Koptekst hamburger open
Logo zoeken

Spring naar

Momenteel aan het bekijken:

Feng Shui Tips voor de Slaapkamer voor een Comfortabele Nachtrust

een profielafbeelding van TSA-auteur Alex

Geschreven door Alex Petrović

Slaap Consultant

een uitgelichte afbeelding van fengshui slaapkamer tips

20 mei 2024 8 min lezen

Als je de Feng Shui principes toepast in de slaapkamerdecoratie, laat het de goede energie stromen terwijl je in de slaapkamer bent. Dit betekent dat je zult genieten van sensuele en voedende energie die een rustgevende slaap bevordert.

Feng Shui is een filosofie dat uit het Oosten komt, om precies te zijn uit China. Feng Shui slaapkamer is een inrichting van de kamer in overeenstemming met de natuur en je temperament. Tijdens dit proces, Oude principes worden gerespecteerd zonder de harmonie van de natuur te verstoren. Deze filosofie bestaat uit verschillende elementen die in je huis aanwezig moeten zijn.

Als je wilt dat je eigen slaapkamer een ruimte voor rust en ontspanning is, dan moet je aandacht besteden aan de details. Hier ontspan je en doe je nieuwe energie op, wat betekent dat je interieur je de indruk van sociale rust moet geven. Om je kamer goed in te richten, Je moet je laten leiden door het yin principe.

Focus op het kiezen van kleurenHet kiezen van bedden en andere meubels, schilderijen, planten en andere elementen. Wij helpen je om het Feng Shui perspectief te gebruiken zonder een Feng Shui adviseur in te huren.

Wat is Feng Shui precies?

Feng Shui is het principe waarmee het huis wordt ingericht om een goede energiestroom in het lichaam tot stand te brengen. In dat geval heeft het een positief effect op de algemene gezondheid. Voorstanders van deze methode geloven dat de energiestroom in de ruimte de kwaliteit van het leven bepaalt. De energiestroom binnen een bedrijfspand heeft bijvoorbeeld invloed op de activiteiten van het bedrijf.

Vazen en kopjes gerangschikt door een Feng Shui praktijk

Dus, objecten worden op bepaalde plaatsen geplaatst om dominantie te krijgen over de energie van de omgeving en de ruimte. Het belangrijkste doel is ons welzijn, wat betekent dat Feng Shui staat voor de harmonie van een persoon met de ruimte en omgeving die we gebruiken.

Feng Shui slaapkamerindeling

De slaapkamer is een kamer bedoeld voor ontspanningDaarom is Feng Shui in de slaapkamer zo belangrijk, maar vergeet ook de andere kamers niet. De slaapkamer moet zo zijn ingericht dat hij voldoet aan alle voorwaarden voor een goede nacht- en dagrust. Alleen op deze manier kun je de energie verzamelen die je nodig hebt voor dagelijkse gebeurtenissen en activiteiten. Je kunt de energie van de omgeving en de ruimte die je tot je beschikking hebt ten volle benutten. Aan de andere kant kan negatieve energie zich ook ophopen als je geen aandacht besteedt aan een optimale Feng Shui inrichting van de slaapkamer.

Bedpositie

Het belangrijkste element van de slaapkamer is het bed. Let al tijdens de aankoop op de kenmerken en plaats hem dan op de juiste plaats. Of je nu alleen slaapt of met een partnerHet moet groot genoeg zijn. Zo voel je je comfortabel en ontspannen. Het bed moet zo worden geplaatst dat het hoofdeinde tegen de stevige muur rust, terwijl de andere drie zijden toegankelijk zijn.

Het hoofdeinde moet zich aan de andere kant van de deur en het raam bevinden. Als je echter geen andere oplossing hebt, kun je het raam 's nachts bedekken met een dik ondoorzichtig gordijn. Tijdens het slapen mogen je voeten niet naar de slaapkamerdeur gedraaid zijn, want dan kun je conflicten in de relaties brengen. Maak je bed elke ochtend op en houd het netjes.

Hoofdbord is een must

De hoofdeinde is een zeer belangrijk element omdat het een psychologische rol speelt in je welzijn. Het beïnvloedt je relatie met je partner. Bijvoorbeeld, als je een stevig hoofdbord koopt, geef je je geest psychologische zekerheid. In dat geval heb je het gevoel dat alles in orde is terwijl je slaapt. Vermijd verticale balken of horizontale ladders, open ruimtes zijn een slechte keuze.

een afbeelding van feng shui bed & hoofdbord plaatsing

Je hebt een stevig stuk hout achter je nodigen velen zwerven rond voor parawood. Als je je nu geen hoofdbord kunt veroorloven, is er nog een andere oplossing. Een alternatieve optie zijn twee grote kussens achter het slaapkussen.

