Koptekst hamburger open
Logo zoeken

Spring naar

Momenteel aan het bekijken:

Relyon Vienna Ortho Pocket 1000 Matras Overzicht

TSA-beoordelaar Connie Hack

Geschreven door Connie

Slaap Adviseur

een pictogram dat een testmethode voor producten voorstelt

Hoe we testen

Ons testproces

Uitgelichte afbeelding van Relyon Vienna Ortho 1000 pocketmatras beoordeling.

20 mei 2024 9 min lezen

Er zijn mensen die een orthopedisch matras nodig hebben. Sommigen houden gewoon van stevige ondersteuning en kiezen daarom voor dit type matras, terwijl anderen een orthopedisch matras nodig hebben vanwege rugproblemen. Hoewel veel matrassen worden aangeprezen als orthopedisch, bieden ze vaak niet echt die ondersteuning. Het Relyon Vienna Ortho Pocket 1000 matras is een echt orthopedisch matras en daarom besloten we het te testen. Hier is je review door The Sleep Advisors.

Voor wie is de Relyon Vienna Ortho Pocket 1000 matras?

Relyon Vienna Ortho Pocket 1000 matras is een stevig matras voor iedereen met rugklachten. Maar ook voor mensen die van stevige ondersteuning houden en op hun rug of buik slapen.

Zeker niet voor zijslapers bij wie dit matras na de allereerste nacht schouder- en heuppijn zou veroorzaken.

Het is goed voor mensen met allergieën En over het algemeen denken we dat warme slapers ook blij zullen zijn met het ademende vermogen.

Voordelen

Een pictogram met twee pijlen die twee kanten aangeven
Dubbelzijdig
De matras is dubbelzijdig en gaat dus lang mee.
Een pictogram van een thermometer met goede thermoregulerende eigenschappen
Thermoregulatie
Fantastische thermoregulatie zorgt voor een optimale temperatuur.
Een pictogram met een blad dat hypoallergene eigenschappen aangeeft
Hypoallergeen
Veilige keuze voor mensen met allergieproblemen.

Nadelen

Een pictogram dat aangeeft dat het product niet geschikt is voor zijslapers
Te stevig voor zijslapers
De meeste zijslapers vinden het te stevig.
Een pictogram dat een niet-verwijderbare hoes voorstelt
Niet-verwijderbare hoes
U kunt het deksel niet verwijderen.

Waar gebruiken we dit product voor?

We gebruiken de Vienna Ortho matras voor orthopedische eigenschappen zoals stevige ondersteuning. Als het belangrijkste voor jou is dat je ruggengraat de hele nacht in lijn ligt, dan is deze matras een geweldige keuze voor jou. Begrijp ons niet verkeerd, dit matras is niet zo hard als steen, het is ondersteunend maar ook comfortabel, dus we gebruiken het ook voor een goede nachtrust.

Kenmerken die u moet weten over Relyon Vienna Ortho Pocket 1000 matras

Nu is het tijd om de belangrijkste kenmerken van dit matras uit te leggen. In dit deel van onze review komt u onder andere alles te weten over het pocketveersysteem en de lagen lamswol en katoen.

Een afbeelding van Relyon Vienna Ortho Pocket 1000 Matras van dichtbij.

Stevige & orthopedische ondersteuning met 1000 individuele pocketveren

We zullen eerst kijken naar de 1000 pocketveren die in dit matras zitten en die eigenlijk cruciaal zijn voor stevige ondersteuning en een ondersteunend oppervlaktegevoel. Als je orthopedische ondersteuning nodig hebt, omdat je last hebt van pijn in je nek, rug of bekken, zul je blij zijn te horen dat 1000 pocketveren reageren op elke beweging en je stevige ondersteuning geven, maar in de mate die nodig is.

Wat betekent dat precies? Omdat elke pocketveer met de hand in een katoenen hoes is genest en in het midden is vastgebonden met linnen koord, werkt elke pocketveer onafhankelijk.. Zo krijg je steun op elk lichaamsdeel afzonderlijk. Een ander voordeel van individuele pocketveren is dat ze bewegingsoverdracht voorkomen, waardoor koppels rustig slapen.

Natuurlijke lagen lamswol en katoen

Alleen eersteklas matrassen, zoals de Relyon Vienna Ortho matras, bevatten hoogwaardige natuurlijke materialen zoals wol en kasjmier. In deze matras vind je bovenop de 1000 individuele pocketveren lagen lamswol en katoen.

