Koptekst hamburger open
Logo zoeken

Spring naar

Momenteel aan het bekijken:

Smart Bed - Wat is het en waarom zou je er een moeten hebben?

een profielafbeelding van TSA-auteur Alex

Geschreven door Alex Petrović

Slaap Consultant

Uitgelichte afbeelding van smart bed 101.

20 mei 2024 9 min lezen

Is een slim bed de toekomst van het slapen en moet je er een kopen? Laten we het uitzoeken.

Een slim bed is de nieuwste innovatie in de slaapindustrie. Het is een modern bed dat de kracht van technologie gebruikt om via verschillende sensoren waardevolle gegevens te verzamelen over hoe je slaapt. Aan de hand van die gegevens past een slim bed zich aan jouw behoeften aan om je slaap te verbeteren.

Echter, Niet alle slimme bedden richten zich op slaapkwaliteit. Sommige daarvan, zoals het Ultimate Smart Bed, zijn gericht op het creëren van een optimale slaapervaring en voegen allerlei hightech goodies toe aan je slaapomgeving.

Maar zijn slimme bedden het waard? Moet je er een hebben? De enige manier om dat te weten is door goed te kijken naar wat ze bieden, hoe ze werken en zelf uit te zoeken of we er een moeten kopen of niet.

Wat doet een slim bed?

Hoe creëren slimme bedden de ultieme slaapervaring? Wat doen ze?
Het komt erop neer dat fabrikanten van slimme bedden materialen van de hoogste kwaliteit gebruiken, gecombineerd met de nieuwste technologie en uitstekend vakmanschap, om bedden te maken waarin je slaapt als een roos.
Ze hebben verschillende onderdelen zoals een ingebouwde massagestoel, geïntegreerd muzieksysteem, slaaptracking sensoren, mini-koelkast, verborgen kluis en tal van andere fantastische functies.
Laten we nu meer leren over deze functies om te begrijpen hoe slimme bedden werken en wat ze doen.

Volgen en aanpassen aan je slaapvoorkeuren

Door je slaapgewoonten tijdens de nacht bij te houden, verzamelen slimme bedden informatie zodat ze zich aan jouw slaapvoorkeuren kunnen aanpassen. Dit gebeurt via sensoren en slimme matrassen die je bewegingen, veranderingen in lichaamstemperatuur, snurken en andere nachtelijke manieren bijhouden.

Een afbeelding van een illustratie van mobiele datatracking.

Deze gegevens worden vervolgens doorgestuurd naar je smartphone, zodat je suggesties kunt doen om beter te slapen.

Temperatuurregeling

Slimme bedden beloven een einde te maken aan de eeuwige strijd tussen warme en koude bedden. Door warmtesensoren in hun bedden te implementeren, hebben fabrikanten van slimme bedden een geavanceerde manier gevonden om de temperatuur van je lichaam tijdens de nacht te volgen en de bedtemperatuur aan te passen zodat je de hele nacht in optimale omstandigheden kunt slapen.

Een afbeelding van een illustratie van een mobiele temperatuurregeling.

Aanpassing lichaam

Slimme bedden willen een einde maken aan de strijd om de "perfecte matras" te vinden door het matras zich aan jou aan te laten passen. Door uw bewegingen, slaaphouding en andere slaapgewoonten te analyseren, kan het bed zich perfect aanpassen aan elke beweging die u maakt, zodat u verzekerd bent van de beste slaapkwaliteit, ondersteuning, comfort, drukverlaging en meer.

Een afbeelding van de uitlijning van het lichaam van een simba hybride matras.

Afstandsbediening van positie

Verstelbare bedden zijn leuk, maar wel een gedoe. Met een slim bed kun je letterlijk in je bed gaan liggen en de app op je telefoon gebruiken om de positie van de matras op afstand aan te passen.. Met de afstandsbediening kunt u het bovenste deel van de matras optillen als u een boek leest of tv kijkt, of het voeteneind van de matras optillen, zodat uw voeten kunnen rusten na een lange werkdag.

Een afbeelding van een verstelbaar bed in een slaapkamer.

Geluiden

In plaats van een machine met witte ruis te kopen, kun je vertrouwen op je multifunctionele bed om je in slaap te brengen met verschillende rustgevende geluiden. Door een geluidssysteem in je bed te installeren, hoef je niet meer met oordopjes te slapen. Bovendien kunnen de sensoren registreren wanneer je in slaap valt en de muziek automatisch uitschakelen om je sluimering niet te verstoren.

Een afbeelding van een illustratie van geluiden.

Auto regelen

Al onze bedden hebben één ding gemeen: we moeten ze 's ochtends opmaken. Fabrikanten van slimme bedden weten hoe vervelend dat is voor de meeste mensen, dus hebben ze een manier bedacht waarop het bed zichzelf kan opmaken. Best handig, nietwaar?

Een afbeelding van een opgemaakt bed.

