Koptekst hamburger open
Logo zoeken

Spring naar

Momenteel aan het bekijken:

Hoeveel spinnen eet jij in je slaap?

een profielafbeelding van TSA-auteur Alex

Geschreven door Alex Petrović

Slaap Consultant

een uitgelichte afbeelding van hoeveel spinnen eet je in je slaap?

20 mei 2024 8 min lezen

Je hebt vast wel eens ergens gelezen dat we tijdens ons leven heel wat spinnen eten in onze slaap, maar heb je je ooit afgevraagd of dat ook echt zo is? Sommige mensen zeggen dat we tijdens ons leven acht spinnen eten.

Heb je ooit naar een spin op de muur gekeken en gedacht - Ik vraag me af of ik het kan eten? Nou, volgens het internet hoef je je dat niet af te vragen - je hebt het al gedaan.

Toegegeven, het internet staat vol met allerlei soorten informatie. Sommige zijn waar, andere niet. Je hebt waarschijnlijk wel eens gehoord of gelezen dat we ons tegoed doen aan insecten en spinnen inslikken terwijl we slapen, omdat ze nogal vaak in onze mond terecht lijken te komen.

Nu, gewoon hoeveel spinnen eet je in je slaap? staat ter discussie. Is het er één? Zijn het er tien of meer? Misschien is dit alles niet meer dan een eng verhaaltje voor het slapengaan.

Gaan spinnen überhaupt in onze monden?

Spinnen, wat we ook van ze denken, komen niet naar ons om opgegeten te worden. Ten eerste, om een spin te eten, moet je hem in je mond stoppen of er vrijwillig een naar binnen laten lopen. Als je bedenkt hoe onwaarschijnlijk het is dat zou je besluiten een spin te pakken en in je mond te stoppen alleen, moeten we de andere optie bekijken.

een afbeelding van argiope bruennichi spin die een spinnenweb maakt

De andere optie is dat de spin op de een of andere manier afdwaalt en in je mond terechtkomt. Is dat wel mogelijk? Nou, volgens de wetenschap is dat hoogst onwaarschijnlijk. Ten eerste, tenzij je ademhalingsproblemen hebt, ga je slapen met je mond dicht en zelfs als het je lukt om ze even te openen - is het hoogst onwaarschijnlijk dat er een spin in zou kruipen.

Vinden spinnen ons interessant zodat ze in onze monden kruipen?

Het is bekend dat spinnen verschillende holtes kunnen binnendringen, bijvoorbeeld gehoorgangen. Een paar jaar geleden was er een melding dat een spin het oor van een vrouw was binnengedrongen... en veroorzaakte gehoorproblemen en erge jeuk.

Met dat in gedachten zou je kunnen zeggen dat spinnen ons interessant vinden. Maar om eerlijk te zijn, het komt niet zo vaak voor dat een spin in je oor, mond of neus kruiptOmdat ze mensen niet bijzonder interessant vinden. Alles wat we 's nachts doen, inclusief ademhalen, veroorzaakt trillingen die de spinnen afschrikken.

Hoe groot is de kans dat je een spin inslikt terwijl je slaapt?

Als we het eenvoudig moeten zeggen, zouden we zeggen: ingeslikte spinnen komen niet zo vaak voor. De kans dat je 's nachts wordt gebeten door een springspin is veel groter dan dat je er een inslikt.. Volgens de biologie is het bijna onmogelijk dat dit ooit zou gebeuren. Spinnen hebben niet de neiging om in onze mond terecht te komen en we slikken lang niet zo vaak als we slapen.

een beeld van europese spin op een spinnenweb

Als je ooit wakker bent geworden van een nat kussen omdat je kwijlde, dan komt dat omdat we niet eens zo vaak speeksel inslikken. Laat staan kruipende, 8-potige insecten. Daarom is de De kans dat je een spin inslikt is heel klein. - of het spinnenbeen als je wilt.

Wat kunnen we doen om de spinnen weg te houden als we slapen?

Dat de kans dat je 's nachts een spin inslikt extreem klein is, betekent niet dat de kans dat er een spin in je kamer kruipt 0% is. Spinnen zijn overal om ons heen. Sterker nog, er zitten er waarschijnlijk wel een of twee bij jou in de buurt - je ziet ze gewoon niet.

Maar schrik niet. Tenzij je in Australië woont, wat gelukkig niet het geval is, zijn de meeste spinnen die je in een huis aantreft vrijwel ongevaarlijk voor mensen, maar als je ze toch niet in je buurt wilt hebben, is dit wat je kunt doen.

Gebruik spinwerende middelen

Een van de meest efficiënte manieren om van spinnen of andere insecten af te komen, is door koop een ultrasoon afstotend. In dit geval neem je een spinnenafweermiddel. Een spinnenafweermiddel is een klein, draagbaar, plug-in apparaatje dat ultrasone geluiden maakt die spinnen afschrikken.

Van deze hoogfrequente geluiden wordt gezegd dat ze heel effectief zijn in spinnen en andere insecten afschrikken, omdat ze, zoals we al zeiden, de trillingen niet echt waarderen. Nu moet nog blijken hoe effectief deze zijn, maar volgens wat we van spinnen weten, zouden ze het werk moeten doen.

Gebruik essentiële oliën

Essentiële oliën verbeteren de kwaliteit van je slaap, dat is zeker. Maar je kunt er op zoveel manieren baat bij hebben en we weten zeker dat je de meeste wel kent, maar wat je misschien niet weet is dat de geur van essentiële oliën spinnen kan verjagen.

