Koptekst hamburger open
Logo zoeken

Spring naar

Momenteel aan het bekijken:

Top slaapkamerideeën om koude dagen draaglijker te maken

een profielafbeelding van TSA-auteur Alex

Geschreven door Alex Petrović

Slaap Consultant

Aanbevolen afbeelding voor Top slaapkamerideeën om koude dagen draaglijker te maken

20 mei 2024 11 min lezen

Zodra de winter aanbreekt, kan je kamer gemakkelijk je hele wereld worden - het gezellig maken is dus een must. Daarom volgen hier enkele slaapkamerideeën die je kunt gebruiken om de gezelligste kamer aan deze kant van de plas te creëren!

Hoewel het inschakelen van een binnenhuisarchitect de beste resultaten zou moeten opleveren, betekent dit niet dat we niet wat ideeën voor slaapkamerdecoratie op jouw manier en kijk wat er blijft hangen! De kamer naar jouw smaak inrichten is tenslotte het enige criterium dat telt als het om gezelligheid gaat.

Dus we gaan alles gebruiken wat we weten over design, slaap en de beddenindustrie om je een reeks opties te geven waaruit je kunt kiezen. En hopelijk heb je aan het eind een idee van hoe jouw droomslaapkamer eruit moet zien.

Voordelen van een gezellige slaapkamer

Een afbeelding van een nette gezellige slaapkamer met een opgemaakt bed in het midden

Je hele slaapkamer opnieuw inrichten lijkt misschien meer moeite dan het waard is, maar we raden je aan om het toch te overwegen. Dit komt omdat Het hebben van je droomslaapkamer heeft bepaalde voordelen die je algehele kwaliteit van leven kunnen verbeteren.

Laten we eens kijken naar een aantal van de voordelen die je zou kunnen krijgen, en dan kun je beslissen of ze een make-over van je slaapkamer waard zijn!

De temperatuur precies goed houden

Zoals je later zult zien, bepaalde stilistische keuzes kunnen de temperatuur in je slaapkamer aanzienlijk. Of het nu is door de warme lucht binnen te houden in de winter en zo wat geld te besparen op de verwarmingsrekening, of door het lekker luchtig te houden in de zomer - er zijn heel wat dingen die je kunt doen.

En laten we eerlijk zijn, niemand wil het koud hebben zodra hij een kamer binnenkomt en er zijn maar weinig dingen minder aantrekkelijk dan een kamer die 's zomers naar schimmel en zweet ruikt. Dus als je één idee voor een slaapkamer aan ons zou voorleggen, dan zou het betrekking moeten hebben op de temperatuurregeling.

Houd de moed erin

Naast zombies en ijsdraken betekent "de winter komt eraan" ook de terugkeer van een veel grotere vijand - Seasonal Affective Disorder. En als de dagen zo kort zijn, bijt de lucht in je wangen en wil niemand meer naar buiten, Het kan essentieel zijn om van je slaapkamer een positieve ruimte te maken.

Natuurlijk kan het mentale spanningen niet helemaal wegnemen, maar het kan ervoor zorgen dat de winter met minder wrijving voorbij gaat. Je kamer kan warm en uitnodigend aanvoelen en als een echte weerspiegeling van jou. En als je spiegelbeeld vrolijk en warm lijkt, ga je jezelf misschien ook wel zo voelen.

Beter slapen

Het mooie van alles op een optimale temperatuur houden en je kin omhoog houden, is dat je daardoor waarschijnlijk beter slaapt! Je lichaam heeft immers een bepaalde temperatuur nodig om gemakkelijk in slaap te vallen, en depressie kan slaap belemmeren aanzienlijk.

En Beter slapen kan zowat elk aspect van je leven verbeteren. Je hebt meer energie gedurende de dag, je wordt sneller wakker, je hebt geen last van hersenmist, je bent gemotiveerder enz. Dus iets simpels als natuurlijk licht binnenlaten en een coole poster aan de muur ophangen kan je algehele welzijn behoorlijk beïnvloeden!

Maak dingen handiger

Tot slot willen we het hebben over gemak, omdat dit waarschijnlijk niet zo'n voor de hand liggend voordeel is als de andere. Je kunt echter optimaliseer je slaapkamer en maken het leven een stuk eenvoudiger.

