Koptekst hamburger open
Logo zoeken

Spring naar

Momenteel aan het bekijken:

Silentnight Geltex Ultra 3000 Matras Overzicht

TSA-beoordelaar Connie Hack

Geschreven door Connie

Slaap Adviseur

een pictogram dat een testmethode voor producten voorstelt

Hoe we testen

Ons testproces

Geltex Ultra 3000 Matras - Medium Stevig

19 mei 2024 4 min lezen

Als u last hebt van rugpijn, bent u waarschijnlijk gestuit op het Silentnight Geltex Ultra 3000 matras dat precies het matras lijkt te zijn dat u helpt om pijnvrij wakker te worden. Als u wilt weten of dat echt zo is, blijf dan nog even bij ons en lees onze uitgebreide review.

Vandaag nemen we het Silentnight Geltex Ultra 3000 matras onder de loep. We bespreken wat het te bieden heeft, hoe het verschilt van sommige andere matrassen en of het de juiste matras voor jou is.

Dus, als je erover denkt om dit matras voor jezelf te kopen, blijf dan nog even tot het einde van onze Silentnight Geltex Ultra 3000 matras review en kijk of het de juiste keuze voor je is.

Voordelen

Een icoon van een bron
2000 Mirapocket veren
2000 individueel geneste veren zorgen voor een gelijkmatige gewichtsverdeling en ondersteuning.
een pictogram dat een verwijderbaar deksel voorstelt
Purotex hoes
De gebreide Purotex hoes is anti-huisstofmijt en anti-allergenen en voorkomt allergieën.
zijhandgrepen-pro
Handgrepen aan de zijkant
Gemakkelijk, veilig en handig matras draaien met behulp van handgrepen aan de zijkant.

Nadelen

ondersteunende-con
Slechte randondersteuning
De randondersteuning kan wat verbetering gebruiken.
Een pictogram dat een slechte thermoregulatie weergeeft, wat oververhitting illustreert
Lichte oververhitting
Er kunnen zich problemen voordoen met oververhitting, vooral bij warme slapers.

Voor wie is het Silentnight Geltex Ultra 3000 matras?

Silentnight Geltex Ultra 3000 is een medium stevig hybride matras. die iets dichter bij stevig ligt dan bij medium. Wat dat betreft zou je dit matras tot op zekere hoogte een orthopedisch matras kunnen noemen.

Daarom is het Silentnight Geltex Ultra 3000 matras Ideaal voor iedereen die kampt met slaapgerelateerde pijn in de rug, heup of schouder. De substantiële ondersteuning die dit hybride matras je biedt, zou meer dan genoeg moeten zijn om de aanhoudende pijnen weg te nemen.

Waar gebruiken we dit product voor?

Het Silentnight Geltex Ultra 3000 matras kan gebruikt worden als hoofdslaapoppervlak of als matras voor de ouderslaapkamer. Het is een imposante matras van bijna 40 cm diep.en biedt daardoor langdurig comfort en ondersteuning.

Bovendien, zoals we al hebben gezegd, Dankzij het medium-firm(er) gevoel kan dit hybride matras u ook helpen bij het verlichten van chronische pijnen. veroorzaakt door een defect, slecht matras. Daarom is dit premium matras perfect voor mensen die op zoek zijn naar:

Kenmerken die u moet weten over het Silentnight Geltex Ultra 3000 matras

Dit is absoluut geen goedkoop product. Integendeel zelfs. Daarom moet je echt meer weten over het Geltex Ultra 3000 Matras voordat je besluit je bankrekening te spekken. Hier zijn enkele kenmerken en eigenschappen die je moet weten.

2000 afzonderlijke Geltex Mirapocket-veren

De belangrijkste kenmerken van deze hybride matras zijn 2000 individueel geneste Mirapocket pocketveren van ware grootte.

Het Mirapocket-ondersteuningssysteem biedt Uitstekende en op maat gemaakte ondersteuning, gewichtsverdeling en ondersteunt een goede uitlijning van de wervelkolom, ongeacht je slaaphouding. Daarom passen de Mirapocket-veren zich aan je lichaam aan en bieden daardoor ultiem comfort.

