Koptekst hamburger open
Logo zoeken

Spring naar

Momenteel aan het bekijken:

Wat is een schoonheidsslaapje en waarom is het belangrijk?

beeld van onze schrijver Filip Maric

Geschreven door Filip

Slaap Adviseur

Gelukkig ontwakende vrouw

20 mei 2024 7 min lezen

Is een schoonheidsslaapje een mythe of is het echt iets waar we naar moeten streven? Wat is een schoonheidsslaapje en waarom is het belangrijk? Bestaat het eigenlijk wel? Laten we het uitzoeken!

We weten allemaal dat Slaap is een van de belangrijkste aspecten van ons leven en toch krijgen we er vaak niet genoeg van. Helaas kan slaaptekort leiden tot allerlei gezondheidsproblemen, en dan hebben we het nog niet eens over de gevolgen voor ons uiterlijk.

Vandaag, gaan we ons richten op schoonheidsslaapjes en hoe het krijgen van genoeg ervan is essentieel om er op je best uit te zien en je goed te voelen. We bespreken ook een aantal gezonde gewoontes die je kunnen helpen het meeste uit je sluimer te halen en we schetsen een aantal voordelen zodat je weet wat je kunt verwachten.
Laten we beginnen!

Wat is een schoonheidsslaapje?

een afbeelding van een man slapend naast zijn mobiele telefoon

De meeste mensen weten dat slaap belangrijk is voor de algehele gezondheid en het welzijn, maar wat je misschien niet weet is dat er zoiets bestaat als een "schoonheidsslaapje". Wat is schoonheidsslaapje? In het kort is het een uitdrukking voor de uren die we elke nacht zouden moeten proberen te krijgen om er op ons best uit te zien en ons goed te voelen.

Hoewel de uitdrukking je misschien doet denken dat het allemaal draait om er goed uitzien, gaat het eigenlijk om meer dan alleen uiterlijk vertoon. Schoonheid komt immers ook van binnenuit.

Waarom zouden we allemaal ons best moeten doen om achter deze praktijk te staan?

Genoeg slaap krijgen kan de teint van je huid verbeteren, stressniveaus verlagen en zelfs voorkomen dat bepaalde gezondheidsaandoeningen zich ontwikkelen. Een van de meest merkbare effecten van slaap is een heldere huid. Als je niet genoeg slaapt, zie je dat aan je gezicht in de vorm van donkere kringen, wallen en een vermoeide huid.

Aan de andere kant, als je genoeg slaapt, heeft je huid de kans om 's nachts te regenereren en te genezen, wat 's ochtends resulteert in een heldere, stralende teint. Maar laten we niet op de zaken vooruit lopen. Laten we eerst eens kijken hoe lang we moeten slapen om resultaat te zien.

Hoeveel schoonheidsslaapjes zijn genoeg?

Een afbeelding van een man in slaap gevallen door narcolepsie.

Elke nacht 7 tot 9 uur slapen is essentieel om ons lichaam en geest gezond te houden. Slaap is ongelooflijk belangrijk voor onze algehele gezondheid en ons welzijn. Als we niet genoeg slaap krijgen, voelen we ons niet alleen moe en uitgeput, maar het kan ook leiden tot gezondheidsproblemen zoals obesitasHartaandoeningen, diabetes enzovoort.

Enkele van de voordelen van een volledige nachtrust een helderdere huid, betere concentratie, beter humeur, minder stress en een sterker immuunsysteem.. Dus als je je de laatste tijd wat down voelt of als je huid er wat slechter uitziet, is het misschien tijd om je te concentreren op meer slaap.

Kan een slechte slaapkwaliteit het schoonheidsslaapje beïnvloeden?

We zijn redelijk bekend met de voordelen van een gezonde, goede nachtrust, maar weten we echt wat er komt kijken bij een slechte slaapkwaliteit en slaaptekort? Wat voor effect heeft dat op ons uiterlijk, temperament en algehele gezondheid?

Veroudering

Een afbeelding van een vrouw die het verouderingsproces illustreert.

