Koptekst hamburger open
Logo zoeken

Spring naar

Momenteel aan het bekijken:

Wat is een pocketveringmatras en wat moet je weten?

een profielafbeelding van TSA-auteur Alex

Geschreven door Alex Petrović

Slaap Consultant

Een profielfoto voor Rob, onze slaapadviseur

Gepresenteerd door

Rob - Onze presentatoren

Knop Sluiten

20 mei 2024 7 min lezen

Wat is een pocketveringmatras? Is het goed tegen rugpijn? Bieden ze voldoende ondersteuning? Ontdek dat allemaal, en meer, in onze gids!

Pocketveringmatrassen behoren tot de populairste en misschien wel de beste matrassen die je kunt kopen, maar geloof ons niet op ons woord - laten we er meer over leren.

In tegenstelling tot een binnenveringmatras is een pocketveringmatras gemaakt van duizenden individueel geneste veren die onafhankelijk kunnen bewegen van elkaar. Dit ontwerp zorgt voor betere ondersteuning, betere bewegingsisolatie, verbeterd comfort en nog veel meer.

Stel dat je meer wilt weten over pocketveringmatrassen. In dat geval raden we u aan nog even bij ons te blijven, want we gaan het allemaal uitsplitsentot in de kleinste details en ontdek of een pocketveringmatras het perfecte matras voor jou is!

Binnenvering vs. pocketvering matrassen

Voordat we ingaan op de verschillende eigenschappen van pocketveringmatrassen, willen we eerst de terminologie wat verduidelijken. Veringmatrassen kunnen namelijk worden onderverdeeld in twee subsecties: binnenveringmatrassen en pocketveringmatrassen.

Het belangrijkste verschil is hoe de veren met elkaar verbonden zijn. Bij een binnenveringmatras is er een massief vel veren dat allemaal met elkaar verbonden is. Hierdoor zijn ze erg gevoelig voor bewegingsoverdracht en slijtage. Binnenveringsmatrassen behoren echter ook tot de de goedkoopste matrassen op de markt.

Pocketveringmatrassen daarentegen hebben individueel gewikkelde veren. Dit is zodat ze geen beweging kunnen overbrengen en zich dus veel preciezer en effectiever aan uw lichaam kunnen aanpassen. Dit is echter ook de reden waarom pocketveringmatrassen een stuk duurder zijn dan binnenveringmodellen.

Belangrijke kenmerken van een pocketveringmatras

Bij het winkelen voor een nieuwe pocketveringmatras, je moet weten waar je op moet letten om de beste matras te krijgen die beschikbaar is. Met dat in gedachten hebben we een lijst opgesteld met alle essentiële kenmerken waar u van op de hoogte moet zijn, zodat u een weloverwogen beslissing kunt nemen en een matras kunt kopen dat wonderen verricht.

Lentetelling

Emma premium hybride matras 120mm pocketveren

Het aantal veren geeft direct aan hoe goed de pocketveringmatras gebouwd is.. Als we een pocketveringmatras willen kopen met volledige binnenvering, moeten we op zoek gaan naar een matras met minstens 2000 afzonderlijke pocketveren, elk met een eigen stoffen pocket.

Met tweeduizend heb je voldoende veren.. Een matras met dat aantal veren moet je alles kunnen bieden wat je zoekt: comfort, ondersteuning, drukverlaging enzovoort.

De meeste pocketveringmatrassen uit het middensegment hebben ongeveer 2.000 veren - een paar honderd meer of minder - maar er zijn ook matrassen met meer of minder veren. En over het algemeen geldt: hoe meer pocketveren, hoe beter.

<1.500 veren

Over het algemeen moet je geen hoge verwachtingen hebben van pocketveringmatrassen met minder dan 1500 veren, want dat zijn niet de meest betrouwbare of duurzame matrassen op de markt. Ze zijn gemaakt voor kinderen of logeerkamers en horen niet thuis in een grote slaapkamer.

Dit geldt vooral als je een pocketveringmatras in kingsize koopt. Met zo'n groot slaapoppervlak heb je immers een zeer lage veer-per-vierkante-inch verhouding.

>1.500 veren

Aan de andere kant zijn matrassen met 3.000 of 4.000 veren het neusje van de zalm. Daar zul je het langst plezier van hebben, maar daar hangt meestal een stevig prijskaartje aan. Als het aantal veren hoger is dan dat, heb je meestal te maken met kleinere veren en die zijn niet echt te vergelijken met traditionele pocketveren van ware grootte.

