelling en de optie om dat te upgraden naar een keuze uit vier premiumleveringen. Afhankelijk van het bezorgniveau dat je wilt, stijgen de kosten met £10 voor elke bezorging - bezorging in de kamer, uitpakken en verwijderen van de verpakking, verwijderen van een oude matras, of alle voorgaande opties.

Betaling - Je kunt kiezen om te betalen met een kaart, Amazon Pay, Apple Pay, PayPal en Google Pay.

Klantenservice - De online ondersteuningschat verschijnt in de hoek van je scherm zonder prompt, waardoor het gemakkelijk toegankelijk is. Je hoeft geen informatie op te geven voordat je een bericht stuurt, in tegenstelling tot de online chat van Panda. OTTY heeft ook een snelle reactietijd, maar niet zo snel als Panda. De online chat was behulpzaam bij het beantwoorden van vragen die we hadden, maar we vonden ze niet zo beleefd als het Panda-team.

Hoe hebben we het Panda Hybride Bamboe Matras en het OTTY Pure Plus Hybride Bamboe & Houtskool Matras vergeleken?

Omwille van de transparantie willen we nu precies uitleggen hoe onze tests worden uitgevoerd. In het algemeen doorlopen alle producten die we testen de volgende procedures:

onze presentator zittend op een hybride bamboematras van Panda

Om het verder uit te leggen, leggen we hier uit hoe we de producten testen en vergelijken:

We hebben de tijd genomen om de twee matrassen direct met elkaar te vergelijken, zodat we het verschil tussen de producten goed konden zien. Door ze naast elkaar te leggen, konden we de visuele aspecten bekijken en een gevoel krijgen voor de structuur, dichtheid en drukverlaging. Tijdens het testen rustten we op elk matras en wisselden we van houding om te zien hoe het matras functioneerde. Dit hield ook in dat we onderzochten welke punten ontlastend en welke oncomfortabel aanvoelden en hoe de gebruikte materialen aanvoelden. Zo konden we bepalen welk type slapers baat zou hebben bij elk matras en wie er niet de voorkeur aan zou geven.

Overzicht

Bij het testen van elk product ontdekten we dat de Panda Hybride Bamboe Matras is het meest geschikt voor een lichtere slaper vanwege de zachtere ondersteuning. Als u een zwaardere slaper bent, kunt u het gevoel hebben dat u te veel in de matras wegzakt en niet de ondersteuning krijgt die u zoekt. Wat de slaaphouding betreft, zullen zijslapers hier het meeste baat bij hebben omdat het helpt om uw wervelkolom de hele nacht in lijn te houden. Mensen die op hun rug slapen zullen dit matras ook comfortabel vinden, maar voor buikslapers is het niet zo praktisch.

We herhalen dezelfde tests op het OTTY Pure Plus Hybrid Bamboo & Charcoal matras, concludeerden we dat dit matras meer geschikt is voor zware slapers. De toplaag is gedempt voor comfort, maar je voelt de ondersteuning eronder, zodat je niet het gevoel hebt dat je wegzakt. Deze ondersteuning gaat van rand tot rand, inclusief goede ondersteunende lagen aan de randen, hoewel deze nog steeds beperkt is.

Een testafbeelding van het Otty Pure+ Hybrid Bamboo & Charcoal matras.

Elk matras is goedgekeurd voor allergieën en heeft temperatuurregeling omdat het hybride bamboematrassen zijn, die zorgen voor ventilatie en een goede luchtcirculatie door de structuur. Als je met z'n tweeën bent en bewegingsoverdracht als een belangrijke eigenschap ziet, zul je merken dat beide matrassen helpen bij het verminderen van de beweging die je voelt van je partner.

FAQs

Zijn het Panda Hybride Bamboe Matras en het OTTY Pure+ Hybride Bamboe & Houtskool Matras allebei goed voor zijslapers?

Als er één slaappositie is die baat heeft bij beide matrassen, dan is het wel de zijslaper. Dit komt omdat ze zich allebei vormen om je lichaam te ondersteunen. Dit wil echter niet zeggen dat andere slaaphoudingen beide matrassen niet comfortabel zullen vinden. Het OTTY hybride matras en het Panda hybride matras zijn beide ook goed voor mensen die op hun rug slapen.

Wat zijn de negatieve eigenschappen van zowel het Panda Hybride Bamboe Matras als het OTTY Pure+ Hybride Bamboe & Houtskool Matras?

Beide hybride matrassen zijn duurder en zwaarder om te verplaatsen in vergelijking met andere matrastypes. Een ander punt dat sommige mensen als een nadeel zien, is dat een hybride matras zachter wordt als het warm is en steviger als het koud is. Afhankelijk van de kamertemperatuur en of u een warme slaper bent of niet, kan deze factor van invloed zijn op uw matraskeuze. Houd er wel rekening mee dat beide hybride matrassen een goede temperatuurregeling hebben.

Zijn het Panda Hybride Bamboe Matras en het OTTY Pure+ Hybride Bamboe & Houtskool Matras allebei goed voor je rug?

Een matras van bamboe traagschuim is meestal medium stevig, wat betekent dat ze een goede stevigheid hebben om rugpijn te verlichten of de kans op rugpijn te verkleinen. Comfort en ondersteuning zijn van vitaal belang en beide hybride matrassen helpen deze belangrijke eigenschappen te bereiken. De combinatie van traagschuim en pocketveren zorgt voor een goede uitlijning van de wervelkolom en veroorzaakt geen ongemak tijdens het slapen.

Aanbevolen lectuur:
Mis het niet!
Ontvang de nieuwste recensies, speciale aanbiedingen, nieuwe releases en meer...
[instagram-feed feed=1]
Knop Sluiten

Mis het niet!

Ontvang de nieuwste recensies, speciale aanbiedingen, nieuwe releases en meer...

Door dit formulier te verzenden, meldt u zich aan voor onze mailinglijsten.
Bekijk onze privacybeleid.

Dit veld is voor validatiedoeleinden en moet ongewijzigd blijven.

nl_NLNederlands