We moeten elke nacht zeven tot negen uur slapen als we er jong uit willen blijven zien en minder rimpels willen hebben. Hoewel het waar is dat we veroudering niet op de lange termijn kunnen tegengaan, zijn enkele gezonde gewoonten zoals een schoonheidsslaapje, gezond eten en het vermijden van stress zeker nuttig.

Als we slechts één van deze dingen vermijden, in dit geval het schoonheidsslaapje, kan onze huid rimpelig en oud worden. Dus als je al een goede trainingsroutine hebt en gezond eet, laat je slaapschema je resultaten dan niet verpesten!

Lager gevoel van eigenwaarde

een gelukkig gezin liggend op een matras

Voor de meeste mensen is hun gevoel van eigenwaarde sterk afhankelijk van hun uiterlijk, dus als je merkt dat je huid veroudert omdat je niet Goed slapen heeft zeker invloed op je gevoel van eigenwaarde. Natuurlijk zal het niet de juiste invloed hebben.

Bovendien blijkt uit onderzoek dat mensen zich over het algemeen zelfverzekerder voelen na een volle nacht slaap, dus dat is mooi meegenomen. En dit is heel logisch, zelfs zonder de wetenschap. Want als je wallen onder je ogen voelt en bedhaar hebt, voel je je waarschijnlijk niet op je 100%.

Huidproblemen

Een afbeelding van een jonge brunette met huidproblemen.

Als je niet genoeg slaapt, betaalt je huid daar de prijs voor. Als mensen niet genoeg slaap krijgen, begint hun lichaam over het algemeen te veel van het stresshormoon cortisol aan te maken.

Cortisol veroorzaakt een cascade van effecten die in sommige gevallen kunnen leiden tot acne-uitbraken of droogheid en rimpels. Als je nu te maken hebt met deze huidproblemen, is het tijd om van slapen een prioriteit te maken!

Slaapgebrek kan ook de kwaliteit van collageen aantasten, Dit leidt tot nog meer puistjes, een ongelijkmatige teint, kringen rond de ogen en andere huidproblemen.

Je minder aantrekkelijk voelen

Als je niet genoeg slaapt, kun je je minder aantrekkelijk gaan voelen. Je zult je waarschijnlijk zelfs minder aantrekkelijk gaan voelen. Als je moe bent, ziet je huid er namelijk vermoeid en grauw uit en je ogen worden wallen.

Dus als je af wilt van donkere kringen, een ongelijkmatige teint, acne en een stralende huid, moet je wat meer slapen.

Wat zijn de voordelen van een schoonheidsslaapje?

Nu we een aantal van de basisnadelen van te weinig slaap hebben besproken, slaan we de bladzijde om en kijken we naar alle goede dingen die kunnen voortkomen uit gezond slapen.

Schoonheidsboost

Een afbeelding van een vrouw die haar gezicht wast.

Het is geen geheim dat slaaptekort je uiterlijk kan beïnvloeden. Het is zelfs de belangrijkste oorzaak waarom mensen er tegenwoordig zo moe en afgeleefd uitzien.

Als je acht uur per nacht slaapt, voel je je niet alleen uitgeruster, maar ziet je huid er ook gezond en stralend uit.

Het is zelfs aangetoond dat mensen die een goede nachtrust hebben minder rimpels hebben - en dat brengt ons bij ons volgende punt.

Minder rimpels

Naarmate we ouder worden, wordt onze huid minder elastisch en gevoeliger voor beschadiging.
Te weinig slaap versnelt het verouderingsproces en kan vroegtijdige veroudering veroorzaken, waaronder de vorming van rimpels.

Als je het over rimpels hebt, kun je je kussen vervangen als het oud is. Oudere kussens kunnen ook leiden tot rimpels. Dus als je wilt dat je huid er jong en fris blijft uitzien, zorg dan dat je genoeg slaapt!

Behandeling van oogwallen

Een van de beste manieren om gezwollen ogen en donkere kringen te voorkomen is een goede nachtrust. Tijdens de slaap herstelt en verjongt het lichaam de cellen. Hierdoor blijft de huid er jong en gezond uitzien.

