Koptekst hamburger open
Logo zoeken

Spring naar

Momenteel aan het bekijken:

7 doe-het-zelf oogmaskers om thuis te maken

een profielafbeelding van TSA auteur Andjela

Geschreven door Anđela Rajković

Slaap Consultant

Uitgelichte afbeelding van diy oogmaskers.

20 mei 2024 8 min lezen

Waarom zou je je zuurverdiende geld uitgeven aan een koffiemasker uit de winkel als je thuis een doe-het-zelf oogmasker kunt maken?

Op zoek naar een manier om een stralende huid te krijgen en hardnekkige wallen te verwijderen zonder een fortuin uit te geven?

Nou, dan heb je geluk! Want vandaag leren we je hoe je je eigen DIY oogmasker kunt maken met allerlei natuurlijke ingrediënten.

Maar dat is nog niet alles. We geven je ook wat algemene tips over hoe je de kwaliteit en het uiterlijk van je huid verder kunt verbeteren. Dus waar wacht je nog op? Duik er samen met ons in!

Waarom heb je een oogmasker nodig?

Voordat we dieper ingaan op hoe je je eigen doe-het-zelf-oogmasker maakt (niet de lichtblokkerende), laten we een stapje terug doen en een meer fundamentele vraag beantwoorden - waarom heb je überhaupt een oogmasker nodig?

Om te beginnen kan een oogmasker helpen om je huid te hydrateren en droge plekjes te verwijderen. Als je last hebt van gezwollen ogen of donkere kringen, kan een oogmasker ook helpen om ze minder zichtbaar te maken.

Als je te veel tijd voor schermen hebt doorgebracht (of het nu je telefoon, laptop of tv is), kan een oogmasker helpen om de vermoeide ogen te verlichten.

Een afbeelding van een vrouw met een oogmasker op haar gezicht.

En last but not least: een oogmasker kan je gewoon een goed gevoel geven! Het is als een kleine spabehandeling die je jezelf thuis kunt geven. Met andere woorden, een oogmasker is een eenvoudige en gemakkelijke manier om je huid wat extra TLC te geven.

Nu we antwoord hebben gegeven op de vraag waarom je een oogmasker nodig hebt, gaan we verder met hoe je ze maakt!

Top 7 doe-het-zelf oogmaskers

Nu is het tijd voor de hoofdact - de zeven beste doe-het-zelf oogmaskers en huismiddeltjes waarmee je in een mum van tijd van een saaie en vermoeide oogopslag naar een stralende oogopslag gaat. Laten we ze bekijken!

Kokosnoot oogmasker

Als je op zoek bent naar een oogmasker dat je huid onder je ogen hydrateert en verheldert, zoek dan niet verder dan dit kokosnoot oogmasker. De ontzwellende eigenschappen van kokosnoot DIY maskers zijn bekend, en wat nog beter is - je hebt maar twee ingrediënten nodig!

Ingrediënten:

Instructies:

  1. Meng de kokosolie en aloë vera gel samen in een kom tot ze goed gecombineerd zijn.
  2. Breng het mengsel aan onder je ogen en zorg ervoor dat je niets in je ogen krijgt.
  3. Laat het masker 10-15 minuten zitten voordat je het afspoelt met warm water.
  4. Herhaal dit proces elke avond voor de beste resultaten.
Een afbeelding van een vrouw met een kokosnoot oogmasker op haar gezicht.

Oogmasker met amandelolie en honing

Dit amandel en honing oogmasker is perfect als je op zoek bent naar een manier om donkere kringen te verwijderen en die stralende ogen terug te brengen. Het kalmerende effect van dit makkelijke masker helpt je van alle strijd onder je ogen af en laat je er weer stralend uitzien.

Ingrediënten:

Instructies:

  1. Meng de amandelolie en honing samen in een kom tot ze goed gemengd zijn.
  2. Breng de pasta aan onder je ogen en zorg ervoor dat je niets in je ogen krijgt.
  3. Laat het masker na het aanbrengen 10-15 minuten inwerken en verwijder het daarna met warm water.
  4. Herhaal dit proces 2-3 keer per week voor de beste resultaten.
een-vrouw-met-honey-eye-masker-op-haar-gezicht

Rozen oogmasker

Dit rozenwater oogmasker is perfect voor mensen met gezwollen en vermoeide ogen. De rozen verzachten en kalmeren eventuele irritatie en helpen je huid te hydrateren en te verhelderen.

