Koptekst hamburger open
Logo zoeken

Spring naar

Momenteel aan het bekijken:

Wat is een gereviseerd matras?

een profielafbeelding van TSA-auteur Alex

Geschreven door

Slaap Consultant

refurbished-matras-fi

20 mei 2024 2 min lezen

Een refurbished matras is een geweldige manier om wat geld te besparen als je op zoek bent naar een nieuw slaapoppervlak! Ook al is het geen volledig nieuw matras, het is waarschijnlijk nog steeds een veel beter matras dan je al hebt. En het is ook nog eens spotgoedkoop!

Een nieuw matras kopen is niet goedkoop. Sommige eersteklas matrassen kunnen je zelfs meer dan duizend pond kosten. Er moet dus een betere, meer betaalbare manier zijn, toch? Dat klopt. Dat heet een opgeknapt matras.

Een refurbished matras is een matras die gebruikt is, waar niets meer mee gedaan is, maar die vernieuwd en hergebruikt is voor een tweede gebruik. Je kunt je waarschijnlijk wel voorstellen dat de prijs daardoor een stuk lager ligt. Maar geen zorgen - het wordt geleverd in de plastic verpakking of in een andere originele verpakking die het merk gebruikt.

Vaak vind je opgeknapte matrassen in tweedehandswinkels of kringloopwinkels. Maar soms verkopen zelfs gerenommeerde fabrikanten en wederverkopers er een paar. Met andere woorden, je hebt opties.

We begrijpen dat je misschien je twijfels hebt over eerder gebruikte producten, maar daarom zijn we hier. We leren je alles wat je moet weten over refurbished matrassen, waar je ze kunt kopen en wat de voor- en nadelen zijn. We helpen je zelfs om te beslissen of je er een moet kopen of niet.

Zijn gerenoveerde matrassen nieuwe matrassen?

Een afbeelding van een slaapkamer met een bed en een opgeknapt matras.

Refurbished matrassen zijn geen nieuwe matrassen maar eerder "onbeschadigde matrassen". Zie ze als gecertificeerde tweedehands auto's. Andere mensen hebben ze gebruikt, maar het zijn geen "gewone" gebruikte producten.

Een refurbished matras is een gebruikt matras dat is geïnspecteerd, gerepareerd, schoongemaakt en goedgekeurd voor verder gebruik.

Meestal renoveren fabrikanten matrassen of andere professionals op dit gebied. Ze halen de matras uit elkaar, kijken of er problemen zijn met de opgeblazen matrassen, repareren die problemen, maken de matras grondig schoon en bieden hem dan te koop aan.

In principe zijn het gebruikte matrassen met een keurmerk en kwaliteit en nog veel leven erin. Emma Original refurbished matras/ Emma original renewed matras heeft bijvoorbeeld het keurmerk van een refurbished matras. Dat betekent dat dit merk de kwaliteit van het matras garandeert. In geval van een probleem (dat niet door de mens veroorzaakt is) zullen ze het respectievelijk aanpakken. Lees onze Emma Original matras beoordeling om te zien of het bij je past.

Wat zijn de voordelen van gerenoveerde matrassen?

Een verkoper vertelt de klant over kwaliteitsmatrassen in de winkel.

Als je weet wat een gerenoveerde matras is, sta je waarschijnlijk niet te popelen om er een te kopen. Maar als u de voordelen van een gereviseerd matras begrijpt, begrijpt u misschien wel waarom het zo aantrekkelijk is.

Laten we eens kijken naar wat gerenoveerde matrassen te bieden hebben.

Goedkoper

een afbeelding van vesgantti lavendelmatras in een slaapkamer

Het eerste en misschien wel grootste voordeel is het prijsverschil tussen een nieuw en een gereviseerd matras.

Over het algemeen krijg je op een refurbished matras vaak meer dan 50% korting in vergelijking met een nieuw matras. Dat is een grote korting als je geïnteresseerd bent in een eersteklas matras.

Simba Sleep, een van de meest gerenommeerde bedrijven in de sector, verkoopt bijvoorbeeld een gerenoveerde versie van hun bekroonde kingsize Simba Hybrid Pro matras met een korting van 70% ten opzichte van de nieuwe matras.

Geen verpakking & afval

een close-up afbeelding van de inofia traagschuim latex matras

Omdat deze matrassen eerder gebruikt zijn, worden ze niet in dozen geleverd.