Omzetten naar standaard meubilair

Sommige van deze slimme bedden kunnen in feite worden "omgebouwd" tot gewone, standaard meubels voor gemak en ruimtebesparing. Als je in een klein appartement woont, is een slim bed dat kan "veranderen" in een dagbed, massageapparaat, bureau of zelfs een make-up station best geweldig als je het ons vraagt.

Massages

Niets kan je in een betere slaapstemming brengen dan een lekkere, ontspannende massage. Zoals het Ultimate Smart Bed worden sommige van deze bedden geleverd met massagestoelen van superieure kwaliteit die je helpen ontspannen en tot rust komen na een lange dag boodschappen doen en werken.

Ingebouwde USB-poorten & stopcontact

We zijn tegenwoordig allemaal afhankelijk van technologie, dus het is logisch dat een slim bed USB-poorten en stopcontacten heeft, zodat je je telefoon, tablet of laptop kunt opladen terwijl je slaapt.. Hoewel we je aanraden houd de telefoon weg terwijl je slaaptWe begrijpen het gemak om 's ochtends gewoon de telefoon te pakken zonder je bed te verlaten.

Een afbeelding van een usb oplaadkabel.

Ingebouwde verlichting

Als je graag leest voor het slapengaan, Je zult blij zijn te horen dat sommige van deze bedden een geïntegreerde boekenplank en ingebouwde verlichting hebben. zoals leeslampen.
Ze kunnen ook worden geleverd met dimlichtjes die je kunnen helpen je slippers te vinden en je teen niet te stoten als je 's nachts opstaat om naar de badkamer te gaan.

Een afbeelding van een slim bed met verlichting.

Opbergruimte & kluis

We weten allemaal hoe waardevol opbergbedden zijn, maar geen enkel bed lijkt een geïntegreerde kluis te hebben. Slimme bedden wel. Je krijgt niet alleen een lade of twee om je dekbedden, dekbedden en kussens in op te bergen, maar misschien krijg je ook wel een minikluis om je waardevolle spullen in te bewaren.

Snurken voorkomen

We weten dat je hebt gehoord over anti-snurk kussens, maar hoe zit het met anti-snurk bedden? Door de positie van de matras aan te passen, zou een slim bed je lichaam in de optimale slaaphouding brengen, je luchtwegen vrijmaken en zo voorkomen dat je snurkt.

Alarm

Een slim bed met een ingebouwd alarm kan ervoor zorgen dat je veel soepeler en zachter wakker wordt. In plaats van alleen maar vervelende geluiden af te spelen, zou het de ingebouwde verlichting geleidelijk aan kunnen aanzetten om de zonsopgang te simuleren, terwijl het matras zachtjes trilt om je zo aangenaam mogelijk wakker te wiegen.

Integratie van slimme huizen

Smart homes zijn al een tijdje een ding, dus het is niet meer dan logisch dat we het bed integreren met een smart home systeem zoals Alexa of Google Home. Je kunt alles automatiseren met smart home integratie. Je kunt je bed voorverwarmen in de winter, je 's ochtends het weer en het laatste nieuws laten voorspellen of zelfs je slimme koffiezetapparaat aansluiten, zodat het een kopje zet zodra je wakker wordt.

Het slimme bed kiezen

Nu we weten hoe veelzijdig en capabel deze bedden zijn, laten we eens kijken hoe je de beste kunt kiezen.

Houd in gedachten dat deze dingen nog in de kinderschoenen staan en dat er nog een lange weg te gaan is voordat we alle bovengenoemde functies en voordelen zullen ervaren. Dus in plaats van te zoeken naar een apparaat dat al deze functies heeft, kun je je beter richten op deze functies.

Dubbele warmte-/koelregeling

Temperatuurregeling is waarschijnlijk het ding waar je de meeste aandacht aan wilt besteden - vooral dubbele warmte-/koelregeling. Je kunt niet alleen je bed naar wens opwarmen of afkoelen, maar je kunt ook elke kant van het bed apart opwarmen of afkoelen. We willen deze functie niet overdrijven, maar voor ons klinkt dat als de sleutel tot een langdurig huwelijk.

Controleer de compatibiliteit van je matrastopper met smart bed

Vaker wel dan niet wil je geen matrastopper bij je slimme bed omdat die waarschijnlijk sommige functies zoals temperatuur- en positiecontrole zal verstoren. We weten echter dat sommigen van jullie gewoon niet kunnen slapen zonder hun vertrouwde topper, en als dat het geval is, wil je controleren of het slimme bed waarin je geïnteresseerd bent compatibel is met een topper.

Verschillende positionering

Als je betaalt voor positiecontrole en -aanpassing, wil je er zeker van zijn dat je er optimaal gebruik van maakt. Idealiter wil je een bed met zonepositionering voor beide zijden van het bed.

Een afbeelding van een vrouw die op haar rechterzij slaapt.