Als je bijvoorbeeld een kleine slaapkamer hebt, kan het heel handig zijn om de planken slim in te richten. En gDoor een opbergbed te plaatsen, kan je slaapkamer veel groter aanvoelen. Zo bespaar je ruimte die normaal gesproken wordt ingenomen door kleding of beddengoed.

Je kunt van een logeerkamer een tweede woonkamer maken door te investeren in een slaapbank, en met hogere nachtkastjes kun je het vloeroppervlak van je grote slaapkamer vrijmaken voor meer decoraties of iets dergelijks. Zelfs een goed kabelbeheer kan er al voor zorgen dat je slaapkamer een paradijs wordt!

Dus, zoals je kunt zien, Sommige slaapkamerideeën kunnen de manier waarop je de positie van slaapkamermeubels benadert volledig veranderen.. Daarom stellen we voor om buiten de gebaande paden te denken en geen genoegen te nemen met iets minder dan een slaapparadijs!

Investeer in knus beddengoed

Aangezien wij The Sleep Advisors zijn, is het niet meer dan logisch dat we beginnen met wat we het beste kennen - beddengoedproducten! We zullen dus alle belangrijke spelers langsgaan en je een aantal slaapkamerideeën om het gezellig te maken.

Een nieuw bedframe

Een afbeelding van een klein meisje dat knus in bed ligt met haar knuffeldier

Een goed bedframe kan gemakkelijk het middelpunt van je hele slaapkamer worden. omdat ze qua ontwerp kunnen variëren van volledig minimalistisch tot bizar.

Bijvoorbeeld, het krijgen van een platformbed zal meestal resulteren in een tammere aanpak. Ze hebben meestal geen voeteneind (of zelfs geen hoofdeinde) en ook niet al te veel versieringen. Dus als je op zoek bent naar ideeën voor een kleine slaapkamer, kan dit de ideale keuze zijn. Je wilt immers geen extreem opzichtig bed in een kleine slaapkamer.

Divanbedden daarentegen zijn geweldig als je op zoek bent naar een moderne slaapkamer.omdat je de dingen eenvoudig en elegant kunt houden dankzij de extra opbergruimte. En omdat ze ook niet te opzichtig zijn, kunnen een paar goede meubels die eigentijdse slaapkameresthetiek vastleggen.

En dan heb je nog dingen zoals een hemelbed die de slaapkamer volledig kan en zal overnemen, vooral als je gordijnen toevoegt. Afhankelijk van het ontwerp kun je een antiek bed Of een model dat eruitziet alsof het uit het Koninklijk Paleis komt, maar hoe dan ook, het zal de kamer verlichten.

En als je voor een chic slaapkamerontwerp wilt gaan, maar geen hemelbed wilt, kun je ook op zoek gaan naar merken zoals de French Bedroom Company om modellen te bekijken die elke kamer kunnen doen lijken op een verfijnde slaapkamer. Tot slot kun je door te kijken naar slaapbanken van hoge kwaliteit je eetkamer in een handomdraai omtoveren tot een verrassend chique logeerkamer!

Een nieuw matras

Hoewel een nieuw matras niet dezelfde visuele uitstraling heeft als een nieuw bedframe, kan het wel je slaapkwaliteit drastisch veranderen. Want zelfs de gezelligste slaapkamer stelt niet veel voor als je slaapruimte verschrikkelijk is.

Meet dus realistisch of je huidige matras de klus klaart. Slaapt u elke nacht comfortabel en zalig? Zou u een matras willen die iets veerkrachtiger, iets zachter of zelfs iets groter is?

Als een van deze op jou van toepassing is, is hier onze lijst van de beste matrassen en dan kun je beoordelen of je bed toe is aan een upgrade. En geloof ons, de verbetering in slaapkwaliteit zal onmiddellijk merkbaar zijn als je al meer dan vijf jaar op een oude matras slaapt.

Een nieuw kussen

Kussens zijn heel veelzijdig. Aan de ene kant kunnen ze je slaapkwaliteit verbeteren net als een nieuw matras. Ze kunnen je zelfs verlossen van die vreselijke nekpijn die je hebt - hier zijn een paar van onze favorieten voor nekcomfort.

Maar aan de andere kant kunnen kussens ook voegen veel toe aan de esthetiek van je kamerZeker als je er ook nog kussens en sierkussens bij doet! En omdat kussenhoezen ook gemakkelijk los en vast te maken zijn, kun je honderden verschillende patronen en ontwerpen maken die passen bij jouw smaak.