Als elke pocketveer kan onafhankelijk van elkaar bewegenkunt u ondersteuning en comfort op maat en in elke positie verwachten. Het is niet nodig om een matrastopper aan te schaffen voor meer ondersteuning, want dit traagschuim matras in combinatie met veren geeft alles wat je nodig hebt voor een goede nachtrust.

Ultraflex 1000 minivering voor extra ondersteuning en geen bewegingsoverdracht

Bovenop de Mirapocket pocketvering ondersteuningslaag, zien we nog een laag individueel geneste pocketverenAlleen deze keer in een kleinere vormfactor.

De Ultraflex laag is samengesteld uit 1000 mini-pocketveren die je extra ondersteuning bieden en bijdragen aan een bewegingsvrij slaapoppervlak.

Het feit dat deze pocketveren zo klein zijn, is hun grootste voordeel. Door hun kleine formaat kunnen ze maar heel weinig krimpen en uitzetten, en dat is precies wat ze zo uniek maakt. Bewegingsisolatie zo goed met dit matras. Een goede nachtrust is dus gegarandeerd.

Comfortvulling met gel voor ademend vermogen

In plaats van gewoon traagschuim, Geltex Ultra 3000 matras wordt geleverd met een met gel gevulde comfortvullingslaag voor een beter ademend vermogen en luchtstroom, en voor extra comfort.

Met de toepasselijke naam Geltex, deze 11 cm diepe laag is ontworpen voor een optimale luchtstroom en actieve koelingEn dat terwijl ze tegelijkertijd responsief en flexibel zijn. Je slaapt dus niet alleen koel, maar ook comfortabel en behaaglijk.

Anti-huisstofmijt & anti-allergenen gebreide Purotex hoes

Silentnight Geltex Ultra 3000 matras wordt geleverd met een niet-verwijderbare hoesmaar met een heel goede reden.

De hoes van deze matras is een handgetuft slaapoppervlak dat bijdraagt aan een steviger gevoel en wat extra ondersteuning toevoegt. Maar dat is niet alles.

De Deze hoes is in zijn geheel behandeld met PurotexDat maakt deze matras hypoallergeen. Omdat deze hoes anti-allergeen, anti-bacterieel en anti-huisstofmijt is, hoef je je geen zorgen te maken over het verlies van je kostbare slaap als je een van de mensen bent die worstelt met allergieën. Een frisse nachtrust is precies wat je krijgt!

Handgrepen voor gemakkelijker draaien

Dit is op zijn zachtst gezegd een enorme matras. Het is 37 cm diep, en afhankelijk van de grootte kan hij meer dan 55 kg wegen. We kunnen gerust zeggen dat het draaien van deze matras vrijwel onmogelijk zou zijn zonder de handgrepen aan de zijkanten. Gelukkig heeft het Silentnight Geltex Ultra 3000 Matras handvatten aan de zijkanten, maar toch - verwacht niet dat je dit matras in je eentje kunt draaien. Je hebt zeker een extra paar handen nodig, zelfs met deze handige handgrepen aan de zijkant.

Enkelzijdig

Gelukkig voor jou en je rug, deze reus van een matras is enkelzijdig. U hoeft het nooit om te draaien. Het enige onderhoud dat je ooit moet doen, is de matras eens in de drie maanden van top tot teen draaien, en dat is alles.

Als je wilt, je kunt de matras één keer per maand draaien voor de eerste drie of vier maanden, om een gelijkmatige inbraak te garanderen.

Om heel eerlijk te zijn, roteren is niet optioneel - het is verplicht. Als u uw garantie en uw matras in goede conditie wilt houden - dan zult u het moeten doen.

37 cm matrasdiepte

De zegen en de vloek van deze matras is de gigantische vormfactor. Met een gewicht van meer dan 55 kilo en een hoogte van 37 cm kan dit diepe matras een probleem zijn als je om te beginnen geen stevig bedframe hebt.

Ook als je slechte knieën hebt of senior bent, Houd rekening met de hoogte, want het kan moeilijk zijn om erop te klimmen. en van het matras als je het op een hoog bedframe plaatst.

Ook, passen de meeste hoeslakens of matrasbeschermers niet, Dus dat is nog iets om rekening mee te houden. Je zult diepgetrokken lakens moeten gebruiken.