Voldoende slaap helpt ook om stressniveaus te verlagen, En zoals we allemaal weten, houdt stress je niet alleen wakker en veroorzaakt het gezwollen ogen en donkere kringen - het verpest je ook op vele andere manieren.

Gewichtsverlies

Slaapgebrek kan vetverlies tegengaan en het moeilijker voor je maken om af te vallen. Als je goed uitgerust bent, functioneert je lichaam beter. Je hebt meer energie en kunt beter weerstand bieden aan trek omdat je "hongerhormoonspiegel lager is".

Slaap is een belangrijke regulator van je metabolisme en lichaamsgewichtZorg er dus voor dat je genoeg slaap krijgt als je probeert af te slanken.

Verbeterde huidconditie

Slaap stimuleert een gezonde bloedtoevoer naar je huid! Als je niet genoeg slaapt, is dat te zien aan je huid. Misschien heb je donkere kringen onder je ogen opgemerkt na een slapeloze nacht. Dat komt omdat de huid rond je ogen dunner en kwetsbaarder is dan de huid op de rest van je gezicht. Slecht slapen kan er ook voor zorgen dat je huid er dof, droog en vlekkerig uitziet.

Maar genoeg ZZZ's pakken kan wonderen doen voor je huid. Een goede nachtrust geeft je huid de tijd om te herstellen van de dagelijkse stress, zodat je wakker wordt met een gezondere huid.

Een beter humeur

een afbeelding van een gelukkig stel verlost van tandenknarsen

We hebben allemaal gehoord dat we minstens acht uur slaap per nacht moeten krijgen. Maar wist je dat een goede nachtrust veel voordelen heeft? Een van de belangrijkste is dat het je humeur kan verbeteren.

Als je niet genoeg slaapt, produceert je lichaam meer cortisol, een stresshormoon. Dit kan leiden tot gevoelens van angst en prikkelbaarheid. Maar als je genoeg slaapt, maakt je lichaam meer serotonine aan - een "gelukkig" hormoon - dat helpt om je stemming te reguleren. Dus als je je stemming wilt verbeteren, zorg dan dat je genoeg slaapt!

Meer zelfvertrouwen

Als je goed uitgerust bent, voel je je goed over jezelf en je capaciteiten. Je hebt meer kans om je zelfverzekerd en optimistisch te voelen, wat kan leiden tot betere prestaties op alle gebieden van je leven.

Zoals we hebben gezien, zorgt voldoende slaap er ook voor dat je er op je best uitziet. Studies hebben aangetoond dat mensen met slaaptekort minder vocht in de huid hebben en meer kans hebben op fijne lijntjes en rimpels. Ze hebben ook een algehele slechtere teint. Dus als je er op je best uit wilt zien en je zelfverzekerd wilt voelen - zorg dan dat je genoeg schoonheidsslaapjes krijgt!

Hoe kan ik mijn schoonheidsslaapje verlengen?

De meeste mensen weten wel dat een goede nachtrust belangrijk is, maar velen weten niet precies hoe dat moet en of het wel werkt. Maar laten we je verzekeren dat schoonheidsslaap geen mythe is; het bestaat echt!
En als je er op je best uit wilt zien, moet je ervoor zorgen dat je er genoeg van binnenkrijgt. Dus hoe kun je het verhogen? Hier lees je hoe.

Constante routine voor het slapengaan

Een routine voor het slapengaan kan heel nuttig zijn voor mensen die moeite hebben met slapen. Het kan je helpen ontspannen en je comfortabeler voelen in bed, waardoor je gemakkelijker in slaap valt.

Als je slaapproblemen hebt, probeer een bedtijdroutine in te stellen en houd je daar zoveel mogelijk aan. Ga elke avond op dezelfde tijd naar bed, zet elektronica uit, lees een boek en pas een van de volgende tips toe.

Gezicht wassen voor het slapen

Je gezicht wassen voordat je gaat slapen is een van de belangrijkste stappen in je huidverzorgingsroutine.