Lamswol is een van de fijnste wolsoorten, dat zelfs vergeleken wordt met dons vanwege zijn zachtheid. Lamswol is een comfortlaag, maar ook een laag die de temperatuur reguleert. Wol houdt je warm in de winter en verlaagt je lichaamstemperatuur in de zomer.

Katoenen laag, ook uitzonderlijk ademend, is toegevoegd om het je nog comfortabeler te maken, en voert ook vocht van je af als je zweetJe slaapt dus altijd in een droge en schone omgeving dankzij katoen.

Zeer ademend & hypoallergeen

Het ademend vermogen van deze matras is fantastisch. Het pocketveersysteem is ademend, net als de lagen lamswol en katoen. Bovendien zijn er ventilatieopeningen aangebracht aan de zijkanten van de matras om de luchtcirculatie verder te verbeteren, wat een perfect ademend matras oplevert dat geschikt is voor warme slapers en een stofvrij matras voor mensen met allergieën.

Als je je afvraagt of dit matras hypoallergeen is vanwege de lamswol, kunnen we je vertellen dat wol geen bekend allergeen is.. Daarom kan het gebruikt worden door alle mensen die allergieën hebben. Er zijn mensen met een huid die gevoelig is voor wol, hoewel het geen allergeen is, maar zij kunnen tijdens de proefperiode controleren of de matras bij hen past.

Handgetufte pluchen toplaag

De lagen zijn handgetuft, wat bijdraagt aan de duurzaamheid en stabiliteit van deze matras. Als de lagen niet met de hand getuft zijn, kunnen ze gelijmd worden of zelfs onafhankelijk blijven. Maar als ze gelijmd zijn, is de duurzaamheid niet zo goed en als de lagen los van elkaar liggen, is de matras instabiel.

Handgetuft is een hoogwaardig proces om de lagen vast te zetten dat de stevige ondersteuning van deze matras verder verbetert.. Handgetuft is een van de redenen waarom je kunt verwachten dat deze matras heel lang meegaat.

Belgisch Damast overtrek

De matrasstofhoes is gemaakt van luxe Belgisch Damast. De damasten bekleding ziet er mooi uit, heeft een honingraatpatroon en is van hoge kwaliteit, zowel vanwege het materiaal als vanwege de afwerking. Het geeft je een zachte en frisse isolerende bekledingslaag, en duurzaamheid is zeker geen probleem. De hoes is hypoallergeen, net als de rest van de matras, dus het beschermt je extra tegen huisstofmijt en andere allergenen.

Dubbelzijdig & draaibare handgrepen

Wat duurzaamheid en levensduur betreft, is het feit dat deze matras dubbelzijdig is, een pluspunt. Om de paar maanden moet je de matras omdraaien, zodat je altijd hetzelfde comfort hebt. En tegelijkertijd houdt u de matras als nieuw, want met twee kanten zal de slijtage afnemen.

De draaigrepen zijn erg duurzaam en maken het verplaatsen van deze matras, die helemaal niet licht is, erg gemakkelijk. Klanten zien vaak over het hoofd hoe belangrijk het is dat de matras handgrepen heeft, en je beseft pas hoe belangrijk dat is als je hem voor het eerst wilt omdraaien.

26 cm matrasdiepte

Hij is 26 cm diep, iets boven het gemiddelde in de sector. Dit is ruim voldoende, zelfs voor mensen met een hoger BMI, en alle mensen met een gemiddeld lichaamsgewicht zullen zeer tevreden zijn. Je hebt diepe hoeslakens nodig.

8 jaar garantie & gratis levering

De garantie van 8 jaar ligt boven de industrienorm, wat geweldig is, maar zeker iets wat we hadden verwacht van een matras in deze prijsklasse. Als er schade optreedt of er is meer slijtage dan wat als normaal wordt beschouwd, hoef je je geen zorgen te maken, want het bedrijf lost dit probleem voor je op. Een uitzondering is natuurlijk als je de schade zelf hebt veroorzaakt.

Bovendien wordt deze matras gratis bij je bezorgd. Afhankelijk van de maat die je kiest, kun je kiezen op welke dag het bij je wordt afgeleverd of het wordt binnen 3 tot 5 weken bij je afgeleverd.