Aan de positieve kant ziet de matras er echt imposant uit en deze mate van diepte draagt zeker bij aan de duurzaamheid en lange levensduur. Overweeg een paar diepe hoeslakens om alles luxueus en elegant te maken.

Veganistisch

Tot slot, als je milieubewust en veganistisch bent, zult u blij zijn te weten dat geen enkel onderdeel van deze matras of de materialen ervan getest zijn op dieren of afkomstig zijn van een dierlijke bron. Geltex Ultra 3000 matras is zo veganistisch als een matras maar kan zijn.

Silentnight Geltex Ultra 3000 matras beoordeeld

Een afbeelding van een hoek van het Silentnight Geltex Ultra 3000 matras.

En dan nu de Silentnight Geltex Ultra 3000 Matras.

Allereerst, dit is een enorme matras. Geltex Ultra 3000 Matras is misschien net te groot voor sommige bedframes, maar het zal er dan ook majestueus krachtig uitzien in je slaapkamer.

De belangrijkste kenmerken van deze hybride matras zijn uiteraard de 3000 individuele pocketveren verdeeld over twee lagen - 2000 full-sized Mirapocket pocketveren en een extra 1000 Ultraflex mini-veren. In combinatie met een 11 cm diepe laag Geltex, met gel geïnfuseerd traagschuim, zorgen deze voor een aanzienlijke hoeveelheid ondersteuning.

Dit is een middelhard matrasU kunt dus verwachten dat het matras behoorlijk efficiënt is als het gaat om het verlichten van rug- en gewrichtspijn. Bovendien zorgen de Geltex en Ultraflex veren ervoor dat de matras niet te stevig aanvoelt rond uw kernzones, door u meer dan goede drukverlichting te bieden.

Aan de andere kant van het spectrum, Je zult wat oververhittingsproblemen krijgen met deze, maar niets te drastisch. 11 cm schuim blijft 11 cm schuim - met of zonder gel. Het grotere probleem is echter de afmetingen van dit matras. Het is best lastig om hier goede lakens voor te vinden, maar nog belangrijker is een bedframe dat zowel jouw als het gewicht van je nieuwe hybride matras gemakkelijk kan dragen. Denk daarom aan de oude matras die je op je bedframe gebruikte en bereken het gewicht van deze nieuwe matras. Combineer dit met je lichaamsgewicht om een schatting te krijgen van het totale gewicht dat je bedframe moet kunnen dragen. en kies dienovereenkomstig.

Eindelijk, deze heeft ook last van onvoldoende randondersteuningDit is een veel voorkomend probleem bij veringmatrassen zoals deze.

BELANGRIJKSTE KENMERKEN:

  • Type: Hybride
  • Stevigheid: 7.5/10
  • Matrasdiepte: 37 cm
  • Garantie: 5 jaar
  • Maat: Eenpersoons, Tweepersoons, Kingsize, Super King Size

Wat we goed vinden aan de Silentnight Geltex Ultra 3000 matras

Waarom we de Silentnight Geltex Ultra 3000 matras niet goed vonden

Wat maakt dit product beter dan andere, vergelijkbare producten?

Wat het Silentnight Geltex Ultra 3000 matras beter maakt dan sommige andere vergelijkbare matrassen is de uitstekende ondersteuning van het hele lichaam. Tenzij je dicht bij de rand van deze matras slaapt, zul je de hele nacht in een perfect uitgelijnde houding slapen.g - vooral als je liever op je buik slaapt.

Hoe hebben we het product getest?

Een afbeelding van Silentnight Geltex Ultra 3000 matras in een slaapkamer.

Om je deze review te kunnen geven, moesten we eerst het Geltex Ultra 3000 matras bestellen. Zoals altijd het geval is met Silentnight matrassen, kregen we gratis bezorging in de kamer van onze keuze, wat we meestal niet zo handig vinden op kantoor, maar gezien hoe zwaar dit matras is, is bezorging in de kamer van je keuze meer dan welkom.

Voor zo'n massieve matras zijn we blij te kunnen zeggen dat hij relatief snel volledig was uitgezet. We hebben gemerkt dat er wat gas ontsnapte toen de matras eenmaal was geleverd, maar dat is te verwachten als je een 11 cm dikke laag traagschuim hebt.