Ingrediënten:

Instructies:

  1. Week een wattenschijfje of een wattenbolletje in zuiver rozenwater.
  2. Plaats het wattenschijfje op de ogen.
  3. Laat het kompres 15 minuten zitten en spoel het af met warm water.
  4. Herhaal dit proces elke avond voor de beste resultaten.
Een afbeelding van een vrouw met een roze oogmasker.

Melk & zuiveringszout masker

Dit masker met melk en zuiveringszout is perfect voor mensen met een acnegevoelige huid en voor mensen met vermoeide ogen. De melk helpt om je huid te kalmeren en te hydrateren, terwijl de zuiveringszout helpt om je poriën te exfoliëren en te reinigen.

Ingrediënten:

Instructies:

  1. Meng 4 eetlepels melk en 2 eetlepels zuiveringszout in een kom tot een glad en romig geheel en zet het in de koelkast.
  2. Breng het mengsel aan op de huid onder de ogen, en zorg ervoor dat je gevoelige plekken vermijdt.
  3. Laat het masker 25 minuten zitten voordat je het afspoelt met koud water.
  4. Herhaal dit proces 2-3 keer per week voor de beste resultaten.
Een afbeelding van een melk oogmasker crème.

Theezakjes als oogmaskers

Dit klinkt misschien een beetje vreemd, maar geloof ons - het werkt! Warme chocolademelk kan je helpen in slaap te vallenmaar thee heeft veel voordelen voor je huid, waaronder het verminderen van zwellingen en roodheid rond je ogen - vooral als je groene of zwarte thee gebruikt. Vergeet alleen niet om de thee die je hebt gezet op te drinken!

Ingrediënten:

Instructies:

  1. Leg twee gekoelde gebruikte theezakjes over je ogen.
  2. Laat ze 5-10 minuten zitten voordat je ze verwijdert.
  3. Herhaal dit proces elke dag voor de beste resultaten.
Een afbeelding van een geopend theezakje.

Komkommer oogmasker

Er is geen beter bekend doe-het-zelf oogmasker dan een schijfje komkommer. Dit eenvoudige en effectieve middeltje wordt al jaren gebruikt om wallen rond de ogen te kalmeren en te verminderen. Als je dit dagelijks doet, zien je ogen er in een mum van tijd verfrist en uitgerust uit.

Ingrediënten:

Instructies:

  1. Koel 30 minuten en leg de komkommerschijfjes over je ogen.
  2. Laat ze 10-15 minuten zitten voordat je ze verwijdert.
  3. Herhaal dit proces elke dag voor de beste resultaten.
een-vrouw-met-komkommer-ogen-masker

Oogmasker met ananas en kurkuma

Dit oogmasker met ananas en kurkuma poeder is perfect voor mensen die donkere kringen rond hun ogen willen verhelderen en verminderen. De ananas bevat een enzym genaamd bromelaïne waarvan bekend is dat het helpt ontstekingen en zwellingen te verminderen, waardoor het perfect is voor een doe-het-zelf remedie.

Ingrediënten:

Instructies:

  1. Meng het ananassap en het kurkumapoeder in een kom tot ze goed gecombineerd zijn.
  2. Breng de pasta aan onder je ogen en zorg ervoor dat je geen gevoelige plekken aanraakt.
  3. Laat het masker een half uur zitten voordat je het afspoelt met lauwwarm water.
  4. Herhaal dit proces elke dag gedurende twee weken voor de beste resultaten.
Een afbeelding van ananas.

Hoe verbeter je je huidconditie?

Nu kun je maar heel weinig doen met een eenvoudig doe-het-zelf oogmasker. Voor de allerbeste resultaten zul je iets meer moeite moeten doen. Gelukkig hebben we een paar tips en trucs om je te helpen.

Voldoende hydrateren

Dit lijkt een no-brainer, maar je zou verbaasd zijn hoe veel mensen drinken niet genoeg water gedurende de dag. Goed gehydrateerd blijven is cruciaal om je huid er op zijn best uit te laten zien. Zorg ervoor dat je minstens 8 glazen water per dag drinkt - meer als je kunt.

Een afbeelding van een man die een glas water drinkt in zijn bed voor bedtijd.