Volgens verschillende bronnen is pEr wordt gezegd dat essentiële olie van eppermunt het meest effectief is om deze 8-potige wezens af te schrikken.. Het enige wat je dus hoeft te doen om de spinnen weg te houden uit je slaapkamer, is een paar druppels essentiële pepermuntolie mengen met water en je kamer ermee besproeien.

Als je hardhouten vloeren hebt, kun je zelfs proberen om gedrenkte pepermunttheezakjes in de hoeken van je kamer te leggen.

Maak je huis vaak schoon

Het is niet zo dat spinnen van viezigheid houden, maar sommige andere insecten doen dat wel. Als je niet zo vaak schoonmaakt als je zou moeten, riskeer je een grote insectenplaag in je huis, waardoor spinnen de minste van je zorgen zouden zijn. Om eerlijk te zijn, zouden er overal webben zijn, maar ze zouden zich ook tegoed doen aan andere insecten, dus dat is ook zo.

een afbeelding van een spin in een spinnennet

Maar waar spinnen wel van genieten is rust en stilte, dus, tenzij je vaak schoonmaakt, heb je vrijwel zeker een spinsel.n een web in elke warme, donkere hoek van je slaapkamer en leggen misschien wel eitjes, wat voor veel mensen een nachtmerriescène zou opleveren.

Eet niet in bed

Net zoals dat zojuist het geval was -... houd je plek niet vuil. Als je in bed eet, laat je gegarandeerd kruimels achter op het bed, de vloer of andere delen van de kamer. Voedselkruimels trekken insecten aan, insecten trekken spinnen aan en naar verluidt komen er spinnen in je mond terwijl je slaapt.

Eet in de keuken of eetkamer en laat de slaapkamer vrij voor slapen en plezier maken. Als je romantisch wilt zijn en af en toe op bed wilt ontbijten, zorg er dan voor dat je na afloop meteen goed opruimt.

Bel verdelgers als je problemen hebt met spinnen

Om eerlijk te zijn, tenzij je in het "land down under" woont, hoef je waarschijnlijk niet de verdelgers te bellen omdat er een spinnenplaag in je huis is. Het klimaat in het Verenigd Koninkrijk is niet het meest aangename voor de meeste spinnen en er leven hier geen giftige (dus voel je vrij om ze in te slikken als je dat wilt) soorten, dus zelfs als je een spin in je huis ziet, is het hoogst onwaarschijnlijk dat hij je pijn kan doen.

Mocht je toch een plaag krijgen, dan kun je de verdelgers bellen. Waarschijnlijk zal het nooit nodig zijn, maar het is fijn om te weten dat het kan, toch?

Slikken mensen in hun slaap?

Hoewel slikken wel gebeurt, is het meer een episodische actie dat duurt van tijd tot tijd (tijdens de slaap). Het komt ook voor dat mensen soms een paar uur niet slikken. Bewegingsopwekkingen, die specifiek zijn voor de REM-slaapfase, zijn vaak de belangrijkste oorzaken van de slikreflex. Daarom is het theoretisch mogelijk om de spin door te slikken - als iemand hem rechtstreeks in je mond stopt.

Hoeveel spinnen heeft een gemiddeld huis?

Elk huis/appartement heeft spinnen - geen twijfel mogelijk. Dit hoeft je echter niet af te schrikken (of wel?!) - het gemiddelde aantal spinnen dat je kunt vinden in 99% van de huizen is 61,84, een algemene formule zou zijn - 131 spinnen per vierkante meter. Misschien zit er nu wel eentje binnen je bereik!

een afbeelding van een vrouw die een spin van stof vasthoudt

Houden spinnen van bedden?

Het is niet ongewoon dat spinnen je bed en beddengoed onderzoeken. Het is echter erg onwaarschijnlijk dat je er een vindt, vooral als je in bed ligt. De trillingen die we produceren door het slapen, bewegen of snurken, stoten ze af en maken je bed geen ideale plek voor ze om te verblijven. Over het algemeen zouden spinnen dus niet te lang in je bed moeten blijven.

Mythe of waarheid - Eten we spinnen terwijl we slapen?

Het is tijd voor het eindoordeel - eten we echt spinnen terwijl we slapen? Nee, absoluut niet. Dit is niets meer dan een mythe. De kans dat dat ooit gebeurt is net zo klein als het winnen van de loterij, dus vrijwel nihil.

een afbeelding van een spin op een rots

We slapen zelden met onze mond open, we slikken zelden als we slapen en de spinnen worden vrijwel afgestoten door de trillingen van ons lichaam, Dat betekent dat ze 's nachts niet in onze buurt komen. Dus, slaap lekker, maak je geen zorgen over spinnen die in je mond kruipen en het belangrijkste - laat de bedwantsen je niet bijten!

Aanbevolen lectuur:

Opmerkingen (0)

Er zijn nog geen reacties

Over de auteur

Alex Petrović
Slaap Consultant
A CPD gecertificeerd slaapadviseur met meer dan 2000 uur onderzoek naar alle verschillende manieren waarop we een goede nachtrust kunnen krijgen. Als voormalig slapeloze weet ik hoe moeilijk het leven kan zijn zonder nachtelijk herstel en ik vind het geweldig dat ik alles wat ik heb geleerd met jullie kan delen. Hopelijk kunnen we allemaal rustig slapen!
Mis het niet!
Ontvang de nieuwste recensies, speciale aanbiedingen, nieuwe releases en meer...
[instagram-feed feed=1]
Knop Sluiten

Mis het niet!

Ontvang de nieuwste recensies, speciale aanbiedingen, nieuwe releases en meer...

Door dit formulier te verzenden, meldt u zich aan voor onze mailinglijsten.
Bekijk onze privacybeleid.

Dit veld is voor validatiedoeleinden en moet ongewijzigd blijven.

nl_NLNederlands