Dat betekent dat je niet te maken krijgt met plastic verpakking of het weggooien van ander afval dat er meestal bij komt kijken.

Bovendien heb je geen last van off-gassing omdat deze matrassen hun geur al lang geleden verloren hebben.

Milieuvriendelijk

een beeld van Eve sleep away matras opgerold en ingepakt

Naast het feit dat ze niet vacuüm verpakt en in plastic verpakt zijn, is er nog een ander aspect dat ze milieuvriendelijk maakt.

Zoals je weet zijn de meeste materialen die gebruikt worden in het productieproces van matrassen recyclebaar en herbruikbaar. Maar mensen recyclen hun matrassen vaak niet, wat tot veel afval leidt.

In plaats van afval op te stapelen, worden deze matrassen gerepareerd en hergebruikt en worden alle nutteloze onderdelen gerecycled.

Wat zijn de nadelen van gerenoveerde matrassen?

Zoals je zou verwachten, is niet alles perfect met gerenoveerde matrassen. Tenzij ze op de juiste manier worden behandeld, kunnen ze een probleem vormen.

Bedwantsen

uitvergrote bedwantsen

Tenzij je een gebruikte matras goed reinigt en opknapt, bestaat de kans dat je eindigt met een matras die besmet is met bedwantsen. Of een matras met haren van huisdieren.

Zoals je weet, Bedwantsen zijn niet gemakkelijk te verwijderen. Als je ze in huis haalt, is de kans groot dat je een nieuwe slaapplaats moet zoeken totdat de verdelgers hun werk hebben gedaan. Toch kan dit worden verholpen met de nieuwe antibacteriële bekleding die je kunt kopen en jezelf verzekeren van een ongediertevrije omgeving.

Urine, vuil en lichaamsoliën

Een afbeelding van een bevlekt matras

Een ander niet-zo-leuk ding over deze is dat als ze niet goed schoongemaakt zijn - er allerlei vieze dingen onder de hoezen kunnen zitten.

Urine, vuil, schimmels, lichaamsoliën en zelfs bloed en uitwerpselen kunnen onder het oppervlak worden aangetroffen en dat kan allemaal een bedreiging vormen voor de gezondheid van jou en je gezin.

Bacteriën

Een close-up van verschillende bacteriën

Tot slot is het niet ongewoon dat een verkeerd gebruikte matras besmet is met bacteriën.

Net zoals er sporen kunnen zijn van bovengenoemde dingen - kunnen er ook sporen van bacteriën in zitten.

Gelukkig zouden we ons hier niet te veel zorgen over maken. De reden hiervoor is dat de gerenoveerde matrassen altijd schoon zijn.

Hoe kan ik gerenoveerde matrassen kopen?

De beste manier om alle eerder genoemde nadelen te vermijden en gewoon te genieten van het goede spul is als je de volgende stappen in gedachten houdt.

Koop alleen in legale winkels

Een vrouw praat met een verkoper over een opgeknapt matras.

De beste, en misschien wel de enige manier om er zeker van te zijn dat je een echt gereviseerd matras krijgt, is door bij gerenommeerde winkels te kopen.

Vermijd ten koste van alles kringloopwinkels, garageverkoop en tweedehandswinkels. Hoewel je geluk kunt hebben en een betere deal kunt krijgen voor een goede, schone matras - is er geen garantie dat het ook zo zal gaan.

Als je bij een legitieme winkel koopt, ben je zeker van de kwaliteit.

Koop matrassen met het label "Refurbished

Koop alleen matrassen met een label waarop "refurbished" staat.

Dat is de enige, en we kunnen dit niet genoeg benadrukken, de enige manier om te weten of je echt een goed behandeld, schoongemaakt en opgeknapt matras koopt.

Waar vind je deze? Bij gerenommeerde, legitieme matrassenwinkels.

Controleer of de verkoper de matras heeft schoongemaakt

een afbeelding van een man die een matrasbeschermer schoonmaakt met azijn

Als u besluit om het erop te wagen, wat we u aanraden om niet te doen, moet u controleren of de matras goed gereinigd is.