Maar probeer ook je huid te hydrateren met doe-het-zelfproducten of producten uit de winkel. Dit is vooral belangrijk in de wintermaanden wanneer de lucht droger en de temperaturen strenger zijn. Dit betekent echter niet dat je je huidverzorgingsroutine in de zomer moet vergeten. Ook dan heb je het nodig.

Allergieën behandelen

Als je last hebt van allergieën of een andere huidaandoening, is het belangrijk dat je ze dienovereenkomstig behandelt. Allergieën kunnen ontstekingen en droogte veroorzaken, wat leidt tot een verslechtering van je huidaandoening. Zorg ervoor dat je de nodige stappen onderneemt om je allergieën onder controle te houden, zodat ze je leven - en je huid - niet overnemen.

Een afbeelding van een jonge vrouw die haar neus snuit vanwege allergieën.

Exfoliëren

Je moet je huid scrubben Minstens één keer per week om opgebouwde dode huidcellen te verwijderen. Dit verheldert je teint en laat je huid er verfrist uitzien en aanvoelen. Er zijn veel exfolianten in de winkel verkrijgbaar, maar je kunt ze ook zelf thuis maken met ingrediënten als koffiedik, citroensap, zuiveringszout, honing, vitamine E-olie, kaneel, melk en nog veel meer.

Een afbeelding van een jonge brunette met huidproblemen.

Zorg dat je elke dag regelmatig beweegt

Lichaamsbeweging is niet alleen goed voor je algehele gezondheid, maar kan ook wonderen doen voor je huid. Lichaamsbeweging helpt om de bloedstroom en bloedsomloop te verhogen, waardoor je een gezonde gloed krijgt en de enige donkere kringen die je zult zien het eelt op je handpalm is van al dat gewichtheffen.

Je hoeft je echter niet helemaal uit te sloven in de sportschool. Zorg ervoor dat je elke dag minstens 30 minuten beweegt - je huid zal je er dankbaar voor zijn.

Een afbeelding van een stel dat zich 's ochtends uitrekt en sport.

Genoeg slaap

We weten het - dit is makkelijker gezegd dan gedaan. Maar voldoende slaap is absoluut essentieel om je huid er op zijn best uit te laten zien. Als je niet genoeg rust krijgt, zie je dat aan je gezicht in de vorm van donkere kringen en wallen en die sufheid, Kristen Stewart uit het Twilight-tijdperk. Doe dus je best om elke nacht minstens 7-8 uur te slapen. Het is absoluut essentieel dat je dat doet!

Een afbeelding van een vrouw slapend op een bank met opgeheven hoofd.

Eet gezond

Dit gaat hand in hand met voldoende water drinken. Een gezond en evenwichtig dieet is essentieel om je huid er op zijn best uit te laten zien. Zorg ervoor dat je voldoende vlees, fruit, groenten en volle granen binnenkrijgt. Beperk je inname van bewerkte voedingsmiddelen, suikerhoudende dranken en alcohol. Reserveer die voor speciale gelegenheden!

een beeld van gezonde voeding om 's ochtends gemakkelijker wakker te worden

Ziezo. Door deze maskers in je dagelijkse routine op te nemen en deze eenvoudige tips te volgen, ben je in een mum van tijd op weg naar een stralende huid en oogverblindende ogen!

Aanbevolen lectuur:

Over de auteur

Anđela Rajković
Als CPD-gecertificeerd slaapadviseur en ervaren slaapliefhebber vind ik het erg leuk om mijn kennis over te brengen aan onze lezers - bij voorkeur aan degenen die van slapen houden. Met een achtergrond in de Engelse taal en literatuur en een liefde voor onderzoek, ben ik altijd op zoek naar nieuwe manieren om de nieuwste slaapwetenschap en bedgerelateerde bevindingen te delen. En als ik niet in contact sta met mijn lezers, kun je me vinden terwijl ik de natuur verken, of, nou ja, me oprol in bed.
Mis het niet!
Ontvang de nieuwste recensies, speciale aanbiedingen, nieuwe releases en meer...
[instagram-feed feed=1]
Knop Sluiten

Mis het niet!

Ontvang de nieuwste recensies, speciale aanbiedingen, nieuwe releases en meer...

Door dit formulier te verzenden, meldt u zich aan voor onze mailinglijsten.
Bekijk onze privacybeleid.

Dit veld is voor validatiedoeleinden en moet ongewijzigd blijven.

nl_NLNederlands