En dan hebben we het nog niet eens over het feit dat je ook op maat gemaakte kussens in alle soorten en maten kunt vinden. Ga dus gewoon naar een site als Pinterest en je zult zeker duizenden leuke slaapkamerideeën vinden, alleen al in het gedeelte over kussens.

Een nieuw dekbed/verzwaarde deken

Tot slot voegen we dekbedden en verzwaarde dekens samen omdat ze hetzelfde doel dienen. Voor het grootste deel zijn ze hier om het u zo comfortabel mogelijk te maken. Er zijn echter nog een paar dingen waarmee je kunt experimenteren op het gebied van esthetiek.

Een Aeyla Chunky verzwaarde deken kan bijvoorbeeld een huisje/huisje esthetiek beter dan welk ander beddengoedproduct dan ook. En dan hebben we het nog niet eens over het feit dat het je ook helpt om stress te bestrijden en in een goed humeur te blijven!

Aan de andere kant kun je ook kijken naar een dekbed krijgen in plaats van een dekbed als je een meer ontspannen omgeving wilt. Combineer het met wat fellere kleuren en een donzig vloerkleed en je smelt als je de slaapkamer binnenkomt.

En als er niets anders is, kijk dan eens naar goede dekbedovertrekken, want daarmee kun je het uiterlijk van je dekbed veranderen wanneer je maar wilt. Bovendien zijn ze meestal veel zachter en aaibaarder dan de dekbedinzet.

Natuurlijk licht inbouwen

Een afbeelding van een slapende vrouw met natuurlijk licht op haar gezicht

De manier waarop je je kamer verlicht, kan een grote invloed hebben op hoe gezellig je kamer aanvoelt. Niet alleen dat, maar het bepaalt ook de kwaliteit van je nachtrust!

Dit komt omdat natuurlijke Zonlicht heeft een behoorlijke invloed op het menselijk lichaam. Als de zon in onze ogen schijnt, lijkt het weer een stuk warmer dan het in werkelijkheid is. Door de gordijnen overdag dicht te houden, kun je je in de winter een stuk warmer voelen.

En zoals we al zeiden, heeft het ook een grote invloed op je slaap. Dit komt omdat natuurlijk licht helpt ons lichaam te weten wanneer het tijd is om wakker te worden en actief te zijn. En aan de andere kant, als je 's nachts verduisterende gordijnen hebt, kan dat je lichaam helpen te beseffen dat het tijd is om te gaan slapen.

Dit komt door onze biologische klok, ook wel bekend als ons circadiane ritme. Dus als je je moe voelt maar 's avonds niet in slaap kunt vallen, is de kans groot dat dit de reden is.

Voeg een vleugje comfort toe met groen

Een beeld van groen bij het raam

Niets geeft een kamer het gevoel levendiger en levendiger dan een paar goed verzorgde planten. Want wat vertegenwoordigt het leven beter dan leven? Bovendien kun je heel creatief zijn met groen!

Als je gaat voor een minimalistische stijlEen paar kleine cactussen zullen er waarschijnlijk heel schattig uitzien. Maar dat is lang niet de enige optie. Een bonsaiboom kan je slaapkamer een meer exotische look en grotere potplanten kunnen de ruimte meer levendig maken.

Gerelateerde lectuur:

 

Je kunt zelfs lianen aan het plafond hangen (vooral als je een zolderslaapkamer) als de galerijmuur van de natuur als dat meer jouw stijl is. En laten we maar niet beginnen over de meer exotische plantensoorten en hoe die intrigerend kunnen zijn.

Probeer alleen niet te overdrijven, want je wilt niet het punt bereiken dat je een extra kamer nodig hebt voor je planten.

Voeg warmte toe met textiel

Een beeld van een warm tapijt

Als het gaat om het gezellig houden van dingen en goede slaapkamerideeën, gaat het niet alleen om wat je in de slaapkamer plaatst, maar ook om waar het van gemaakt is. Bepaalde materialen houden de kamer immers visueel of fysiek een stuk gezelliger!

Bijvoorbeeld, Er zijn maar weinig dingen die dezelfde warmte en comfort bieden als een groot pluizig tapijt.. Het maakt de kamer niet alleen optisch een stuk gezelliger, maar het zorgt er ook voor dat je voeten niet koud worden - dubbele winst dus.

