Koptekst hamburger open
Logo zoeken

Spring naar

Momenteel aan het bekijken:

Houdt jouw sterrenbeeld van slapen?

een profielafbeelding van TSA-auteur Alex

Geschreven door Alex Petrović

Slaap Consultant

does-your-zodiac-sign-like-to-sleep-featured-image

20 mei 2024 10 min lezen

We gaan onderzoeken of je sterrenbeeld invloed heeft op je slaapgewoonten. Er kunnen factoren zijn die het moeilijker voor je maken om in slaap te vallen.

Een gedetailleerde en precieze beschrijving van alle dierenriemtekens zal je helpen je vrienden, kennissen, partners en jezelf beter te zien. Sommige mensen hebben drie tot vier uur slaap nodig om weer op krachten te komen, en anderen ongeveer negen of zelfs meer.

Ondertussen zijn astrologen er zeker van dat het niet alleen verbonden is met het lichaam van ieder van ons, maar ook met de geboortedatum. De kenmerken van je sterrenbeeld kunnen je helpen uit te vinden hoeveel uur slaap je per nacht nodig hebt om uitgerust en productief te zijn.

Overzicht van de dierenriemtekens

Slaap is een voorwaarde voor een gezond leven omdat het lichaam tijdens dit proces uitrust en regenereert. De slaapkwaliteit wordt door veel factoren beïnvloed, wat betekent dat de slaap om veel redenen verstoord kan worden. Veel voorkomende oorzaken zijn een te lage kamertemperatuur, lawaai, laat eten, stress of energiedrankjes. Iedereen heeft andere redenen om niet te slapen en je sterrenbeeld kan een verklaring zijn. Bepaalde dierenriemtekens kunnen bijvoorbeeld niet slapen omdat ze constant nadenken over hoe anderen hen zien. Zoals de Ram, die vaak moe wordt van de mening van anderen over zichzelf.

Aan de andere kant proberen Stieren elke situatie naar hun hand te zetten en daardoor kunnen ze zich in bed omrollen en wakker blijven tot de ochtend. Sommigen kunnen ook goed slapen, zoals Tweelingen. Uiteindelijk wennen mensen die geboren zijn onder het teken Maagd vaak aan het gebrek aan slaap en komen ze de dag door. 

Heb je je ooit afgevraagd wat je slaapgewoonten beïnvloedt? De belangrijkste voorwaarden zijn genetica en levensstijl. Andere belangrijke factoren zijn de omstandigheden waarin je slaapt. Bijvoorbeeld de kwaliteit van het bed en de matras, de verlichting van de kamer, de temperatuur en de gezondheidstoestand. Als je je slaapgewoonten wilt verbeteren, leer dan meer over de kenmerken van je sterrenbeeld. Dat kan de oplossing voor het probleem zijn.

Dierenriemtekens die van slaap houden

Kattenslaapjes en slaaptijd zijn speciale dingen in het leven van de volgende dierenriemtekens. Sommigen zijn emotionele slapers, anderen verzamelen energie voor intensieve dagelijkse activiteiten en weer anderen volgen gewoon hun schema.

Ram

Hun hyperactieve geest denkt voortdurend aan iets. Zelfs als ze in bed liggen, blijven hun hersenen hun levenssituaties van die dag naspelen. Ze analyseren graag het verleden en denken na over de toekomst. Hoewel ze de gezondheidsadviezen kennen over de hoeveelheid slaap die ze nodig hebben, zullen ze proberen het quotum te halen, maar hun denkprocessen zullen hen daarvan weerhouden. Het gebeurt dat ze wakker worden na een uur of twee slaap en kijken naar wat er nieuw is op sociale netwerken of het nieuws. Het resultaat van de verhoogde mentale activiteit zijn levendige dromen, waarna je je niet helemaal uitgerust voelt.

Ram

Stier

Een ander teken dat niet in slaap kan vallen van nadenken is de stier. Aan de andere kant genieten ze vooral van koffie in de ochtend. Het is ook het beste deel van de dag, maar ze hebben rust en genoeg energie nodig. Ze gaan voor 22.00 uur slapen. Stier streeft naar hoge normen en gezonde waarden en houdt van een comfortabel leven. Mensen die onder dit sterrenbeeld geboren zijn, zijn erg kalm en kunnen elke zweem van nervositeit om hen heen negeren. Maanden en jaren lang kunnen ze een perfecte balans en controle bewaren omdat ze elk spoor van angst kunnen negeren. Stieren zijn verantwoordelijk en besluitvaardig.