Het gaat ook niet alleen om de afzonderlijke positionering - het gaat om hoeveel controle je erover hebt. Idealiter wil je ten minste drie zones die afzonderlijk kunnen worden gepositioneerd en ingesteld, zodat je het bed echt kunt aanpassen aan je wensen en behoeften.

Materialen

Deze dingen kosten behoorlijk wat geld en omdat je een hoge prijs betaalt, wil je er zeker van zijn dat je kunt genieten van de beste materialen. Goedkope stoffen en hout horen niet echt thuis in dit gesprek.

Een vleugje walnoot of eikenhout zouden we echter niet erg vinden.

Kwaliteitsschuim en -veren zijn niet alleen welkom - ze worden ook verwacht.
Wat de technologie betreft, verwachten we niet echt het nieuwste en het beste - maar het moet wel betrouwbaar zijn, lang meegaan en zijn doel dienen.

Overweeg een matrasbeschermer

Een topper is misschien niet welkom, maar een beschermer is dat zeker wel.

Je kunt een smart bed niet echt wassen. Je kunt het stofzuigen of ter plekke schoonmaken, maar dat is het wel zo'n beetje. Daarom moet je voorkomen dat er ooit vlekken ontstaan.

een vrouw die een matrasbeschermer op een matras legt

Met al deze gadgets en snuisterijen zul je waarschijnlijk snacken, drinken of zelfs eten in bed, dus we raden zeker aan om een waterdichte matrasbeschermer te gebruiken om je slimme bed brandschoon te houden.

Garanties

Smart bed garanties zijn niet zo lang als de garanties die je krijgt voor gewone bedden of matrassen.
Ze duren vaak twee jaar en dat komt vooral omdat er hier te veel bij komt kijken en voor zover wij weten is techniek zelden langer dan twee jaar verzekerd.

Daar hoef je je echter geen zorgen over te maken. We zien niet echt in hoe een slim bed binnen twee jaar kapot zou kunnen gaan als je het goed gebruikt, maar toch, als je geen dekking krijgt voor een bed van vier cijfers, raden we je aan om verder te zoeken.

Verzamelen en analyseren slimme bedden gegevens over je slaapvoorkeuren?

Sommige slimme bedden verzamelen en analyseren gegevens over je slaapgewoonten en -voorkeuren. ISommigen vragen je zelfs om bepaalde informatie vooraf in te vullen in een app, zodat ze een startpunt kunnen instellen voor jouw slimme slaapervaring en van daaruit verder kunnen werken.

Sommige houden zelfs de kwaliteit van je slaap bij, zodat je weet hoeveel je hebt gewoeld en gedraaid, of je hebt gepraat in je slaap, of je hebt gesnurkt, of je het te warm of te koud hebt gekregen, enzovoort.
Maar dat geldt niet voor allemaal. Sommige slimme bedden zijn gewoon flamboyante amusements- en ontspanningsoorden die ontworpen zijn om aan al je grillen en wensen te voldoen.

Uiteindelijk komt de keuze voor een slim bed neer op slechts één ding - wil je je nachtrust verbeteren of wil je een bed dat je nooit meer hoeft te verlaten? Wij gaan voor een balans tussen die twee, maar wat vind jij?

Aanbevolen lectuur:

Opmerkingen (0)

Er zijn nog geen reacties

Over de auteur

Alex Petrović
Slaap Consultant
A CPD gecertificeerd slaapadviseur met meer dan 2000 uur onderzoek naar alle verschillende manieren waarop we een goede nachtrust kunnen krijgen. Als voormalig slapeloze weet ik hoe moeilijk het leven kan zijn zonder nachtelijk herstel en ik vind het geweldig dat ik alles wat ik heb geleerd met jullie kan delen. Hopelijk kunnen we allemaal rustig slapen!
Verwante berichten

Het beste van onze Blog

Afbeelding voor indie slaapkamer ideeën
20 mei 2024

Indie slaapkamerideeën voor jouw unieke ruimte

Bij een indie-slaapkamer gaat het erom dat het je persoonlijkheid en interesses weerspiegelt, dus ieders ontwerp zal er anders uitzien. Gebruik...
Aanbevolen afbeelding voor behandeling van lage rugpijn
20 mei 2024

Oorzaken van pijn in de onderrug & behandeling

Omdat het een van de meer voor de hand liggende oorzaken is, moeten we het eerst over rugpijn in de houding hebben. Immers, met zowel ons werk als onze vrije tijd...
Mis het niet!
Ontvang de nieuwste recensies, speciale aanbiedingen, nieuwe releases en meer...
[instagram-feed feed=1]
Knop Sluiten

Mis het niet!

Ontvang de nieuwste recensies, speciale aanbiedingen, nieuwe releases en meer...

Door dit formulier te verzenden, meldt u zich aan voor onze mailinglijsten.
Bekijk onze privacybeleid.

Dit veld is voor validatiedoeleinden en moet ongewijzigd blijven.

nl_NLNederlands