En zelfs minder voor de hand liggende details, zoals een gestoffeerd hoofdeindekan een groot verschil maken. Probeer dus materialen te gebruiken zoals katoen, satijn en vooral wol wanneer je maar kunt! En als je het hele huis wilt verbouwen, geven massief houten oppervlakken vaak dat knusse hutgevoel dat we allemaal kennen en waar we van houden.

Maar zelfs iets simpels als behang met een houten lambrisering of baksteenontwerpn kan de kamer warm doen lijken - het is dus nog niet nodig om muren af te breken.

Probeer in het algemeen natuurlijke materialen te gebruiken om warmte vast te houden en slim gebruik te maken van dingen als behang of vloerkleden om de kamer ook warmer te laten lijken. We kunnen het echter niet hebben over een kamer een warm gevoel geven zonder onze volgende tip!

Gebruik warme kleuren

Een afbeelding van een warme oranje kleur

Of je je er nu bewust van bent of niet, je hebt allemaal de kracht ervaren van hoe kleur een ruimte kan vormgeven. Bijvoorbeeld, terwijl de vieze witte muren van een ziekenhuis je misschien een beetje verdrietig of angstig maken, zorgen de felle kleuren van een typische kinderkamer er meestal voor dat je je meer op je gemak en vrolijk voelt.

En wij zeggen dat dit niet iets is waar je overheen moet groeien! Warme kleuren zoals rood, geel of oranje kan je slaapkamer een stuk gezelliger en levendiger maken. Om nog maar te zwijgen over het feit dat het verbreden van je kleurenpalet talloze deuren opent op het gebied van uniek design.

Probeer dus zoveel mogelijk felle kleuren te gebruiken. Je hoeft niet per se je muren te verven, maar zorg in ieder geval voor kleurrijk beddengoed, schilderijen en planken om de kamer een comfortabel, rustgevend gevoel te geven.

Gebruik kalmerende geluiden

Tot slot willen we het hebben over geluid en hoe het de sfeer in je slaapkamer kan beïnvloeden. Hoewel iets beperkter dan kleur, kun je op dit gebied nog steeds veel doen dat zeker indruk zal maken!

De populairste manier om kalmerende geluiden te introduceren is door stromend water presenteren. Natuurlijk zou naast de oceaan wonen de meest ideale oplossing zijn, maar het is lang niet de enige! Tegenwoordig kun je gemakkelijk kleine gecontroleerde watervallen vinden die op je nachtkastje passen en je datzelfde gevoel van ontspanning geven.

Aan de andere kant, als je een Amazon Alexa hebt of nog beter een apparaat met witte ruis, kun je je kamer vullen met vredige geluiden die je kunnen helpen om in slaap te vallen. In het geval van dat laatste zijn hier enkele van onze aanbevelingen voor witte ruisapparaten.

En als je niet wilt dat technologie een rol speelt in je ontspanning, heb je nog steeds een aantal opties. Als je bijvoorbeeld een tuin hebt, kun je een vogelvoederhuisje neerzetten en hun vrolijk lied vul je kamer in de ochtend, zodat je wakker wordt met een glimlach op je gezicht.

Creatieve ideeën voor een gezellige slaapkamer

Nu we alle algemene tips hebben doorgenomen, is het tijd om je wat concrete slaapkamerideeën voor te schotelen. We laten extreem gestileerde slaapkamers zien die we online hebben gevonden om ons punt te illustreren, maar je kunt deze elementen natuurlijk mixen en matchen om ze zo goed mogelijk bij je smaak te laten passen. Laten we beginnen.

Het bakstenen, rustieke ontwerp

Een afbeelding van een rustieke slaapkamer met een bakstenen muur

Zoals we op de foto kunnen zien, bevat deze slaapkamer een flink aantal van de belangrijkste slaapkamerideeën die we tot nu toe hebben beschreven! De grote bakstenen muur is het eerste wat opvalt als je binnenkomt en het geeft de kamer een heel warm en gezellig gevoel.

Dit wordt vervolgens versterkt door de houten vloer en zijpanelen. En laten we niet vergeten dat de muur zelf op een nogal unieke manier is versierd - met de fiets in het middelpunt terwijl een ouderwets horloge de ruimte in de hoek wat meer distinctie geeft.