Zoals gebruikelijk hebben we allemaal tien nachten op dit matras geslapen, in verschillende omstandigheden, zodat we een objectieve beoordeling konden schrijven. Al met al was dit matras, zoals je een tijdje geleden hebt kunnen lezen, best goed. Het was ondersteunend, objectief comfortabel en afgezien van wat problemen met de randondersteuning en het feit dat het lastig was om te draaien en te verplaatsen, was er niets ernstig mis met deze matras.

Hij doorstond de rollenbank- en kettlebelltest met vlag en wimpel, wat altijd leuk is om te zien. We zijn ervan overtuigd dat deze de garantieperiode van 5 jaar met gemak zal overleven.

Veelgestelde vragen over uw Silentnight Geltex Ultra 3000 matrassen

Uiteindelijk leek het ons het beste om onze review af te sluiten met het beantwoorden van enkele vragen die potentiële klanten over dit matras hebben gesteld.

Welk type slapers kunnen het beste een Silentnight Geltex Ultra 3000 matras gebruiken?

Buik- en rugslapers zullen ongetwijfeld het meeste profijt hebben van dit matras, maar ook zijslapers met een zwaar gewicht zullen dit matras comfortabel vinden.

Hoe reinig ik mijn Silentnight Geltex Ultra 3000 matras?

De enige manier om een Silentnight Geltex Ultra 3000 matras schoon te maken is door het te stofzuigen of af te nemen met een vochtige doek.

Heeft het Silentnight Geltex Ultra 3000 matras een afritsbare hoes?

Nee. Silentnight Geltex Ultra 3000 matras heeft geen afneembare hoes, wat betekent dat het kan profiteren van een matrasbeschermer als je er een kunt vinden die past.

Hoe is stevig Silentnight Geltex Ultra 3000 matras?

Het Silentnight Geltex Ultra 3000 matras ligt net iets boven een medium stevig matras, met een hardheidsclassificatie van 7,5 op 10 op de hardheidsschaal.

Opmerkingen (2)

Rachel 20/05/2024

Hoi, ik heb het bed gekocht en het was steviger dan verwacht... dus je denkt dat het na verloop van tijd een beetje zal meegeven?


Connie Hack 20/05/2024

Hoi Rachel, dit matras is zeker steviger dan een medium matras. Bij de meeste matrassen zul je merken dat ze na verloop van tijd iets meegeven, maar omdat deze matras stevig is, kan het iets langer duren voordat je verschil merkt. Als het niet mogelijk is om de matras te vervangen door een andere, dan raden we aan om te kijken naar onze beste matras toppers om een laagje comfort toe te voegen en je slaapoppervlak te verzachten.


Over de auteur

Connie
Als CPD gecertificeerd slaapadviseur weet ik hoe belangrijk slaap is. En als combinatieslaper vond ik het moeilijk om producten te vinden die bij mijn slaapstijl passen. Ik heb meer dan 2 jaar ervaring met het testen van producten bij The Sleep Advisors, wat betekent dat ik op, met en onder meer dan 500 producten heb geslapen met wisselend succes. Dit komt bovenop de meer dan 2 jaar ervaring als productbeoordelaar voor de tijdschriften Closer, Heat en Grazia, dus ik heb een streng proces. Ik deel graag mijn slaapgetuigenissen met onze lezers en hoor ook graag hun ervaringen.
Verwante berichten

Meer Matras Artikelen

Aanbevolen afbeelding voor de beste gelmatras
20 mei 2024

Beste gelmatras

Nu we onze favoriete gelmatrassen hebben besproken, laten we het hebben over hoe je het winnende model voor jezelf kunt vinden! Dus, we gaan ...
Vrouw gelukkig op bed
19 mei 2024

Beste orthopedische matras

Als je op zoek bent naar de beste orthopedische matras, is het eerst en vooral belangrijk om te weten wat je zoekt. Identificeer...
Mis het niet!
Ontvang de nieuwste recensies, speciale aanbiedingen, nieuwe releases en meer...
[instagram-feed feed=1]
Knop Sluiten

Mis het niet!

Ontvang de nieuwste recensies, speciale aanbiedingen, nieuwe releases en meer...

Door dit formulier te verzenden, meldt u zich aan voor onze mailinglijsten.
Bekijk onze privacybeleid.

Dit veld is voor validatiedoeleinden en moet ongewijzigd blijven.

nl_NLNederlands