Over het algemeen geeft een 1500 pocketveringmatras je een goede ondersteuning en comfort. En dit soort pocketveringmatrassen zijn verkrijgbaar bij de meeste betere matrassenwinkels.

De stevigheid van de veren

een man test de stevigheid van een matras

Over het algemeen, U moet de hardheid van de matras kiezen op basis van uw lichaamstype, gewicht en uw favoriete slaaphouding.

Als algemene vuistregel geldt dat lichte mensen voor zachtere matrassen moeten gaan en mensen die wat zwaarder zijn voor stevigere, maar lichaamsgewicht is niet de enige factor.

Je moet ook rekening houden met je slaaphouding.

Pocketveringmatrassen zijn geschikt voor alle slaaphoudingen - Het is gewoon een kwestie van de juiste hardheid van de veren vinden voor jouw slaaphouding.

Rugslapers

Sommigen zouden zeggen dat rugslapers hebben het het gemakkelijkst, want zij zijn over het algemeen het gemakkelijkst te behagen. Rugslapers kunnen op de meeste matrassen comfortabel liggen en een pocketveringmatras is daarop geen uitzondering. Over het algemeen raden we voor de meeste rugslapers een medium stevig pocketveermatras aan.

Zijslapers

Zijslapers moeten over het algemeen op zoek naar een zachter matrasOf beter nog, vermijd stevige matrassen. Omdat ze op hun zij liggen, willen ze op een matras slapen waarin ze zachtjes kunnen wegzakken terwijl ze voldoende ondersteund worden. Om dat te bereiken, kunnen zijslapers het beste kiezen voor een matras met een gemiddelde stevigheid of een zachtere matras. Natuurlijk kun je een pocketveringmatras krijgen die iets zachter is, vooral als het natuurlijke vullingen bevat, maar traagschuimmatrassen zijn meestal veiliger.

Voor- of buikslapers

Eindelijk, voorslapers zijn het moeilijkst te plezieren. Door de natuurlijke kromming van de wervelkolom moeten front- of buikslapers op een stevig slaapoppervlak rusten. Als je het lichaamsgewicht meerekent, moeten de meeste frontale slapers kiezen voor middelzware of stevige pocketveringmatrassen.

Je kunt zelfs kijken naar orthopedische matrassen, want die gaan meestal tot extra stevig. Gelukkig zijn dit meestal verende modellen.

Pocketveringmatrassen & rugpijn

een afbeelding van een vrouw met pijn in de onderrug

Pocketveringmatrassen zijn vaak wordt beschouwd als perfect voor rugpijnen dat is niet toevallig.

Zoals we al hebben gezegd, Individueel geneste veren zorgen voor een onafhankelijke beweging van elke veer, wat weer resulteert in betere ondersteuning, contouren en druk- en pijnverlichting. Dit is allemaal belangrijk als we te maken hebben met rugpijn.

Dus als je de juiste pocketveringmatras kiestmoet je in een optimale positie kunnen slapenmet je wervelkolom goed en voldoende uitgelijnd, ongeacht de positie waarin je slaapt. Als je dat eenmaal doet, zal de pijn langzaam verdwijnen.

Houd in gedachten - dit werkt alleen als een slecht matras of een verkeerde houding de oorzaak is van uw rugpijn.. Als er een onderliggende medische oorzaak Voor rugpijn is het beste wat een pocketmatras voor u kan doen, uw pijn een beetje verlichten. Maar hé, alle beetjes helpen, toch?

De voordelen van een pocketveringmatras

Nu we hebben laten zien waar je op moet letten bij een goed pocketveringmatras, gaan we het hebben over wat je krijgt bij een hoogwaardig pocketveringmatras en wat de voordelen ervan zijn.

Nul bewegingsoverdracht

Als je ooit een bed hebt gedeeld met een onrustige slaper, je weet hoe moeilijk het kan zijn om in slaap te blijven met iemand die constant beweegt.

Nu, een pocketveringmatras kan uw slapende partner misschien niet op één plaats houden maar wat het doet is de bewegingen isoleren, zodat je de hele nacht rustig blijft.

Dat klopt. Een kwaliteitsmatras met pocketveren heeft geen bewegingsoverdracht. Omdat elke veer onafhankelijk beweegt, omdat ze individueel gewikkeld zijn, zal elke draaibeweging vrijwel onmerkbaar zijn. De veren dempen en absorberen de beweging, zodat je er niets van voelt terwijl je slaapt.

Traagschuimmatrassen zijn ook goed bij dezemaar dat laten we voor een andere keer.