Beoordeling van Relyon Vienna Ortho Pocket 1000 matras

relyon-vienna-ortho-pocket-1000-matras-op-bed-onderstel

Relyon Vienna Ortho Pocket 1000 is een high-end matras met een diepte van 26 cm.. Het behoort tot de groep orthopedische matrassen die stevige ondersteuning bieden. Op een hardheidsschaal van 1 tot 10 ligt hij rond de 8, wat betekent dat het erg stevig is en daarom ongeschikt voor zijslapers. Maar aan de andere kant is het ideaal voor voor- en rugslapers die ondersteuning en comfort tegelijk krijgen.

Het heeft 1000 pocketveren die met de hand in een katoenen hoes zijn genest. Elk van deze 1000 pocketveren werkt onafhankelijkDeze constructie past zich aan je lichaam aan en voorkomt bewegingsoverdracht. Over het pocketveersysteem vind je comfort- en temperatuurregulerende lagen van lamswol en katoen. Deze lagen zijn met de hand getuft en het algehele vakmanschap staat op een zeer hoog niveau.

De matras is hypoallergeen en ademend, geweldig voor warme slapers en mensen met een allergie. De Belgische Damast hoes is zacht, hypoallergeen en ademend, maar niet afritsbaar. De matras wordt gratis geleverd en heeft 8 jaar garantie. Het is brandwerend en goedgekeurd door de Nationale Beddenfederatie.

BELANGRIJKSTE KENMERKEN:

Wat wij goed vinden aan de Relyon Vienna Ortho Pocket 1000 matras

Wat we niet goed vonden aan de Relyon Vienna Ortho Pocket 1000 matras

De meest voorkomende problemen met Relyon Luxury Silk 2850 Pillow Top matras

Stevigheid is een probleem dat een aantal klanten hebben als ze de Relyon Vienna Ortho Pocket 1000 matras kopen. Het is een orthopedisch matras zoals geadverteerd, maar dat betekent dat het erg stevig is. Hoewel het een zachte wol- en katoenlaag heeft, is dat niet genoeg om het comfortabel te maken voor zijslapers.

Dat probleem kan zeker opgelost worden door een traagschuim of microvezel topper te kopen die het slapen op deze matras comfortabeler maakt, terwijl de ondersteuning en alle andere eigenschappen hetzelfde blijven. Het is echter zeker niet de goedkoopste optie. Het is aan jou om te beslissen of dit matras je geld waard is als je zijslaper bent.

Wat maakt dit product beter dan andere, vergelijkbare producten?

Er zijn zo veel eigenschappen die de Relyon Vienna Ortho Pocket 1000 matras beter maken dan sommige andere vergelijkbare matrassen, maar eerst zullen we de algehele kwaliteit eruit lichten. We hebben alleen maar lof voor de kwaliteit van de materialen en het vakmanschap. Dit alles geeft ons een zeer functioneel en duurzaam matras. Zelfs zwaardere mensen krijgen de nodige ondersteuning, waardoor rugpijn wordt voorkomen. De matras is comfortabel en het ademend vermogen zal zelfs warme slapers in de zomer tevreden stellen. Je krijgt 8 jaar garantie, wat betekent dat je investering veilig is, wat erg belangrijk is, want dit is een duur product.

Hoe hebben we het product getest?

Op het moment dat wij dit product bestelden, kon de leverdatum worden gekozen voor de maten Single, Double en King, terwijl als je kiest voor enkele van de andere maten, de levering in de komende 3 tot 5 weken zal plaatsvinden. Je kunt kiezen voor bezorging op zaterdag, bezorging in de kamer van je keuze en matrasrecycling, en voor elk van deze opties moet extra worden betaald.

Zodra we de matras ontvingen, merkten we meteen dat er geen off-gassing aanwezig was, behalve de gebruikelijke geur van nieuwe dingen die heel snel verdwijnt. Daarom konden we meteen beginnen met testen.

De roltest toonde geen duurzaamheidsproblemen, terwijl we de onderhoudstest oversloegen omdat de hoes niet te verwijderen is.

Een afbeelding van Relyon Vienna Ortho Pocket 1000 Matras in slaapkamer.