Geen rommel onder je bed

Volgens de Feng Shui expert gaat het niet alleen om figuren, schildpadden, enz. Het is de energiestroom in de ruimte die de energiestroom in het organisme beïnvloedt. Dus, zoveel als onze ruimte is, is ook ons leven. Daarom is een rommelige ruimte onaanvaardbaar als je wilt dat niets geluk en succes in de weg staat. Dit geldt ook voor andere onnodige zaken zoals grote dozen onder het bed of andere spullen.

Bewaar niets onder het bed, vooral geen spullen die niets met slapen te maken hebben. Tart anders de energie van wind en water. Het is noodzakelijk om de luchtstroom onder het bed vrij te laten zodat er geen schimmel ontstaat. Schimmel is een gevolg van de olie en het vocht die je lichaam afgeeft.

Verwijder alle elektronica uit de kamer

Elektrische apparaten zijn in het algemeen ook niet wenselijk, niet alleen in Feng Shui. Dit betekent dat je moet de smartphone verwijderenTV en zelfs de computer uit je slaapkamer. Als je een gsm-alarm gebruikt om je wakker te maken, maak dan gebruik van alternatieven. Gebruik bijvoorbeeld klassieke klokken als wekker.

Het gebruik van elektrische apparaten in deze kamer is een zeer slechte gewoonte omdat ze verstoren de energie die nodig is voor rust en gezondheid. Omdat deze apparaten stralen, hebben ze een slecht effect op de werking van het zenuwstelsel en het immuunsysteem, waardoor de rust minder goed is.

2 nachtkastjes

In bijna elke slaapkamer staat wel een nachtkastje omdat het een heel nuttig en mooi meubelstuk is. De goede Feng Shui methode houdt echter een symmetrische plaatsing van het nachtkastje in dat altijd in paren staat.

een afbeelding van een bed met nachtkastjes in een slaapkamer

Op deze manier wordt de harmonie van de relatie niet verstoord, en dezelfde procedure wordt uitgevoerd met nachtlampjes als je die hebt. Als je kasten met planken koopt, zoek dan kasten die sluiten. Open rekken zijn verboden omdat ze scherpe hoeken bevatten die de ruimte inperken en symbolisch een bedreiging vormen voor de slapers. 

Vriendelijke kleurtint

Kleuren zijn heel belangrijk Daarom geven we je Feng Shui tips over kleuren in de slaapkamer. Bij het kiezen van de kleuren van muren, decoraties en meubels is het belangrijk om tinten te kiezen die je in de natuur kunt vinden. Dit betekent dat kleuren zoals sterk rood, oranje of geel niet worden aanbevolen.. Concentreer je op minder verzadigde tinten, want het gaat erom prikkelbaarheid te voorkomen.

Je moet ook aandacht besteden aan de kleurencombinatie. Hoewel je houdt van de complexiteit van de kleuren, moet je kalmerende kleuren kiezen die bij elkaar passen. Anders werk je tegen je eigen belangen in. In de slaapkamer is het nodig om de energie in balans te brengen door een combinatie van rustgevende, warme aardetinten en felle kleuren.

Planten & verse bloemen

Een ander belangrijk element zijn planten. Ze verbinden je met de natuur, verfraaien de ruimte en zuiveren de lucht. Ze verhogen ook de energie van de ruimte en sommige planten hebben een positief effect op slaapproblemen. Planten helpen je in slaap te vallen en vaster te slapen, maar ze verwijderen ook giftige gassen uit de lucht. Bovendien is het een geweldige manier om de schoonheid van de natuur in het interieur te brengen en de ruimte te verrijken.

een-slaapkamer-met-een-plant

In dat geval kun je kiezen voor Jasmijn, Lavendel, Sanseveria, Valeriaan of Gardenia. Deze planten zijn resistent, gemakkelijk te verzorgen en te onderhouden. Veel planten hebben een heerlijke geur die bekend staat om het kalmerende effect op degenen die de geur inademen. Dit betekent dat het bijdraagt aan de ontspanning van je lichaam en hersenen.