Stevigheid

een vrouw die de stevigheid van een matras controleert

Sommige pocketveringmatrassen staan bekend als orthopedische matrassen.

Een algemene vuistregel, orthopedische matrassen zijn steviger dan gewoneZorg ervoor dat je de hele nacht een goede houding aanneemt.

In tegenstelling tot sommige andere matrassen, bijvoorbeeld traagschuimmatrassen, kunnen pocketveringmatrassen vrij stevig worden.

Dit maakt ze ook ideaal voor zwaarlijvigen en voorslapers, en voor mensen die herstellen van rugblessures.

Alles wat je nodig hebt zijn hoogspanningsveren en voila - je hebt een stevige, orthopedische matras.

Natuurlijk, zou je niet op kale veren liggen, en een stevig matras zou ook niet oncomfortabel zijn. Bovenop de veren ligt altijd een comfortabele laag, meestal gemaakt van schuim, microvezel of wol.

Ondersteuning voor het hele lichaam

een afbeelding van Dormeo Octasmart Hybrid matras' illustratie van de uitlijning van de wervelkolom

Een ander fantastisch voordeel van pocketveringmatrassen is de ondersteuning van het hele lichaam.

In tegenstelling tot sommige andere matrassen, zoals die met binnenvering, bieden pocketveringmatrassen overal voldoende ondersteuning, of het nu gaat om een eenpersoonsmatras of een kingsize matras! Nogmaals, dit komt omdat elke veer afzonderlijk en onafhankelijk van elkaar kan bewegen en zich kan aanpassen aan uw lichaamsvorm.

Bijvoorbeeld, je hebt geen last van een gebrek aan ondersteuning in je onderrug omdat je heupen de matras hebben laten verzakkenOok zal je bovenrug of nek geen pijn doen als je op je zij slaapt met je schouder op de matras.

Een gebied waar je misschien wat ondersteuning mist, is bij de randen van de pocketveringmatras. Het gebrek aan randondersteuning kan echter eenvoudig worden verholpen met adequaat handnaaiwerk en verstevigingen rond de randen, dus vraag hiernaar als je gaat winkelen voor een pocketvering.

Ademend vermogen

De keuze tussen veer- en schuimmatrassen kan moeilijk zijn. Een van de belangrijkste verschillen is echter het ademend vermogen. Traagschuim is namelijk vrij dicht en heeft dus de neiging om veel warmte vast te houden. Pocketveringmatrassen daarentegen laten lucht vrij door de matras bewegen.

Dus als je een warme slaper bent, is de kans kleiner dat je onder het zweet wakker wordt als je een pocketveringmatras gebruikt! En voor sommige mensen maakt dit alleen al dat een pocketmatras veel beter is dan een traagschuimmatras.

Conclusie

En dat is alles wat je moet weten over pocketveringmatrassen! Dus, wat denk jij? Ga jij een pocketveringmatras kopen? Laat het ons weten in de comments.

Verwante producten:

Opmerkingen (0)

Er zijn nog geen reacties

Over de auteur

Alex Petrović
Slaap Consultant
A CPD gecertificeerd slaapadviseur met meer dan 2000 uur onderzoek naar alle verschillende manieren waarop we een goede nachtrust kunnen krijgen. Als voormalig slapeloze weet ik hoe moeilijk het leven kan zijn zonder nachtelijk herstel en ik vind het geweldig dat ik alles wat ik heb geleerd met jullie kan delen. Hopelijk kunnen we allemaal rustig slapen!
Verwante berichten

Het beste van onze Blog

Uitgelichte afbeelding van waarom is naakt slapen goed.
19 mei 2024

Naakt slapen

Dat komt omdat als je kleren naar bed draagt, hoe comfortabel en licht ze ook zijn, ze 's nachts vaak gedraaid en opgerold kunnen raken...
Uitgelichte afbeelding van Beste tijd om wakker te worden.
19 mei 2024

Beste tijd om wakker te worden

Als we dus rekening houden met de gemiddelde hoeveelheid slaap die het menselijk lichaam nodig heeft, komen we tot de conclusie dat in slaap vallen ar...
Mis het niet!
Ontvang de nieuwste recensies, speciale aanbiedingen, nieuwe releases en meer...
[instagram-feed feed=1]
Knop Sluiten

Mis het niet!

Ontvang de nieuwste recensies, speciale aanbiedingen, nieuwe releases en meer...

Door dit formulier te verzenden, meldt u zich aan voor onze mailinglijsten.
Bekijk onze privacybeleid.

Dit veld is voor validatiedoeleinden en moet ongewijzigd blijven.

nl_NLNederlands