Koptekst hamburger open
Logo zoeken

Spring naar

Momenteel aan het bekijken:

Simbatex Schuimmatras Bespreking

TSA-beoordelaar Connie Hack

Geschreven door Connie

Slaap Adviseur

een pictogram dat een testmethode voor producten voorstelt

Hoe we testen

Ons testproces

Afbeelding van Simbatex Schuimmatras rapport.

20 mei 2024 8 min lezen

In deze Simbatex schuimmatras review gaan we dit schuimmatras eens goed bekijken en kijken hoe het zich verhoudt tot andere schuimmatrassen die momenteel op de markt zijn.

Voor wie is de Simbatex schuimmatras?

Als het om schuimmatrassen gaat, is comfort prioriteit nummer één. Bovendien heeft dit Simba-matras ook een zeer goede warmteregulatie en stressvermindering. Daarom is het de perfecte keuze voor jou als je:

  • Een warme slaper
  • Behoefte aan verlichting van pijn/stress
  • Een zij- of rugslaper.

Waar gebruiken we dit product voor?

Bij Simba matrassen in het algemeen zijn het ademende vermogen en het comfort van hun producten het grootste verkoopargument. En de Simbatex schuimmatras in het bijzonder wil je om de volgende redenen:

  • Om gewrichts- of nekpijn te bestrijden
  • Om oververhitting tijdens de nacht te voorkomen
  • Om allergische reacties van de matras te voorkomen.

Voordelen

Een icoon van lucht die door een stof stroomt
Zeer goed ademend
Zeer ademend & temperatuurregulerend dankzij Simbatex-schuim.
Een pictogram dat perpetuum mobile ballen voorstelt die een lage bewegingsoverdracht aangeven
Geen bewegingsoverdracht
Simba Response-laag & schuim met zones zorgen voor optimale ondersteuning en drukontlasting.
Een pictogram met een blad dat hypoallergene eigenschappen aangeeft
Hypoallergeen
Vergeet allergieën, huisstofmijt en bacteriën.

Nadelen

Een pictogram van een buikslaper, dat aangeeft dat het product niet geschikt is voor buikslapers
Niet voor buikslapers
Sommige buikslapers vinden het misschien te zacht.
Een pictogram dat uitgassing uitbeeldt
Lichte uitgassing
Er kan wat gas ontsnappen.

Bestaat de Simbatex schuimmatras in verschillende versies?

Als je dolgraag een Simbatex schuimmatras wilt, maar je wilt een budgetvriendelijkere optie, dan is de Simbatex Essential matras misschien de perfecte keuze voor jou.

Simbatex Essential schuimmatras

Met de Simbatex Essential schuimmatras krijg je de meeste eigenschappen die de gewone Simbatex schuimmatras zo geweldig maakten. Het enige dat uit het programma is gehaald is de derde schuimlaag. Het biedt echter nog steeds:

Kenmerken die u moet weten over de Simbatex schuimmatras

Nu we de lof hebben gezongen van Simbatex en dit traagschuimmatras, is het tijd om het uit elkaar te halen en te kijken wat het zo speciaal maakt. Van de constructie tot de gebruikte materialen, wat maakt de Simbatex schuimmatras beter dan andere traagschuimmatrassen?

Een afbeelding van Simbatex schuimrubberen matrashoek.

Anti-allergene afneembare gebreide hoes

We beginnen bovenaan met de matrashoes. Omdat het anti-allergeen (of hypoallergeen) is, hoef je je geen zorgen te maken over een allergische reactie van de hoes of het grafiet in de matras tijdens de nacht.

Het feit dat het gebreid betekent dat het iets duurzamer is en laat ook wat van Simba's vakmanschap zien - iets wat je altijd wilt zien bij duurdere matrassen.

En Het feit dat hij verwijderbaar is, klinkt misschien als een klein detail, maar het maakt je leven een stuk eenvoudiger. Dit betekent dat je de hoes er gewoon af kunt halen en in de wasmachine kunt wassen zonder dat je je zorgen hoeft te maken dat je de matras beschadigt. Bovendien is het sneller en gemakkelijker dan een matras met de hand schrobben.

Verkoelende en dempende Simbatex comfortlaag

Er zijn een paar belangrijke dingen die we met deze schuimlaag moeten bespreken. Ten eerste is het CertiPUR-schuimDit betekent dat er geen schadelijke stoffen zijn gebruikt tijdens de productie - wat altijd goed is om te weten, vooral als je huisdieren/kinderen ook op de matras slapen.

Ten tweede biedt het een aanzienlijke luchtstroom, waardoor de temperatuurregeling een stuk eenvoudiger wordt en je verzekerd bent van een goede nachtrust. met minimaal zweet.
Simba zegt zelf dat het 30x meer luchtstroom biedt dan de meeste traagschuimmatrassen, wat indrukwekkend is als het waar is.

Tot slot is de Simbatex comfortlaag ook doordrenkt met grafiet. En het warmteabsorberende grafiet zorgt ervoor dat overtollige lichaamswarmte gemakkelijk door deze laag heen gaat, zodat je koel blijft.

