Koptekst hamburger open
Logo zoeken

Spring naar

Momenteel aan het bekijken:

Wat is een onderschuifbed en wat zijn de voordelen ervan?

een profielafbeelding van TSA-auteur Alex

Geschreven door

Slaap Consultant

Uitgelichte afbeelding van onderschuifbedframe.

20 mei 2024 6 min lezen

Je hebt er waarschijnlijk wel eens over gehoord, maar zou je iemand kunnen antwoorden als die je vraagt: "Wat is een onderschuifbed? Wat zijn de voordelen ervan?". Nee, toch? Nou, als je klaar bent met ons - dat zul je zeker!

Een onderschuifbed bespaart je wat ruimte, maar biedt je ook veel ruimte voor als er gasten over de vloer komen. Het komt erop neer dat je twee logeerbedden hebt, terwijl het de ruimte van één bed inneemt. Tenminste, voor een tijdje.

Zoals je waarschijnlijk wel weet, is een onderschuifbed een soort gewoon platformbed, maar In plaats van een opbergmeubel eronder, krijg je een uitschuifbaar bed. 

Daarom is een uitschuifblad een essentieel meubelstuk voor de gastenslaapkamer. Maar dat is niet het enige waar het goed voor is. Maar laten we niet op de zaken vooruit lopen - daar komen we zo op. Laten we nu beginnen met de basis.

Zijn alle onderschuifbedden letterlijk hetzelfde qua grootte, opbergruimte, afmetingen en matrassen?

Nee. In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, zijn onderschuifbedden zeker niet allemaal hetzelfde.

Een onderschuifbed is een twee-in-één bed dat je vaak aantreft in een kinderkamer of logeerkamer. Het is een ruimtebesparend wonder van een bed, en als het op de juiste manier wordt gebruikt, Het kan je kleine logeerkamer omtoveren tot een gezellige slaapkamer voor meer dan een paar mensen.

Zoals je waarschijnlijk wel weet, wordt een onderschuifbedframe meestal geleverd in de vorm van een standaard enkel bedframe. Daarom is een Alleen voor kinderkamers en logeerkamers werd een onderschuifbed een populaire keuze. Nu ik erover nadenk - dit heeft er ook voor gezorgd dat mensen denken dat alle onderschuifbedden hetzelfde zijn. De verschillen in ontwerp natuurlijk niet meegerekend.

Een afbeelding van Een modern onderschuifbed met metalen frame.

Nou, we zijn hier om je te vertellen dat dat niet helemaal waar is. Hoewel het vrij duidelijk is dat standaard enkele onderschuifbedden de markt domineren, zijn er ook enkele onderschuifbedden die wat groter zijn. Je kunt namelijk een tweepersoonsbed of zelfs een kingsize onderschuifbed vinden met een eenpersoons uitschuifbed eronder.

Bovendien worden sommige onderschuifbedden geleverd met een bed en een apart opbergmeubel waar je kussens, dekens, beddengoed en ander zacht meubilair in kwijt kunt - maar daarover later meer.

Welke voordelen biedt een onderschuifbed?

Ruimtebesparend, extra vloeroppervlak, gemakkelijk op te bergen, logeerbed - noem maar op. Dit zijn maar een paar van de voordelen van onderschuifbedden.

Een afbeelding van een elegant zwart onderschuifbed.

Maar, zoals altijd, is niet elk voordeel even belangrijk, dus dachten we dat we ons even zouden verdiepen in een paar van de belangrijkste. Klinkt goed?

Ruimte-efficiënt

Eerst en vooral - onderschuiftafels besparen ruimte. Een onderschuifbed kan overdag een dagbed zijn en 's nachts een gewoon bed, zonder dat het overdag de ruimte van een gewoon bed inneemt. Als je de matras uittrekt, heb je zelfs wat extra opbergruimte.

Kostenefficiënt

Je krijgt twee bedden voor de prijs van één - wat wil je nog meer? Natuurlijk, een Een onderschuifbed zal iets duurder zijn dan een gewoon eenpersoonsbed, maar het is dan ook betaalbaarder dan een tweepersoonskamer. En aangezien er meer dan één persoon in kan slapen, zijn het er twee voor de prijs van één.

Is het onderschuifbed comfortabeler dan een bank of sofa?

Een onderschuifbed is comfortabeler dan een bank of een sofa - als we het over slapen hebben. Het is veel aangenamer om op een gewone matras te slapen dan op een sofa of een bank.

Aan de andere kant, als we het alleen hebben over loungen, wat sommige mensen doen op de logeerbedden, dan is een onderschuifbed niet zo comfortabel als een bank of een sofa. Het zou wel kunnen, maar dan heb je veel kussens nodig en dat is het gedoe gewoon niet waard.

Zijn er verschillende soorten onderschuifbedden?

We hebben al gezegd dat niet alle onderschuifbedden hetzelfde zijn, maar we hadden het alleen over de afmetingen. Laten we nu eens kijken naar een aantal andere soorten bedden die ook een onderschuifbed kunnen zijn.

Stapelbed

Een stapelbed kan ook een onderschuifbed zijn. Of je hebt een gewoon stapelbed, met uitzondering van het onderste met een onderschuifbed. Of je hebt een soort kruising tussen een stapelbed en een onderschuifbed en je hoeft maar één of twee treden op te klimmen om bij het bovenste bed te komen.