Eerst werd de matras getest door zijslapers uit ons matrassentestteam en na een uur kwamen ze tot de conclusie dat dit zeker geen geschikt product is voor deze slaaphouding. Ze probeerden het echter nog een paar keer om er zeker van te zijn dat het ongemak niet te wijten was aan het feit dat het lichaam niet vertrouwd was met de matras. Vervolgens werd het product overgenomen door testers die op hun buik en rug slapen en zij hebben alle eigenschappen wekenlang getest.

Algemene indrukken van het product na het testen

Onze belangrijkste indruk over het Relyon Vienna Ortho Pocket 1000 matras is dat je niet meer kunt vragen dan wat dit matras biedt. Als je een zij- of rugslaper bent of iemand die dringend een orthopedisch matras nodig heeft, zul je versteld staan van de prestaties. De ondersteuning is fantastisch over het hele oppervlak van de matras, zelfs helemaal aan de rand. Het is gemaakt van materialen van de hoogste kwaliteit, zoals katoen en lamswol. Het is 100% hypoallergeen en zeer ademend, geweldig voor warme slapers. We denken dat het minstens 10 jaar meegaat.

FAQs over Relyon Vienna Ortho Pocket 1000 matras

In het laatste deel van onze review vind je antwoorden op veelgestelde vragen over je nieuwe Relyon Vienna Ortho Pocket 1000 matras.

Moeten zijslapers een Relyon Vienna Ortho Pocket 1000 matras gebruiken?

Nee, we raden zijslapers af om dit matras te gebruiken, omdat het veel te stevig is voor hen.

Is de Relyon Vienna Ortho Pocket 1000 matras geschikt voor rug- en buikslapers?

Ja, de Relyon Vienna Ortho matras is een goede keuze voor rug- en buikslapers omdat het hun wervelkolom uitgelijnd houdt en hen een comfortabele nachtrust geeft.

Hoe reinig ik mijn Relyon Vienna Ortho Pocket 1000 matras?

Je kunt het alleen ter plekke schoonmaken, dus je moet beddengoed gebruiken.

Bevat de Relyon Vienna Ortho Pocket 1000 matras giftige stoffen?

Nee, het bevat geen giftige stoffen en is zelfs goedgekeurd door de National Bed Federation.

Heeft de Relyon Vienna Ortho Pocket 1000 matras last van off-gassing?

Je kunt een lichte off-gassing opmerken, wat normaal is voor elk nieuw product, maar dit zal snel verdwijnen omdat het geen traagschuim bevat, wat de boosdoener is voor off-gassing gedurende meerdere dagen.

Aanbevolen lectuur:

Opmerkingen (0)

Er zijn nog geen reacties

Over de auteur

Connie
Als CPD gecertificeerd slaapadviseur weet ik hoe belangrijk slaap is. En als combinatieslaper vond ik het moeilijk om producten te vinden die bij mijn slaapstijl passen. Ik heb meer dan 2 jaar ervaring met het testen van producten bij The Sleep Advisors, wat betekent dat ik op, met en onder meer dan 500 producten heb geslapen met wisselend succes. Dit komt bovenop de meer dan 2 jaar ervaring als productbeoordelaar voor de tijdschriften Closer, Heat en Grazia, dus ik heb een streng proces. Ik deel graag mijn slaapgetuigenissen met onze lezers en hoor ook graag hun ervaringen.
Verwante berichten

Meer Matras Artikelen

mythes en waarheden over bedwantsen
20 mei 2024

Bedwantsen: Waarheden, fabels en alles daartussenin

Bedwantsen zijn in wezen parasieten. Het zijn kleine insecten die op dieren en mensen leven en zich voeden met hun bloed. Ze kunnen gevonden worden in bed...
Aanbevolen afbeelding voor 5 redenen om een gerecycled matras te nemen
20 mei 2024

5 redenen om een gerecycled matras te kopen

En stortplaatsen onder controle houden is essentieel als je milieuvriendelijk wilt zijn. Immers, als een stortplaats eenmaal vol is, zal het...
Mis het niet!
Ontvang de nieuwste recensies, speciale aanbiedingen, nieuwe releases en meer...
[instagram-feed feed=1]
Knop Sluiten

Mis het niet!

Ontvang de nieuwste recensies, speciale aanbiedingen, nieuwe releases en meer...

Door dit formulier te verzenden, meldt u zich aan voor onze mailinglijsten.
Bekijk onze privacybeleid.

Dit veld is voor validatiedoeleinden en moet ongewijzigd blijven.

nl_NLNederlands