Stier_

Kanker

Vanwege hun aard gaan Kreeften graag vroeg slapen, maar staan ze 's ochtends niet graag op omdat ze houden van slapen en extra uren slaap krijgen. Hoewel het moeilijk voor ze is om voor 11 uur op te staan, voelen ze de voordelen van een goede nachtrust. Ze staan erom bekend dat ze grote plannen maken voor de toekomst, maar ze zijn ook erg emotioneel. Hierdoor staan ze vaak onder stress, wat leidt tot uitputting. Ze hebben kwaliteitsslaap nodig omdat dit sterrenbeeld vol zorgen zit. Ze hebben ook een natuurlijk schuldcomplex, dus als ze iets verkeerd hebben gedaan, zullen ze slapeloosheid krijgen door schuldgevoelens.

kanker

Weegschaal

Weegschalen houden van evenwicht in elk aspect van hun leven en zullen streven naar 8 uur slaap 's nachts - daarom genieten ze vaak van slaap omdat ze hun dag in balans houden. Een Weegschaal zijn betekent veel mensen plezieren en vrede stichten gedurende de dag, dus ze hebben goede slaapgewoonten nodig om op te laden. Ze hebben tijd nodig om uit te rusten voordat ze de wereld tegemoet treden. Als ze niet op een redelijke tijd in slaap vallen of niet genoeg slaap krijgen, zijn ze niet de beste mensen om mee om te gaan vanwege hun humeur. Ze zullen het slaaptekort echter altijd compenseren door het in het weekend in te halen of overdag een dutje te doen. Het hebben van een nette en comfortabele slaapomgeving is belangrijk voor een Weegschaal om uit te rusten. 

libra

Steenbok

Met dit astrologische teken zul je discipline opmerken. Ze zijn van nature verantwoordelijk en stellen hun taken nooit uit. Ze staan vroeg op om het beste uit de dag te halen. Daarom hebben ze een goede rusttijd nodig. Een bedtijd van 10 uur is het beste. Het is niet te vroeg, het is niet te laat en er is tijd voor een goede nachtrust. Hoewel hij geen zorgeloos type is dat van gezelligheid en recepties houdt, is hij veerkrachtig, behendig en betrouwbaar. De Steenbok is even zelfverzekerd en een goede communicator. Hij is altijd voorzichtig om obstakels te vermijden. En natuurlijk struikelt hij zelden. De Steenbok werkt ijverig aan het heden en beschermt het tegen verwarring en verwarring, allemaal om een zekerheid op te bouwen voor wat in het verschiet ligt. Daarom maakt de orde dit teken gelukkig, anders verliest het zijn verstand.

steenbok

Vissen

Geen enkel sterrenbeeld denkt zoveel na over interpersoonlijke relaties als Vissen. Wat hun liefdesstatus ook is, het gebied van relaties zal hen altijd een reden geven om over de liefde na te denken. Er gaan talloze vragen door hun hoofd; daarom analyseren ze de gesprekken herhaaldelijk. En het doel van alle analyses is om door te dringen in de emoties die anderen hebben ten opzichte van henzelf en die ten opzichte van anderen. Daarom vluchten ze vaak in fantasie en zijn daardoor geen ochtendtypes. Ze zijn altijd chagrijnig in de ochtend en blijven zo lang mogelijk in bed. Ze willen ontspannen na een lange dag. De beste tijd om te gaan liggen is middernacht.

Vissen

Dierenriemtekens die graag actief zijn

Het sterrenbeeld waarin je geboren bent, beïnvloedt je persoonlijkheid, verlangens en hoe je naar de wereld kijkt. Het bepaalt ook je slaapgewoonten. Als jouw sterrenbeeld actief is, wil je zeker verder lezen.

Tweelingen

Tweelingen hebben vaak een ingewikkelde slaaproutine en kunnen variëren van een paar uur slaap tot 12 uur slaap. Ze kunnen wat achtergrondgeluiden nodig hebben om in slaap te vallen, omdat de stilte ervoor kan zorgen dat ze zich concentreren op hun gedachten, waardoor het moeilijk wordt om in slaap te vallen. Het is altijd een goed idee om even afstand te nemen van je telefoon voordat je gaat slapen, zodat je je kunt loskoppelen van de wereld en kunt ontspannen - of dat nu meditatie of lichaamsbeweging is. Tweelingen zijn van nature spraakzaam en houden van een gesprek voordat ze gaan slapen, maar dit betekent ook dat ze geneigd zijn om na te denken over verschillende scenario's en de neiging hebben om 's nachts onrustig te zijn.

gemin

Leo

Leeuw is koppig, vooral wat zijn ideeën betreft. Hij is afstandelijk, onafhankelijk en altijd een beetje uitdagend. Je moet zijn mening delen, anders beschouwt hij je als ontrouw. Omdat de dag kort is voor hun brede scala aan interesses, stelen ze vaak een paar uur van de nacht om te doen waar ze mentaal mee bezig zijn. Leo's kunnen niet vroeg naar bed omdat ze 's avonds meer verantwoordelijkheden hebben. Ze willen met hun vrienden praten of een serie of film kijken.

leo

Maagd

Maagden plannen altijd alles van tevoren. Om het meeste uit de komende dag te halen, moet je heel vroeg opstaan, dus kun je het beste rond 20.00 uur naar bed gaan. Ook al is het vroeg, Maagden moeten 's ochtends op hun best zijn om de belangrijkste taken te vervullen. Ze hebben het te druk om te dagdromen, terwijl ze 's avonds te moe zijn om te fantaseren. Maagd is te kritisch, kleinzielig, voortdurend zeurend, vragend, bezwaar makend, instruerend en corrigerend. Maar zo lijkt het alleen maar. Maagd wil helpen, je op fouten wijzen, je iets leren voor je eigen bestwil en gratis advies geven.