Ondersteunende Simba-responslaag

Deze laag biedt twee belangrijke dingen. Ten eerste is het een open cel schuimlaag, wat betekent dat het net als de vorige twee lagen zeer ademend is.
Hij is echter ook steviger dan de vorige twee lagen. Het voegt dus een beetje ondersteuning toe aan de matras als geheel. Het kan niet concurreren met een verenmatras, maar het helpt wel om de schuimmatras relatief stevig te houden.

Zones van schuim met hoge dichtheid

Hoewel de ondersteunende Simba-responslaag helpt, is dit de laag die het schuimmatras echt zijn stevigheid geeft.. Het is gemaakt van gekarteld schuim met een hoge dichtheid, waardoor het matras gedurende de nacht een gezoneerde drukverlaging biedt.

En dat is heel belangrijk. Een traditioneel traagschuimmatras klinkt misschien aantrekkelijk, maar de toegevoegde stressverlichting zal op de lange termijn wonderen doen voor je gewrichten.
Bovendien geeft het de matras een beetje randondersteuning, zodat je je geen zorgen hoeft te maken over dips of uit bed vallen tijdens de nacht. Het is niet zo goed als een springveer of een hybride matrasmaar het is nog steeds een goed extraatje om te hebben.

Een jaar op proef en tien jaar garantie

Een heel goed extraatje dat je krijgt als je een nieuw Simba-matras koopt, is een proefperiode van een jaar.. Dit betekent dat je je een stuk veiliger kunt voelen met je beslissing en de beste nachtrust kunt krijgen zonder je zorgen te maken over mogelijke defecten aan de matras.

En omdat er ook nog eens tien jaar garantie op zit, voelt het alsof dit grote, zeer uitnodigende matras een blijvertje is. Daarom zijn we grote fans van de manier waarop Simba werkt.

Beoordeling van de Simbatex schuimmatras

simbatex-schuimmatras

Over het algemeen heeft deze matras heel goed gepresteerd. Maar het is zeker niet voor iedereen.

Het traagschuim is van hoge kwaliteit, past zich effectief aan je lichaamsvorm aan en de warmteabsorberende grafietlaag zorgt voor de broodnodige luchtstroom. De hoes is ook vrij stevig, wat betekent dat een matrasbeschermer niet nodig is - wat altijd een groot pluspunt is. En omdat het een Simba-matras is, is de klantenservice erg goed, met zowel een proefperiode als garantie.

Het Simba-matras heeft echter ook een paar problemen. Hoewel de bodem van schuim met hoge dichtheid een beetje stevigheid en ondersteuning biedt, is het nog lang geen Simba hybride matras. Het matras zelf kan dus te zacht zijn voor buikslapers of slapers die meer ondersteuning willen.

BELANGRIJKSTE KENMERKEN:

Wat we goed vinden aan de Simbatex schuimmatras

Wat we niet goed vinden aan de Simbatex schuimmatras

De meest voorkomende problemen met de Simbatex schuimmatras & hoe ze op te lossen

Het meest voorkomende probleem dat klanten kunnen hebben met deze Simba matras (of een van de andere schuim Simba matrassen) is met het traagschuim. Het ontsnappen van gassen zal waarschijnlijk de eerste paar dagen een probleem zijn, maar laat dat je niet ontmoedigen. Laat de matras gewoon een paar dagen in een andere kamer liggen en alles zou in orde moeten zijn. Niet alleen zal het probleem van de off-gassing verdwijnen, maar het traagschuim kan in die tijd ook volledig uitzetten.

Bekijk de alternatieven voor de Simbatex schuimmatras

Als de Simbatex schuimmatras niet perfect bij je past, maar je toch iets vergelijkbaars wilt, raden we je aan om naar andere Simba matrassen te kijken. In het bijzonder de Simba hybride matras, omdat deze alle voordelen heeft van de traagschuim matras en tegelijkertijd een aantal van zijn zwakke punten bedekt.

Simba Hybride matras

een productafbeelding van simba hybrid matras

Net als zijn schuimrubberen tegenhanger biedt het Simba Hybrid matras ademend vermogen door de grafiet- en schuimlagen, maar het heeft ook een ingewikkeld veersysteem voor extra stabiliteit en stevigheid.

En net als alle andere Simba-matrassen wordt ook deze geleverd met een proefperiode van een jaar en tien jaar garantie.

Als dit alternatief je aanspreekt, lees dan onze volledige beoordeling van Simba Hybrid matras.

Voordelen

Een icoon van lucht die door een stof stroomt
Ademend
Een hoge luchtstroom zorgt voor een optimaal ademend vermogen.
Een pictogram met een blad dat hypoallergene eigenschappen aangeeft
Hypoallergeen
Vergeet allergiereacties met deze.
een pictogram dat een verwijderbaar deksel voorstelt
Afneembare hoes
Onderhoud is een fluitje van een cent omdat de kap afneembaar is.

Nadelen

Een pictogram dat uitgassing uitbeeldt
Lichte uitgassing
Er kan een lichte gasontwikkeling optreden.

Wat maakt dit product beter dan andere, vergelijkbare producten?