Als je met een schoon gezicht slaapt, kan je huid zichzelf 's nachts herstellenHet verwijdert vuil en onzuiverheden die zich in de loop van de dag hebben opgehoopt. Het helpt ook om puistjes te voorkomen en je huid er op haar best uit te laten zien.

Lakens één keer per week verschonen

Slaap niet op vuile lakens! Houd ze schoon en was ze regelmatig.

Vervang ze minstens één keer per week. Je huid zal je dankbaar zijn en je zult je frisser voelen. Bovendien is het gewoon goede hygiëne. Maak er dus een gewoonte van om je verzwaarde dekens wassenJe lakens, slopen en al het andere beddengoed minstens één keer per week!

Vermijd zoute & ongezonde snacks

Gezouten snacks zijn niet goed voor je gezondheid. Ze kunnen je bloeddruk en cholesterolgehalte verhogen en leiden tot andere gezondheidsproblemen. - zonder zelfs maar aan slaapproblemen te denken.
In plaats van ongezonde snacks of koolhydraten voor het slapenKies gezonde tussendoortjes die weinig zout en vet bevatten en mogelijk slaap kunnen opwekken. Vers fruit en groenten zoals bananen en kersen, volkoren crackers, amandelen en yoghurt zijn allemaal goede keuzes. Eet wel minstens drie uur voordat je naar bed gaat.

Voed je huid

Een afbeelding van een jonge vrouw die glimlacht.

Je huid is het grootste orgaan van je lichaam en wordt voortdurend blootgesteld aan ruwe elementen. Dat betekent dat het voeding nodig heeft om gezond te blijven. Er zijn veel verschillende manieren om je huid te voeden. Je kunt vochtinbrengende crèmes, serums en oliën gebruiken om je huid gehydrateerd te houden. Je kunt ook scrubs en maskers gebruiken om je huid te scrubben en te reinigen.

Maar de beste manier om je huid te voeden is van binnenuit. De juiste voeding kan je huid helpen gehydrateerd te blijven, ontstekingen te bestrijden en zelfs rimpels te verminderen. Dat betekent gezond eten en veel water drinken.

Slaapomgeving optimaliseren

Het is belangrijk dat je slaapt in een donkere, rustige en koele omgeving. Zorg ervoor dat lichtbronnen worden geblokkeerd en maak zo min mogelijk geluid. Overweeg het gebruik van verduisterende gordijnen of een oogmaskeren oordopjes of een apparaat met witte ruis om je te helpen in een diepe slaap te vallen. Daarnaast kunt u anti-allergie dekbedden en pluchen bedden kan de algehele slaapomgeving verbeteren en je dus verzekeren van een goede nachtrust.

Houd er rekening mee dat de omgeving waarin je slaapt je slaapkwaliteit dicteert. Zorg daarom voor een ontspannen en kalmerend slaapkamerontwerp zal je slaap verbeteren. Zet ook de thermostaat lager. Je wilt dat je lichaamstemperatuur daalt - niet stijgt.

Gezond eten

een afbeelding van voedsel dat rijk is aan magnesium

Gezonde voedingsmiddelen zoals fruit, groenten en mager vlees kunnen je helpen om beter te slapen. Als je moe bent, werkt je lichaam hard om weer energie te krijgen en het eten van gezonde voeding kan dat proces makkelijker maken. Gezond eten voor het slapen gaan kan je ook helpen beter te slapen door je bloedsuikerspiegel 's nachts op peil te houden.

Bovendien helpt een gezond dieet ons over het algemeen om er op ons best uit te zien. Een gezond dieet helpt ons de kilo's eraf te houden, voorkomt vervelende puistjes en zorgt voor meer energie. Het is dus belangrijk om niet te onderschatten hoeveel invloed je voeding heeft op je schoonheid!

Gehydrateerd blijven

Als je slaapt, heeft je lichaam water nodig om gehydrateerd te blijvenWater drinken voor het slapen gaan helpt je 's nachts gehydrateerd te blijven en beter te slapen.

Vermijd alcohol voor het slapengaan. Hoewel je er slaperig van wordt, zal een slaapmutsje eigenlijk je uitdrogen en je slaappatroon in de war brengen.