Een afbeelding van een stapelbed met onderschuifbed

Dagbed

Sommige eenpersoons onderschuifbedden kunnen ook als dagbed worden gebruikt. Als ze maar een zijpaneel hebben dat je als rugleuning kunt gebruiken. Maar voor het comfort wil je er waarschijnlijk ook een paar kussens bij doen.

De grotere passen gewoon niet bij het ontwerp of het maatprofiel van een dagbed, dus die zijn weg.

een beeld van Dunelm Jessica Daybed With Underbed

Lade

Een ladebed is ook een soort onderschuifbed, maar als je een matras uit een onderschuifbed zou trekken, zou je er een ladebed van maken, nietwaar? Alle grapjes terzijde, sommige Grotere slaapbanken hebben een aparte lade (of meer) voor extra opslagruimte.

een afbeelding van Arctic Grey Houten Laagslaper 4 Lades Opbergbedframe

Wat is een goed alternatief voor een onderschuifbed?

Nu we alle voordelen van een onderschuifbed kennen en vertrouwd zijn geraakt met de verschillende types van dit twee-in-één bed, laten we eens kijken naar enkele alternatieven.

Luchtbed

Een luchtbed is een briljant alternatief als je gewoon iets zoekt om als bed te dienen als de gasten binnenkomen. Luchtbedden zijn erg compact als ze niet gebruikt worden, en het zijn ook de meest betaalbare soorten logeerbedden. Al met al een geweldig alternatief.

Een afbeelding van een luchtbed.

Slaapbank

Een slaapbank of een uittrekbare bank is een goede keuze als je een multifunctioneel bed nodig hebt. Klein appartement? Neem een slaapbank. Een logeerbed dat ook dienst doet als dagbed? Neem een slaapbank. Wil je iets dat zowel comfortabel is om op te loungen als om op te slapen? Neem een slaapbank. Al met al een waardige vervanging.

een latge L-bankvorm in een woonkamer

Futon

A futon is een ander goed alternatief voor een onderschuifbed, hoewel we het niet echt boven een bank of een echte onderschuifbed zouden verkiezen. Hij is goed, handig en verkrijgbaar in allerlei soorten en maten, maar als het op comfort aankomt, is hij niet echt vergelijkbaar met een onderschuifbed.

een beeld van Metro Houten Opvouwbaar Futon Bruin Matras

Murphy bed

Een murphy is een goed alternatief als je ruimte wilt besparen. Maar in andere opzichten is een murphy bed niet echt een vervanging voor een mooie onderschuifbed. Natuurlijk, het is handig als je in een eenkamerappartement woont en ruimte nodig hebt voor de rest van de essentiële meubels, maar verder zouden we het bij een onderschuifbed houden.

Een afbeelding van murphy bed design.

Conclusie - is het onderschuifbed iets voor mij?

We kunnen deze vraag niet helemaal voor je beantwoorden, maar we kunnen je wel een aantal vragen stellen die je kunnen helpen om tot een conclusie te komen. Bent u er klaar voor?

Een afbeelding van een onderschuifbed met laden in een slaapkamer,

Heb je te weinig vloerruimte of komen er vaak gasten over de vloer? Heb je kinderen en komen hun vriendjes logeren? Of heb je extra opbergruimte nodig in de slaapkamer?

Als het antwoord op een of meer van deze vragen ja is, trakteer jezelf dan op een onderschuifbed. Je zult er zeker baat bij hebben. 

Aanbevolen lectuur:

Opmerkingen (0)

Er zijn nog geen reacties

Over de auteur

Alex Petrović
Slaap Consultant
A CPD gecertificeerd slaapadviseur met meer dan 2000 uur onderzoek naar alle verschillende manieren waarop we een goede nachtrust kunnen krijgen. Als voormalig slapeloze weet ik hoe moeilijk het leven kan zijn zonder nachtelijk herstel en ik vind het geweldig dat ik alles wat ik heb geleerd met jullie kan delen. Hopelijk kunnen we allemaal rustig slapen!
Verwante berichten

Het beste van onze Blog

Slapende vrouw
19 mei 2024

Slapen in de zomer: Hoe doe je dat?

Doe wat je kunt om overmatige warmteontwikkeling in je slaapomgeving te voorkomen. Gebruik overdag jaloezieën om zonlicht buiten te houden en...
Uitgelichte afbeelding van hoe slapen met ischias.
20 mei 2024

Hoe slapen met ischias?

De aandoening is herkenbaar aan een scherpe pijn die zich uitstrekt van de onderrug naar de voeten, via de benen. Mensen die t...
Mis het niet!
Ontvang de nieuwste recensies, speciale aanbiedingen, nieuwe releases en meer...
[instagram-feed feed=1]
Knop Sluiten

Mis het niet!

Ontvang de nieuwste recensies, speciale aanbiedingen, nieuwe releases en meer...

Door dit formulier te verzenden, meldt u zich aan voor onze mailinglijsten.
Bekijk onze privacybeleid.

Dit veld is voor validatiedoeleinden en moet ongewijzigd blijven.

nl_NLNederlands