Koptekst hamburger open
Logo zoeken

Spring naar

Momenteel aan het bekijken:

Wat zijn de voordelen van slapen met een oogmasker?

beeld van onze schrijver Filip Maric

Geschreven door Filip

Slaap Adviseur

De presentator van de slaapadviseurs houdt een oogmasker vast

19 mei 2024 6 min lezen

Een oogmasker wordt gebruikt om de slaapkwaliteit te verbeteren. Mensen vertrouwen op een slaapmasker om te ontspannen en uit te rusten, omdat het licht en andere afleidingen blokkeert. Maar zijn er nog andere voordelen van slapen met een oogmasker?

Deskundigen raden 7 tot 9 uur goede nachtrust aanMaar er zijn veel factoren die dit proces beïnvloeden. Dit kunnen interne factoren zijn, zoals stress, chronische en acute ziekten. Externe factoren zoals lawaai, overmatig licht of andere storingen hebben de grootste invloed.

Om je lichaam van voldoende slaapkwaliteit te voorzien, is het belangrijk om de ideale slaapomstandigheden te creëren.

Je lichaam en geest zullen uitrusten als je een oogmasker probeert, want het biedt veel voordelen. Het gebruik van een masker verlengt bijvoorbeeld de REM-fase, wat automatisch invloed heeft op de gezondheid van je huid, cognitieve vaardigheden, immuunsysteem en betere eetgewoonten. Laten we alle voordelen van slapen met een oogmasker eens overlopen!

Wat krijg je als je met een oogmasker slaapt?

Een afbeelding van een man met een oogmasker op zijn gezicht.

Deze maskers kunnen in verschillende situaties worden gebruikt. Het is bijvoorbeeld handig als je vaak reist en wilt slapen tijdens de reis. Het helpt ook als je kamer niet donker genoeg is. Bovendien bedekt het slaapmasker de gevoelige huid onder de ogen en vermindert het de wrijving op het kussen. In dat geval bescherm je je huid tegen het verschijnen van rimpels.

In tegenstelling tot andere slaapmiddelen zijn slaapmaskers kosteneffectief en hebben ze geen bijwerkingen. Als je een kwaliteitsmateriaal kiest, past het bij je huid omdat het maximaal comfort biedt aan het meest gevoelige deel van je gezicht.terwijl het je lichaam de rust geeft die het verdient.

Geld besparen op verduisterende gordijnen

Er worden verschillende hulpmiddelen gebruikt om te veel licht tegen te houden. Een van de praktische oplossingen zijn de verduisteringsgordijnen, maar als je geld wilt besparen, kies dan voor een oogmasker. Het geeft je nog meer bescherming en het kost je minder geld. Verduisterende gordijnen moeten van heel dik materiaal gemaakt zijn om zowel licht als geluid tegen te houden.Daarom zijn ze meestal veel duurder dan gewone gordijnen.

De slaapkwaliteit verbeteren

Dankzij het ontwerp blokkeert dit masker het licht zodat het je slaap niet verstoort. In dat geval kun je tot 9 aanbevolen uren slapen. Hoe beter de kwaliteit van het masker, hoe prettiger het is voor je huid. Het lichaam heeft een donkere slaapkamer nodig om te kunnen meer melatonine producerenHet belangrijkste slaaphormoon.

Minder slapeloosheid

De Hoe donkerder de kamer, hoe meer melatonine het lichaam zal produceren, wat betekent dat je gemakkelijker een diepe slaap kunt bereiken. Mensen die slaapproblemen hebben, hebben ideale omstandigheden nodig omdat zelfs de kleinste verstoring de slaap kan onderbreken. Slapeloosheid kan snel een chronisch probleem worden als je niet snel een oplossing vindt.

Minder gevaarlijk dan medicijnen

Medicijnen zijn niet de enige oplossing en je moet er niet meteen naar grijpen. Hoewel een paar slaappillen geen kwaad kunnen, zijn ze geen oplossing voor de lange termijn omdat ze verslaving kunnen veroorzaken. Je moet een ideale slaapomgeving creëren. Koop gordijnen of een goedkopere optie - een oogmasker. Medicijnen mogen alleen worden gebruikt als niets anders helpt, dus probeer eerst andere dingen voordat je je arts vraagt om je medicijnen voor te schrijven.

Preventie van droge ogen

Mensen met gevoelige ogen verdragen over het algemeen geen fel licht. Experts raden aan om oogbescherming te dragen, zoals een oogmasker. Ogen zullen in staat zijn om vocht vast te houden, zodat je 's ochtends en overdag droge ogen en andere gerelateerde symptomen voorkomt. Je moet ook schermen voor het slapen vermijden vanwege het blauwe licht dat ze uitstralen om droge ogen te voorkomen.