Als de matras een afneembare, wasbare hoes heeft, zoals de meeste moderne schuimrubberen of hybride matrassen, verwijder dan de hoes en inspecteer de binnenkant. Controleer op vlekken of geurtjes en als je die niet opmerkt, is de kans groot dat de matras goed gereinigd is.

Inspecteer het zodra het aankomt, zodat je het terug kunt sturen als dat nodig is

een afbeelding van een man die een nieuw matras inspecteert

Als je bij een gerenommeerde winkel koopt, krijg je waarschijnlijk een proefperiode waarin je het artikel gratis kunt retourneren.

Inspecteer daarom het matras zodra je het hebt. Begin eerst met de randondersteuning om te zien of de matras wel bij je past, want randondersteuning is een van de eerste dingen waar mensen op letten. Vooral als u een hybride matras koopt.

Doe precies hetzelfde als wat we eerder zeiden en test het matras om te zien hoe het aanvoelt. Als je het niet prettig vindt, aarzel dan niet om het terug te sturen. Gratis bezorging en gratis retourneren zijn meestal bij de prijs inbegrepen.

Moet ik voor een gerenoveerde matras gaan?

een koppel dat een hybride matras koopt

Nu de laatste vraag - moet je voor een gerenoveerde matras gaan?

Wat ons betreft zijn er een aantal geldige redenen waarom sommige mensen baat zouden kunnen hebben bij een gerenoveerde matras. Voordat je iets doet, moet je weten dat ze allemaal een streng renovatieproces moeten doorstaan om op de lijst te komen.

Om te beginnen, als je op dit moment krap bij kas zit en echt een nieuwe matras nodig hebt, ga er dan voor. Zolang je ons advies opvolgt, zit je goed.

Als je bovendien op zoek bent naar een betaalbaar matras voor de logeerkamer, kun je waarschijnlijk beter kiezen voor een refurbished matras dan voor een nieuwe. Je bespaart geld en omdat de matras niet zo vaak gebruikt wordt, kun je er zeker een hele tijd op vertrouwen.

Al met al vinden we opgeknapte matrassen helemaal niet erg. Er is een markt voor iedereen en eerlijk gezegd is een opgeknapt premium matras vaak competities vooruit op het gebied van kwaliteit in vergelijking met een goedkoop, "budgetvriendelijk" nieuw matras.

Uiteindelijk, de beslissing is helemaal aan jou en wij kunnen die niet voor je maken. Als je een nieuw traagschuim matras wilt, koop het dan. Als je een gerenoveerde wilt, doe het dan. Zolang je slim winkelt, zien we niet wat er mis kan gaan. In het ergste geval kunnen geretourneerde matrassen worden terugbetaald, dus je bent je geld op geen enkele manier kwijt.

Opmerkingen (0)

Er zijn nog geen reacties

Over de auteur

Alex Petrović
Slaap Consultant
A CPD gecertificeerd slaapadviseur met meer dan 2000 uur onderzoek naar alle verschillende manieren waarop we een goede nachtrust kunnen krijgen. Als voormalig slapeloze weet ik hoe moeilijk het leven kan zijn zonder nachtelijk herstel en ik vind het geweldig dat ik alles wat ik heb geleerd met jullie kan delen. Hopelijk kunnen we allemaal rustig slapen!
Verwante berichten

Het beste van onze Blog

Uitgelichte afbeelding van hoe slapen met een bevroren schouder.
19 mei 2024

Hoe slapen met een bevroren schouder?

Als je bijvoorbeeld herstellende bent van een operatie of als je een schouderblessure hebt opgelopen waarvoor je in het gips moest, is de kans...
een afbeelding van een baby die in een vreemde houding slaapt
20 mei 2024

Rare slaaphoudingen voor baby's: Slaapt je baby in een rare houding?

In de afgelopen jaren is er een enorme hoeveelheid informatie vrijgegeven aan het publiek over plotselinge wiegendood (SIDS). Ac...
Mis het niet!
Ontvang de nieuwste recensies, speciale aanbiedingen, nieuwe releases en meer...
[instagram-feed feed=1]
Knop Sluiten

Mis het niet!

Ontvang de nieuwste recensies, speciale aanbiedingen, nieuwe releases en meer...

Door dit formulier te verzenden, meldt u zich aan voor onze mailinglijsten.
Bekijk onze privacybeleid.

Dit veld is voor validatiedoeleinden en moet ongewijzigd blijven.

nl_NLNederlands