virgo

Schorpioen

Schorpioenen zijn eigenlijk nachtvogels. Ze hebben een hekel aan ochtenden en worden meestal moe wakker. Ze werken het beste 's nachts, dus je kunt het beste om één uur 's nachts naar bed gaan. Roep de Schorpioen als je een vriend wilt die aan je zijde zal vechten. De Schorpioen is humeurig, sterk en vastberaden, ongewoon zelfopofferend, maar ook roekeloos, wraakzuchtig, ruziezoekend en onverzoenlijk. Wat de Schorpioen in veel gevallen een voordeel geeft, is een diepe en sterke intuïtie die haar in staat stelt waarheid van leugens te onderscheiden en kwaad van goed te scheiden. Het is ook beweeglijk en dynamisch. Mensen die onder dit teken geboren zijn, zijn hardwerkend en ambitieus, daarom zijn ze over het algemeen succesvol in zaken en interpersoonlijke relaties.

schorpioen

Boogschutter

Boogschutter is dynamisch, ongeduldig en houdt van actie. Als het even kan, neemt hij graag het voortouw. Boogschutter staat ook bekend om zijn gedrevenheid, optimisme en impulsiviteit. Dergelijke eigenschappen sieren de meeste vuurtekens; hierdoor is Boogschutter uitsluitend op zichzelf gericht. Hij zorgt vaak niet genoeg voor zijn medemens en de prijs speelt geen rol. Hij is echter niet egoïstisch en daarom wordt zijn gebrek aan tact hem gemakkelijk vergeven. In de liefde is Boogschutter romantisch en hartstochtelijk, maar de obstakels en moeilijkheden geven vuur aan zijn liefdesspel. Dit is een zeer actief teken, wat betekent dat ze veel slaap nodig hebben. Boogschutters hebben genoeg slaap nodig om hun energie weer op te laden, dus moeten ze vroeg naar bed.

Boogschutter

Waterman

Waterman is een individualist, zowel strijdlustig als verlegen, een geboren rebel met een onafhankelijke geest die voortdurend vraagtekens zet bij vrienden en vijanden, gebeurtenissen en dingen. Het is een ongewone combinatie van kilte, voorzichtigheid van geest en humeurige instabiliteit. Ze zitten vol verrassingen, hun reacties zijn onverwacht en hun gedrag is onvoorspelbaar. Ze zien de nacht niet als een tijd die gewijd moet worden aan rust. Voor hen is het een gelegenheid om in alle rust allerlei inhoud in hun hoofd door te nemen, plannen te maken en mogelijke scenario's voor de toekomst te bedenken. Als ze eindelijk dromen, zullen ze regelmatig onrustig zijn, wat mede komt door hun gewoonte om zich voor het slapengaan onder te dompelen in een spannend boek of een actiefilm. Daarom gaan ze meestal rond middernacht naar bed.

Waterman

Conclusie

Als jouw sterrenbeeld niet graag slaapt, maak dan 's avonds een wandeling. Een lichte fysieke activiteit in de frisse lucht helpt je om je geest te ontspannen en negatieve gedachten te verdrijven die kunnen voorkomen dat je in slaap valt. Je kunt ook een warm bad nemen en essentiële oliën gebruiken om te ontspannen. Neem gezonde gewoonten aan voordat je naar bed gaat, zoals een boek lezen of een dagboek bijhouden. Zulke handelingen leiden je gedachten af van zorgen en problemen, waardoor je gemakkelijker in slaap valt. Naar muziek luisteren of mediteren zal je geest ook vrijmaken van negatieve gedachten. Als je moeite hebt om 's ochtends wakker te worden, zet dan de wekker en laat natuurlijk licht de slaapkamer vullen. Bedenk een ochtendroutine, neem een douche of ga een stukje hardlopen. Doe wat je sterrenbeeld leuk vindt.

Aanbevolen lectuur:

Opmerkingen (0)

Er zijn nog geen reacties

Over de auteur

Alex Petrović
Slaap Consultant
A CPD gecertificeerd slaapadviseur met meer dan 2000 uur onderzoek naar alle verschillende manieren waarop we een goede nachtrust kunnen krijgen. Als voormalig slapeloze weet ik hoe moeilijk het leven kan zijn zonder nachtelijk herstel en ik vind het geweldig dat ik alles wat ik heb geleerd met jullie kan delen. Hopelijk kunnen we allemaal rustig slapen!
Mis het niet!
Ontvang de nieuwste recensies, speciale aanbiedingen, nieuwe releases en meer...
[instagram-feed feed=1]
Knop Sluiten

Mis het niet!

Ontvang de nieuwste recensies, speciale aanbiedingen, nieuwe releases en meer...

Door dit formulier te verzenden, meldt u zich aan voor onze mailinglijsten.
Bekijk onze privacybeleid.

Dit veld is voor validatiedoeleinden en moet ongewijzigd blijven.

nl_NLNederlands