En als je kiest voor duurdere slaapmaskers, zoals Panda's bamboe beddengoed, zal het masker je huid waarschijnlijk ook helpen fris te blijven dankzij de natuurlijke ademende eigenschappen.

Beter immuunsysteem

Een afbeelding van een vrouw die een glas water vasthoudt.

Het is al vele malen bevestigd in wetenschappelijke onderzoeken dat mensen die maar een paar uur per dag slapen veel vatbaarder zijn voor griep en alle andere soorten ziekten. Als het gebruik van oogmaskers de kwaliteit en de duur van de slaap verbetert, heeft dat een directe invloed op de immuniteit. Goede slaap, voeding en lichaamsbeweging zijn het belangrijkst voor ons immuunsysteem.

In die zin zijn slaapmaskers dus essentieel voor een gezond lichaam! Hoewel we erkennen dat sommige mensen ook zonder oogmasker prima kunnen slapen.

Verbeterde hersenen en mentale gezondheid

Slaap en geestelijke gezondheid zijn nauw met elkaar verbonden. Mentale problemen zoals angst en depressie kunnen slapeloosheid veroorzaken, maar het kan ook andersom zijn. Mensen die lijden aan ernstige slapeloosheid kunnen angsten, psychotische episodes, paranoia en zelfs zelfmoordneigingen ontwikkelen. Zo ernstig is de situatie. Voorkom dus dat dit jou overkomt en gebruik een oogmasker als een van de beste slaapmiddelen.

Langere REM-fase

een vrouw slaapt in een remfase

De snelle oogbewegingsfase van de slaap, bekend als de REM-slaapfase, wordt beschouwd als de belangrijkste fase van onze slaap. Het is niet mogelijk om de REM-fase te bereiken zodra je in slaap valt, maar het duurt tussen een uur en twee uur voordat je de REM-fase bereikt.

Als je slaap wordt onderbroken, loop je het risico dat je de REM-fase niet eens bereikt of dat de REM-fase heel kort duurt. Als je daarentegen in volledige duisternis slaapt, kun je de verlenging van de REM-fase beïnvloeden.

Slaaponderbrekingen minimaliseren

Er zijn mensen die het heel moeilijk vinden om wakker te worden, zelfs als dat moet. Maar veel mensen reageren op de kleinste externe prikkels. Als je bijvoorbeeld eerder naar bed gaat dan je partner, kan de hoeveelheid licht die verandert als je partner naar bed komt, je wakker maken.. Meerdere van dergelijke slaaponderbrekingen 's nachts en de kwaliteit van je slaap zal slecht zijn.

Zijn slaapmaskers veilig voor de huid?

Een afbeelding van een vrouw in bed met een slaapmasker op haar voorhoofd

Slaapmaskers worden eigenlijk voor iedereen aanbevolen. Of je nu een probleem hebt met te veel licht dat uit je raam komt en je slaap verstoort of dat iets anders je slapeloosheid veroorzaakt, dit masker is altijd een goede keuze. Als je bijvoorbeeld kiest voor een geschikt materiaal zoals zijde, voorkom je de vorming van rimpels.

De huid onder de ogen is erg dun en gevoelig en je beweegt vaak tijdens je slaap, wat veel huidproblemen kan veroorzaken. Als je dit deel van het gezicht echter beschermt, blijft je huid intact en krijg je geen rimpels of donkere kringen.

Let op de riemen

Elk onderdeel van het masker is belangrijk, want je kunt niet slapen als er iets ongemakkelijks op je gezicht zit. Maar bandjes zijn waarschijnlijk het belangrijkste. Bandjes moeten elastisch zijn om het masker strak tegen je gezicht te houden en zo te voorkomen dat het licht je ogen bereikt. Bandjes mogen ook niet te stijf zijn, want als bandjes oncomfortabel zijn, kan dat leiden tot slecht slapen. Verstelbare riemen zijn het beste, En als het oogmasker dat je kiest geen verstelbare bandjes heeft, dan kun je het masker het beste uitproberen voordat je het koopt om te weten of het comfortabel genoeg zit.

Was je masker vaak

Het oogmasker moet in de wasmachine kunnen, zodat je het regelmatig kunt onderhouden. Het masker wordt heel snel vies omdat er zowel dode huidcellen en oliën op terechtkomen, als vuil van het kussen, dus je moet het vaak wassen. Het gebied rond de ogen is erg gevoelig en er kunnen puistjes en dergelijke ontstaan als je het masker niet vaak wast.