Kruid de kamer met essentiële oliën

Essentiële oliën zorgen niet alleen voor een prachtige kamergeur, maar nog veel meer dan dat. Ze staan erom bekend geluk en geld te brengen. Oliën hebben echter verschillende betekenissen. Citroengras wordt bijvoorbeeld gebruikt voor energie en geld. Bergamot trekt geluk aan dat je geld brengt. Als het gaat om zakelijke voorspoed, wordt Pioenroos gebruikt. Als je overvloed en geld wilt aantrekken, zet dan wierook in de slaapkamer. Een andere geweldige plant om voorspoed te bevorderen is gember.

een afbeelding van een verstuiver van etherische oliën

Cypres wordt aanbevolen voor succesvolle projecten en werktaken. Rozemarijn heeft een positief effect op concentratie en focus. Pepermunt is een geweldige manier om mentaal te stimuleren en de communicatie met anderen te verbeteren.

Milieuvriendelijke materialen

Een gezond, schoon interieur betekent milieuvriendelijke decoratie. Je kunt nog steeds de perfecte look en feel van rust, harmonie en vernieuwing van energie bereiken. Dit concept bevordert een gezond en schoon binnenmilieu omdat het gebaseerd is op de natuur. Je kunt hiervoor verschillende populaire milieutechnieken gebruiken, zoals declutter.

Je moet ook kleuren kiezen die geen VOC's bevatten.Het is wenselijk om rustige tinten te gebruiken. Zachte verlichting is aan te raden omdat deze minder energie verbruikt. Besteed aandacht aan het beddengoed, kies alleen natuurlijk katoen of zijde. De kleuren moeten plantaardig zijn. Het meubilair in de slaapkamer moet eenvoudig zijn, duurzame en groene decoratie wordt aanbevolen.

Optimale verlichting

Lampen met een ronde kap die oranje of rood oplichten zijn de perfecte keuze. Verlichting kan een grote invloed hebben op je succes. Lampen met een verticale, lineaire vorm zijn bijvoorbeeld niet aan te raden. Met deze keuze kun je succes in de kiem smoren. Om dit te voorkomen, moet je letten op de vorm en de lichtintensiteit. Kies voor weinig licht, natuurlijke kaarsen en natuurlijk licht.

een afbeelding van optimale verlichting in een slaapkamer

Kaarsen geven geen giftige stoffen af aan de lucht en zijn een energiezuinigere optie. Licht wordt gebruikt om Chi, levenskrachtenergie, in balans te brengen. Laat je huis niet te donker worden, want dan krijgt het meer yin-energie. Ramen helpen je om de energiebalans te herstellen.

Hoe helpt een Feng Shui slaapkamerindeling jou?

Voor volgelingen van deze oude Chinese kunst, harmonie is het belangrijkste. Harmonie is echter belangrijk in elk segment van ons leven. Of het nu gaat om een baan, een partnerschap, gezondheid of iets anders. Alles wat we willen bereiken moet op de een of andere manier visueel worden gezien. Daarom wordt deze methode toegepast omdat het ons helpt onze energie en gedachten beter te beheersen.

Dit creëert een aangename omgeving, waardoor je zorgeloos kunt slapen.. Omdat een goede slaap een voorwaarde is voor een gezond leven, verbetert de Feng Shui methode automatisch de levenskwaliteit.

Aanbevolen lectuur:

Over de auteur

Alex Petrović
Slaap Consultant
A CPD gecertificeerd slaapadviseur met meer dan 2000 uur onderzoek naar alle verschillende manieren waarop we een goede nachtrust kunnen krijgen. Als voormalig slapeloze weet ik hoe moeilijk het leven kan zijn zonder nachtelijk herstel en ik vind het geweldig dat ik alles wat ik heb geleerd met jullie kan delen. Hopelijk kunnen we allemaal rustig slapen!
Verwante berichten

Artikelen die u niet wilt missen

een uitgelichte afbeelding van beste planten voor slaapkamer
19 mei 2024

Beste planten voor de slaapkamer

De omgeving waarin hij zich het beste zal ontwikkelen is gedeeltelijk in de schaduw. Hoewel deze plant vrij winterhard is, moet je wel letten op de hoeveelheid...
kust-slaapkamer-ideeën
20 mei 2024

Kust Slaapkamer Ideeën

Kustslaapkamers zijn open voor interpretatie omdat je er verschillende routes voor kunt nemen. Het meest voorkomende thema is het gebruik van licht en ...
Mis het niet!
Ontvang de nieuwste recensies, speciale aanbiedingen, nieuwe releases en meer...
[instagram-feed feed=1]
Knop Sluiten

Mis het niet!

Ontvang de nieuwste recensies, speciale aanbiedingen, nieuwe releases en meer...

Door dit formulier te verzenden, meldt u zich aan voor onze mailinglijsten.
Bekijk onze privacybeleid.

Dit veld is voor validatiedoeleinden en moet ongewijzigd blijven.

nl_NLNederlands