Net als de meeste Simba matrassen heeft dit schuimmatras het ademend vermogen geperfectioneerd. Door de complexe gelaagde structuur en het lichaamswarmte-absorberende grafiet blijft u de hele nacht koel. En in tegenstelling tot een Simba hybride, biedt dit schuimmatras een ongeëvenaard niveau van comfort. Alleen de basis van schuim met hoge dichtheid biedt drukontlasting en ondersteuning, terwijl de andere drie lagen je het gevoel geven dat je op een wolk slaapt.

Hoe hebben we het product getest?

In deze Simbatex schuimrubberen matrasreview hebben we een aantal beweringen gedaan, dus het lijkt ons niet meer dan eerlijk om uit te leggen hoe we precies tot deze conclusies komen. Op het meest fundamentele niveau ondergaan alle producten die we beoordelen de volgende inspecties:

Een afbeelding van een matras van simbatexschuim bedekt met lakens.

En met de Simbatex schuimmatras in het bijzonder hebben we de volgende tests gedaan om te zien hoe deze op de lange termijn zou presteren:

Is de Simbatex schuimmatras milieuvriendelijk of duurzaam?

Zoals de meeste Simba matrassen is de Simbatex schuimmatras bewonderenswaardig als het gaat om milieuvriendelijkheid en duurzaamheid. In feite heeft Simba Sleep als geheel veel moeite gedaan om hun merk milieuvriendelijk te maken:

Dus als je besluit om een Simbatex schuimmatras of een ander Simba matras te kopen, kun je er zeker van zijn dat je een milieuvriendelijk merk steunt.

Algemene indrukken van het product na het testen

Over het algemeen heeft de schuimmatras van Simbatex aan onze verwachtingen voldaan. We hebben geen problemen gehad met oververhitting, het matras was erg comfortabel en we hebben heerlijk geslapen. Een volledig schuimrubberen matras is echter niet voor iedereen geschikt, omdat we een gebrek aan ondersteuning hebben ervaren. We hebben gemerkt dat het niet echt dezelfde stabiliteit of randondersteuning kan bieden als een veermatras of zelfs de meeste hybride matrassen. Het was geen complete breekpunt, maar het is wel iets waar je rekening mee moet houden als je deze aankoop overweegt.

Veelgestelde vragen over uw Simbatex schuimmatras

Heeft de matras last van off-gassing?

Zoals bij elk nieuw matras met schuim zul je de eerste paar nachten waarschijnlijk een vreemde geur ruiken. Dit is volkomen normaal. Laat het gewoon een paar dagen liggen en de geur trekt vanzelf weg.

Hoe maak ik de matras schoon?

Verwijder gewoon de hoes en was op 40°C op een gereduceerd centrifugeerprogramma. Gebruik geen chloorbleekmiddel. Niet in de droger drogen, strijken of chemisch reinigen.

Is deze matras goed voor buikslapers? Hoewel sommige buikslapers dit matras perfect comfortabel vinden, is het meer geschikt voor rug- en zijslapers. Voor buikslapers raden we aan om een steviger matras te zoeken.

Hoewel sommige buikslapers dit matras perfect comfortabel vinden, is het meer afgestemd op rug- en zijslapers. Voor buikslapers raden we aan om een steviger matras te zoeken.

Aanbevolen lectuur:

Opmerkingen (0)

Er zijn nog geen reacties

Over de auteur

Connie
Als CPD gecertificeerd slaapadviseur weet ik hoe belangrijk slaap is. En als combinatieslaper vond ik het moeilijk om producten te vinden die bij mijn slaapstijl passen. Ik heb meer dan 2 jaar ervaring met het testen van producten bij The Sleep Advisors, wat betekent dat ik op, met en onder meer dan 500 producten heb geslapen met wisselend succes. Dit komt bovenop de meer dan 2 jaar ervaring als productbeoordelaar voor de tijdschriften Closer, Heat en Grazia, dus ik heb een streng proces. Ik deel graag mijn slaapgetuigenissen met onze lezers en hoor ook graag hun ervaringen.
Verwante berichten

Meer Matras Artikelen

Afbeelding van Hoe vaak moet je je matras vervangen?
20 mei 2024

Hoe vaak moet je je matras vervangen?

Natuurlijk geldt dit niet voor elk model, omdat duurzaamheid afhangt van de kwaliteit van het product, hoe vaak je het gebruikt, of je het ...
a featured image van Silentnight 3 Zone Traagschuim Gerold Matras
19 mei 2024

Silentnight 3-Zones Traagschuim Rolmatras Review

Als je op je huidige matras wakker wordt met een pijnlijk en moe gevoel, moet je misschien op zoek naar een andere. Vandaag willen we met u praten over...
Mis het niet!
Ontvang de nieuwste recensies, speciale aanbiedingen, nieuwe releases en meer...
[instagram-feed feed=1]
Knop Sluiten

Mis het niet!

Ontvang de nieuwste recensies, speciale aanbiedingen, nieuwe releases en meer...

Door dit formulier te verzenden, meldt u zich aan voor onze mailinglijsten.
Bekijk onze privacybeleid.

Dit veld is voor validatiedoeleinden en moet ongewijzigd blijven.

nl_NLNederlands