Zal een slaapmasker rimpels voorkomen?

Rugslapers hoeven zich hier geen zorgen over te maken. Maar zij- en buikslapers worden vaak wakker met een gerimpelde huid. Het komt vaak voor omdat je je huid de hele nacht blootstelt aan druk en wrijven. Na één of een paar nachten gebeurt er niets. Maar op de lange termijn heeft het invloed op het verschijnen van rimpels. Als je met een oogmasker slaapt, komt er een laagje tussen je huid en het kussen dat je beschermt tegen rimpels. Het is belangrijk dat het masker gemaakt is van natuurlijke materialen om irritatie te voorkomen.

Wat is het beste materiaal voor een oogmasker?

een afbeelding van zwarte panda bamboe oogmasker

Kies voor een oogmasker van natuurlijke materialen. Als je voor geen enkel materiaal allergisch bent, is de keuze heel groot. Zijde en katoen de beste materialen. Beide materialen zijn erg zacht en glad, dus comfortabel voor jou en je huid.

Steeds populairder worden oogmaskers van bamboe, omdat bamboe net zo zacht is als zijde en nog veel meer voordelen heeft ten opzichte van zijde, zoals duurzaamheid en milieuvriendelijkheid.

Moet ik elke nacht met een oogmasker slapen?

Het is helemaal aan jou. Als je een comfortabel oogmasker van hoge kwaliteit koopt, dan zijn er geen bijwerkingen van het elke nacht dragen van een slaapmasker. Als je merkt dat het oogmasker je nachtrust aanzienlijk verbetert, gebruik het dan constant en neem het zelfs mee als je buitenshuis slaapt.

Zal een oogmasker donkere kringen rond mijn ogen verwijderen?

Een oogmasker kan zeker helpen om donkere kringen rond de ogen te verminderen en misschien zelfs te laten verdwijnen. Donkere kringen kunnen het gevolg zijn van erfelijkheid, maar ook van vermoeidheid en uitdroging van de huid. Als de donkere kringen het gevolg zijn van vermoeidheid, dan zal het oogmasker een grote invloed hebben op het verdwijnen van de donkere kringen. Je kunt cosmetica gebruiken om je huid te hydrateren en een oogmasker om je ogen de hele nacht gehydrateerd te houden.

Dus, moet ik met een oogmasker slapen?

Een beeld van een jonge mooie vrouw op een bed met oogmasker.

Er zijn talloze voordelen van slaapmaskers. De belangrijkste functie van een oogmasker is om je een betere nachtrust te geven. Je moet het juiste slaapmasker voor jou vinden en je zult merken dat je meteen beter slaapt. Slaapmaskers doen wonderen als je moeite hebt om in slaap te vallen.

Veel mensen zijn gevoelig voor licht en alleen volledige duisternis past bij hen. Omdat het moeilijk is om altijd voor een donkere omgeving te zorgen, is een slaapmasker de oplossing. We raden je ten zeerste aan om onze Panda Oogmasker review te bekijken om te zien of het bij je past.

 

Wanneer je slaapkwaliteit verbeterenHet zal verstrekkende gevolgen hebben. Een goede nachtrust is essentieel voor een goede immuniteit en het voorkomen van verschillende lichamelijke en geestelijke ziekten. Terwijl slaapmedicijnen veel bijwerkingen hebben, heeft een oogmasker geen bijwerkingen. Ook als je zij- of buikslaper bent, heb je minder last van rimpels als je een oogmasker gebruikt. Wat belangrijk is, is dat je een slaapmasker kiest dat gemaakt is van natuurlijke materialen die hypoallergeen en ademend zijn.

Conclusie

En dat zijn alle voordelen van slapen met een oogmasker die we konden bedenken! Ken jij nog andere voordelen van het dragen van een oogmasker? Laat het ons weten in het commentaargedeelte.

Opmerkingen (0)

Er zijn nog geen reacties

Mis het niet!
Ontvang de nieuwste recensies, speciale aanbiedingen, nieuwe releases en meer...
[instagram-feed feed=1]
Knop Sluiten

Mis het niet!

Ontvang de nieuwste recensies, speciale aanbiedingen, nieuwe releases en meer...

Door dit formulier te verzenden, meldt u zich aan voor onze mailinglijsten.
Bekijk onze privacybeleid.

Dit veld is voor validatiedoeleinden en moet ongewijzigd blijven.

nl_NLNederlands