Gezichtsreiniger aanbrengen

Een afbeelding van een vrouw die een gezichtsreiniger op haar gezicht aanbrengt.

Je moet je gezicht wassen voordat je gaat slapen. Milde reinigers zijn beter omdat ze je huid niet irriteren. Maar niet iedereen hoeft voor een milde variant te kiezen.

Kies een reinigingsmiddel dat bij je huidtype past. Als je een gevoelige huid hebt, kies dan een milde reiniger. Je kunt ook een olievrije reiniger gebruiken als je een vette huid hebt. En ga zo maar door.

Gebruik lauw water om je gezicht te wassen. Breng de cleanser met ronddraaiende bewegingen aan op je gezicht en hals. Spoel het af, knuffel je kussen en word zo mooi als altijd wakker!

Gebruik antiverouderingscrèmes

Een afbeelding van een vrouw met anti-verouderingscrème op haar gezicht

Hoe meer rimpels je hebt, hoe belangrijker het is om een antiverouderingscrème te gebruiken. Deze crèmes kunnen de schade aan je huid helpen herstellen en helpen voorkomen dat er nog meer rimpels ontstaan.

Er zijn verschillende formules verkrijgbaar, dus zorg ervoor dat je er een kiest die geschikt is voor jouw huidtype. Als je niet zeker weet welke je moet kiezen, vraag dan je dermatoloog om advies.

Gebruik biologisch beddengoed

Een afbeelding van een bamboe beddengoed met kaarsen.

Biologisch beddengoed is niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor je gezondheid. Ze zijn vrij van schadelijke chemicaliën en pesticiden die gezondheidsproblemen kunnen veroorzaken. Biologisch beddengoed is ook comfortabeler om op te slapen en gaat langer mee.

Bamboe beddengoed is bijvoorbeeld een geweldige optie voor biologisch beddengoed. Het is gemaakt van bamboevezels die van nature antimicrobieel en hypoallergeen zijn. Met andere woorden - ze zijn goed voor je huid en maken je gemakkelijker slapen als je last hebt van allergieën.

Bamboe beddengoed is ook absorberender dan katoen En het voert vocht af om je koel en comfortabel te houden terwijl je slaapt, zodat je een hele nacht kunt genieten van een goede nachtrust en schoonheid - zonder verstoringen.

Daarnaast kun je ook zijden lakens gebruiken - er zijn namelijk een Een paar voordelen waarom je zijden lakens zou moeten gebruiken.

Conclusie

Schoonheidsslaapje is niet iets wat tijdschriften hebben verzonnen! Zorg er dus voor dat je genoeg slaapt om er op je best uit te zien. En als je nog andere tips hebt voor het creëren van de beste schoonheidsslaaproutine, vertel het ons dan gerust in de comments.

Aanbevolen lectuur:

Opmerkingen (0)

Er zijn nog geen reacties

Verwante berichten

Het beste van onze Blog

Vrouw leest boek in bad
20 mei 2024

Lezen in bad

Als je aan lezen in bad denkt, is het nat worden van je boek volksvijand nummer één! Zorg er dus voor dat je de dingen ...
Uitgelichte afbeelding van 12 redenen waarom je een slaapkamertapijt nodig hebt.
20 mei 2024

12 Redenen waarom je een slaapkamerkleed nodig hebt

Hetzelfde geldt voor de vloerbedekking naast het bed. Om deuken, vervaagd materiaal en krassen te voorkomen, koop je een vloerkleed of meer kleine vloerkleden voor de slaapkamer ...
Mis het niet!
Ontvang de nieuwste recensies, speciale aanbiedingen, nieuwe releases en meer...
[instagram-feed feed=1]
Knop Sluiten

Mis het niet!

Ontvang de nieuwste recensies, speciale aanbiedingen, nieuwe releases en meer...

Door dit formulier te verzenden, meldt u zich aan voor onze mailinglijsten.
Bekijk onze privacybeleid.

Dit veld is voor validatiedoeleinden en moet ongewijzigd blijven.

nl_NLNederlands