En qua kleur kun je zien gele spatten met het beddengoed en zelfs de fiets zelf, waardoor de slaapkamer er heel vrolijk en leuk uitziet. Gooi er wat rustgevende geluiden bij en je hebt wat ons betreft een perfecte slaapkamer! Zolang de fiets maar niet midden in de nacht omvalt.

Licht en modern

Een afbeelding van een moderne slaapkamer met een hoog plafond.

Deze slaapkamer is misschien een beetje anders dan de vorige, maar hij is nog steeds even schitterend. Hoewel het een stuk tammer is qua ornamenten en kleurenpalet, is het nog steeds straalt stijl uit.

Ten eerste kunnen we zien hoeveel juiste texturen kan de esthetiek van de kamer beïnvloeden. Het vloerkleed, hoewel dun, lijkt ook vrij zacht en elegant. De deken bovenop het bed ziet er ook comfortabel uit. En zelfs de muren hebben een gezellige, bijna handgemaakte textuur die de kamer samenbindt.

Bovendien voegt het open balkon veel toe. Van het uitzicht op de zichtbaar groen en natuurlijk lichtHet laat de hele slaapkamer tot leven komen en geeft een rustgevend gevoel. En als het dan ook nog eens aan zee ligt, is het misschien wel het paradijs.

Meer groen, meer plezier

Een afbeelding van een slaapkamer met veel natuurlijk licht en groen

In deze volgende slaapkamer kunnen we goed zien hoeveel groen de esthetiek van een kamer kan beïnvloeden. Van de potplanten op de grond en op het nachtkastje tot de planten die aan het plafond en op de achtergrond hangen, deze slaapkamer zit vol leven.

En de rest van de kamer vult dat gevoel verder aan. Hoewel de muren puur wit zijn, een warme bakkleur neemt het grootste deel van het beddengoed en de meubels in beslag en we vinden dat het uitzonderlijk goed past.

Bovendien is de houten vloerdelen en laag bedframe geef de kamer een minimalistische esthetiekwaardoor het groen in het middelpunt staat. Je kunt ervan houden of het haten, maar wij vinden het een heel gezellig ontwerp.

Conclusie

Kortom, gezellig en knus blijven deze winter houdt veel meer in dan alleen de centrale verwarming aanzetten! Van de kleuren die je kiest tot de textuur van de muren, er zijn zoveel stilistische keuzes die invloed hebben op hoe knus je kamer aanvoelt.

Dus neem onze tips door, bekijk onze slaapkamerideeën en bepaal zelf wat jouw ideale ontwerp zou zijn. En hopelijk heb je dan de gezelligste winter van je leven.

Verwante producten:

Opmerkingen (0)

Er zijn nog geen reacties

Over de auteur

Alex Petrović
Slaap Consultant
A CPD gecertificeerd slaapadviseur met meer dan 2000 uur onderzoek naar alle verschillende manieren waarop we een goede nachtrust kunnen krijgen. Als voormalig slapeloze weet ik hoe moeilijk het leven kan zijn zonder nachtelijk herstel en ik vind het geweldig dat ik alles wat ik heb geleerd met jullie kan delen. Hopelijk kunnen we allemaal rustig slapen!
Verwante berichten

Artikelen die u niet wilt missen

een uitgelichte afbeelding van beste planten voor slaapkamer
19 mei 2024

Beste planten voor de slaapkamer

De omgeving waarin hij zich het beste zal ontwikkelen is gedeeltelijk in de schaduw. Hoewel deze plant vrij winterhard is, moet je wel letten op de hoeveelheid...
gele-slaapkamer-ideeën-die-je-slaapkamer-in-de-optimistische-sfeer-houden
19 mei 2024

Gele Slaapkamer Ideeën

Geel is een zonnige tint en kan je humeur dus meteen opfleuren. Warme kleuren zijn uitnodigend en worden geassocieerd met zomermaanden, zoals...
Mis het niet!
Ontvang de nieuwste recensies, speciale aanbiedingen, nieuwe releases en meer...
[instagram-feed feed=1]
Knop Sluiten

Mis het niet!

Ontvang de nieuwste recensies, speciale aanbiedingen, nieuwe releases en meer...

Door dit formulier te verzenden, meldt u zich aan voor onze mailinglijsten.
Bekijk onze privacybeleid.

Dit veld is voor validatiedoeleinden en moet ongewijzigd blijven.

nl_NLNederlands